Merhabalar,
Oglumun ilk bayraminda cok hevesliydim. Kv kp e gittik ki evde yoklar. Esim aradi nerdesiniz diye koye gitmisler. Ki hicbir zaman bayramin ilk gununden gitmezler. Neyse geri donduk el kadar bebekle. 2.bayraminda dedesi vardi dedim ki dedesi harclik almaya geldik oglumun 2.bayrami. duymazdan geldi. Ertesi yilda ayni sey oldu. Bizim ev satma mevzularindan dolayi araya sogukluk girdi bizimle mesafeli oldular vs.
Neyse oglum 2.5 yasinda suan gecen bayram kv yoktu evde yine koye gitmis. Koy dedigimde yakin 1 saat. Eltimle ayni koydeler onla birlikte gitmek icin hemen arefeden gitmis. (Kaynimla eltim ayrildilar bir muddet eltim kv ile yasadi simdi koyune yerlesti)
Bende simdi esime diyorum ki oglum dogdugundan beri hicbir bayram burda olmadilar nerdeyse. Bizde biryerlere gidelim madem kimse yok. Ben gitmeye calisiyorum oglum ogrensin alissin bilsin bayramlari diye ama bizi beklemeden kosa kosa koye gitmesi obur torununa hediyeler alip ogluma bir harclik bile vermeden oglumun onlara gelmesini bile beklememesi sinir ediyor beni.
Sulaledeki diger kuzenler de oyle hemen eslerinin ailesine gidiyorlar arefeden. Benim anneme ilk gunden gitmem esimin babannesi tarafindan olay olurdu. Esime oraya niye gittiniz hemen yok burda bu kadar durdunuz oraya gidiyosunuz hemen derdi. Oraya dedigi yerde benim ailem. Bir de bize oyle guzel anlatiyor ki ........ geldi gittiler hemen ....... ailesinin memleketine diye. Dilimin ucuna geliyor laf benim aileme gittigim saatlerin hesaplamasini yapiyorsunuz diye neyse diyorum bayram bayram.. vel hasil kelam boyle. Ihtiyacimiz tabii ki yok alacaklari hediye harclik ama bayram harcligi diye birsey var..
çocuk şekere, çikolataya da sevinir, illa para olması şart değil.paraya sevinmeyi öğretmeyelim çocuklarımıza ki ileride parayı yalnızca araç olarak görebilsin.Kimseyi elestirmek yada kim ne yazdi karismak haddime degil ama konu sahibinin ustune gidilmis sanki biraz ben kayinpederime degil ama babama takilirim yani hani harcliklarimiz nerde diye. Konu sahibi de samimi ki oyle demis normal bence. Cocuk sevinsin diye vs. Bence o konuyu abartmaya gerek yok benim fikrim..
Arefeden arayip planlarini ogrenin gittikleri yakin yerse oraya gider 1 -2 saat durup donersiniz degilse eve ne zaman doneceklerini sorup donunce gidersiniz harclik mevzusunu dile getirmeyin abes geliyor bana iclerinde gelirse verirler gelmiyorsa kinlenmek icinde sebep yok oyle kabul edin,gecin mesafelisiniz zaten es hatrina gidiyorsunuz anladigim bosa yipranmayin yipratmayin
Daha onceki konularinizdada yazdim ogullarinin yaptigindan dolayi diger gelinlerine ve torunlarina ezik o insanlar
cocuk mahsun olmasin diye bakiyorlar daha cok uzerine dusuyorlar daha cok ara kapatmaya calisiyorlar ne yapsinlar ama sizin bunu her defasinda tavir algilamanizda sogutmus karsilikli tahammulunuz yok kuralina uygun 1 saat gecirip gelin
Ben seni haksız bulmadım. Torunları olmuş, ilk bayramına önem versinler bir zahmet. Ona mecbur değiller buna mecbur değiller, neye mecburlar ? Mecbur değillerse gönüllü de mi yapamıyorlar ? Sonra adları büyük oluyor.
Yalnız bizde bayram ziyaretleri önceden konuşulur, planlanır. Hatta kardeşler kuzenler haberleşip aynı saate denk getirmeye çalışırız. Sizde bir iletişimsizlik var herhalde.
Kayınvalidenin eltinin peşine takılmasını araba sorununa bağladım. Kendim gidemem araba gidiyorken beni de götürsün diyor olabilir. Bir dahaki sefere önceden şu saatte geleceğiz dersiniz. Yine önemsemezlerse artık bayramlarda tatile gidersiniz olur biter.
Bosver oldugu gibi kabullen git esinin gonlu hos olsun evinde huzursuzluk olmasinTesekkurler gecmis zamanlardan kalan birsey birlikte oturdjgumuz zamanlardan kalan sogukluk zaten.
Bosver oldugu gibi kabullen git esinin gonlu hos olsun evinde huzursuzluk olmasin
Cocuk icin kizmayi etmeyide birak artik soyle bakmayi dene kismet benim cocugum babaanne,dededen cok sevgi kiymet goren bir cocuk degil Allah eksigini sagligindan sansindan yana tamamlasin de gec gerisi sinirini bozar
Aynen yanyana gelince kiyafetinden tutunda bilmem nesine kadar karismalari sinirlerimi ziplatiyor olsa da duymamaya calisiyorum biryerde. Ama iste takik oldugum insanlar zamaninda bir oturmanin vermis oldugu birsey maalesef oyuzden kimseye onermiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?