Bayanlar Temizlikle İlgili Bişey Sormak İstiyorum

ZeytinKek

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
3.183
1.093
373
lavoboya girdiğiniz zaman taharet yapıyor musunuz ? doktorlar kesinlikle tavsiye etmiyorlarmış. bir arkadaşım bekarlığından beri akıntı problemi yaşıyor ve doktoru taharetin yapılmaması gerektiğini söylüyor muş. Ama ben bunu düşününce kötü hissediyorum kendimi, ben her lavoboya girdiğimde taharet alırım. yani orası başka nasıl temizlenebilir ki :-(

çok özür dileyerek soruyorum ama taharet tam ne demek?
annemde çok kullanıyo bu kelimeyi ama anlamıyorum sadece suyla yıkamak anlamınamı geliyo yoksa farklı bişimi?

Yuhhhhhhhh bunu soyleyen doktorun ben ...ne diyim.Dinimizde hangi ibadet yada hangi sunnet vucudumuza zarar vermiski bu versin.Hatta taharetin ne kadar insan temizliginde ve saglik acisindan yararli oldugunu bilmeyen yok.Inanin burdaki gayrimuslim doktorlar bile soyluyo muslumanlarin taharet aliskanligi oldugundan daha az kadin hastaliklari yasiyorlar diye.Kimse kusura bakmasin ama o doktor ya cahilin teki yada art niyetli biri.Kesinlikle taharet almadan alinan abdest kabul olmaz boyle insanlarin icine kurt dusurerek neyi amacliyorlar acaba cok merak ediyorum !!

Ayrica kusura bakmasin o doktor ama baska turlu nasil temizlenir nasil hijyen saglanir.Tuvalet kagidiyla silindikten ve iyice suyla temizledikten sonra ve tuvalet kagidiyla kuruladiktan sonra neden sorun olsunki.Hayrey birsey valla agzim acik kaldi daha neler duyucaz bakalim.

çok özür dileyerek soruyorum ama taharet tam ne demek?
annemde çok kullanıyo bu kelimeyi ama anlamıyorum sadece suyla yıkamak anlamınamı geliyo yoksa farklı bişimi?

evet canım tuvalette işimiz bitince yaptığımız şey , yani suyla yıkamak anlamına geliyor :)

Anniş adayı vallahi bende duyunca çok şaşırdım. bu durumu yaşayan arkadaşımın su gibi akıntısı oluyormuş, doktor da tuvaletten çıkarken asla yıkamayacaksın demiş , kadıncağız ıslak mendillere yöneldi yazık ... hani evli kadınlarız orayı temiz tutmadan olmaz ki , cinsel ilişkiden sonra ya da tuvaletten çıkarken yıkamadan !!! koku bile oluşur yaa iğrenç olur

vallahi bende bunu söyleyen doktoru esefle kınıyorum dinimizde anniş adayının dediği gibi taharet var ve biz bundan hesaba bile çekilecez yazık ya o doktora taharet elınmadan nasıl hijyen olur allah korusun insana hastalık bulaşır

temizlik olmadan olurmu hic.hem dinen hemde hijyen bakimindan önemli.doktorlarin tavsiyesi temizlik yaparken arkadan öne dogru degilde,önden arkaya dogru yapilmasi.mikroplarin vajinaya bulasmamasi icin.birde yikadiktan sonra kurulanmasini tavsiye ediyorlar.bu nasil bir doktor yikanmamasini söylüyor.....................

inanmıyorum ya tahratlanmak mı akıntıya sebep olur yoksa tahratlanmamak mı tatlicadiarzu
bole bı sacmalık olamaz ıgrenc otesı bısey tahratlanmak saglık sorunu cıkarmaz asıl tahratlanmamak cıkarır bence
pıs kalıyorsun yani sonucta iyyy

akıntıya sebep olan o diil ki zaten her kadının akıntısı olur kiminin az kimin cok...hemde taharet almadan bi hayat düşünemiyorum giydiği camasırın hali ne olur ya mikrop yuvası olur hemde koku olur iğrençç ne bu insanlar kendi kendilerine fetvalar cıkarıyolar insanları yanlış yönlendiriyolar.bide dktr yani ..özellikle bazı kadın doğumcular orası hijyenik kalsın die intimate die sabun gibi bi jel verio yıkamak için ...

o doktorun doktorluğundan şüphe edilmeli bence :uhm: peki hijyeni nasıl sağlıcakmış taharet yapmadan onu da sölemiş mi

arkadaşlar biliyosunuz vajinadakı akıntının amacı rahmi dışardan gelebilecek mikroplara karşı korumaktır.eğer her tuvalette yıkanırsa bu akıntı da gidiyor dolayısıyla rahim mikroplara açık hale geliyor. doktorun söylemek istediği sanırım bu. yani pis gezin demiyorlar tabi ki ama her defasında yıkamanın zararlı olduğu söyleniyor. özellikle sabunla yıkamayın diyorlar bunun için özel jeller var bunlarla yıkayın diyolar.
tabiki pis gezmiycez ama olması gerektiği gibi yıkarsak bi sorun olmıycaktır.

bu dediğin çok farklı bir şey.yıkarken zaten içeri kadar giripte yıkanmıyorki.dış temizlikten behsediliyor sanırım.vajinanın içi kendi kendini temizlediği için ayrıca bir ürün kullanmaya gerek yok diye biliyorum ben.ama dış temizliğe dikkat edilmesse akıntıdan çok daha vahim sonuçlar oluşabilir.

"her defasında" demekte ne demek.bi yıkayıp bi yıkamicazmı yani.çok saçma.tabiki her defasında yıkamak gerekir yoksa yıkamanın ne anlamı kalırki.hem bizde yıkarken taa rahmimizin içini yıkamıyoruz.sadece dış kısımları yıkayıp kuruluyoruz.buda içerdeki sıvı dengesini bozmaz.doktorlar tahareti değil vajinal duşu önermiyorlar.

arkadaşlar konu açılalı çok olmuş ama, ben de yaşadım gebeyken mantar oldu peynir gibi akıntı oluyor. herhalde doktor ondan bahsetmiştir. böyle akıntıda su, mantarı daha da kötüleştiriyor ama ben her seferinde temizlikten sonra ayrı bir havlumla iyice kurulanır ilacımı kullanırdım çok işe yaradı herhalde doktor ıslak bırakmamak gerektiğini vurgulamıştır. yani doktorluğundan şüphe etmeyin derim herhalde konuyu yazan arkadaşım tam açıklamadığı için konu açıkta kalmış

Arkadaslar ayni dert benim de basimda

genckizligimdan beri surekli akintim var. en son smear verdim rahimici dengem bozulmus. activex ile yikiyodum biara. yararlilarin sayisi azalmis zararli bakteriler cogalmis.
yine ornisid kullandim ama gecer gibi oluyo gecmiyooooo

wcde nasil yikamak gerek ben cokmu yikiyorum anlamadım kii

gerçekten bana bi yardimci olun.

genelde su dışında temizleme jeli sıvısı vs herhangi bişey önerilmiyor temizlemek için canım dedğin gibi ordaki yararlıları öldürüyor zararlı olanlar daha bağışıklık kazanıyor bir de ıslak bırakıyorsan kurulamıyorsan daha çok artıyordurher zaman kuru olmasına dikkat etmen lazım pamuklu iççamaşırı vs giymelisin ayrıca bayanların suyla temizlerken dikkat etmesi gereken en önemli husus temizliği önden arkaya doğru yapmak gerekiyor kız çocuk annelerininde buna dikkat etmesi gerekiyor.

Aaaaa ıslak mendille temizlik olur mu ? Namaz da kabul olmaz herşeyin başı temizlik.. Taharet olmadan olur mu çok afedersiniz yıkamadan çıkınca koku bile olur güzelce yıkarsın peçeteyle de kurularsın .. Ben de hamileyken çok akıntım oluyodu ya kotex çamaşıra yapışan pedler vardı onlardan kullanıyordum amaç çamaşırım kirlenmesin diyeydi namaz kılıyodum kuran okuyodum onun için.pedden olmadığı zamanda pamukla orayı kapatıyodum akıntım olsa bile pamuk kirleniyodu .. Şimdi pamuğa da zararlı diyo doktorlar ..

Aynen taharet önden arkaya yapılır arkadan öne doğru yapılmaz ..

Hayır doktoru yanlış anlamış tamamen sabunla temizlememek gerek
ama suyla temizlemek şart tabiki!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…