Bayram temizliği sorunu

Ben ikisine de giderdim. Hatta annemin arkadaşlarından (sevdiklerimin) isteyen olursa onlara bile gider yapardım.
Şimdi hiç biri yok. Olsaydılar da gitseydim.

Kayınvalidemle aramızda sorun yok ama kayınvalideye hizmet etmek bana garip geliyor nedense kendi annem gibi görmüyorum ama böyle durumlarda da vicdan yapıyorum eşim tek çocuk yani başka çocuğu yok.

Siz o zaman yardim etmeye gitmiyorsunuz ki. "Hizmet" isteyen oldu mu ki hizmet eder gibi hissediyorsunuz? Önemli olan niyet. Gönlünüzden yardim etmek gelmiyorsa ne teklif edin nede gidin.

Canim eğer kvaliden böyle bi talepte bulunmadysa hic bulaşma
Alıştırırsn
Ama kvaliden yaşlı yapamıyorsa yardım et tabi, ama eli ayağı tutuyo sağlamsa önüne bak

Evet ya valla illallah ettim.
4 kisiyiz ve o camasir makinesi durmuyo.

Bunca telaşın arasinda bayram temizliği var bide.
Neyse ki evde olmicaz.
Biz 2 kisiyiz birde . Keske bende olmasam evde bayramda ama ne yazikki evdeyim ama tekim kocam memlekete gidicek 1 günlüğüne byee byeee hahaahaha:halay::halay: bi bardakla su icince tekrar susayinca baska bardak alıyorum ondan boyle ama. Bu arada begonvilim var biraz cicegini döktü ama masallah saglam nickiniz cok hosuma gitti:halay: begonyamda var surekli açıyor :spor: bayramda evde olmadığınız icin sanslisiniz bence .

Kv ile aranız nasıl??? Birbirinizle yardımlaşır mısınız? Ve ya sana destekleri var mı? Eğer bunlara cvbın evetse gitmen doğru olur. Ama yok destek değil köstekler diyorsan ölü taklidine devam.

Biz 2 kisiyiz birde . Keske bende olmasam evde bayramda ama ne yazikki evdeyim ama tekim kocam memlekete gidicek 1 günlüğüne byee byeee hahaahaha:halay::halay: bi bardakla su icince tekrar susayinca baska bardak alıyorum ondan boyle ama. Bu arada begonvilim var biraz cicegini döktü ama masallah saglam nickiniz cok hosuma gitti:halay: begonyamda var surekli açıyor :spor: bayramda evde olmadığınız icin sanslisiniz bence .
Ayy benim de var begonvilim balkonda yetistiriyorum :)) begonvil nickini baskasi almis. Behonya bende de var yeni diktim anca tuttu birinin bahcesinden caldım malum calınan cicej iyi tutarmis :KK48::KK48::KK48:
Valla cok sinirliym bayram konusun da evde olsam iyiydi :)

Esit davraniyorum evet, ikisine de gitmiyorum:) Ama camlarini siliyorum,duserler diye aklim cikiyor

Kızlar merhaba. Benim derdim gerçekten dert mi bilmiyorum ama gene de yazmak istedim. 1 senelik evliyim eşimle aynı memleketteniz ailelerimiz aynı ilçede oturuyor. Biz eşimle ailelerimize yarım saat uzaklıkta başka bir ilçede oturuyoruz. Bayram temizliği için anneme yardıma gidicem ama sanki kayınvalideme de gitmek zorundaymışım gibi hissediyorum. Aslında sadece bayram temizliğinde de değil her konuda eşit davranmaya çalışıyorum mesela anneler gününde birine çanta aldıysam diğerine de çanta alıyorum vs. Sizde durumlar nasıl böyle mi olması gerekiyor sizce? Anneme bayram temizliğine gidip kayınvalideme gitmediğimde ayıp etmiş olur muyum siz ne yapıyorsunuz bu bayram temizliklerinde merak ediyorum biraz da yeni evli olduğum için bu konuya taktım sanırım.

Kimseye temizliğe gitmiyorum.

kendi annemle kaynanamı aynı kefeye koymam deniyor ama sonuçta evleniyoruz ve bir aile oluyoruz aileler birleşiyor yok o benim annnem babam değil konularına girmek bana saçma geliyor sonuç olarak eşlerimiz annemize hürmet göstermese eşit davranmasa alınıyoruz ama.

Kaynananızdan böyle bir talep gelmediği sürece siz birşey demeyin ama yapacak gücü yoksa zorlanıyorsa ve bunu biliyorsanız en azından anne yardım edilecek birşey var mı diye sorabilirsiniz bunun adı hizmetçilik değildir eşinize de gösterdiğiniz bir saygıdır ve merhamettir. Siz de o evin bir kızısınız artık ki bir sorunda yokmuş aranızda

Eğer kızı yoksa ve bende müsaitsem kv de giderdim. Anne ile bir tutulmuyor tabi ama çalışmasaydım şayet ikisine de giderdim.

Kayınvalidemle aramızda sorun yok ama kayınvalideye hizmet etmek bana garip geliyor nedense kendi annem gibi görmüyorum ama böyle durumlarda da vicdan yapıyorum eşim tek çocuk yani başka çocuğu yok.

Yıllarca seninle mi yaptı temizliği de seni arasın ihtiyaç duysun. Neyse herkes kendi evini temizlese olmuyor mu?

Ayy benim de var begonvilim balkonda yetistiriyorum :)) begonvil nickini baskasi almis. Behonya bende de var yeni diktim anca tuttu birinin bahcesinden caldım malum calınan cicej iyi tutarmis :KK48::KK48::KK48:
Valla cok sinirliym bayram konusun da evde olsam iyiydi :)
Gercekten mi çalınan cicek iyi mi tutarmis öğrendiğim iyi oldu bende yapcam hirsizlik. Hirsizlik bizim isimiz Hüseyin abiiii:halay:ha sizinki memleket gezmezi tarzi bisey sanirim anladim. Ben gitmiyorum ooooooohhhhhhhhh çünkü gidince bana diyolar ki cok zayıfmışım birde ne zaman cocuk yapcakmisiz cocuk yapalim mış. :oha:

Gercekten mi çalınan cicek iyi mi tutarmis öğrendiğim iyi oldu bende yapcam hirsizlik. Hirsizlik bizim isimiz Hüseyin abiiii:halay:ha sizinki memleket gezmezi tarzi bisey sanirim anladim. Ben gitmiyorum ooooooohhhhhhhhh çünkü gidince bana diyolar ki cok zayıfmışım birde ne zaman cocuk yapcakmisiz cocuk yapalim mış. :oha:

Evet konusmadigim gorumcelerle bayram sofrasina oturup bayram gezmesi cokta ic acici degil ne yazıkki.
Stresimden yüzumun sol tarafina ağri vuruyo.
Yeterince kendimi savunuyorum ve cok rahat cebap veririm galesiz derler ama cok cok cok geriliyirum.

Peki bunu kayınvalidenize deyip annenizr yardıma gittiğinizde annene olunca gidiyorsun ama demiyor mu ya da bişey demiyor mu :KK33:
Anneme yardima gittigimi soylemiyorum ki:KK76: zaten oturmaya vs cok sık gorusuyoruz misafir geldi gidiyorum ziyarete gidiyorum bitti gitti herseyi bilmesin

Aha ben dün annemin evini temizledim yarında kv. ye gidicem kendi evimide sey gotursun ne yapayim :halay:

Bende şimdiye kadar hiç yapmadım çünkü kızı var bekar. Ama o evlenınce ne yapıcam bilmiyorum çünkü kv evde iş yapmaz herşeyi kızları yapmış şimdiye kadar.Kendi evime yardımcı alırken kv evıne temızlığe gıtmek ne kadar mantıklı :KK45: Sanırım yardımcı göndermek en mantıklısı ona da laf yaparlar ama neyse :işsiz:

Eşiniz kendi ailesine yaptığı her şeyi sizin ailenize de yapıyor mu? :KK66: Siz evlendiniz. Evlatlık almadılar sizi. Bu güne kadar kv nin temizliğini siz yapmıyordunuz ama annenizle hukukunuz farklı. Öyle de olmalı.

Evet kayınvalidemin de durumu baya iyi beni açık açık çağırmadı temizliğe ama bazen nasıl yapıcam çok yoruluyorum falan diye yakınıyor üstüme alınıyorum ben de evini başkasıma temizletemezmiş temizlikçi çağıranlara şaşırıyormuş kendisi tanımadığı insanı evine temizlik yapsın diye çağıramazmış

Baya çağîrmış sizi :) üstünüze alınmayın. Benimki de zarf atar böyle çoğu zaman. Ben çoğunu ya gerçekten geç anlarım ya da anlasam da anlamazdan gelirim. Bişey rica ediyosan et diye düşünüyorum. Ben minnet etmem ama yapana da hayır demem tarzı hoşuma gitmiyor.

Bayramlık önemli ya ben de çok önemserim yeni yeni cicileri giymek süslenip püslenmek zaten bayram günü heyecanlandırıyor insanı :halay:Ben de açıkçası temizlik konusunda pek iyi değilim kendi evimi zor temizliyorum çalışmıyorum ama evde ders çalışıyorum sınava hazırlandığım için. Üniversite bittikten 1 sene sonra evlendim okuduğum için anneme evde pek faydam olmado açıkçası bari şimdi gidiyim diyordum ama bu konu aklıma takıldı kahınvalidem bana da gel temizliğe bana niye gelmiyorsun gibi şeyler söylüycek diye kendime dert ettim çok laf sokan biridir diliyle döver insanı zaten
Valla daha deminde soyledim herhalde almayacaksin diye cevap vermedi domuz. Aman bisver yapma dunyaya bir.kez geliyoruz zaten oye degilmi kendimizi heba mi edelim yani ama annen i düşünmen guzel birseu tabiki git yardimci.ol kadincagiza. Bosver kayinvalideni ilerde dilini koparırız laf sokarsa hahahahaha

Back
X