• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram meselesi yardımcı olun kızlar

Eşim gerçekten farklı yaşamadığınız için bilmiyorsunuz.Eşim Kendini yetişirmiş görümcem maalesef öyle değil Ben de başta ne kadar farklı olabilir ki demiştim .Yaşadıkça gördüm
Yani kadının kendini geliştirip geliştirmemesi sizi niye bu kadar rahatsız ediyor? Senede bir kez göreceğiniz bir insan için mal, salak gibi terimler kullanmanız hiç hoş değil ve isteseniz de istemeseniz de orası o kadının ailesinin evi ve eşiniz de onun ağabeyi. Vallahi benim ağabeyim bayramdan önce on kere arar geliyor musunuz, çocukları çok özledim diye. Eşiniz eğer sizin ağzınıza bakarak kardeşine karşı soğuk davranıyorsa çok tuhaf, bilemiyorum aslında herkesin aile ilişkileri çok farklı.

Eşinizle kardeşi arasında ne derece bir kültür farkı olabilir ki, aynı ailede yetişmiş iki kardeş sonuçta. Şu yazdıklarınızı değerlendirdiğim zaman, ortamı geren kişinin siz olabileceğini düşünüyorum. Bence siz gitmeyin, eşiniz gidip görsün ailesini.
Tam tersi koca sorunlu bariz Bi şekilde. Kadın kocasına söylemek bile istemiyor baksana. Kardeşimi istemiyom diye kaç kere annesine söylemiş adam. İnsan kardeşini yeğenlerini görmek istemez mi ayda yılda bir. Katlanırsın gürültüye filan yani, sanki yabancı birileri gibi 'onlar gelmesin' demek ne ya. E adam kardeşine değer vermezse karısı da vermiyor işte. Konu sahibinin de dili çok sorunlu. Baya görümceyi küçük görüyorlar. Sanki kendisi evi süpürelim yemek yapalım deyince dünyayı kurtarıyo. O yokken insanlar her gün aç duruyo sanki 😅 Ama olayın kaynagi tamamen kocajd. Beyefendinin kafası şişiyomus.

Bence siz gitmeyin bayramda, yazın da gitmeyin hatta. Kusura bakmayın ama okurken ben sinir oldum, farkındasınız siz de orası ana babasının evi o kadının. Cahil, arada kültür farkı var vs hiç hoş cümleler değil. Her zaman bizle tam yüzde yüz uyumlu insanlarla aynı ortamda bulunmuyoruz, kendi evinizde değilsiniz orada bu kadar direktif veremezsiniz eşiniz de buna dahil. Rahat edemiyorsanız gitmezsiniz.

Bu arada siz sakın kimseye bir şey söylemeyin. Sizin meseleniz değil bu, bırakın eşiniz ailesiyle arasında halletsin.
Sinir olacak bir şey yok .Kimseyle yüzde yüz uyumlu olamayız ama sıfır uyumun olduğu insanlar olabiliyor değil mi.Ben direktif vermesem hiçbir şey olmuyor.O kadar kişiyiz evde ben demesem kimse akşama şu yemeği yapalım şu tuvaleti yıkayyım demiyor inanın bi gün işim vardı çıktım eve geldim ne yemek yapılmış ne ev temizlenmiş .Siz olsanız 3 çocuğunuzu düşünmez misiniz ?

Çalışırken, çalışma esnasında ben de gürültü çekemiyorum da, çalışıyorum diye bayramda niye gürültü çekemiyoruz o kısmı ben de anlamadım.
Bayram kalabalığından gürültüden hoşlanılmıyorsa bayramda yapılacak şey belli, en rahatından bir otel tatili.

Yani kadının kendini geliştirip geliştirmemesi sizi niye bu kadar rahatsız ediyor? Senede bir kez göreceğiniz bit insan için mal, salak gibi terimler kullanmanız hiç hoş değil ve isteseniz de istemeseniz de orası o kadının ailesinin evi ve eşiniz de onun ağabeyi. Vallahi benim ağabeyim bayramdan önce on kere arar geliyor musunuz, çocukları çok özledim diye. Eşiniz eğer sizin ağzınıza bakarak kardeşine karşı soğuk davranıyorsa çok tuhaf, bilemiyorum aslında herkesin aile ilişkileri çok farklı.
Eşimle hiç kardeşleri ailesi hakkında konuşmayız kötü anlamda .Benim ağzıma bakarak neden hareket etsin kocaman adam

Görümcenizin bayramda anne babasının elini öpmeye yeğenlerini abisini görmeye gelmesi çok normal ayrıca bayramda seyranda ses olmayacak da ne zaman olacak acaba? Bir de işleri ben ayarlıyorum tripleriniz çok komik 😁 şimdiye kadar siz olmadan aç kalmamışlar, pislikten ölmemişler di mi canım

Tam tersi koca sorunlu bariz Bi şekilde. Kadın kocasına söylemek bile istemiyor baksana. Kardeşimi istemiyom diye kaç kere annesine söylemiş adam. İnsan kardeşini yeğenlerini görmek istemez mi ayda yılda bir. Katlanırsın gürültüye filan yani, sanki yabancı birileri gibi 'onlar gelmesin' demek ne ya. E adam kardeşine değer vermezse karısı da vermiyor işte. Konu sahibinin de dili çok sorunlu. Baya görümceyi küçük görüyorlar. Sanki kendisi evi süpürelim yemek yapalım deyince dünyayı kurtarıyo. O yokken insanlar her gün aç duruyo sanki 😅 Ama olayın kaynagi tamamen kocajd. Beyefendinin kafası şişiyomus.
aç kalıyorlar bizzat gördüm yaşadım.Mesele görmek istememe değil ki bi iki gece kalıp gitsinler diyor siz anlamadınız bunu zaten o şehirdeler .

Eşimle hiç kardeşleri ailesi hakkında konuşmayız kötü anlamda .Benim ağzıma bakarak neden hareket etsin kocaman adam
Çok da kocaman değil sanki ya. Saçma sapan 'ben varken o gelmesin' gibi ergen ergen tavırlar 😅 İkinizin davranislari da çok çiğ. Senin davranışlarını yukarıda çok güzel elestirmisler zaten. O yüzden bisey demiyorum o konuda.

Görümcenizin bayramda anne babasının elini öpmeye yeğenlerini abisini görmeye gelmesi çok normal ayrıca bayramda seyranda ses olmayacak da ne zaman olacak acaba? Bir de işleri ben ayarlıyorum tripleriniz çok komik 😁 şimdiye kadar siz olmadan aç kalmamışlar, pislikten ölmemişler di mi canım
Şöyle ifade edeyim bugüne kadar görümcem hiçbir bayramda gelip gitmedi annesine .Bu bayram kıymetli oldu

Bakın, siz beni anlamıyorsunuz! Ben de görümcemle mesafeliyim, eşim de aynı şekilde geçmişte yaşanan kırgınlıklardan dolayı ablasına mesafeli ama bayramlarda bir araya geliyoruz ve aynı ortamda bulunmak zorunda kalıyoruz. Ben tutup senin ablan mal mal bakıyor bana desem hoş olur mu? Orası onun ailesinin evi ve tabi ki bayramlarda gelip ailesini ziyaret edecek ve bir şekilde karşılaşacağız.

Çok da kocaman değil sanki ya. Saçma sapan 'ben varken o gelmesin' gibi ergen ergen tavırlar 😅 İkinizin davranislari da çok çiğ. Senin davranışlarını yukarıda çok güzel elestirmisler zaten. O yüzden bisey demiyorum o konuda.
Hiçte ergen değiliz .Gayet olgunuz.Bak eleştirilere bize güzelce cevap veriyorum.

İyi akşamlar hanımlar.Size bi konuda fikir danışacağım.Kaynanamlarla farklı illerde yaşıyoruz (yaklaşık 350 km) sık sık gidip gelmiyoruz.Eşim bu bayram gidelim dedi .Ama kaynanamlara net b şey söylemedik.Çünkü biz haberli gidince küçük görümcem 3 çocuğunu alıp koşa koşa geliyor (kendisi onlarla aynı şehirde farklı ilçede oturuyor) Biz kaldığımız sürece kalıyor..Eşim annesini daha önce defalarca uyardı kalabalığı o da kaldıramıyor biz gelince gelmesinler gelseler günü birlik gelsinler zaten burda yaşıyorlar dedi .Yok kadın laf anlamıyor.(en son gittiğimiz de bize görümcelerimin geleceğini hiç söylemedi bile .Eşim o zaman küplere bindi .Küçük görümcem arsız benim abim gelme o kadar laf saysa bana ben gitmem.Bu bayram da eşim gelme ihtimalimiz var dedi ya hemen kaynanam küçük görümceme haber vermiş.Öncekş bayramlarda anasını babasını görmeye gelmeyen kızı bu bayram geliyormuş.Eşimin geleceğinden haberi yok kaynanam biz gidene kadar asla söylemez.Ben de eltimden öğrendim o söyledi abla küçük görümcede geliyor haberin olsun hatta kaynım annesine abimler gelince kimseyi çağırma adam kaç defa rahatsız olduğunu ifade etti sana demiş.(neden istemediğimi anlatayım kızlar tabi ki babasının evi gelip kalır buna karışamam .Küçük görümcem (yaşı 32)çok meraklı bi iş yap demeyene kadar afedersiniz mal gibi insanın yüzüne bakar.Ordayken sürekli ben yönlendiriyorum.Akşama şu yemeği pişirelim.2 gün yemek işine karışmadım o 2 gün makarna pişirdiler.Hadi evi sen süpür ben sileyim diyorum.Kendisiyle yanyana gelmediğimiz sürece hiç İletişim kurmuyorum oturup 2 cümle kuramam Gerçekten çok cahil hiçbir şey bilmiyor.Eşim kardeşini tanıyor o yüzden konuş sohbet et demez.Neden aramıyorsun moduna asla girmez.Arada kültür farkı var o da farkında .O kadar detay var ki kızlar .Görümcler yokken kayınvalidemlere giderim kalırım çünkü 4 kişiyiz. Çalışan biriyim ses gürültü çekemiyorum.)
Şimdi eşime görümcemin geleceğini söylesem mi söylemesem mi kızlar ne yapayım?(eşim gitmeye hevesli arkadaşları eşime göre izin ayarladı onlarda orda.Şimdi gitmezsem yazın gideceğiz tatilimi Orda harcayamam .şimdi gidersek 1 hafta kalacağız. Bi de kayananamla güzel etkili bi konuşma yapmalıyım ama nasıl?Çünkü eşim söyledikçe bu kadın anlamıyor ben söylemeliyim.
Gidin ama otel de kalin.

Bakın, siz beni anlamıyorsunuz! Ben de görümcemle mesafeliyim, eşim de aynı şekilde geçmişte yaşanan kırgınlıklardan dolayı ablasına mesafeli ama bayramlarda bir araya geliyoruz ve aynı ortamda bulunmak zorunda kalıyoruz. Ben tutup senin ablan mal mal bakıyor bana desem hoş olur mu? Orası onun ailesinin evi ve tabi ki bayramlarda gelip ailesini ziyaret edecek ve bir şekilde karşılaşacağız.
Şöyle desem bugüne kadar görümcem bayramlarda gelip görmedi ailesini şimdi mi kıymetli oldu

Şöyle desem bugüne kadar görümcem bayramlarda gelip görmedi ailesini şimdi mi kıymetli oldu
Orasını bilemem, babamın evine istediğim zaman giderim ve kalırım. Bu kimseyi ilgilendirmez, dediğim gibi bu insandan bu kadar hoşlanmıyorsanız eşiniz tek başına gitsin aile ziyaretine.

bi gün işim vardı çıktım eve geldim ne yemek yapılmış ne ev temizlenmiş .Siz olsanız 3 çocuğunuzu düşünmez misiniz ?
Alin kocanizi cocuklarinizi, disari yemege gidin o zaman. Siz olmadan açlıktan olmedilerse bir sekilde sizsiz de o gun karinlarini doyururlar demek ki.

E ailesiyle zaten aynı yerde yaşıyor belki eşinin tarafına gidiyordur. Siz geliyorsunuz diye gelmesi sizi görmek için olamaz mı ? Kültür farkı falan saygı duyarım ama bayram üç dört gün kalabalıkta idare edilir diye düşünüyorum.
Ayrıca evin yemeğini anne düşünmeli ev sahibi o. Siz çekilin kenara o karar versin yemeğe falan. Elbette kaldığınız yerde yardım edeceksiniz ama acaba görümceniz salak diye biraz eziyor olabilir misiniz beceriksiz görüp.

Aile ilişkileriniz bana çok garip gelmekle beraber, eğer oraya gittiğinizde eşiniz kardeşini görüp bozulursa, annesine neden haber vermedin derse, kayınvalideniz eşinin haberi vardı derse, sen biliyordun bana niye söylemedin diyip kavga çıkaracak biriyse söyleyin. Siz kötü olmayın.
Eşim kardeşini görüp bozulma değil mesele .Biz 10 gün kalmaya gittik en son.Eşim dedi ki 2 gece kalın bizi görün yeterli haber verin geleceğinizi.hatta Kaynanam bize geleceğini söylemedi.Biz gittik sonraki gün bi baktık gelmişler kayınvalidem bilerek söylememiş söylese gelme demezdim ki babasının evi nasıl olsa.büyük görümcem de gelince evde 7 çocuk 5 büyük toplam 12 kişi olduk.Anlatabiliyor muyum arkadaşlar yanlış anlıyorlar beni

Benim 2 kaynım 1 görümcem var kayınlarım hepsi evli üstelik çocukları da var bayramlarda hepimiz 3+1 evde kalıyoruz kimse böyle bir laf etmiyor bayram bu ve gurbette yaşayanda tek biziz tam tersi herkesi bir arada görmek bayramda insana çok güzel geliyor ayrıca o kadının babasının evi sizden izin alacak değil bayramda ses olmayacaksa ne zman olacak görümceniz bayramda ailesinin yanına gelmeyecekse ne zman gelecek gerçekten garip.

Back
X