37 yaşında , 8 senedir kamu kuruluşunda calışan bir kadınsınız. Amiriniz sizi eğitime çağırmış; sanki adam sizi 3.sınıf bir otele kötü emellerini gerçekleştirmek için çağırmış gibi davranmayı bıraksanız mı artık.
Whatsapptaki fotoğrafınızı size işle ilgili birşey yazarken görmüş olabilir , bu kadar önemliyse whatsapp profile özel olduğunu düşündüğünüz fotoğrafları koymayın.
İşyerinde kot gömlek , kazak giyiyorum demiştiniz. Pantolon varken üzerinizde bacaklarınıza baktığından emin misiniz ?Giydiğiniz pantolon işyeri kıyafet kurallarına uymuyor olabilir mi ? Bacak bölgenize bakmış adı sapığa çıkmasın diye , sonuç değişmemiş.
Konunun başından beri rahatsız olduğunuz anda tavrınızı göstermeliydiniz diyoruz , konu halen aynı yerde dönüp duruyor.
Şimdi de "
çok fitsin eşin çok şanslı diye iltifat etmesinden rahatsız olmuyorsan dicek birşeyim de yok " diyerek yorum yapan üyeleri itham etmeye başlamışsınız.
Eğitim ihtiyacı olan personel sizsinizdir belki , ondan söylemiş olamaz mı ?
Adam yanlış anlaşılmamak adına belki genel bir sohbet konusu olarak kilodan bahsetti. Masabaşı çalışan çoğu kişinin genel sohbet konusu değil midir kilo almak ?
Eş ve çocuktan bahsetmek gereksiz olmuş , evet. Ancak , teşekkür ederken ki beden diliniz ve ses tonunuzla tavrınızı gösterebilirdiniz. O gün yapamamışsınız , bundan sonra yaparsınız.
İşe gitmek istememenizin bu konuyla ilgili olduğundan emin misiniz ?
Kendisine sapık muamelesi yaptığınızı fark etmiştir belki. Emekli olmasına sayılı günü varken neden kariyerini bir yanlış anlamaya kurban etsin ?
Eğitime gitmek ,kendinizi geliştirmek istemiyorsunuz. Bu durumda verilen işi beğenmemezlik etmeniz iş ahlakına uygun mu ? Beğenmediğiniz işleri yapmak için kurum dışından eleman mı alınacak ?
Bölüm değişikliği yapılmasının yazılı kuralları yok mu ? Her yer değiştirmek isteyen personelin isteği yerine getiriliyor mu ?
Peki sıkıntınız nedir ? Siz de , söz konusu işi yapmak istemiyorsunuz. Hangi kamu kurumu bu , kimse iş beğenmiyor.
Kamu kurumunda çalışıyorum. 8 senedir. Yıllarca sorumluluk aldım ve her türlü insan gördüm.özellikle son zamanlarda hiç dayanamıyorum. Buraya 3 kişi geldi başladı 1 buçuk sene kadar önce. İlk zamanlarda bu kadar değildi ancak son zamanlarda çok huzursuzluk var serviste.biz çalıştık onlar oturdu...
www.kadinlarkulubu.com
Siz ağlayınca ( önceki konunuz ) ; adam en başta sizi dinledi. Diğer personele gözdağı da verdi. Sonra da diğer personellerin işlerini incelemiştir belki.
Sizi motive etmek için , 2 iltifat etti diye kaç gündür adamı linç ediyorsunuz konunuzda.
Amiriniz de bu durumun farkına varmış ki gereken mesafeyi koymuş.
Söz konusu işi siz istemiyorsunuz , diğerleri istemiyor. Kim yapacak bu işi ? Bu mu profesyonellik ?
Adam her personeli ayrı ayrı incelemiş demek ki. Haksızlığa tahammülüm yok demiş , şimdi de kendi düzenini oturtmaya çalışıyor.
Siz : bu konuşmadan , ağlayan bir personeli sakinleştirmeye çalışan bir müdür davranışından başka nasıl bir anlam çıkardınız ?
Sonra neden kamuda işimizi halletmek uzun sürüyor diye düşünüyoruz. Kurumdaki işler özel sektöre verilse keşke dedirtiyorsunuz insana.