Bayanlar, sizce ailede cocuk sayisi ve anne yasi

yaşınıza bakılırsa bitane daha yapın bence
Rabbim banada nasip etsin insallahhhhhh

Konu sahibi arkadaş Türkiye'de yaşamıyor, klavyesinden dolayı Türkçe karakter kullanamıyor. Bu yazım yanlışını farkedip bunu edememeniz ilginç.
"Bide" derken? :))))

Ben de en az 3 cocuk istiyordum :). Ahh nerde. Ilkini yapinca dunyanin kac bucak oldugunu gordum. Ilk sene kizima annanesi ve babannesi baktilar buraya gelip yanimizda. Guzeldi. Ama sonra iki yasina kadar komsum arap bir bayan bakti. Her sabah yarim saat gitmicem diye aglardi, beni birakmak istemezdi, her aksam da sanirim gunduz izin verilmeyen seyleri yapmak icin beni de kadincagizin evinde tutup yapmak icin aglardi. Gecen sene cok zordu bizim icin.

Bakici gercekten buyuk dert burda, cunku bulundugum yer nispeten kucuk bir yer. Paranla bile baktiramiyorsun yeri geldiginde.

Cok gerekli bir konuya deginmissiniz yine :)
Benimde kizim daha 9 aylik olmasina ragmen, ne zmn ikinciyi yapsam daha iyi olur diye dusunmeye basladim bile.
Eger postdoc bir yil icinde bitmeyecek gibiyse bence hemen yapin. Is basvurusunda hamile olsaniz bile eninde sonunda doguracaksiniz, dogumdan sonra baslarsiniz yeni ise. Ama bu arada anneniz kisa sure bile olsa gelmeyecekmi? biz ilk iki ay yalnizdik ama ilk cocuktu baska is yoktu iki ay sadece bebisle ilgilenmek bana cok iyi gelmisti. ama hic gelemeyeceklerse bilemiyorum dogrusu, siz bebege bakarken birisinin buyuk cocuga en azindan torarlanana kadar bakmasi gerekir.
Ben su anda iki gun musluman tanidigim bir arkadasa veriyorum kizimi, diger gunler esimle donusumlu bakiyoruz. siz buyugu zaten o zmn kindegardena gondereceksiniz heralde. belki kucugede bakici bulabilirsiniz.
Ama en ideali tabi nasil yapabilirsiniz bilmiyorum ama postdoctan sonra bir yil falan ara verip bebisi dogurup birazda buyutup ise atilmak. hem o zmn bakiciya vermek daha iyi olur belki.
TR de bile ikinciyi yapmak zorken buralarda Allah kolaylik versin bize.
Bu arada simdi aklima geldi bir ark bakici bulmus cocuguna, kiz gelip ofiste bakiyormus belli saatler, hem isini yapiyor hem cocuk gozunun onunde, lab aralarinda goruyor cocuk ne yapiyor diye. cok hosuma gitmisti :)

kusura bakmayin, klavye ve gramer hatalarimdan dolayi. Yanliz mi yalniz mi, yoksa borek mi bogrek mi , gibi takintilarim var, ogrenmissem birseyi dogrusunu illa hatirlayamiyorum.

Esiniz ne diyor ?

Haklisin, zaten galiba problemin bir kismi da bu. Ben sanirim istiyorum ki birlikte karar verelim, birlikte destek olarak yapalim. Ama ben daha kendim tam olarak ne istedigime karar vermemisim sanirim, bunu sayenizde anladim. Yoksa gercekten de soyle yapicam, karar verdim derdim herhalde.

Benim diyer bir problemim de ailemi uzmek istememem. Dun konusu gecti mesela. Dedim ki laf arasinda, acaba bu isi birakip soyle bir meslek mi secsem (akademide olmayanbir meslek). hem maasi iyi, hem de rahat, kizimla rahat ilgilenirim, bir cocugum olsa da rahat olurum dedim. Annem babam cok uzuldu, annem dedi ki, madem oyle yapicaktin Turkiye de sana is mi yok, niye donmuyorsun, madem burda kaliyorsun o zaman mesleginde yol katetmeye calis. Anliyacagin cok uzulduler ve kizdilar bana. Hatta anne, aglicak gibi oldu. Eminim bu gece de sabaha kadar uyumamistir bu yuzden.

Ben biraz da bu yuzden hala kendimi yaris ati gibi hissediyorum. vericegim karardan ailemin uzulmesinden korkuyorum. Ayrica ilerde kendim de pisman olmaktan korkuyorum meslek acisindan.
Anliyacaginiz ileriyi dusunmekten, yada cevremdekileri memnun etmekten su ani yasamiyorum gibi bir sey.

olgunluğunuzdan dolayı sızı tebrık edıyorum..çocuk gıbı tartıştık bugun..kusura bakmayın..

Bu şıklardan ziyade eşiniz istemiyorsa gerisi teferruat bana göre.

Her iki tarafında istemesi lazım böyle birşeyi.

evet :). Esim de basina is almak istemiyor. Biraz onceki mesajimda acikladigim sebeplerden dolayi. Simdi adamcagiz dese, sen su anki isini deyistirip baska bir sey yap, rahat ol sonra ben mutsuz olsam onun da basi agrir diye dusunuyor sanirim.
Yada kendisi kizimiza zor yettigi icin ikinci bir cocukla ilgilenememekten korkuyor.

Huzurluyumben;

Eğer çok istiyorsan ikinci bebeği yap derim. Zorlukları mutlaka olacaktır ama isteyerek yaptığın için zorlanmayacağını düşünüyorum.
Hakkında hayırlısı olsun canım.

İdealini bilemiyorum ama deneyimlerimle 2. çocuk iyidir. Yapmayı düşünüyor isende 35 yaş iyidir Daha fazla geciktirmemelisin..

hayirlisi bakalim. Olucaksa da cok gec olmaz umarim.

bende ilerde kirli yaslarimda pisman olmaktan korkuyorum.

27-35
ben yırmı ıkı yasındayım
karşı taraf 4 cocuk dusunuyor
ben bı oglan bı kız yeter dıye dusunuyorum
bebegım varken calısmam 2 yıl muhtemelen

Zaten calismama gibi secenegin varsa kesinlikle deyerlendir.

Insallah senin de olur canim hayirli zamanda.

Totonun yemesi onemli evet :). En azindan bilsem ki cocuguma baktirabilicem hic dusunmem, ama iste burda baktirmak icin birini bulmak cok zor. Kac kisilere yalvardim resmen bir ben bir de Allah bilir.

evet artik gercekten de yaslandigimi hissediyorum bu sene .

Bence kariyer de yapabilirsin, çocuk da yapabilirsin. İkisi birbirinden bağımsız kavramlar. Ayrı tutmayı beceremeyecek kadar komplike bir işin yok sanırım.

Aslinda zorlarsan evet, her ikisini de yapabilirsin ama, belki ben fazla inceliyorum yada sartlardan dolayi korkuyorum. Mesela burda bir kac arkadas iki aylikken bebeklerini krese birakmak zorunda kaldilar, cocuklar hep hastaydi, hala da hasta oluyorlar hep. Gercekten rezil oldular. Birinin hep cigerleri tikandi, annesinin o zamanlar 1 hafta bounca ise gidemedigi oluyordu. Birinin kulagina en sonunda tup takildi mecburiyetten, hep atesten acillik oluyorlardi kulak iltihabindan dolayi. Gorsen kreslerimizi aglarsin.
Benim isim de cok komplike olmasindan dolayi deyil, tarzindan dolayi benim icin problem. Ben deneyciyim, mesela bazi deneylerim aylarca suruyor, yada hayvan deneylerim oluyor. Yani mecburum hatta hafta sonlari bile calismaya bazen. Cunku hayvanlar yada hucreler ne zaman hazirsa sen de o zaman gidip o deneyi yapmak zorundasin. Eve is getiremiyorum. Diyelim ara verdim, o zamanda ilerlemelerden uzak kaldigin icin kimse is vermek istemiyor sana. Ve bay bay akademi diyebiliyorsun .

Bulundugum yerde yalvar yakar baktirdim iki uc arkadasa. Birine iki ay birine uc ay. Esimde aslinda paylassa problem olmaz, ama o isinden dolayi yanasmiyor malesef Cok ta suclayamiyorum, cunku hic olmazsa o hoca oldu ama ben postdocum.

Kizlar cok tesekkur ederim.

Derdimi dinlediniz ortak oldunuz. Kimseyle konusulmuyor malesef boyle ozel seyler.

Ben de kendim hakkinda bir kac seyin farkina vardim yorumlariniz sayesinde.

olgunluğunuzdan dolayı sızı tebrık edıyorum..çocuk gıbı tartıştık bugun..kusura bakmayın..

Estagfurullah :)

Olur oyle tartismalar ara sira.

ben size tesekkur ediyorum asil.

PS: Turkce kurallari konusunda zayif not alirim kesin sinav olsa, onu biliyorum ama :)

bence de şimdilik çocuk yapmayın işlerinizi yoluna koyun sonra düşünürsünüz.42-43e kadar yolu var.örnek:demet akalın 42de doğurdu.ben de öyle yapıcam yani 2.yi 40 yaşında doğurucam.

ben deli gibi bebek isteyen yanınızı kabul edin ve araya daha fazla yaş mesafesi katmamak için bir tane düşünün derim.Bir çocuk az ikiden sonrası için bişey diyemem,herkesin kendi tercihi.Siz kendi kardeşinizi düşünün varsa tabi,nasıl huzur buluyosunuzdur onların yanında.Ben öyleyim enazından kimseyle paylaşamayacağım biçok şeyimi kardeşimle paylaşırım.Zaman geçip gidiyor Allah ın izniyle çocuğunuz büyüdüğünde 'iyi ki kardeşim var'diyecek.

Son düzenleme:
öncelikle sizi tebrik ederim herşeyi ölçüp biçtiğiniz için.
çocuk istiyorum diye doğurmak doğru değil.önce nasıl yapıcam,iş hayatım nasıl olucak,para konusu gibi şeyleri düşünmek gerek sonra.sonuçta bir eşya almıyoruz marketten.bir can doğacak.onu en iyi şekilde büyütmek gerek.
eğer siz kendinizi hazır hisediyorsanız yapın tabiki.bence çocuk sayı 2 olmalı.1 çocuk olunca ve büyüyünce kendini yalnız hissediyor,diğer çocuklarla anlaşmasında problemler çıkıyor ortaya.birkaç ay siz bakarsınız sonrada bakıcı tutarsınız.gerçi bakıcıların orda bahalı olduğunu söylüyorsunuz ama başka birşeyde gelmiyor aklıma.annenizde gelmiyor peki ya kayınvalideniz?:26 yardım edemez mi size?:44:

Bana göre en az iki çocuğu olmalı insanın. Çocuğunun da kardeşe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.. Ama işin gereği ikinci çocukla ilgilenmen zor gibi görünüyor. Üstelik taşınma durumunuz da var. Sen hamile halinle yolculuk yapamayabilirsin.. Ne bileyim iki türlü de zor. Yaş ilerledikçe de hamilelik zor geçiyor. Ama yine de sağlıklıysan güzelce sağlıklı bir evlat getirirsin dünyaya:)

bence de şimdilik çocuk yapmayın işlerinizi yoluna koyun sonra düşünürsünüz.42-43e kadar yolu var.örnek:demet akalın 42de doğurdu.ben de öyle yapıcam yani 2.yi 40 yaşında doğurucam.

Zaten nerde 35 inden sonra biri cocuk yapiyo acayip seviniyorum :)

Evet aslinda, kardes gibisi yok eyer geciniyorsaniz.

Malesef kayinvalidem rahatsiz, gelemez cok buyuk bir ihtimalle. Annem ondan daha saglikli ama o bile kizim beni getirmeyin diyor. Bir yandan uzuluyorum da, zaten unlarini elemisler, asmislar eleklerini, simdi de ben cikip benim cocuguma bakin diyorum, haksizlik ta ediyorum aslinda onlara.

Hayirlisi olsun insallah. Gonlumden gecen ikinci bir evlat, ama sanirim acele etmemem lazim.

Tesekkurler yorumlar icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…