• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram meselesi yardımcı olun kızlar

Şöyle desem bugüne kadar görümcem bayramlarda gelip görmedi ailesini şimdi mi kıymetli oldu
Evet belki şimdi kıymetli oldu. Size laf düşmez ki bu konuda. Abisine de düşmez. İstersem annemin evine 10 yıl gitmem sonra her gün giderim. Ne alaka?

Kocana söyle kararını kendi versin sen nie kocan adına düşünüyorsun . Belki gitmicem dicek bu kadar strese gerek kalmıcak madem kocan açısından düşünüyorsan .
Kocası öğrenir de simdi gitmezse yazın gidecek ve yaz tatili mahvolacak diye korkuyormuş

E ailesiyle zaten aynı yerde yaşıyor belki eşinin tarafına gidiyordur. Siz geliyorsunuz diye gelmesi sizi görmek için olamaz mı ? Kültür farkı falan saygı duyarım ama bayram üç dört gün kalabalıkta idare edilir diye düşünüyorum.
Ayrıca evin yemeğini anne düşünmeli ev sahibi o. Siz çekilin kenara o karar versin yemeğe falan. Elbette kaldığınız yerde yardım edeceksiniz ama acaba görümceniz salak diye biraz eziyor olabilir misiniz beceriksiz görüp.
Asla ezmiyorum hatta böyle yaparsak daha iyi olur diyorum bana bi şey sorduğunda .Yanlarında onlara karşı kötü konuşmuyorum arkadaşlar beni anlayamadı.Yok gelip ful yanımızda kalıyor.Mesele inanın 3-5 gün değil .Anlaşsam isterse bütün tatil yanımda olsun. inanın hiç konuşulmuyor bile gerçekten bi şey bilmiyor.Hayatımız ilgi alanlarımız her şeyimiz farklı olabilir ama bir şey bilmemek bambaşka .Kimseyi küçük görmek değil bu bizzat yaşıyorum .en son kayınbabam bile kızına biraz kitap oku kendini güzel ifade et demiş.Hatta ben de iyi demişsiniz okusun tabi kitap bile öneririm ben dedim.süreki direktif vermekten en son ben yoruldum .Benim kendi ailemde de yemekleri annem belirler ama kaynanam gelir her gün bana sorar ne yapalım diye orda kalınca ki benzer yemeği yerim hiç sorun değil bana siz karar verin beraber yaparız derim iş yine bana kalır.

İyi de napacakmıs yani görümce var die bu adam ailesini görmeyecek mi ? Kardesının çocuklarından rahatsız oldu die mahvolur falan çok abartı değil mi ya
Aynen. Ergen ergen hareketler dedim diye kızdı 😅 Ama tam öyle. Baya kari koca küçük görüyorlar görümceyi. Adam belli ki ailesinden utanıyo. Sonuçta kökü orası, o kültür. Şimdi de sanki yabancı birinden bahseder gibi kültür farkı filan diyolar. Cocuklar ve gürültu bahane, adam problemli.

İyi akşamlar hanımlar.Size bi konuda fikir danışacağım.Kaynanamlarla farklı illerde yaşıyoruz (yaklaşık 350 km) sık sık gidip gelmiyoruz.Eşim bu bayram gidelim dedi .Ama kaynanamlara net b şey söylemedik.Çünkü biz haberli gidince küçük görümcem 3 çocuğunu alıp koşa koşa geliyor (kendisi onlarla aynı şehirde farklı ilçede oturuyor) Biz kaldığımız sürece kalıyor..Eşim annesini daha önce defalarca uyardı kalabalığı o da kaldıramıyor biz gelince gelmesinler gelseler günü birlik gelsinler zaten burda yaşıyorlar dedi .Yok kadın laf anlamıyor.(en son gittiğimiz de bize görümcelerimin geleceğini hiç söylemedi bile .Eşim o zaman küplere bindi .Küçük görümcem arsız benim abim gelme o kadar laf saysa bana ben gitmem.Bu bayram da eşim gelme ihtimalimiz var dedi ya hemen kaynanam küçük görümceme haber vermiş.Öncekş bayramlarda anasını babasını görmeye gelmeyen kızı bu bayram geliyormuş.Eşimin geleceğinden haberi yok kaynanam biz gidene kadar asla söylemez.Ben de eltimden öğrendim o söyledi abla küçük görümcede geliyor haberin olsun hatta kaynım annesine abimler gelince kimseyi çağırma adam kaç defa rahatsız olduğunu ifade etti sana demiş.(neden istemediğimi anlatayım kızlar tabi ki babasının evi gelip kalır buna karışamam .Küçük görümcem (yaşı 32)çok meraklı bi iş yap demeyene kadar afedersiniz mal gibi insanın yüzüne bakar.Ordayken sürekli ben yönlendiriyorum.Akşama şu yemeği pişirelim.2 gün yemek işine karışmadım o 2 gün makarna pişirdiler.Hadi evi sen süpür ben sileyim diyorum.Kendisiyle yanyana gelmediğimiz sürece hiç İletişim kurmuyorum oturup 2 cümle kuramam Gerçekten çok cahil hiçbir şey bilmiyor.Eşim kardeşini tanıyor o yüzden konuş sohbet et demez.Neden aramıyorsun moduna asla girmez.Arada kültür farkı var o da farkında .O kadar detay var ki kızlar .Görümcler yokken kayınvalidemlere giderim kalırım çünkü 4 kişiyiz. Çalışan biriyim ses gürültü çekemiyorum.)
Şimdi eşime görümcemin geleceğini söylesem mi söylemesem mi kızlar ne yapayım?(eşim gitmeye hevesli arkadaşları eşime göre izin ayarladı onlarda orda.Şimdi gitmezsem yazın gideceğiz tatilimi Orda harcayamam .şimdi gidersek 1 hafta kalacağız. Bi de kayananamla güzel etkili bi konuşma yapmalıyım ama nasıl?Çünkü eşim söyledikçe bu kadın anlamıyor ben söylemeliyim.
Kısa kalın gidin siz de madem öyle uzatmayın. Aklıma başka bir şey gelmiyor söyle eşine bu arada. Sen karışma bence eşin konuşsun önden söyleyin belki gelmezler bilemedim.

İyi de napacakmıs yani görümce var die bu adam ailesini görmeyecek mi ? Kardesının çocuklarından rahatsız oldu die mahvolur falan çok abartı değil mi ya

Diğer bayramlarda rahattınız yani. Bu bayram çekiverin o zaman nolcak
Neden her gittiğimde çekeyim.
Aynen. Ergen ergen hareketler dedim diye kızdı 😅 Ama tam öyle. Baya kari koca küçük görüyorlar görümceyi. Adam belli ki ailesinden utanıyo. Sonuçta kökü orası, o kültür. Şimdi de sanki yabancı birinden bahseder gibi kültür farkı filan diyolar. Cocuklar ve gürültu bahane, adam problemli.
hiç utanmıyorum ki kaynanamalardan konuyu neden o tarafa bu tarafa çekiyorsunuz ki .

Karısı böyle mal falan die eleştirirse tabi utanır. Şahsen eşim benım kardesımi böyle eleştirse ağzına tükürürüm

Dur kızayım sana hahahahahahahha

Sinir olacak bir şey yok .Kimseyle yüzde yüz uyumlu olamayız ama sıfır uyumun olduğu insanlar olabiliyor değil mi.Ben direktif vermesem hiçbir şey olmuyor.O kadar kişiyiz evde ben demesem kimse akşama şu yemeği yapalım şu tuvaleti yıkayyım demiyor inanın bi gün işim vardı çıktım eve geldim ne yemek yapılmış ne ev temizlenmiş .Siz olsanız 3 çocuğunuzu düşünmez misiniz ?
Sıfır uyum olan yani bizimle aynı olmayan insanlarla da sosyal hayatta bir arada olabiliyoruz, mecbur kalınca idare ediliyor. Bayramı evde geçirmiyorsanız ve başka bir eve gidiyorsanız, o eve eşinizin kardeşi geliyorsa uyum sıfır bile olsa mecbur kalıp idare etmelisiniz.

Ben direktif derken yemek temizlik konularında demedim ki, başka birilerine onun evine kimin gelip gelemeyeceğine yönelik direktif vermesinden bahsettim eşinizin. Sonuçta annesi de olsa yapamaz bunu, artık onun evi değil orası ve gelmesini istemediği kişi de o kadının diğer bir evladı.

Eşiniz gerçekten kendi hür iradesi ile kardeşinin oraya gelip kalmasından rahatsız oluyorsa eşinize söyleyin görümcenizin de geleceğini öğrendiğinizi, dediğiniz kadar tepkili ise bu duruma, gitmez zaten.

Yani kadının kendini geliştirip geliştirmemesi sizi niye bu kadar rahatsız ediyor? Senede bir kez göreceğiniz bir insan için mal, salak gibi terimler kullanmanız hiç hoş değil ve isteseniz de istemeseniz de orası o kadının ailesinin evi ve eşiniz de onun ağabeyi. Vallahi benim ağabeyim bayramdan önce on kere arar geliyor musunuz, çocukları çok özledim diye. Eşiniz eğer sizin ağzınıza bakarak kardeşine karşı soğuk davranıyorsa çok tuhaf, bilemiyorum aslında herkesin aile ilişkileri çok farklı.
Zaten bunu belirttim orası ailesinin evi .Eşimle asla kardeşleri ailesi hakkında kötü konuşmadım.

Asla ezmiyorum hatta böyle yaparsak daha iyi olur diyorum bana bi şey sorduğunda .Yanlarında onlara karşı kötü konuşmuyorum arkadaşlar beni anlayamadı.Yok gelip ful yanımızda kalıyor.Mesele inanın 3-5 gün değil .Anlaşsam isterse bütün tatil yanımda olsun. inanın hiç konuşulmuyor bile gerçekten bi şey bilmiyor.Hayatımız ilgi alanlarımız her şeyimiz farklı olabilir ama bir şey bilmemek bambaşka .Kimseyi küçük görmek değil bu bizzat yaşıyorum .en son kayınbabam bile kızına biraz kitap oku kendini güzel ifade et demiş.Hatta ben de iyi demişsiniz okusun tabi kitap bile öneririm ben dedim.süreki direktif vermekten en son ben yoruldum .Benim kendi ailemde de yemekleri annem belirler ama kaynanam gelir her gün bana sorar ne yapalım diye orda kalınca ki benzer yemeği yerim hiç sorun değil bana siz karar verin beraber yaparız derim iş yine bana kalır.
Görümce belki hani saf dediğimiz algısı az olan insanlardan olabilir. Ben sizin yerinizde olsam giderim kalırım idare ederim. Sadece belki görümce kötü niyetle değil abisini sizi özlediği için kalıyordur demek istedim. Yoksa bir sürü yetişkin ve çocuğun bir arada kalması yorucu ama bayramın tadı dedikleri şeyi bu sanıyor bazı insanlar. Sıkış tepiş yatılsın sohbetler bitmesin anılar biriksin. Siz de bir hafta yerine 3-4 gün kalıp dönün ki kafanızı da dinleyin iş öncesi.

Karısı böyle mal falan die eleştirirse tabi utanır. Şahsen eşim benım kardesımi böyle eleştirse ağzına tükürürüm
Adam o cesareti vermese kadın öyle düşünemez de söyleyemez de. Sen ailene kıymet vermezsen eşin de vermez. Problemin kaynağı adam. Çok net.

Kadın da garip orası doğru. Benim eşim dese ki 'biz varken kardeşim gelmesin bayrama, çocukların sesinden rahatsız oluyorum', direk 'salak salak konusma herif, milletin evine kim gidecek sana mı sorcaklar' derim 😅 Bunların ikisi birbirinden beter birbirlerine gazı verip durmuşlar belli. 🤣 Baya haklı görüyor kendisini. Çünkü bacımız prenses kocası da paşa, rahatlarindan taviz vermelerini istemek ne haddimize 😝

Eşim kardeşini görüp bozulma değil mesele .Biz 10 gün kalmaya gittik en son.Eşim dedi ki 2 gece kalın bizi görün yeterli haber verin geleceğinizi.hatta Kaynanam bize geleceğini söylemedi.Biz gittik sonraki gün bi baktık gelmişler kayınvalidem bilerek söylememiş söylese gelme demezdim ki babasının evi nasıl olsa.büyük görümcem de gelince evde 7 çocuk 5 büyük toplam 12 kişi olduk.Anlatabiliyor muyum arkadaşlar yanlış anlıyorlar beni
Siz de 10 gün gitmeyin.2 gün kalıp dönün

Sıfır uyum olan yani bizimle aynı olmayan insanlarla da sosyal hayatta bir arada olabiliyoruz, mecbur kalınca idare ediliyor. Bayramı evde geçirmiyorsanız ve başka bir eve gidiyorsanız, o eve eşinizin kardeşi geliyorsa uyum sıfır bile olsa mecbur kalıp idare etmelisiniz.

Ben direktif derken yemek temizlik konularında demedim ki, başka birilerine onun evine kimin gelip gelemeyeceğine yönelik direktif vermesinden bahsettim eşinizin. Sonuçta annesi de olsa yapamaz bunu, artık onun evi değil orası ve gelmesini istemediği kişi de o kadının diğer bir evladı.

Eşiniz gerçekten kendi hür iradesi ile kardeşinin oraya gelip kalmasından rahatsız oluyorsa eşinize söyleyin görümcenizin de geleceğini öğrendiğinizi, dediğiniz kadar tepkili ise bu duruma, gitmez zaten.
Eşim doğrudan gelmesinler demedi.Biz gelince 2-3 gün kalsınlar zaten onlar burdalar.İki görümcede gelince 7 çocuk 12 -13kişi oluyoruz.Eşime kardeşlerin gelecek mi diye sormadım ki sormam .Teşekkür ederim yorumunuz için.

Benzer durumu biz yasadik. Esim kardesine de onun esinede tahammul edemiyor. Benimle zaten aralari hep nane limoniydi. Kayinbabam bile hayattayken mesafeliydi onlara, cahil bunlar derdi. Kayinbabam da vefat edince esim Turkiye’ye tatile bile gitmedi, kardesinde kalmak istemiyor. Gidip de kalmamak da olmaz diye gitmiyor :)

Neyse uzun lafin kisasi, ben sizi anliyorum. Sizin yapabileceginiz birsey yok. Esiniz annesiyle konussun veya gittiginiz de otelde kalin. Bu kadar basit. Kayinanne babaniz birsey soylerse, esiniz de “ biz ayni senaryoyu cok gorduk, onlem aldik “ desin .

Back
X