Bayanlar, sizce ailede cocuk sayisi ve anne yasi

huzurluyumben

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2013
4.185
2.582
178
Selamlar,

Uzun suredir kafami mesgul eden bir sey var. Benim bebekleri gordugum zaman icimi hemen bir heyecan kaplar, ve hemen bende bir cocuk isterim :). Bebeklere bayiliyorum, o kucuk elleri, miniklikleri, kokulari cok hosuma gidiyor, bayiliyorum. Su an 2,5 yasinda bir kizim var ve ben deli gibi bir bebek daha istiyorum. Ama malesef bir cok sebepten dolayi bunu yapamiyorum. Sebepleri siralamadan once biraz durumumuzu anlatayim. ben ve esim Amerikada yasiyoruz, ikimizde akademisyeniz, esim hoca, ben ise su an postdoctora yapiyorum. Su an is nedeniyle sehir deyistirme ihtimalimiz var, muhtemelen de tasinicaz seneye.

1) Esime gore biraz beklememiz lazim cunku bu hengamede hamilelik, dogum cok zor olur.
2) bende is bakiyorum, hamile hamile ise girmem zor olur.
3) Annem kesinlikle bize guvenmeyin cocuk konusunda, birdaha gelemem diyor. 1 cocugun 1 derdi var, 2 cocugun 2 derdi var, 1 tane neyine yetmiyor diyor.
4) Benim yasim aldi basini gidiyor, 35 yasindayim.
5) Dusunceme gore simdi hamile kalsam seneye biraz da cocuguma baksam, yani 1 sene evde otursam diye dusunuyordum. Ama o zaman da tekrar akademide is bulmam cok zorlasicak.

Kizlar yani iki arada bir derede kalmis durumdayim resmen. Bir yanim deli gibi bebek istiyor, ama hem calisip burda hem de biri bebek 2 cocuga bakmak da zorliyacak bunu da biliyorum.
Zaten uykusuzluga kolay dayanamam, esimde cok yogun olucak, onun basina eksiyemem de yani.

Sizler ne dusunuyorsunuz cocuk sayisi konusunda? Bana verebileceginiz oneriler var mi ?

ideal bir çocuk sayısı ya da anne yaşı bence yok.. herkesin hayatına karakterine vs göre değişen durumlar çünkü.. sizin yazdıklarınıza bakınca işiniz 2 çocukla çok zor olur bu kesin gibi.. ama çok istiyorsanız bir çocuğunuzun daha olmasını bence herşeyi güzelce planlayabilecek birisiniz.. işe dönemem diye korkmanızı anlıyorum ama kısmetinizde ne varsa onu yaşayacaksınız.. ben hamile olduğumu öğrendiğim gün meslektaşlarımın hayalini kurduğu bir teklif alıp "hayır teşekkürler" demiş biri olarak 2 çocuk istiyorsanız herşeyi göze alın, başarırsınız diyorum..

Ben de abd deyim, burada cocuk yapmaya korkuyoruz sanirim, anne, kardes, akraba ya da bakici yok diye (bakici var tabiki de turk bulmak biraz zor, yabanciya da guvenmiyoruz, hem de cok pahali)

Ben 26 yasindayim, ilk cocugumuz olacak ama ben cocuk istiyorum, akademik hayat nereye kadar, Allah kolayligini verir diye dusunuyorum. Ideal yas yok belki ama yas ilerledikce insanin tahammulu zorlasiyor, ozellikle abd de cok sessiz, issiz yasamaya alisiyoruz, cocuk bakimi, sesi, aglamasi, acikmasi bir de ustune destek olan kimsenin olmayisi zor geliyor sanirim. O yuzden bence bir cocugunuz daha olsun derim ben, dusunun bence, kolayliklari da gelir arkadan. Biz turkler cok ince dusunuyoruz, cocuga cok fazla anlam yukluyoruz, tamam evlat degerli ama insani hayattan koparan bir etken de degil ki. Irakli komsumuz var kadin 8 cocukla doktora yapiyor.

Son düzenleme:
ideal çocuk sayısı ailenin maddi manevi durumuyla alakalı bir şey.anne yaşı evet önemli.ama siz ilk çocuğunuzu yapmışsınız zaten.ikinci için tam anlamıyla eşinizde,durumunuzda hazır olduğunda düşünebilirsiniz.ilk bebek için böyle telaş yapsanız anlarım yaş 35 oldu diye :) zaten ilk bebeğinizde daha çok küçük.hayırlısı olsun hakkınızda

Size tek çocuk ideal gibi duruyor

çocuğum kardeşsiz,yalnız büyümesin şıkkı olsaydı iyiydi..

sebep,sizin bebek sevginiz olmamalı,büyüyecek sonuçta..

(bide deyiştirmek değil değiştirmek şeklinde yazılıyor..)

Son düzenleme:
sEN İKİNCİ ÇOCUĞA HAZIR DEĞİLSİN.yANİ TÜM BENLİĞİNLE İSTEMİYORSUN.iSTESEN YUKARIDA SAYDĞIN BAHANELERİ GÖZÜN GÖRMEZDİ.

35e kadar şartlar el verdiği takdirde dört veya beş çocuk istiyorum eğer olursa. 35 yaşından sonra riskli çünkü bebekte down riski artıyo, ben gerek ailevi düşüncelerim gerek sosyal gerek politik düşüncelerim sebebiyle çoğalmamız gerektiğini düşünüyorum. İlla ki bakılıyo durum aman aman kötü değilse çocuk yapmaktan korkmamalıyız iki maaşlıyız memuruz borcum da olsa çocuk olunca keyfi harcamalarımdan ve başka şeylerden kısarak bebeğimize bakabileceğimi düşünüyorum. Ekonomik düzen için de gerekli.

Bu arada o saydığın bahaneler beni de vuruyo uykuyu severim çalışıyorum borcum da var vs ama hem çok güzel bi duydu, hem de insanız nihayetinde illa borç yapıyoruz bahaneleri beklersek hangi istediğimizi yapabiliyoruz ki.

çocuğum kardeşsiz,yalnız büyümesin şıkkı olsaydı iyiydi..

sebep,sizin bebek sevginiz olmamalı,büyüyecek sonuçta..

(bide deyiştirmek değil değiştirmek şeklinde yazılıyor..)

Konu sahibi arkadaş Türkiye'de yaşamıyor, klavyesinden dolayı Türkçe karakter kullanamıyor. Bu yazım yanlışını farkedip bunu edememeniz ilginç.
"Bide" derken? :))))

Konu sahibi arkadaş Türkiye'de yaşamıyor, klavyesinden dolayı Türkçe karakter kullanamıyor. Bu yazım yanlışını farkedip bunu edememeniz ilginç.
"Bide" derken? :))))

ğ olmasa da g harfı mevcut sanırım klavyesınde..siz olsanız deyiştirme mı yazarsın;degiştırme mı?

'bide' dekı;de'yı cümleden çıkarınca anlam bozuluyorsa de bıtısık yazılır..bozulmuyorsa ayrı yazılır..

benı bozmaya çalışırken yanlış yerden yakalamışsınız..

(ayrıca konu bu degıl,ben onu konu sahıbıne dıpnot yazdım..sıze değil)

Bir an ben mi açtım diye düşündüm konuyu. Aynı yaştayız ve aynı yaşta oğlum var ben çalışıyorum oğluma annem bakıyor ve ikinciyi bana güvenip yapma birden bin olur diyor..... ama seneye istiyorum bakalım ne olacak
..

Bu şıklara bakarsan zaten sen tüm yolları kapatmışsın. Bir kere bu şıkları çıkar. Sen çocuk istiyor musun? İstemiyor musun? Buna net karar ver.
Sonra olursa bu şıklardan feragat edebileceklerini ele. Eledikten sonra değer mi değmez mi düşün.
Bence böyle daha kolay.
Yoksa bu seçeneklerden sonra tek çocukta kal der herkes sana.
Bir de yaş faktörü önemli. Çok hızlı karar vermen lazım.

Bu şıklardan ziyade eşiniz istemiyorsa gerisi teferruat bana göre.

Her iki tarafında istemesi lazım böyle birşeyi.

bunu da yeni öğrendim. Kaldı ki bide diye bir şey var mı Türkçe'de?
konuya dahil olmak istemem ama dikkatimi çekti.

Niye bozmaya çalışayım? O şekilde anlaşıldıysa gerçekten özür dilerim.
Dert topiklerinde yazım yanlışlarına dikkat edilmesi bana çok ilginç geliyor. Yazarken hızlı yazılabiliyor, yanlış yazmamız doğal değil mi? Birisini bu konuda uyarmak bana göre değil. Siz hem uyarıp kendiniz de yanlış yazabildiğiniz için cevap yazma gereği duydum.

Yazım dilinde "Bi" diye bir sözcük olmadığı için yazmıştım onu. Neyse, amacım tartışmak değil, smiley koymuştum zaten ama yanlış anlaşıldım sanırım.

Son düzenleme:
Huzurluyumben;

Eğer çok istiyorsan ikinci bebeği yap derim. Zorlukları mutlaka olacaktır ama isteyerek yaptığın için zorlanmayacağını düşünüyorum.
Hakkında hayırlısı olsun canım.

İdealini bilemiyorum ama deneyimlerimle 2. çocuk iyidir. Yapmayı düşünüyor isende 35 yaş iyidir Daha fazla geciktirmemelisin..

evet koyduğun smıleyı,dalga geçer sekılde anladım..
benımde amacım yazım yanlısı aramak degıl,acık arar gıbı sadece böyle yorumlar yapanları hos karşılamam..
amacım sadece konuya yorumumu yapıp,akademısyen olan konu sahıbının bı yanlısının farkına varmasıydı..
cunku bu dalga gecılebılen bı yanlış,(eylenmek,eyer gıbı)kullanan kısının sıfatından öturu onun turkcesıne yakışmayan hatalar bence..
amacım yermek degıl,bılgısıne bısey daha katmak..
yazdığım ıtıcı algılanabılır ama kompleks yoksa teşekkür edılıp gecılmelı..

bunu da yeni öğrendim. Kaldı ki bide diye bir şey var mı Türkçe'de?
konuya dahil olmak istemem ama dikkatimi çekti.

bide:birde'nin kısaltılışı;ayrıyetten anlamında kullanılır..bunu turkceye ben dahıl etmıs olamam dımı?
bızım buralarda herkes kullanır bunu..
şimdi okuyunca cins cins yazıyormuşum gıbı gelebılır,ama ıyınıyetle yazıyorum..

ayrıca turk dili uzmanı degılım,kendımce gördüğüm seyı yazdım..
ve sadece konu sahıbıne yazdım..parantez ıcınde olarak..
sımdı onun konusunu lınc edıyoruz..

Millan kızma da zaten konuyla alakam yok da sen kızarak yazdığın için başlangıcı böyle yapıyorum. Her ne kadar yanlış olsa da “bi de” deriz. Sokak dili denir buna kısmen. Yanlış değildir elbette konuşma esnasında ama yazım olarak yanlıştır. Dil uzmanı değilim ama böyle bildim, böyle bilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…