Bayram tatili sorunsalı

temmuzsendromu

sil baştan başlamak gerek
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
1.250
14
358
Kızlar eşim ve ben öğretmeniz.Yedi yıllık evliliğimizde tüm bayramlar,yaz tatili,yarı yıl tatili,ara tatillerde hep köylerine gittik.Köy evi iki odalı kaynımın ailesiyle 4 çocuk tam 10 kisi oluyoruz.Su yok,internet çekmez.ikimizin çalısmasi hasebiyle ekmek parası dahil tüm masraflar bizim orda kaldığimiz sürece.Kaynım da öğretmen eşi çalışmiyor ona aciniyor.Bulaşik yemek üc kez çay servisi iki çocuğun bakimi su sıkıntısı ve en önemlisi kaynim eltim ve kaynanamdan nefret ediyorum.Her yaz bu ortamda bir ay kalıyordum.Bu yaz direndim,eşim kendi gitti.15 gündür orda.Daha duracakmış.Bir ara gelir tekrar gidermis.Müthiş kavga ettik.Ne yapayım siz deyin.

Bu sorunlarınızı eşiniz görmüyor mu?
Ben pandeminin ortasinda 10 kisi ayni odada uyumak istemezdim.
Bu bile gitmemek için çok yeterli bir sebep.
Ustelik siz hizmet ettiginiz icin size tatil olmuyor.

Ben olsam gitmem şu anda.
Eş anlayışlı olsa idare edilir.
Eşte anlayış yoksa kavgali oldugumuz anasini, babasini, cimri abisini gormek zorunda degiliz.

Son düzenleme:
Siz onu kendi ailenizin evinde benzer şartlarda silah zoru ile kaç dakika tutabilirsiniz? Ben söyleyeyim; hiç tutamazsınız.

Erkekler nasıl da zorunlu hissettiriyor kadınlara?

Bu cüret erkeklere ne zaman yükleniyor tam olarak?

Tartışma konusunda haklısınız , geri adim atmayın. Ilkin bağırır çağırır. Sonra alışır.

Zaten gitmenize alıştığı icin veriyor bu tepkiyi. En başta gitmeseydiniz şu an bunun kavgası olmayacaktı.

Ama çocuklarımla başa çıkamıyorum.Biri hiperaktif ve tuvalet eğitim sürecinde.Diğeri hassas ve takıntılı.3 ve 5 yaşları.Gitsem orda perişan oluyorum.Gitmedim burda.Sorun şu ki eşim 33 yaşında olduğunun,tatilimizin tamamını ailesiyle geçirmek gibi bir kanun olmadığinın,hele de bu zor iki çocuğun ebeveyni olduğumuzun farkında değil gibi.

Bu sebeplerden dolayi çocuk yapmaktan iyice korkar oldum. Ya huyu değişirse ne olacak diye düşünüp duruyorum. Esinizle konusmalisiniz. Iletisim cok onemli.

Dayanılacak gibi değil ki.. Tüm tatilleri köy evinde geçirmek akıl işi mi? Gezilecek onca yer var , böyle ömür mü geçer? Tamam ailelere de gidilir ben de gidiyorum köy evinde 30 kişi kalıyoruz hatta o derece kalabalık bir ailesi var eşimin, ama ben senede en fazla 1 hafta dayanırım. O 1 hafta içinde de eşimle ve gençlerle kaçıp geziyoruz, bence diretin gitmeyin. Anlaşma yoluna gitmekten başka çare yok. Orta yolda anlaşmalısınız. Bunca sene ses çıkarmadığınız için eşiniz anlam veremiyordur ama siz net olun. Gerekirse kendi tek gitsin, bi süre sonra o da sıklığı azaltacaktır.

Allah aşkına bir oda okadar insan nasıl uyur ,nasıl mutlu olur inanın aklım almıyor.dönüşümlü gitsinler belki kötünün iyisi bir fikir ama kurtarır mı sizi bilemedim

Siz gitmek zorunda değilsiniz. Eşiniz gitmek istiyorsa da karışmayın gitsin . Ne kadar kalmak istiyorsa kalsın. Benim açımdan sırf ben istiyorum diye kavga gürültü gelecekse gelmesin daha iyi. Bi de şu açıdan düşünün ailesini sık sık göremiyor daha fazla vakit geçirmek istiyordur.

Iki oda canım.Biri bizim biri kaynımgilin.Kayınvalideler antrede uyuyor.Her tatilde her bayramda kavgasını yaptik bu gitme işinin.Boşanma noktasına bile geldik.En son benim ailem onun tarafini tutunca ki ataerkil düşünüyorlar.Gitmiştim.Kışın eşimle iddia yüzünden boşanma noktasına geldik ve ailesi hiç benden yana olmadı.Aramadılar bile.Bu seferki gitmeme sebebim bu.Dönüşümlü gitmeyi ben de teklif ettim ama örümcek kafalı kaynim eltimi ikna edip yaz boyu iki ay orda duruyor.

Sorun şu ki eşim 33 yaşında olduğunun,tatilimizin tamamını ailesiyle geçirmek gibi bir kanun olmadığinın,hele de bu zor iki çocuğun ebeveyni olduğumuzun farkında değil gibi.
Bunda sizin de payınız çok büyük. Koskocaman yedi yıldan bahsediyoruz, en başında tepkinizi ortaya koyacaktınız ama siz yıllarca boyun eğmeyi tercih etmişsiniz.

Eşiniz ısrarla ailesine gitmeyi istediğinde siz kendi tatil planınızı yapabilirdiniz. Ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsınız, sizin için zor bir şey değil.

Bundan sonra tavrınız net olsun, artık tatillerinizi on kişinin kaldığı küçücük evde ziyan etmeyin. Çocuklarınızla beraber çıkın tatile, eşinizin göbek bağı kesilirse o da size eşlik eder belki.

Kaynınız 2 ay masraf etmiyor işte,bence elti de razı bu sebeple.
Eşiniz iddia oynuyor mu hala?Ailesi o durumda nasıl oğullarından taraf oldu merak ettim.

tatil insanın önüne hazır yemek gelmesi, yatak toplamakla uğraşmaması, canının istediği gibi serilip yatması, istediği an çıkıp gezmesi içindir.
siz hiç tatil yapmamışsınız. belli dönemlerde ikinci evinizde yaşamaya gitmişsiniz.
eşinizin bunları bir an önce anlaması lazım. her insanın yılın belli süresi dinlenmeye ihtiyacı var ve size bu hakkı tanımıyorsa bu onu 10da10 kusurlu yapar.

Asıl sorun eşinizin genel tutumu.sizin evliliginiz çatırdıyor istedigi kadar erkil olsunlar yakında avaz avaz feryat edersiniz.
Evladı dogur büyüt okut meslek sahibi olsun elin oğluna erkillik tasla.pes diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…