- 29 Eylül 2014
- 9.595
- 19.535
- 498
Harçlığın manevi tarafı tam olarak neresi? Maddiyatta maneviyat olmaz bu düpedüz saçmalık. Anlam karmaşası. Çocuğunuza gelenek göreneği maddiyatla öğretemezsin. 2 yaşındaki bebe ne anlar paradan puldan?Bayramlasmaktan cok harcliga takilan sizsiniz. Ne demek muhtacmisiniz? Ne kadar cirkin yorumunuz? Ben harcligin manevi tarafindayim. Demekki siz muhtacsiniz. Allah kimseye muhtac birakmasin.
Ne alaka ben muhtaç olayım böyle yorumum mu var bir yerde? Yorumlarımızı karıştırmayalım lütfenBayramlasmaktan cok harcliga takilan sizsiniz. Ne demek muhtacmisiniz? Ne kadar cirkin yorumunuz? Ben harcligin manevi tarafindayim. Demekki siz muhtacsiniz. Allah kimseye muhtac birakmasin.
Bayram günü cikip gidiyormusnuz bir gün önceden haber verseniz onlar neredeyse giderseniz ama sanirim koye gitmeyi istemiyorsunuz... kalmayin bayramlasin gelin yani istiyorsanız çocuğunuz bayram bilsin diye
Illa bayramlasmak isteyen 1 saat uzakliktaki koye gider .Bayramlasir 2 saat oturur gelir .
Sizin derdiniz niye eltimle koye gidiyorlar da benim sehzade mi el el ustunde oturup beklemiyorlar !
Niye benim cocuguma para vermiyorlar .
Dert bu yani ,yoksa manevi degerler falan hikaye konu sahibi,biraz durust olun rica ediyorum .
Köyde büyükleri mi var niye hemen gidiyorlar?
Tabi ki büyük olanların bayramda hemen bir yerlere gitmesi hoş değil. Gelecekleri bekleyip sonra onların ziyaretleri yapması lazım. Bence eşin söylesin dikkat etmiyorlar onlar bence. Böyle düşündüğünüzü bilmiyorlardır.
sadece bayramda mı gidiyorlar köye konu sahibi ?
yani size kasıtlı olarak sizden kacmak amaclı mı gidiyorlar
yoksa diğer nedenler mi.. bu iki ayrım önemli ha size kasıtlı olan birşey yoksa haksızsınız bu konuda
o insanlar sizi beklemek zorunda değiller ki.
Ben bayram harçligi diye dile getiremem dogrusu, onca örf adetimiz var oraya mi takildin diye dusunurler hakli olarak.
Köye gectilerse sizde oraya gidin , köy musait degil mi misafir olarak gitmenize. Ayrica habersiz gidiyorsaniz sizi beklemeden gitmeleri dogal. Ama haberli gidiyorsaniz ayip etmisler tabi
Harçlığın manevi tarafı tam olarak neresi? Maddiyatta maneviyat olmaz bu düpedüz saçmalık. Anlam karmaşası. Çocuğunuza gelenek göreneği maddiyatla öğretemezsin. 2 yaşındaki bebe ne anlar paradan puldan?
Kendini yanlış ifade etmişsin. O yüzden yanlış anlaşılmalara alışsan iyi olur.
Ne alaka ben muhtaç olayım böyle yorumum mu var bir yerde? Yorumlarımızı karıştırmayalım lütfen
Arkadaşlar bayram harcligina takılmış yani vereceği tabi kisiye göre değişir 50-100...
Mesela kendi ailemde ilk bayramda altın takılır vs benim kvdeler yapmadi ,son 3 bayramdir harclik veriyorlar yani verecekleri iki kurusa2 kimse tenezzül etmez..bende mesela ailemde gördüğüm için ilkinde üzüldüm ama muhtaç olduğum için değil
Ne diyorsun sen ya. Yeterince durustum ben. Sen oyle oldugun icin inanmak istemiyorsun.
Yooo benim boyle dertlerim yok,sizinle polemige girmek istemem.Bir suru insan boyle dusunuyor,bir tek siz kendinize sempatik geliyorsunuz nedense ?cunku kimse sempatik bulmadi .
Basbayagi sizi saysinlar otursunlar beklesinler istiyorsunuz ama maalesef eltinizi tercih edip gidiyor kayinvalide.
Bunu yediremiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?