Bayram sabahı bir kahvaltı mevzusu!

Kayınvalidenin odaya kapıya vurmadan girmesi kadar, bayram sabahı misafir olduğunuz bir evde uyuyor olmanız da garip benim için.
Tabi her ailenin bayram rutini farklıdır,
Biz de bayram sabahları erken kalkılır, erkekler namaza gider, gelince de hep birlikte kahvaltı yapılır. Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama belki kayınvalideye de garip gelmiştir uyuyor olmanız.

Belkide kapiyi caldi ama uyku sersemi farketmediniz. Kendiniz demissiniz uyku sersemi esim mi degil mi anlayamadim diye. Belki caldi kapiyi siz duymayinca girip seslenmek zorunda kaldi. Birde ne bileyim artik aileden birisiniz gibi gorup samimiyetten iceri girmis olabilir.
Hayır sunu bekledim.kapıyı ben duyana kadar çalsın dışardan seslensin ismimle.kapı açmak nedir yani ben onun kapısına dayansam hoş mu?

Kayınvalidenin odaya kapıya vurmadan girmesi kadar, bayram sabahı misafir olduğunuz bir evde uyuyor olmanız da garip benim için.
Tabi her ailenin bayram rutini farklıdır,
Biz de bayram sabahları erken kalkılır, erkekler namaza gider, gelince de hep birlikte kahvaltı yapılır. Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama belki kayınvalideye de garip gelmiştir uyuyor olmanız.
Garip gelmiş olması odama dalmama izin vermez ama degil mi?öncede belirtim bana geceden deseydı hiç böyle bir sey yasanmazdı

Bende bunu anlamiyorum emrivaki tavirla.yani gelin aldik hizmetci gozuyle bakiyorlar. Yaoacaksin yaomak zorundasin. Bu sacmalik yani. Kendi kendilerinden sogutuyorlar.kaoiyi calip guzelce kizim bizde kahvaltiyi hazirlasak gelirler simdi namazdan dese ben kalkar gule oynaya hazirlarim
Evet yani ilk bi gönlümü alsa problem olmayacak.ama çat kapı girip kahvaltı hazırlayalım demesi.keşke o an bir şey söylebilseydim

15 senelik evliyim kaynanamda gecirdigim her bayram buna benzer olaylarla dolu kaynanam direk soylemezde esim bagirir cagirirdi artik firsat vermiyorum ama yapmayacaksam da kimse zorla yaptiramaz bayramlara ozel manalar yuklemem yni kiyafet tatli yemek vs sabahin 7 sinde yapilan kahvaltidan da bisey anlamam ramazan bayraminda oruc tutmazsin kurbanda kurbanini kesersin al sana bayram yok abartili kahvaltilar bayramlasmalar sahte geliyor bana velhasil bayramlarla isim yok kaynanama gittigimizde rol yapiyorum neden kocamla huzurum bozulmasin diye yoksa zerre umrumda degil hicbiri

yani herkesin yetişme tarzı farklı bende bi gelin olarak anlayış bekliyorum benden değişmemi onlara uymamı beklememeliler saygı göstermeliler alışkanlıklara gelin aldık kendimize uyduralım olmuyo o zaman nefret ediyosun yani nerden geldim bir an önce gidelim oluyo bu tarz şeylere alışkın olanlar için sorun yok onların bayram rutini böyle benim babam işçiydi ve tek tatili bayramın birinci günü ondada uyuyoduk yani emekli oluncada rahatsız o sebeple gidemiyor namaza koşullar böyleydi böyle oldu anlayışlı olmaları gerekiyor onlar mükemmel biz değiliz

Kadin kahvalti hazirlarken nezaketen de kalksaniz iyiymis .Birlikte hazirkarsiniz .
Pek hos degil .
Yeni nesil hep bana hep bana .
Kalkardım kalkmayım yatayım diye hassasiyetim yok belirttim bunu da .ama bizde böyle degildir misafit keyfine bakar.bir kahvaltı koymak zor bir sey degil.hem de cat kapı girilip emrivaki yapılması ayıp görülür.herkesin aile yapısı farklı ama görgüsüzce davranışlar beni rahatsız ediyor.gözüme sokmasına gerek yok.

15 senelik evliyim kaynanamda gecirdigim her bayram buna benzer olaylarla dolu kaynanam direk soylemezde esim bagirir cagirirdi artik firsat vermiyorum ama yapmayacaksam da kimse zorla yaptiramaz bayramlara ozel manalar yuklemem yni kiyafet tatli yemek vs sabahin 7 sinde yapilan kahvaltidan da bisey anlamam ramazan bayraminda oruc tutmazsin kurbanda kurbanini kesersin al sana bayram yok abartili kahvaltilar bayramlasmalar sahte geliyor bana velhasil bayramlarla isim yok kaynanama gittigimizde rol yapiyorum neden kocamla huzurum bozulmasin diye yoksa zerre umrumda degil hicbiri
Ben rol yapamam hiç problem burda.tak tak söylicem yüzüne o zaman de benden kötüsü yok

iste eşinle aranı bozuyolar eşini sinirlendiriyolar daha çok nefret ediyosun yine mi byram geliyo yinemi gidicez diye ne gerek var kendini yerin dibine sokmaya anlam veremiyorum

yani herkesin yetişme tarzı farklı bende bi gelin olarak anlayış bekliyorum benden değişmemi onlara uymamı beklememeliler saygı göstermeliler alışkanlıklara gelin aldık kendimize uyduralım olmuyo o zaman nefret ediyosun yani nerden geldim bir an önce gidelim oluyo bu tarz şeylere alışkın olanlar için sorun yok onların bayram rutini böyle benim babam işçiydi ve tek tatili bayramın birinci günü ondada uyuyoduk yani emekli oluncada rahatsız o sebeple gidemiyor namaza koşullar böyleydi böyle oldu anlayışlı olmaları gerekiyor onlar mükemmel biz değiliz
Bizim yaptıgımız çok ayıp görülüyor.ama artık bu devir bunu götürüyor ben hem çalışıp hemde bayram tatilinde onun hizmetine bakmak zorunda mıyım?

Buradaki pembiş gelinler beni kesin linç eder ama söylicem.Hanımlar madem kayınvalide istemiyordunuz ne diye evlendiniz ailesi olan biriyle? Ailesiz , anası babası olmayan biriyle evlenseydiniz.

Evlenirken insan evleneceği kişinin ailesine de bakar , bakmaz demeyin bakılıyor.Size uymayan ailelerde yetişmiş adamlarla "Nasıl olsa ailesiyle görüştürmem." düşüncesiyle evlenip sonra da basit şeyler için kendinizi yiyorsunuz.Ailesi ömrümü yer diye huzur vermez diye sevdiği adamdan ayrılan insanlar tanıyorum.Yeter kaynana şikayeti yahu her bayram aynı.Kocalarınıza söyleyin sizi anne babalarının evlerine götürmesinler o zaman.Ama yok kocamla aram bozulmasın kaynanadan nefret ediyim düşüncesi.Yok öyle bi' dünya.Bi' adamı seviyorsan ve evlendiysen bi' bayram sabahı kahvaltı hazırlamaya da yüksünme bi' zahmet.

Garip gelmiş olması odama dalmama izin vermez ama degil mi?öncede belirtim bana geceden deseydı hiç böyle bir sey yasanmazdı
Hayır vermez. Zaten Benim için iki durumda garip dediğim gibi. Kimsenin odama girmesini de hoş karşılamam, bayram sabahı (malum yılda 2 tane var) uyuyanı da...
Onun dışındaki genden iş beklenmesi vs o konularda haklısınız, diyecek bir şey Yok zaten.

Cay demleyip iki peynir zeytin koymak icin senden niye yardim bekliyor? Sen yokken tek basina hazirlamiyor muymus? Klasik kv zihniyeti iste gelinsen surekli is yapmalisin. Bildigini yapmaya devam et bence. Seni kendince yola getirmeye calisiyor

iste eşinle aranı bozuyolar eşini sinirlendiriyolar daha çok nefret ediyosun yine mi byram geliyo yinemi gidicez diye ne gerek var kendini yerin dibine sokmaya anlam veremiyorum
Bu bayram.gitmedim farkli sehirlerdeyiz ayrica gittigimize sevinen de yok yani kac bayram.agladim sayamadim artik aglamiyorum ama cevap vereceksem veriyorum da alttan alttan tabi ogrendim ama sinirlerim harap oldu hayir neden abartiliyo onu hala anlamiyorum herkesin kaynana kayinbaba ayni biktim ben artik mucadelede vermiyorum

Ben rol yapamam hiç problem burda.tak tak söylicem yüzüne o zaman de benden kötüsü yok
Tamam soyle icinde kalmasin ama.soylerken kaynanandan baska kimse olmasin baktin esine sikayet etmis aaa ben oyle bisey demedim yanlis aktarmis sana dersin gecersin kenara seninle ugrasmayi birakir ama sahit olmasin kimse dikatli ol

Buradaki pembiş gelinler beni kesin linç eder ama söylicem.Hanımlar madem kayınvalide istemiyordunuz ne diye evlendiniz ailesi olan biriyle? Ailesiz , anası babası olmayan biriyle evlenseydiniz.

Evlenirken insan evleneceği kişinin ailesine de bakar , bakmaz demeyin bakılıyor.Size uymayan ailelerde yetişmiş adamlarla "Nasıl olsa ailesiyle görüştürmem." düşüncesiyle evlenip sonra da basit şeyler için kendinizi yiyorsunuz.Ailesi ömrümü yer diye huzur vermez diye sevdiği adamdan ayrılan insanlar tanıyorum.Yeter kaynana şikayeti yahu her bayram aynı.Kocalarınıza söyleyin sizi anne babalarının evlerine götürmesinler o zaman.Ama yok kocamla aram bozulmasın kaynanadan nefret ediyim düşüncesi.Yok öyle bi' dünya.Bi' adamı seviyorsan ve evlendiysen bi' bayram sabahı kahvaltı hazırlaya da yüksünme bi' zahmet.
Ailesini görmezden gelmedim nişanlıylen bile çok ölçüp tarttım.ama o kadar değişikmiş ki.nişanlıyken yerimden kaldırmak şöyle dursun nerdeyse yatağıma sofra kuracaktı.en ufak falso vermedi.sürekli agzında dua güzel laflar vardı.siz sadece mutlu olun anne baba diyin yeter diyordu.bi evlendim tam tersi oluverdi.başka biri hakkında konusurken bile o gelinde hiç iş yapmıyor diyor.kafayı takmış durumda.ve yüksündüğüm herhagi bie konu yok ben sadece odaya dalmasını ve bana karşı tavrını sorguladım.

Evlenirken insan evleneceği kişinin ailesine de bakar , bakmaz demeyin bakılıyor.Size uymayan ailelerde yetişmiş adamlarla "Nasıl olsa ailesiyle görüştürmem." düşüncesiyle evlenip sonra da basit şeyler için kendinizi yiyorsunuz.Ailesi ömrümü yer diye huzur vermez diye sevdiği adamdan ayrılan insanlar tanıyorum.Yeter kaynana şikayeti yahu her bayram aynı.Kocalarınıza söyleyin sizi anne babalarının evlerine götürmesinler o zaman.Ama yok kocamla aram bozulmasın kaynanadan nefret ediyim düşüncesi.Yok öyle bi' dünya.Bi' adamı seviyorsan ve evlendiysen bi' bayram sabahı kahvaltı hazırlamaya da yüksünme bi' zahmet.
Cok az insan kaynanasina dusman girerek evleniyodur emin olun her gelin baslarda saygili ne yapacagini bilemez sekilde evleniyolar ben oyleydim en azindan ama kaynana da damat kismida saygili olacak geline ki kimse rahatsiz olmasin ayrica konu sahibinin derdi kahvaltiyi hazirlamak degil zaten dan diye iceri dalmasi benimki de onun aynisiydi dan diye odama dalmalar daha ne saygisizliklar yasamadiysaniz anlamaniz mumkun degil

Back
X