Bayram geliyor malumunuz..

Belki de gercekten sizi gormemek icin gidiyorlardir.
Kucucuk cocukla bir sorunlari olamayacagina gore sorun siz olmalisiniz.
Bence neden sizden kactiklarini sorgulayin.Sizin hayatinizi biz bilemeyiz.

2.5 yasında daha yani şimdiden pek anlayıp alışmaz
Boşyere kendinize dert eklem
Ayrıca ne öyle bayram harçlıgı almaya geldik demek
Bende harclık verecegim kişiye bunu duyunca vermem
Oldu olacak hesaba havale yapsaydı yüzünü görmek zorunda kalmazdınız
Amaç harçlıksa

Bizim ailede de öyle bi gelin vardı harçlık almaya geldik derdi, cepli pantolon giydik doldurun derdi
Hiç haz etmezdi kimse kendisinden aynı böyle kaçarlardı

Bir çok üye gibi sizi çok itici buldum. El kadar bebeğin birinci bayramı ikinci bayramı diye saymak nedir ya ne anlar bebek bayramdan harcliktan falan. Bayramda isteyen istediği yere gider sizi beklemek zorunda değiller.

Ben seni haksız bulmadım. Torunları olmuş, ilk bayramına önem versinler bir zahmet. Ona mecbur değiller buna mecbur değiller, neye mecburlar ? Mecbur değillerse gönüllü de mi yapamıyorlar ? Sonra adları büyük oluyor.
Yalnız bizde bayram ziyaretleri önceden konuşulur, planlanır. Hatta kardeşler kuzenler haberleşip aynı saate denk getirmeye çalışırız. Sizde bir iletişimsizlik var herhalde.
Kayınvalidenin eltinin peşine takılmasını araba sorununa bağladım. Kendim gidemem araba gidiyorken beni de götürsün diyor olabilir. Bir dahaki sefere önceden şu saatte geleceğiz dersiniz. Yine önemsemezlerse artık bayramlarda tatile gidersiniz olur biter.

Ben kv nizi takdir ettim valla boşanan oğlunun değilde gelininin yanında , anlaşılan karı koca destek oluyor lar gelinlerine , sizin anne babaniz da ayrılmış biraz daha anlayisli olabilirsiniz bence kıskançlık krizine gireceğiniz e

Ben bukadar sorun yapılacak bişey görmedim artık insanlar evde oturup birileri gelecek diye beklemiyor ben bir sokak otemde oturan annemi arayıpta gidiyorum cunku çıkıyorlar

Cocuk daha çok küçük bayramı siz ona kendi evinizde yaşatın yeni kıyafetle kúçuk bir hediyeyle 2.5 yasındaki minik paradan ne anlar boşver takilma iyi bayramlar

Arefeden arayip planlarini ogrenin gittikleri yakin yerse oraya gider 1 -2 saat durup donersiniz degilse eve ne zaman doneceklerini sorup donunce gidersiniz harclik mevzusunu dile getirmeyin abes geliyor bana iclerinde gelirse verirler gelmiyorsa kinlenmek icinde sebep yok oyle kabul edin,gecin mesafelisiniz zaten es hatrina gidiyorsunuz anladigim bosa yipranmayin yipratmayin

Daha onceki konularinizdada yazdim ogullarinin yaptigindan dolayi diger gelinlerine ve torunlarina ezik o insanlar
cocuk mahsun olmasin diye bakiyorlar daha cok uzerine dusuyorlar daha cok ara kapatmaya calisiyorlar ne yapsinlar ama sizin bunu her defasinda tavir algilamanizda sogutmus karsilikli tahammulunuz yok kuralina uygun 1 saat gecirip gelin

ay takmışsınız harçlık da harçlık her mesajınızda bunu yazmışsınız öptürün elinizi siz verin, eşiniz versin madem. sizin tarafa gidin orada da onlar versin tembihleyin çok istiyorsanız. küçücük çocuğun bunları öğrenmesi için daha zamanı var. hem bayramda amaç harçlık değil bir araya gelmek, büyükleri ziyarettir. ayıp yahu azıcık mantık.

çocuk şekere, çikolataya da sevinir, illa para olması şart değil.paraya sevinmeyi öğretmeyelim çocuklarımıza ki ileride parayı yalnızca araç olarak görebilsin.

Ya ne ilk bayramı VS takmayın çocukda o yaşta harçlık bilmez yazık beyin hücrelerenıze... Siz gidin köye nolcak

1- kv niz daha önce köye gitmiyordu fakat artık 3 senedir gidiyor, çünkü bayramlar tam yaza denk geliyor millet gidiyor deniZe , yaylaya , köye vs. Yani bunun siZin çocuğunuzla olan ilgisi ne ? Anlamadım. Bizimkilerde son 4-5 yıldır yaylaya giderler bayramda acaba neden? Altında esrarengiz şeyler aramayın. 2- Büyükler neredeyse bayram orda yapılır. Gideceksiniz köye öpeceksiniz ellerini. Bu sizin kv has bir özellik değil her anne baba gider gidebilir.Bayramlaşacaksınız.insanlar size mi uyacaklar. 3- çocuğuma bayramın önemini değerini anlatmaya öğretmeye çalışıyorum diyorsunuz ya işte bunu öğreneceği kişi siz değilsiniz çünkü daha 1 saatlik yola kv ile bayramlaşmaya bile gitmiyorsunuz. Yarın sizin çocuğunuz da size gelmeyecek. 4- eşim köyü sevmiyor diyorsunuz sevmesin köyde kalmaya gitmiyorsunuz zaten. Gidip bayramlaşın 1 saat oturup dönün. Ama gitmezsiniz siz çünkü herkonuda başkasını suçlamak kolay. Siz kusursuzsunuz çünkü.ayrıca söylemeden geçemicem eltinizi de fena halde kıskanıyorsunuz. Sürekli açık arayıp diken üstünde durmak çok zor, hayatınız gerçekten zor olsa gerek kolay gelsin

Tesekkurler gecmis zamanlardan kalan birsey birlikte oturdjgumuz zamanlardan kalan sogukluk zaten.

Bencede oyle. Madem hicbirseye mecbur degiller neden evliliklere bu kadar karisip insanlari sogutmak zorundalar. 8 yildir ben yasadigimi biliyorum buraya bunlari ozet gecemem tabiiki. Yok eltimi kiskaniyorum yok vs. Ne sacma yorumlar. Birde ustune kural ihlali yapiyormusum. Benim konumun altina yazmadik sey birakmiyorlar yine olan konu sahibine.

Tesekkurler gecmis zamanlardan kalan birsey birlikte oturdjgumuz zamanlardan kalan sogukluk zaten.
Bosver oldugu gibi kabullen git esinin gonlu hos olsun evinde huzursuzluk olmasin
Cocuk icin kizmayi etmeyide birak artik soyle bakmayi dene kismet benim cocugum babaanne,dededen cok sevgi kiymet goren bir cocuk degil Allah eksigini sagligindan sansindan yana tamamlasin de gec gerisi sinirini bozar

Aynen yanyana gelince kiyafetinden tutunda bilmem nesine kadar karismalari sinirlerimi ziplatiyor olsa da duymamaya calisiyorum biryerde. Ama iste takik oldugum insanlar zamaninda bir oturmanin vermis oldugu birsey maalesef oyuzden kimseye onermiyorum.

Cocuga manevi deger ogreteceksen bayramlarin aile buyukleriyle kutlanmasi gerektigini ogretmek icin koye git bir zahmet.Koyu sevmemek diye bi sey gecersiz ikametini oraya almiyorsun alt tarafi bir ziyaret.
Ikinci manevi deger birbirini kiskanmayan aile fertleri .Cocuk bilsin ki annesi kimseyi kiskanmadan,fesatlanmadan aile bireyleriyle mutlu bayram geciriyor.
Ucuncusu onemli olan para toplamak degil bir arada olmak !

Üff biz keske kimse evde olmasa da gitmek zorunda kalmasak deriz, siz otursunlar bizi beklesinler diyosunuz. Aklinizi kullanin,ailesinin tavri belli madem,bayram oyle olmaz boyle.olur diyin esinize ve bi tatil ayarlayin..ooh.

Bence köye gidin..asıl orda bayram kutlaması nasıl yapılır öğrensin bebeğiniz..

Hem daha cok harclığı olur..

2,5 yaş için önemli seyler bunlar..

Evet..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…