Bayram geliyor malumunuz..

Siz geleceksiniz diye evde oturup beklemek zorunda değiller. Çok görmek istiyorsanız köye gidin, bayramdan sonra görün en kötü ihtimalle. Harçlık almaya geldik olayı irite edici gelmiş olabilir. İnsanın sinirlerini bozucu bir cümle aslında. Hani o an sempatik gelmemiştir gıcık olmuştur büyük ihtimalle, ben olsam ters etki yapar bende sempatik gelmez yani. Belki seni sevmiyordur kp ondan iyice ters hareket etmiştir.

Köyde büyükleri mi var niye hemen gidiyorlar?
Tabi ki büyük olanların bayramda hemen bir yerlere gitmesi hoş değil. Gelecekleri bekleyip sonra onların ziyaretleri yapması lazım. Bence eşin söylesin dikkat etmiyorlar onlar bence. Böyle düşündüğünüzü bilmiyorlardır.

Harçlık lafı da hiç tuhaf değil ayrıca. Çocukların tatlı bekleyişini çağrıştırır. Sanki hiçbiriniz çocuk olmadınız hiç beklentiye girmediniz.
Sanki en sevdiğiniz akraba harçlık verenler değildi :)

Bayramlasmaktan cok harcliga takilan sizsiniz. Ne demek muhtacmisiniz? Ne kadar cirkin yorumunuz? Ben harcligin manevi tarafindayim. Demekki siz muhtacsiniz. Allah kimseye muhtac birakmasin.
Harçlığın manevi tarafı tam olarak neresi? Maddiyatta maneviyat olmaz bu düpedüz saçmalık. Anlam karmaşası. Çocuğunuza gelenek göreneği maddiyatla öğretemezsin. 2 yaşındaki bebe ne anlar paradan puldan?

Kendini yanlış ifade etmişsin. O yüzden yanlış anlaşılmalara alışsan iyi olur.

sadece bayramda mı gidiyorlar köye konu sahibi ?
yani size kasıtlı olarak sizden kacmak amaclı mı gidiyorlar
yoksa diğer nedenler mi.. bu iki ayrım önemli ha size kasıtlı olan birşey yoksa haksızsınız bu konuda
o insanlar sizi beklemek zorunda değiller ki.

Bayramlasmaktan cok harcliga takilan sizsiniz. Ne demek muhtacmisiniz? Ne kadar cirkin yorumunuz? Ben harcligin manevi tarafindayim. Demekki siz muhtacsiniz. Allah kimseye muhtac birakmasin.
Ne alaka ben muhtaç olayım böyle yorumum mu var bir yerde? Yorumlarımızı karıştırmayalım lütfen

Illa bayramlasmak isteyen 1 saat uzakliktaki koye gider .Bayramlasir 2 saat oturur gelir .
Sizin derdiniz niye eltimle koye gidiyorlar da benim sehzade mi el el ustunde oturup beklemiyorlar !
Niye benim cocuguma para vermiyorlar .
Dert bu yani ,yoksa manevi degerler falan hikaye konu sahibi,biraz durust olun rica ediyorum .

bayram harçlığı kısmına takılmayın bence.. yani ben asla demem oğlumun ilk bayramı harçlık almaya geldik diye..hoş değil.. içinden geliyorsa verir, gelmiyorsa vermez.. siz evlerine gittiniz yoklar mı , bişey olursa geldik biz evde değildiniz deyin, uzatmayın, bişey de diyemezler..

Bayram günü cikip gidiyormusnuz bir gün önceden haber verseniz onlar neredeyse giderseniz ama sanirim koye gitmeyi istemiyorsunuz... kalmayin bayramlasin gelin yani istiyorsanız çocuğunuz bayram bilsin diye

Esim zaten sevmez koyu. Kendisi gitmej istemez. Teyze ve teyze kizlari yuzunden asiri dedikoducu olduklari icin. Hepsi ayni koyde. Esimle aramda cok dedikodu cikardilar. Evlenmeden kactik diye evlendikten sonra bosandik diye. En son evimize mevlude geldiklerinde kapida karsilamamisiz diye cok dedikodu yaptilar vs oyuzden sevmiyor.

Ne diyorsun sen ya. Yeterince durustum ben. Sen oyle oldugun icin inanmak istemiyorsun.

Mesajinizi 2 kere okudum inanamadim benim gibi dusunen insanlar olduguna
Kv ile kp bayramlari gelenleri cok oldugu icin burda beklerler. Daha sonra giderler koye. Dogum yaptigimdan beri bizi beklemiyorlar sonucta herkes ailesine bayramlasmaya gidiyor. Ki gecen yil oglum uyuyordu 12 gibi cikariz dedik. Abisi aradi daha cikmadinizmi evden diye. Megersem koye gideceklermis. 25 dk sonra kapi calindi yukarda akrabalari var onlara ugrayip bize gelmisler koye gidiyoruz diye kv kapidan gordu esimi. Esimde hep kiziyor kaciyormu bu koy surasi ne acele ediyorsunuz diye.

Ben bayram harçligi diye dile getiremem dogrusu, onca örf adetimiz var oraya mi takildin diye dusunurler hakli olarak.

Köye gectilerse sizde oraya gidin , köy musait degil mi misafir olarak gitmenize. Ayrica habersiz gidiyorsaniz sizi beklemeden gitmeleri dogal. Ama haberli gidiyorsaniz ayip etmisler tabi

Ya cok sık gitmiyorlar yakin oldugu halde. Belki senede 2 3 kez felan. Kv eltimin aklina cok uyuyor. Eltim oyle bayramlarda gezmez sadece kendi ailesine gider. Kv da onla takilip gidiyor. Ben zaten beklemek zorundalar demiyorum. Simdiye kadar hep bu sekildeydi. Oglumuz yokken. Esimin abisi vardiyali calisan biriydi genelde bayramin 2.gunu izin yapan birisi. Ben ilkgun aksami anneme gittim onlarda gelmek istediler. Sonra kaynim aradi kv yi yarim saat oturmadik oglumu gormedim ben diye kosa kosa eve gitti. bizide kaldirdi sizde gelceksiniz diye biz oturcaktik dedim. Ozaman bir oturuyorduk maalesef esim sayesinde uymak zorunda kaldik. Iste o oglunda senin bu ne peki. Esimi zaten dedesi buyutmus oyuzden esime ve ogluma farkli davranirlar.

Her bayram gittigimizi biliyorlar.

Burda herzaman cemkirmek uzere olan insanlar var zaten. Ne olcak 10 lira nin neyine muhtaclik para isteme mevzusu yapan sizsiniz. Harclik maddi olarak verilsede manevi degeri vardir. Bu bana gore boyledir saba gore bu sekilde olmayabilir.

Arkadaşlar bayram harcligina takılmış yani vereceği tabi kisiye göre değişir 50-100...
Mesela kendi ailemde ilk bayramda altın takılır vs benim kvdeler yapmadi ,son 3 bayramdir harclik veriyorlar yani verecekleri iki kurusa2 kimse tenezzül etmez..bende mesela ailemde gördüğüm için ilkinde üzüldüm ama muhtaç olduğum için değil

Aynen benim ailemde o sekilde. Ama kp nin yapmadigi sey degil ben obur toruna yapiliyor denince elti kiskaniyor oluyorum ne alaka oda torunlari neticede.

Ne diyorsun sen ya. Yeterince durustum ben. Sen oyle oldugun icin inanmak istemiyorsun.

Yooo benim boyle dertlerim yok,sizinle polemige girmek istemem.Bir suru insan boyle dusunuyor,bir tek siz kendinize sempatik geliyorsunuz nedense ?cunku kimse sempatik bulmadi .
Basbayagi sizi saysinlar otursunlar beklesinler istiyorsunuz ama maalesef eltinizi tercih edip gidiyor kayinvalide.
Bunu yediremiyorsunuz.

Sempatiklik degil konumuz. Konulari nerden neryee cekiyorsunuz. Kv min kendisi ile celismesi benim konum. Yoksa eltimle ilk kez gitmiyor onlar. Eltim en son kiskanabilecegim bile bir insan olamaz devamli bunu ima etmeniz anlamsiz. Aksama kadar onu bunu cekistiren cahil bir insani elbette kiskanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…