Anket bayan mı?kadın mı?

Bayan mı? Kadın mı?

• Ankete Katılan
    52
  • Anket Kapalı .
ben öyle küçük şeylere takılmıyorum. karşımdaki insanın niyeti samimiyeti önemli. sevmediğim insan kadın da dese batar bayan da dese batar.

teşekkür ederim,çok güzel anlatmışsınız

Biraz sakin olalım ve dinleyip anlamaya çalışalım.
Aysebende bayan kelimesi yıllarca cinsiyet belirtmek için kullanıldı, belki de biz kadınlar dahil kadına kadın demeye utandı, karşı cinse erkek arkadaş vb diye bahsederken kadınlara bayan arkadaş denildi, kadın kelimesi cinsiyetimizden çok bir erkekle birlikte olana denir gibi algılandı, evlenmişsek kendimize kadın diyebildik, bekarsak biz kadın değil kızdık çünkü toplum kadını cinsiyet belirtme olarak görmüyordu.

Erkeğe erkek demenin ayıp olmadığı bir yerde kadına kadın demek ayıp olarak görüldü, ta ki bizler kimliğimize sahip çıkana kadar.

Kadın cinsiyetimiz, bayan, hanım, hanımefendi hitaptır.

Bir kadına hitap ederken Bayan X, Y Hanım, isim bilmiyorsak hanımefendi diye hitap etmemizde sakınca yok ama bayan kelimesi cinsiyetimiz değil, o yüzden bayan bayana demek yerine kadın kadına denmeli, sanırım arkadaşlar cinsiyet olarak kullandığınız için tepki gösterdi.

“Kadın”ı kaba bulmalarının sebebine ne demeli peki?

teşekkür ederim bilgilendim,dikkat edicem

Bizim ülkedeki durum zaten içler acısı.
‘Bayan’ hakaret olarak kullanılıyor malum ‘ba-yan’ şeklinde.
Birinden bahsederken neden cinsiyetini belirtmek adına bayan seçilir ki, karşılığı yok çünkü!

Ayrıca evli mi bekar mı durumu var bir de, akıllara zarar.
Ergenliğe girmiş her kız çocuğunun artık cinsiyetinin ‘kadın’ olduğunu idrak edilemiyor.
25 yaşında bir erkeğe ‘oğlan’ demek hakaret ama ‘şş kız’ demek normal.
Kadınlığı ancak evlilikle elimize aldığımızdan tövbe estf ya yazmayayım daha asabım bozuldu

nedesem inanmıcaksıncidden bugün üye oldum.ama googledan çok yorum okudum.diğer şeyler zaten mantık aynı instagram yada faceyle
Ben mantıksızmışım bunu anladım . Ziraz iki sene profilim herkese kapalı yazılar yazıp sonra tripler atmışım cevap gelmiyor diye .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…