Bayanlar lütfen bi fikir verin gözünüzü seveyim. Yetmiyo işte...

Kızlar herkes istanbulda kimse 1000 liraya ev yok demiş
Beylikdüzünde sıfır dairenin kirası
600 ,700 lira geniş 3+1 hepsi yüksek giriş ve merkeze yakın

Beylikdüzü artık inanılmaz gelişti
Ulaşimida artık çok kolay
Herkes Beylikdüzüne kaçıyor artık

İstanbuluda okadar yermis siniz
Şöyle böyle diye
Anlamıyorum ki nie pahali diyosunuz

Başka illerde fatura yemek parası yol parası vermiyomusunuz

Bedavami oralar
bence çok saçma böyle düşünmniz...

İstanbulda ucuza ev bulursun bulmasina da,isyerinize yakin olur mu? Hadi sizinkine oldu,esinizin isyerine yakin olur mu? Yakin olmazsa hem git gel eziyeti cekeceksiniz hem de parasini vereceksiniz. 1000 liraya zaten mutfak ve ev masrafini halledemez surunursunuz. Dogalgaz gelir 300 lira o 1000 liraya tuttugunuz yalitimsiz izbe evde. Masraf ustune masraf cikar. Baska istanbul yok yea diye oraya gideyim burada yiyeyim dersiniz elbet, insanoglu nefsine hakim olamaz. Sakaryada cocugunuza bakacak guvenilir bir mahalle teyzesi bulabilirsiniz. Veya kres yasina kadar kendiniz bakarsiniz. Esiniz hakli. Annenizin cok yardim edesi olsa su anda da eder, sadece istanbula sizi cekmek icin bahane turetiyorlar

Alacağınız 3200 tl ile İstanbul gibi yerde hem geçinip hem de kenara 1000 tl atma düşünceniz pek mümkün gözükmüyor.
Şu an yaşadığınız yere göre İstanbul çok pahalı, özellikle ev kiraları.
Yani orada çalışsanız bile planladığınız gibi para biriktiremezsiniz ve yorgunluğunuz da yanınıza kar kalır.
En iyisi çocuğunuz kreş yaşına gelene kadar kendiniz bakın.
Daha sonra bir işe girer çalışırsınız.

Hepinize teşekkür ederim bayanlar cevaplarınız için kimileriniz kırıcı konuşmuş kimileriniz gerçekten yardım etmeye yönelik cevaplar vermiş. Öncelikle benim mesleğim kimya üzerine bunu belirtmek istiyorum. Üniversite mezunuyum. İstanbula gitsem önceki çalıştığım yerlerden birine muhakkak girerim çünkü bugüne kadar hepsi de benden memnunlardı yani öyle söylüyorlardı. He tabiki de ben onlara güvenerek bu yola çıkamam. Zaten o yüzden maaşımı asgari ücret alsam en az diye söyledim. Malumunuz kimya geniş sektördür. Ve her firma tecrübe istiyor. Benim tecrübem gıda üzerineyse tutup da ilaç firmasına girmek istesem bana işi bilmiyorum diye asgari ücret verirler.
İkincisi ev fiyatları sizin öyle söylediğiniz gibi yüksek değil he tabi lüks yerlerde oturuyosanız geçinemezsiniz tabi. Hala araştırıyorum yeni bina evler var ısı yalıtımlı 2+1 ara kat 1000liraya hatta 900e bile var. Sizin o söylediğiniz ayağınızı kaldırıp da kaldırımı gördüğünüz evler de 600 700 lira civarında. Dediğim gibi lükse kaçmaya lüzum duymuyorum. Orayı bana anlatmayın ben zaten biliyorum.
Üçüncüsü ailem zaten bana burdayken bile destek oluyor. Maddi anlamda destek yani.Ama manevi anlamda da destek olmak istiyorlar. Kimileriniz demiş ki bakıcı tut daha iyi; sapıkların artık küçük çocuklara dadandığı bu devirde ben gözümden sakındığım çocuğumu kime emanet edeyim hadi söyleyin.
İki ayda hemen hamile kalmasaydın sen de o zaman demişsiniz hiç bi şey sizin bildiğiniz gibi değil, kusura bakmayın ama insanların özel hayatlarına bu şekilde müdahale etmeyi doğru bulmuyorum.
Şimdi diyenler olacak o zaman hiç yazmasaydın danışmasaydın diye, ama ben size çocuk yapıp yapmama konusunu danışmadım siz yanlış anlamışsınız.
Bu arada gerçekten çok merak ettim 1000liraya ev bulamazsın diyenler siz hangi ilçelerde oturuyorsunuz sitede mi oturuyorsunuz bi de onu söyler misiniz

İstanbul’da 1000 tl ile geçinmekmümkün değil. Hesabınızı tekrardan yapın. Bebeğiniz de olmuş eşinizin kötü alışkanlığı olmasa bile bebek masraf çıkarır

Evi taşıyacaksınız. Ailenize yakın oturmak zorunda kalacaksınız. Tüm düzen bozulacak. Adam işi bırakacak. İkinizde iş arayacaksınız. Sıkı fıkı aile ilişkisine alışmamış adam birden ailenizle sık görüşmek zorunda kalacak. İş bulamazsanız ne olacak? İstanbul artık insan kusuyor. Boşu boşuna adam işinden olur, gelmeyin bence.

1000 liraya da ev vardır illa ama arkadaşların anlatmak istediği noktayı kaciriyorsunuz gibi.. insanlar istanbuldan kaçıyor biraz kenara para koyabilmek için.. kızımın okulu yürüyerek 5 dk servis ise 270 tl.. bu kadar insan yapma diyorsa bi daha düşünün derim..

Bulunduğunuz şehirde iş aradınız mı? Kreşleri araştırdınız mı?

Çocuk şuan 1 yaşında yok sanırım. Biraz daha sabredip 2 yaşında kreş düşünün. Bu arada da orada çalışabileceğiniz şirketleri araştırın, kariyer sitelerine bakın, ne istiyorlar sertifika şu bu istiyorlarsa bu bir yılda kendinizi o yönde geliştirin. Sonra da çocuğun kreş yaşında bulunduğuz şehirde iş bakın. Boşuna istanbula git gel yapmayın, başka şehir olsa değişiklik iyidir diyip cesaretlendiririm sizi, ama İstanbul çok zor şehir, eşinizin gözü korkması gayet doğal.

Istanbulda kiralardan haberiniz var mi?
800 bakiciya verin 800 size kalsin. Orda zorlayin bir is.
Yoksa kiraya vermekten size 800 bile kalmaz.

Cok iyimser bakiyorsunuz. Hangi semti dusundunuz bilmiyorum. 1000 lira kirasi olan yer vardir tamam bulursunuz ama hemen orda is bulacak misiniz? Yol parasi?
Faturalar? Hic mi giyim kusam almayacaksiniz? Luks degilse bile zorunlu kadari... 1000 tl cocuklu aile icin cok zor gecim saglar istanbulda.

İstanbul'da bu parayla birikim olmaz. Adam çoook haklı.

1000 tl kira olsa 1000 tl'ye de yaşarız demişsiniz de, bu 1000 tl'nin içinde faturalar da var mı? Yani yaşam tarzınızı bilmiyorum ama 1000 tl'ye hem faturaları hem mutfak masrafını, hem yol parasını, hem de klasik ihtiyaçları nasıl halledeceksiniz? Gerçekten çok iyimsersiniz gibi geldi bana.1500 ev kirası ve faturalara 1500 mutfağa gidiyor bizde, üstelik birde klasik ihtiyaçlar giriyor işin içine ve zar zor geçiniyorum açıkçası.Ucu ucuna ancak yetiyor, birikim yapma hayali bile kuramıyorum şuanda.

Istanbulda bakiciya para vermeyecek olabilirsiniz ama peki ya diger ihtiyaclar ? Istanbul da kirada yasayacaksiniz en az 1000-1500 TL. Suan bulundugunuz sehir diger 2 buyuk sehirden biri degilse bundan daha asagi kira oduyorsunuzdur zaten. En basiti bu sebep bile yeterli. Bulundugunuz yerde bakici+kira masrafi toplamda anca bu kadar edebilir. Esiniz hakli.

Söylediğimiz sayılar(gelir ve gider hesabınız) bana da çok ütopik geldi. Tamam belki 700e filan ev bulursunuz, ama çalıştığınız yere ve ailenize yakın değilse yol masrafı ciddi olur. 1000 TL masraf içine her şeyi koydunuz anladığım kadarı ile. Faturalar en az 400, pazar, market en az 400 gider(ki öldürmeyecek kadar gıda alırsın). Giyim kuşam hayal. Çocuk ihtiyaçları? Ufak bir hastalık bile dengelerinizi değiştirir.

Evet 3200 alır geçinirsiniz bir şekilde, ama birikim için gideceğiz derseniz komik olur. Daha rasyonel çözümler bulmanız gerek.

Bu nasıl bir iyimserlik
1000 liraya ev de çocuk yaşar mı rütubetten hasta olur
Hadi bi şekilde buldunuz diyelim,çocuk başlı başına masraf
Ailem yardım edecek diye kuyuya iniyorsunuz ama yapmayın
Evdeki hesap her zaman çarşıya uymaz ki sizin hesapta doğru olan birşey yok
Ben öğrenciyken bile kalacak yer parası vermeme rağmen 1500 kadar harcıyordum
Hiç mi hasta olmayacaksınız,hiç mi ekstra birşey çıkmayacak
Kaldı ki bu hesapla siz istanbula borçlu çıkarsınız onu söyleyeyim

Beylikdüzü istanbul da mı,siz istanbuldan mı sayıyorsunuz
Kişisel araçla beylikdüzünden çıkmak bir dert,metrobüsle çıkmak bin dert
Eşinin iş yeri acaba beylikdüzü mü,annesi hergün beylikdüzüne gelebilecek mi
600-700 lira olan evler site içerisinde,site masrafı 300 diyin,doğalgaz merkezi sistemse kışın da 350 400 doğalgaz,e beylikdüzünde bile etti 1500
Hesap yaparken düz bakmamak lazım,pembe gözlüklerle şu an parise gitsem yaşarım ama pembeliklere inanmayacak kadar bilinçliyim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…