dediğin gibi alışkanlığında etkisi hem tertemiz evin hali başka oluyor:)ara vermek aslında iyi fikir ama benimde bi huyum var başladım mı hepsi bitsin istiyorum sonrada canım çıkıyor. neyse sana da kolay gelsin:)Sanırım herkes aynı telaşta şu aralar,bayram harici temizlik illaki yapıyoruz dip bucak
ama illaki o bayram önceside ev yeniden ayağa kaldırılıp temizlenicek öyle değil mi
Benim de çocuk yok çalışmıyorum..Gelen giden oluyor mu derseniz arkadaşlar kuzenler.
Yine de annelerimiz den kalma bir alışkanlık mıdır nedir yapıyoruz işte.
Pratik çözümler üretmek isterdim ama neolursa olsun temizlik yorucu
benim mutfak ve yatak odam kaldı bir gün ara verdim çok yorulduğum için bugün hiç bişey yapmadım.
Hepimize kolaylıklar diliyorum
ohoo halıları da yıkamışsın çocukta varmış bravo valla sana daha ne yapcan....bende hem bayram hemde ramazan temizligi diye
ramazanın başında başladım temizlige
bigün mutfagı sildim
bigün perdeleri yıkadım perdeler çıkana kadar camları sildim
bigün tuvalet banyo
bigün 2 halı ertesi gün 3 halı derken halılarıda yıkadım
bigünde koltuk sildim çocukla anca bu kadar oluyor
hergün bi iş napalım
dediğin gibi alışkanlığında etkisi hem tertemiz evin hali başka oluyor:)ara vermek aslında iyi fikir ama benimde bi huyum var başladım mı hepsi bitsin istiyorum sonrada canım çıkıyor. neyse sana da kolay gelsin:)
evet ramazanda etkiliyo sabah işe başladığımda dilim damağıma yapıştı resmen ama sonra alıştım şu an bütün işlerim bitti.bende bittim tabi:) kalan işim sepette kalan çamaşırları yıkayıp ütüleyip kaldırmak bi de arife günü süpürme paspaslama yaparım tekrar. bu arada kaşlarımı da aldırdım diğer istenmeyen tüylerden birazdan kurtulup duşa giricem yani bayrama hazır sayılırım:)Kesinlikle katılıyorum temiz evin hali başka misler gibi ohh
ben her gün bir oda veya yetişirse iki yeri aradan çıkarıyorum
topluca eve birden girişmiyorum hergün bir yer gibi..
Aslında düzenli dip bucak temizlendiği için çokta yormuyorda sıcakların etkisi de büyük
bir de ramazan tabii ki.
:))) iyi yapmışsın bence ama ben işimi bitirince giderim genelde çünkü harpten çıkmış gibi oluyorumWala evim şu an bildgnz b.. goturuyor.Kuafore gdiyorum bugun o isimi hallediyim.Bide dün adet oldum oructa tutamıcam.Artık bi grişirm bugun ne zaman bter bilmyrum.
senin listede kalabalık allah kolaylık versin kalan kısmı için ....ben de çok yoruldum birkaç gündür yapıyorum ama bitmiyor ben temizliğe başlamadan önce bir liste yaptım evlere şenlik:)o listemi yazayım burdan da takip ederim hem.aslında sürekli yapıyoruz temizlik ama çocuk olunca ertesi gün yine aynı oluyor.ben öğretmenim tatil olduğu için rahat rahat yapabiliyorum bayram temizliğini .şimdi listeme gelelim:)
- oyuncaklar gruplanıp kaldırılacak ( bunu 2 haftada bir yapıyorum ama sonra yine birbirine giriyor)
-mutfak dolaplarının içi dışı silinecek,dolapların içindeki fazlalıklar kaldırılacak(bunu yaptım şükür)
-mutfağın duvarları silinecek (bunu da yaptım)
-mutfak yollukları yıkanacak (bu da bitti)
-bütün perdeler yıkanacak (sadece salonum kaldı)
-bütün camlar silinecek (sadece salon kaldı)
-banyonun fayanslar fırçalanacak.
-tuvaletin fayanslar fırçalanacak.
-balkonlar yıkanacak (bunu da yaptım ama bayrama yine yıkanır)
-bütün ev süpürülecek (sadece salon kaldı ama bayrama daha bilmem kaç kez süpürülür)
-bütün evin tozu alınacak (bu da aynen)
- kitaplık yerleştirilecek(bunu bugün biraz eşimle hallettik ama daha çok işi var eşime havale ettim)
-mutfaktaki köşe takımı silinecek,balkondaki masa sandalyeler silinecek (bunları da bugün hallettim)
-en sinir kısmı salondaki gümüşlük boşaltılıp içindekiler yıkanacak,silinip yerleştirilecek
-Arefe günü tatlı yapılacak:) şimdilik bu kadar arkadaşlar
Ah şu bayram temizliği ve yaz temizliklerinden neler çekiyorum annem sağolsun 23 yaşındayım bu arada
Annemin listesi pis halı varsa sil, bi'kova su yap yerleri sil ama vileda ile değil böyle dizleyip iyce sürte sürte
Sonra klasik her yeri dip bucak toz al, süpür, perdeleri yıka, camları sil.
Biz bi'de evi boyadık babamla misafir gelirmiş temiz temiz gelsinlermiş
Son gün de oturur annemle zeytinyağlı dolma, börek, kısır vs yaparız gelenlere ikram ederiz hep. Yemek sermemizi istemezlerse atıştırmalık olsun diye onun dışında bi'de annem bol yemek yapar genelde gelenlere yemek yemeleri için ısrar edilir öyle kahve tatlı kültürümüz yok
canim sizin adres neydi? :)))
ben de çok yoruldum birkaç gündür yapıyorum ama bitmiyor ben temizliğe başlamadan önce bir liste yaptım evlere şenlik:)o listemi yazayım burdan da takip ederim hem.aslında sürekli yapıyoruz temizlik ama çocuk olunca ertesi gün yine aynı oluyor.ben öğretmenim tatil olduğu için rahat rahat yapabiliyorum bayram temizliğini .şimdi listeme gelelim:)
- oyuncaklar gruplanıp kaldırılacak ( bunu 2 haftada bir yapıyorum ama sonra yine birbirine giriyor)
-mutfak dolaplarının içi dışı silinecek,dolapların içindeki fazlalıklar kaldırılacak(bunu yaptım şükür)
-mutfağın duvarları silinecek (bunu da yaptım)
-mutfak yollukları yıkanacak (bu da bitti)
-bütün perdeler yıkanacak (sadece salonum kaldı)
-bütün camlar silinecek (sadece salon kaldı)
-banyonun fayanslar fırçalanacak.
-tuvaletin fayanslar fırçalanacak.
-balkonlar yıkanacak (bunu da yaptım ama bayrama yine yıkanır)
-bütün ev süpürülecek (sadece salon kaldı ama bayrama daha bilmem kaç kez süpürülür)
-bütün evin tozu alınacak (bu da aynen)
- kitaplık yerleştirilecek(bunu bugün biraz eşimle hallettik ama daha çok işi var eşime havale ettim)
-mutfaktaki köşe takımı silinecek,balkondaki masa sandalyeler silinecek (bunları da bugün hallettim)
-en sinir kısmı salondaki gümüşlük boşaltılıp içindekiler yıkanacak,silinip yerleştirilecek
-Arefe günü tatlı yapılacak:) şimdilik bu kadar arkadaşlar
:)) öğretmenliğin verdiği bişey midir artık nedir, ben de senin gibi ev okul yapacaklarım, işlerim varsa mutlaka liste yaparım, hem düzenli oluyo yazmazsam da unuturum diye, yapıp üstünü çizince de çok hoşuma gidiyo, listeni görünce hoşuma gitti :)) Kolay gelsin
oo maşallah baya yormuşsun kendini ama mis olmuştur:) çalışan bi kadın olarak yardımcı almadan halletmişsin bravo wallaHafta içi işten eve gidince hergün sıra ile dolap içlerini ve dışlarını temizledim, (kızımın odası, yatk odası, ayakkabılık, mutfak dolapları).
Halıları yıkamaya verdim.
Salonda ne varsa bulaşık makinasına doldurdum, onlar yıkanana kadar içlerini sildim, yerleştirdik, salon koltuklarımın oturma kısmı hariç her yeri deri, deri kısımlarını sildim, yıkananları yerleştirdim.
Oturma odasındaki duvar ünitesinin çekmecelerini vs. sildim, tekrardan yerleştiridm, koltuklarını sildim.
Bütün evin perdelelerini (zebraları ve storları sildim, tülleri yıkadım) temizledim.
Duvarları sildim.
Wc yi banyoyu temizledim.
Son olarakta bütün evin camlarını sildim, kapılarını çamaşır suyu ile sildim, yerlerin fayanas aralarını temizledim.
Evi süpürdüm, sildim, toz aldım, halılarını sildim ohhhhhhhhhhhhhh her yer mis gibi oldu.
Balkona gelince işten eve gider gitmez ilk işlerimden birisi balkonu yıkamaktır, hatta hafta sonları 2 kere yıkarım tozlar içeri girmesin diye.
Bu temizliğide bayram için yapmadım, ailede en küçük biz olduğumuz için pek gelenimiz olmuyor, üstelik eşimde bayramda yok gelenim olmaz, ama bayramdan 1 hafta sonra hem eşim gelecek, hem izine ayrılacağım evimi mis gibi yaptım ki 1 aylık senelik izinimde güzel bir şekilde dinleniyim, tatilimi yapıyım, işe başlamadan, okullar açılmadan tekrar bir kere daha temizlerim, sonra kurban bayramı geliyor zaten.
banyo temizliğini seviyorum önemde veriyorum ama fayansları ayda bir yapmıyorum:)ben temizliğimi bitirdim çok şükür demek istiyorum ama 1 hafta geçmeden yine toz bilmem ne olacak ev işi kadar nankör bşy yok...
ben banyo duvarımı cillit bang,aspirin ya da farklı markalar da olabilir spreylerle temizliyorum ve beraberinde zararlı olduğunu bildiğim halde domestos,cif kullanıyorum...boğazım yanıyo tabii....kirli sepetimi ıvır zıvır süsü püsü örtüyü dışarı çıkarıyorum duvarlara bol deterjan sürüp uzun saplı fırçayla fırçalıyorum sonra hortumla bi güzel duruluyorum çok keyifli oluyo sık sık yapıyorum bu işlemi yani ayda bir filan... tertemiz oluyo...özellikle yazın suyla uğraşmak keyifli...tabi diğer temizlik işlemleri yorucu ve sıkıcı...
eşine maşallah:) benimki ütünün yerini bile bilmez yapamazda zaten.güle güle kirletinayrıca halılarımı yıkadım annemin bahçesinde
camlar, yerler silindi tozlar alındı;mutfak dolapları silindi, içindekiler tekrardan kısa programda bulaşık makinasında yıkandı,örtüleri yıkanıp, ütülenip. yerleştirildi;gardrop silindi herşey ütülenip yerleştirildi (ütüyü eşim yaptı tabi sağolsun)....tuvalet,banyo temizlendi...aklıma gelenler genel olarak...klasik şeyler...
banyo temizliğini seviyorum önemde veriyorum ama fayansları ayda bir yapmıyorum:)
eşine maşallah:) benimki ütünün yerini bile bilmez yapamazda zaten.güle güle kirletin
iki tane derken? ben bi tane ile zor başediyorum allah yardımcın olsun:)İki hafta önce başladık temizliğe birde ev iki tane olunca. hafta içi iş hafta sonu temizlik çok yorucu oldu benim içinde. Bu tarz genel temizlikleri en hafif atlatmanın yolu belli bir zaman aralığına yaymak.
Halılarını serdim yazacaktım, sildim yazmışım.
Yoruldum evet ama değdi, eve kadın almıyorum ben, biraz titiz birisiyim, herkesin yaptığı işi beğenmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?