- 24 Kasım 2013
- 70.441
- 53.835
- 698
- Konu Sahibi huzurluyumben
-
35e kadar şartlar el verdiği takdirde dört veya beş çocuk istiyorum eğer olursa. 35 yaşından sonra riskli çünkü bebekte down riski artıyo, ben gerek ailevi düşüncelerim gerek sosyal gerek politik düşüncelerim sebebiyle çoğalmamız gerektiğini düşünüyorum. İlla ki bakılıyo durum aman aman kötü değilse çocuk yapmaktan korkmamalıyız iki maaşlıyız memuruz borcum da olsa çocuk olunca keyfi harcamalarımdan ve başka şeylerden kısarak bebeğimize bakabileceğimi düşünüyorum. Ekonomik düzen için de gerekli.
Bu arada o saydığın bahaneler beni de vuruyo uykuyu severim çalışıyorum borcum da var vs ama hem çok güzel bi duydu, hem de insanız nihayetinde illa borç yapıyoruz bahaneleri beklersek hangi istediğimizi yapabiliyoruz ki.
Konu sahibi arkadaş Türkiye'de yaşamıyor, klavyesinden dolayı Türkçe karakter kullanamıyor. Bu yazım yanlışını farkedip bunu edememeniz ilginç.
"Bide" derken? :))))
ğ olmasa da g harfı mevcut sanırım klavyesınde..siz olsanız deyiştirme mı yazarsın;degiştırme mı?
'bide' dekı;de'yı cümleden çıkarınca anlam bozuluyorsa de bıtısık yazılır..bozulmuyorsa ayrı yazılır..
benı bozmaya çalışırken yanlış yerden yakalamışsınız..
(ayrıca konu bu degıl,ben onu konu sahıbıne dıpnot yazdım..sıze değil)
Bir an ben mi açtım diye düşündüm konuyu. Aynı yaştayız ve aynı yaşta oğlum var ben çalışıyorum oğluma annem bakıyor ve ikinciyi bana güvenip yapma birden bin olur diyor..... ama seneye istiyorum bakalım ne olacak
..
Bu şıklara bakarsan zaten sen tüm yolları kapatmışsın. Bir kere bu şıkları çıkar. Sen çocuk istiyor musun? İstemiyor musun? Buna net karar ver.
Sonra olursa bu şıklardan feragat edebileceklerini ele. Eledikten sonra değer mi değmez mi düşün.
Bence böyle daha kolay.
Yoksa bu seçeneklerden sonra tek çocukta kal der herkes sana.
Bir de yaş faktörü önemli. Çok hızlı karar vermen lazım.
Bu şıklardan ziyade eşiniz istemiyorsa gerisi teferruat bana göre.
Her iki tarafında istemesi lazım böyle birşeyi.
Huzurluyumben;
Eğer çok istiyorsan ikinci bebeği yap derim. Zorlukları mutlaka olacaktır ama isteyerek yaptığın için zorlanmayacağını düşünüyorum.
Hakkında hayırlısı olsun canım.
İdealini bilemiyorum ama deneyimlerimle 2. çocuk iyidir. Yapmayı düşünüyor isende 35 yaş iyidir Daha fazla geciktirmemelisin..
Bu sıraladığın maddelerle çocuk fikrini rafa kaldırman gerekir gibi gözüküyor.
Ama önemli olan sen ve eşinin gerçekten bu bebeği isteyip istemediği.
Eğer istiyorsanız ertelemek için çok ta zamanınız yok yaştan dolayı.
Bütün bunları yok farzedip,yaşayacağınız zorlukları göze alarak ama gözünüzde de büyütmeyerek bebek planlayabilirsiniz.
Eğer sonrasında derin üzüntü pişmanlık yaşayacaksan deneyin derim ben.
27-35
ben yırmı ıkı yasındayım
karşı taraf 4 cocuk dusunuyor
ben bı oglan bı kız yeter dıye dusunuyorum
bebegım varken calısmam 2 yıl muhtemelen
Benim de bir arkadasim evlenmek istiyodu. Yasinin ilerledigini dusunuyodu. Ama uygun bir aday yoktu :) Yurtdisindayiz. Sonra dedi ki ben evlenemicem mastera baslayayim bari. Mastera basladi 3 ay sonra biriyle tanisti :) Donem dondurdu. Turkiye'ye gidip evlendiler. Sonra geldi. Tekrar derslere basladi. Hemen hamile kaldi :) O sekilde bir donemi daha bitirdi. Doguma yakin tekrar dondurdu. Simdi bebegi birkac aylik. Devam etmeyi dusunuyo yakinda... :) Hic de kasmadi kendini ya. Hayran kaldim. Oluruna birakti. Bi sekilde olur dedi. Master ertelenir ama hayat ertelemeye gelmez der hep. Karsina ne firsatlar cikar bilemezsin. Derler ya hep 'Hayat, siz baska planlar yaparken basiniza gelenlerdir. 'Akademik kariyere gore bebek planlamasi yapmayin bence. Allah yardim eder insallah.. :) Bebek candir yahu. Keske benim de olsa
Arkadaşım eğer çocuğu istiyorsan gerçekten hazır olduğunu hisset, yok uykusuzluğa gelemem diye düşünüyorsan eşinin de yoğun zamanlarında çok destek olamayacağını göz önüne alarak kendine güveniyorsan yap. Ben mesela 2-3 çocuk isterim ama yaş oldu 30 ve totom yemiyor.
____
Diğer konu ile ilgili olarak da arkadaşlar burda yazılanları okuya okuya insanın yazımı da bozuluyor, Geçen değmek mi deymek mi diye google amcaya sormak zorunda kaldım. Bir türlü emin olamadım, bu ben miyim dedim. Türkçeyi unutmuşum resmen. Deyil, eylenmek, ısrarla ukde yerine uhde denmesi sizi de rahatsız etmiyor mu? Okuya okuya kendi türkçemizin bozulmasındansa kırmadan uyarmanın bir sakıncası yok bence.
Eger kariyer istiyorsan cocuk yapmicaksin o zaman. Cunku belli bir yasin var cidden bir yastan sonra zor olur is bulman.ote yandan tek çocuk olmak zor ben tekim.kizin icin bir kardes iyi olurdu ilerde yalnizlik cekebilir.kendi canından kanindan başka biri olmasi iyi olur...
Bence kariyer de yapabilirsin, çocuk da yapabilirsin. İkisi birbirinden bağımsız kavramlar. Ayrı tutmayı beceremeyecek kadar komplike bir işin yok sanırım.
Ben de amerikadayim, soyle bir sey onerebilirim:
bence bebek yapin. Yasin 35 olmus, belki ilerde 3.'yu de istersiniz, onun icin de zaman kalsin.
eger turklerin bol bulundugu bir yerdeysen, genelde doktora yapan erkeklerin ev hanimi esleri falan oluyor, ya da ununu elemis elegini asmis turk teyzeler oluyor. Cocuklari ucret karsiligi baktirabilirsin.
Buradaki kresleri, daycare'leri falan hic tavsiye etmem (sen daha iyi biliyorsundur) hem pahalilar, postdoc maasi direkt oraya gider hem de cok pisler.
Bu arada esine de yuklenebilirsin bence, benim doktora tez danismanimin cocugu olmustu (toplamda 4 cocuklari var), haftanin 2 gunu oglene kadar o bakiyordu cocuklara, 2 gun de karisi bakiyordu, geri kalan zamanda da daycare'e veriyorlardi. Siz de benzer bir is bolumu yapabilirsiniz. Sabahtan aksama kadar ofisinde ya da lab da durma mecburiyeti yoktur zaten.
Asil nokta, baktiracak turk bulmak. Yine benim bir arkadasim 2 farkli kisiye baktiriyordu, boylece bakanlara da cok yuk binmiyordu.
Bence siz calismalara baslayin, sen bir yandan isini ararsin (zaten sana hamile misin diye sormalari yasak isverenlerin), karnin burnundayken interview falan olursa da acikca soylersin planim calismak, her sey ayarlandi bebege birisi bakacak diye
olgunluğunuzdan dolayı sızı tebrık edıyorum..çocuk gıbı tartıştık bugun..kusura bakmayın..
Selamlar,
Uzun suredir kafami mesgul eden bir sey var. Benim bebekleri gordugum zaman icimi hemen bir heyecan kaplar, ve hemen bende bir cocuk isterim :). Bebeklere bayiliyorum, o kucuk elleri, miniklikleri, kokulari cok hosuma gidiyor, bayiliyorum. Su an 2,5 yasinda bir kizim var ve ben deli gibi bir bebek daha istiyorum. Ama malesef bir cok sebepten dolayi bunu yapamiyorum. Sebepleri siralamadan once biraz durumumuzu anlatayim. ben ve esim Amerikada yasiyoruz, ikimizde akademisyeniz, esim hoca, ben ise su an postdoctora yapiyorum. Su an is nedeniyle sehir deyistirme ihtimalimiz var, muhtemelen de tasinicaz seneye.
b
1) Esime gore biraz beklememiz lazim cunku bu hengamede hamilelik, dogum cok zor olur.
2) bende is bakiyorum, hamile hamile ise girmem zor olur.
3) Annem kesinlikle bize guvenmeyin cocuk konusunda, birdaha gelemem diyor. 1 cocugun 1 derdi var, 2 cocugun 2 derdi var, 1 tane neyine yetmiyor diyor.
4) Benim yasim aldi basini gidiyor, 35 yasindayim.
5) Dusunceme gore simdi hamile kalsam seneye biraz da cocuguma baksam, yani 1 sene evde otursam diye dusunuyordum. Ama o zaman da tekrar akademide is bulmam cok zorlasicak.
Kizlar yani iki arada bir derede kalmis durumdayim resmen. Bir yanim deli gibi bebek istiyor, ama hem calisip burda hem de biri bebek 2 cocuga bakmak da zorliyacak bunu da biliyorum.
Zaten uykusuzluga kolay dayanamam, esimde cok yogun olucak, onun basina eksiyemem de yani.
Sizler ne dusunuyorsunuz cocuk sayisi konusunda? Bana verebileceginiz oneriler var mi ?
bence de şimdilik çocuk yapmayın işlerinizi yoluna koyun sonra düşünürsünüz.42-43e kadar yolu var.örnek:demet akalın 42de doğurdu.ben de öyle yapıcam yani 2.yi 40 yaşında doğurucam.
ben deli gibi bebek isteyen yanınızı kabul edin ve araya daha fazla yaş mesafesi katmamak için bir tane düşünün derim.Bir çocuk az ikiden sonrası için bişey diyemem,herkesin kendi tercihi.Siz kendi kardeşinizi düşünün varsa tabi,nasıl huzur buluyosunuzdur onların yanında.Ben öyleyim enazından kimseyle paylaşamayacağım biçok şeyimi kardeşimle paylaşırım.Zaman geçip gidiyor Allah ın izniyle çocuğunuz büyüdüğünde 'iyi ki kardeşim var'diyecek.
Malesef kayinvalidem rahatsiz, gelemez cok buyuk bir ihtimalle. Annem ondan daha saglikli ama o bile kizim beni getirmeyin diyor. Bir yandan uzuluyorum da, zaten unlarini elemisler, asmislar eleklerini, simdi de ben cikip benim cocuguma bakin diyorum, haksizlik ta ediyorum aslinda onlara.öncelikle sizi tebrik ederim herşeyi ölçüp biçtiğiniz için.
çocuk istiyorum diye doğurmak doğru değil.önce nasıl yapıcam,iş hayatım nasıl olucak,para konusu gibi şeyleri düşünmek gerek sonra.sonuçta bir eşya almıyoruz marketten.bir can doğacak.onu en iyi şekilde büyütmek gerek.
eğer siz kendinizi hazır hisediyorsanız yapın tabiki.bence çocuk sayı 2 olmalı.1 çocuk olunca ve büyüyünce kendini yalnız hissediyor,diğer çocuklarla anlaşmasında problemler çıkıyor ortaya.birkaç ay siz bakarsınız sonrada bakıcı tutarsınız.gerçi bakıcıların orda bahalı olduğunu söylüyorsunuz ama başka birşeyde gelmiyor aklıma.annenizde gelmiyor peki ya kayınvalideniz?:26yardım edemez mi size?:44:
Bana göre en az iki çocuğu olmalı insanın. Çocuğunun da kardeşe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.. Ama işin gereği ikinci çocukla ilgilenmen zor gibi görünüyor. Üstelik taşınma durumunuz da var. Sen hamile halinle yolculuk yapamayabilirsin.. Ne bileyim iki türlü de zor. Yaş ilerledikçe de hamilelik zor geçiyor. Ama yine de sağlıklıysan güzelce sağlıklı bir evlat getirirsin dünyaya:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?