- 1 Kasım 2016
- 1.914
- 7.515
- 88
- 44
simdi spor gecmisini ve mevcut fiziksel durumunu gozonunde bulundurarak ortalama bir yol haritasi olusturabiliriz.Benim de malesef sporsuz gecti. Yol haritasi derken once nereleri calismaliyim kas olmasini nasil saglamaliyim nasil yag yakmaliyim gibi seyler. Hep zayif oldum ama hic fit olamadim
bende koşuya onyargi gelisti yillar icinde sevmiyorum cunku diz sakatlanmasindan cekiniyorum. Ama spora basladigim donemde tempolu yurume ile baslayip her hafta ya da 4 gunde bir kosma hizimi ve suremi 5 er dk artirarak 45 dkya kadar cikmistim. Tempolu yuruyus ile nabiz araligini yag yakim araligina yukseltemiyorsan elbette kosarak bunu saglayabilirsin. Kosmaya da jogging seklinde ufak ve yumusak adimlarla baslamani oneririm. Ama once nabiz kontrolu yap canim baktin yuruyerek de yeteri kadar yukseltiyorsun kosman sart degil. Simdi o formulu unutmustum ama tekrar baktim spor esnasinda ideal yag yakim nabzin = (220-yas) - istirahat nabzi x0.8 olarak hesaplayabilirsin. Istirahat nabzi 10 dklik oturma, yatma halinde konusmadan olctugun nabzindir canim.Hafta sonu bol yürümeli. Pil bitmeli geçti benim için de. Akşam nasıl uyudum nasıl sabah uyanıp işe geldim bilmiyorum.
Bugün kendimden umudum yok ama yarın sabah yürüyüşüme çıkacağım hatta koşacağım aralıklı olarak.
Cicoretti koşmak benim için büyük bir pskolojik engel resmen. Kendimi nasıl alıştırabilirim. Bir program var 3 dk temopu yürü 3 dk koş şeklinde başlıyor. Günler içerisinde yavaş yavaş koşma süresi artıyor. Mantıklı mı?
Ya da tempolu yürüyüşe iyi ce adapte mi olmalıyım öncelikle. Yürüyüş bile beni yorabiliyor açıkcası
harika calismissin masallahcuma akşam çok çalıştım
100 mekik
1 dk plank
20 adını hatıramdığım hareket
36 squat
20 suma squat
10 lunge
60 kol
ama sonra hala bacaklarım ağrıyor
günlük çektiğim mekik i de bıraktım
bu akşam 2 durak önce inip tempolu yürücem bakalım
bu arada ilk kez haftasonu kilo almadım çok mutlutum

)
) (tabi dolapta geçen yaz ki kıyafetlerimi görünce yine moralim bozuluyo
(tabi dolapta geçen yaz ki kıyafetlerimi görünce yine moralim bozuluyo )
)