Bayanlar lütfen bi fikir verin gözünüzü seveyim. Yetmiyo işte...

Bence ikna edemezsiniz.
Hadi diyelim ikna oldu eşiniz,nakliye ulaşım bir dolu masraf yapıp geldiniz İstanbul'a. Bin liraya ev buldunuz diyelim ki bence zor. Birde bunun depozitosu var.Hemen iş bulup çalışacağınızın garantisi mi var?
Bence olduğunuz yerde iş bulup çalışsanız birde bakıcı ayarlasanız daha kolay birikim yaparsınız.

Nasıl bir hesap yaptınız anlamış değilim. Siz İstanbul'da geçinmeyi 1000 kira 1000 masraf olarak mı hesaplıyorsunuz.
Yaptığınız gelir hesabının yaklaşık 3 katı maaş giriyor evime. Üstelik ev kendimin ve ben ay sonunu zor getiriyorum. İstanbul demek masraf demek.
Bu maaşla ben başka yerde olsam krallar gibi yaşarım.
Ben sizin çalışmaktan çok ailenize yakın olmak istediğinizi sezdim.
Bence yerinizde kalın ve çocuğunuz kreş yaşına gelene kadar çalışmayın. Böylesi bence daha iyi.

İstanbul da hayal bu anlattıklarınız
Geleceksiniz öyle pat diye iş bulacaksınız falan. Burda hayat zor, orada çözüm üretmek daha iyi bence

Yok annemle ilgisi yok ben oraya gidersem yapamam diyo kalabalık şehir trafiği falan var diyo. Orda kimsem yok diyo ama burda akrabaları var da ne işe yarıyo herkes kendi aleminde
Orda kimsen yoksa buradaki akrabaların baksın madem..
Evinizde oturun, bebeğinize bakın bence.. Kendi zorlanırsa, hatırlatırsınız

İstanbul'a gelmeyı 2 kere düşün .
Biyerden bir yere giderken kalp krizi geçirmemek elde değil .
Geçim zaten zor

Sakarya istanbuldan hem daha iyi yasamak icin guzel de sehir.cocugunuz az daha buyusun bir bakici ya da okul ayarlayip ise donersiniz.istanbulda bir sorun yasadiginda esin sana demistim vidi vidi diye siz de huzur da birakmaz.geldiginize de pisman eder.

size öyle geliyor diyip üzmek istemem ama üzgünüm
1000 tl ye İstanbul da ev artık çok zor..1000 tl ile geçimde
sadece doğalgaz faturası 300 geliyor kışın diğer faturaları saymıyorum diye

ailenizde planınızı etkilemiş
eşiniz de bunu hissediyorsa gitmek istemez

3200 l ile İstanbul gibi bi yerde nasıl birikim yapçaksınız.valla evimiz kendimizin küçük bi ilçede yaşıyoruz eşimin aylık geliri de iyi ona rağmen çok birikim yapamıyoruz.hayat çok pahalı iki çocuk var.bence dediğin çok zor.

İstanbul da hayal bu anlattıklarınız
Geleceksiniz öyle pat diye iş bulacaksınız falan. Burda hayat zor, orada çözüm üretmek daha iyi bence

Biz iş imkanı olsa da ev borcumuz bitse de İstanbul'dan gitsek diye bakıyoruz insanlar hala taşı toprağı altın muamelesi yapıyorlar anlamıyorum.
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor işte..

F foreverlove24 1000tl ile sobalı ev tutulur ancak. Onun zahmetini de yaşayan bilir. Kv yeni taşındı iyi biliyorum yani. Bunun depozitosu, boyası, doğalgazı, elektrik, su açtırması, nakliyesi. Var oğlu var..
3-5 parça ile marketten çık en az 60-70 tl uçuyor. Gidip de somonlar, havyarlar, kaliteli şaraplar da içmiyoruz. Bildiğin temel gıda..

Hem o asgari maaş alanlar avm lerden çıkmıyor görüyoruz. Nereden geliyor bu derenin suyu? Tabi ki kredi kartı. Sonra da ekstre ödemekten birikim olamıyor.

Ev fiyatlarından da haberin yok bence. Yaşadığınız yerden ev alacak kadar birikim yapmak için, emekli olana kadar çalışsanız anca belki yapabilirsiniz.

Eşinin ayağı yere sağlam basıyor. Bence onu dinle..

İstanbulda 1000 tlye ev yok galiba.
Bem satin almak için araştırıyorum ve oturulacak evlerin kira getirisi 1000 tl değil. Yani 1000 tl olsa kimse istanbuldan daire ailip kiraya vermez...

Neyse... sen oralarda bakin... anladiğima göre mesleğin yok... belki bu zaman dilimi icinde meslek edinirsin... acikdan okursun

Öncelikle umarım herşey gönlünüzce olur. Çalışmak isteyen kadınları her zaman takdir ediyorum ama bu konuda eşinize hak verdim maalesef. İstanbulda ev kiralarını bilmiyorum ama çok daha küçük bir şehirde yaşamama rağmen burada 1000 liraya kiralık ev yok. O yüzden İstanbul gibi büyük bir şehirde hem annenize yakın hem ikinizin iş yerine yakın 1000 liraya ev bulmanız pek olası değil. 1000 lira giderler için ayırmışsınız. Eşiniz fabrikada çalışıyormuş, tahmin ediyorum iş yerinin servisi vardır ama istanbulda çalışan insanların çoğunun servis imkanı yok. Bu durumda ikinizin yol parası zaten 500 liraya yakın tutar. Sonuç olarak istanbula taşınma fikri pek mantıklı gelmedi.

Eşinizin akrabalarından size yakın oturan ev hanımı kimse yok mu acaba?

ailen madem siz gelin biz her türlü yardım ederiz diyor
şuanda yardım etsimler
uzakta olunca yardım etmemelerinin manası nedir?

koyamazsınız.
İstanbul pahalı bir şehir.
ayrıca ev almak zorunda değilsiniz.

Eşimin görevi gereği İstanbul dan küçük bir il’e taşındık. Ben süremiz dolunca tekrar İstanbul’a dönmek istiyorum ama eşim 2. Şark hizmetinide burada yapmak için dilekçe verdi. İstanbul a dönmem artık diyor. Bu arada İstanbul da ikimizinde kirada evi var, eşimin maaşı var geçinemeyiz diye gitmek istemiyor.

bu erkekleri anlamıyorum vede çok sinir oluyorum
yetmiyor işte kadının da çalışması gerekiyor çocuğunuzun daha iyi şartlarda büyümesini istemiyor musunuz_ ?
evlenmeseydin demek için çok geç birlik olma zamanı. kız annelerinin yararı çok oluyor ama erkekler çok tuhaflar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…