Yöresel Tarif Batırık mersin

Yöresel Yemekler
kısırın sulusu cnm isteyen sulandırıp yer isteyen köfte seklinde

of offf gece gece ağzım sulandı...ben de mersinliyim mardinde yaşıyorum ama..çok özlemişim ya belki 2 yıl olmuştur yemeyeli..bikeresinde annesi mersinli bir arkadaşım çok severmiş ama yapmayı bilmiyormuş onla yaptıydık beraber ev arkadaşlarımdan birtanesi tadına bile bakmamıştı diğeri de zorla 1 2 kaşık yiyebilmişti biz de 3 kişi oturup hepsini yemiştik...zaten ilk yiyenler daha doğrusu içenler sevmezler batırığı...
eşim de savmiyor o da adanalı hiç yememiş ama çok karışık ne o öyle diyor...
ilk mersine gittiğimde yaptıracam anneme onunki bi başka güzel olur..

benim küçüklüğüm mersinde geçti
annem de sık sık yapardı
ama ben hiç sevmezdim
hala da sevmiyorum batırığı nedense...

canım haslanmıs sogan nasıl oluyor ılk kez duydum
ben batırık yedım ama sankı ıcınde tahin yoktu tek sulu domateslı bırseydı
yanlıs hatırlamıyorsam tahını ılk kez duydum

tahin olmazsa batırık olmaz özelligi tahinle yapılması kavrulmus fıstıkta koyuyolar

batırığın aslı küncü ve fıstıkla yapılandır.Ama ereğli'de tahin ve ceviz koyarlar.Biz yörükler,gerçek mersinliler tahini hiç kullanmaz.Üzerine isteğe göre haşlanmış lahana,marul ve tabi salatalık ilave edilir.Soğanı üzerine koyan da oluyor,bir yerde yemiştim

yanlışı var batırık sulu birşeydir zaten sıkmasını 1 tabaklık yapar yeriz kalanına su ekleriz , içine fıstıkta kavururuz biz

mersinliyim ben
ay canım çekti buuuz gibi olsada yesem açıım zaten

Son düzenleme:

arkadaşlar mersin batırığının içinde kavrulmuş fıstık,küncü (susam) olmazsa olmazdır.yağı çıkana kadar rondodo çekip karıştırılır isterseniz ceviz içide bu karışıma ilave edilir.küncü olmazsa onun yerine biraz tahin kavururlar ki o da tadını ağırlaştırır.özellikle silifke usulü batırıkta susam,fıstık istenirse ceviz içi kullanılır.mükemmel ötesidir tadı

değişik bir yemekmiş ilk defa duydum

bende karamanda oturuyorum burda tahinle yapıyorlar ama ben onu hiç sevmedim mersinli bir arkadaşım fıstıkla yapmıştı o harikaydı sulusunuda yiyorum ama bende sıkmasını daha çok sevenlerdenim eee ankarada bilmezler bunu ilk yiyen birine göre baya iyi yedim:))))

oyyy oyyy olsada yesek benim ayşe teyzem var bir güzel yaparrrr resmen yerken kendimi kaybediyorum sevmeyenleride hiç anlamıyorum muhteşem birşey yaaa görünüşü sevmeyenlere itici geliyor ondan sevmiyorlar halbuki bir tadına baksalar

asiyek,yerfıstıgı canım.ölçü bılemem ama göz kararı yapmaya çalıs.agır oluyor bıraz.ama çok lezzetli

kusura bakma ama ermenekliler kadar batırığı güzel yapan yoktur sen ağzının tadını bilmiyorsun bak sinirlendim şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…