Bayram ve Eşimin Ailesi

canını sıkma kafana da takma bak bebeğin var. bırak o gitsin ana babası sonuçta. gitme dersen bir gün olur bunu yüzüne vururu ailemle arama girdin der daha kötü olursun.
ah ah keşke benimkide tek gitse de ben evde bir hafta yalnız oturmaya bile razıyım onları görmektense...:(((

bırak eşin ailesine.senin durumunu düşünmediği için elinden bişey gelmez.düşüncek olsa kendiliğinden düşünürdü zaten.senin siteminle ısrarınla yapılan işin kıymeti olmaz ki.

Normal zamanda olsa ben de arkadaşlar gibi bırakın eşiniz gitsin derdim.
Ancak daha dün kanamanız olmuş.
Ve daha evvel de bebeğinizi kaybetmişsiniz.
Hamileliğimde benim de kanamam olmuştu. Yatarak dinlenmeniz gerekiyor.
Eşinizin böyle bir durumda (bayram bile olsa) sizi yalnız bırakmaması gerekiyor bence.
Her şeyden evvel sizin ve bebeğinizin sağlığı için kalmalı.

bence eşin haksızlığa uğramış tavrını koymazsa ilerde daha çoook üzülür.
hamile olmasan bie gitmemelisiniz. bekar kardeşe ev alıp dayayıp döşemek baya bi ayırımcılık olmuş.
karımı bu halde yalnız bırakamam bu bayram gelemicez diyebilir.

bence eşin haksızlığa uğramış tavrını koymazsa ilerde daha çoook üzülür.
hamile olmasan bie gitmemelisiniz. bekar kardeşe ev alıp dayayıp döşemek baya bi ayırımcılık olmuş.
karımı bu halde yalnız bırakamam bu bayram gelemicez diyebilir.

Kesinlikle katılıyorum, aynen son cümlede belirttiğiniz gibi olmalı ancak sanırım konu sahibinin eşi bunu demeyecek bir insan.Bunu düşünemeyen bir kocayı da zorla düşündürtmenin de bir kıymeti olmaz diye düşünüyorum.Bırakın nasıl biliyorsa öyle yapsın, ben yerinizde olsam ve gitmesine engel olsam sonrasında asla vicdan azabı çekmezdim, ama kocam yokken ona ihtiyaç duyduğum bir zaman olursa da o sırf bu yüzden yanımda olamazsa işte o zaman ömür boyu vicdan azabı çektirirdim.

Seni anlıyorum ve bence kendini ve bebeğini onlar yüzünden üzmeye deymez o yüzden onları hiç kafana takma, kendi evinde dinlen. kocan çok gitmek isterse eğer bir gün erkenden gitsin akşam dönsün. En iyisi bu.

Yakın cnm evet.

bence snde aılene gıt yada onlar sana gelsınler pasa pasa otur evınde sana deger vermeyen ınsanların aygına mı gıtceksın

hemde bu kadar sıkıntılı donemdeyken otur evınde keyfıne bak canım kımseyıde dusunme bırak esın gıdıyorsa gıtsın

o dusunmuyorsa senı zorla dusunduremezsın arkadasın bırı zorla yaptıracagın seyın degerı olmaz demıs dogru soyluyor

keyfıne bak bosver

Ben su fıkrı anlamıyorum.

'Adama yazık, ortada kalmıs ne yapsın!'

Ne demek efendım, adama yazık?
Adama yazıkta kadına yazık degıl mı?

Pekı ya nurum, Allah korusun gece vaktı bır sıkıntı yasarsa?
Kocası annesının-babasının gonlu olacak dıye, nurum bır basına care ararsa?

Yahu, kadın dıyor kı, daha gecen gun kanamam oldu, hamıleyım ve bıze su haksızlıkları yaptılar.

Sızler hala 'ama adama da yazık' dıyorsunuz.

Bence hıcde yazık degıl ve su donemde gıtmesı dogru da degıl.
ılla gonul almak ıstıyorsa, bır telefon yeter.
O kadar haksızlıktan sonra o bıle cok ya!

slm. önce kendini ve bebeğini düşün. eşinle konuş,
de ki; aileni görmene hiç bişey demiyorum.,git ve gel.
ben yalnız kalmak istemiyorum vs de.zaten biliyor durumunu.
sakın kendini üzme bu arada. Allah tamamına erdirsin. sağlıkla
kucağına al yavrunu.:nazar:

Arkadaşlar size danışmak istediğim bir sorunum var. Eşimin ailesi aramız pek iyi değil. Şöyleki kendileri maddi manevi hiç bir destek olmak şöyle bir yana dursun. 10 haftalık bebeğimi kaybettim arama gereği duymadılar. Tekrar hamile kaldım şuan
27 haftalık hamileyim ne tebrik ettiler nede bir kere aradılar. Geçen bayram genede kalkıp Allah rızası için gittim yanlarına bayramdır dedim eşim üzülmesin dedim. Kadın hamile halimle bana iş yaptırmaya çalıştı. Laf sokarak beni huzursuz etti.
Babası ayrı bir gıcıktır zaten. Eşim ailesine acayip düşkün bir insandır. Ama geçen bayram onların arasındada problem oldu. Bize kırık iğne almayan adamlar eşimin erkek kardeşine ev alıp içinide dayayıp döşediler. (Bu arada kardeşi daha bekar
Biz kredi ile ev aldık :(( Düğünümüzüde eşimle ikimiz yaptık) .Eşimde bu durum karşısında haksızlık yapıyorsunuz adaletli davranın biraz dedi. Ve o gün bugündür bir daha aramadılar eşimide.
Şimdi kurban bayramı geldi ben kesinlikle gitmek istemiyorum. Şehir dışı ama 2-3 saatlik yol aramız. Gidip orda kendimi iyice huzursuz etmek istemiyorum. Zaten dün sabah kanamam oldu doktor dinlenmen gerek dedi.
Eşimde onlara kırgın ve kızgın ama şimdi oraya gitmesse iyice bağımız kopar hiç görüşmeyiz diyor. Birgün kalayım geleyim diyor. Eşim böyle ne yaparlarsa yapsınlar onları aramaktan gitmekten vazgeçmediği için onlarda eşimi ciddiye almıyorlar.
Nasıl olsa gelir, arar kızmaz o bize diyorlar. Bende eşimin net bir tavrı olmadığı için, kanamam olduğu ve evde dinlenmem gerektiği halde beni evde tek başıma bırakıp gideceği için ona kızdım günlerdir bu konu yüzünden tartışıyoruz kendisiyle.
Sizce hatamı ediyorum ne yapmam nasıl davranmam gerek ne olur bir akıl verin bana.

aynı durum bizdede var canım bence gitme benim eşimin aileside evlendik mangalda kül bırakmadılar şunu yapacaz bunu yapacaz hiç bişiy yok ortada tabi herşeyi ikimiz yaptık ki düşünün ben kaçtım eşime ailem sildi beni öksüz yetim gibiyim ev kurduk kocamın nikahımda taktığı bileziklerle hiiçç sormadılar eksik nedir diye ağustosta düşük yaptım kaynanam resmen iyi oldu dedi bende geçen bayram indim bişiy yok gibi ama bu bayram hiiççç telefon bile etmicem allaha şükür kocam onların yaptıklarını gördüde artık oda gitmek istemiyo şimdi 8 haftalık hamileyim hiiiçç canımı üzemem onlar için sende öyle yap evladını düşün hiç takma ve gitme diret gitme kocan gitsin yapsın bayramını dönsün gelsin

karı koca bayramda ayrı ayrı gezermi hiç. eşin arasın anne eşim rahatsız gelemiyorum yada siz gelin desin.

bence esının ustune cok gıtme cunku o da ıkı arada kalmıs bır taraftan sen bır taraftan aılesi..sonucta bayram ve gorevını yapmak zorundda aslında..sen kal bence ve esıne cabuk donmesını soyle tehlıkelı falan de....bos seyler ıcın kendını ve bebgını uzme canım..tatlı dılle hallet:3:

Üzgün oldugum için sağlıklı düşünemiyorum. Bu yüzden konu açtım ve fikrinizi rica ettim.

valla yazını okudumda neden böyle yapar bu erkek tarafı bilmem sen evlen diye tuttururlar hemde çocuklarını paylaşamazlar. Bende biraz problem yaşadım başlarda ama öyle kayde değer değilde yinede insan unutamıyor ama sanırım yakında bi problemimiz olacak bizimde bende 25 haftalık hamileyim seni çok iyi anlıyorum ama eşinede hak vermelisin bence yani senin yanında olmasını istiyorsan kendi haline bırak seni zorlamasında o ne isterse onu yapsın,tabiki seni bu halde bırakması doğru değil ama en azından yarınlarda ona karşı konuşabileceğin bi durumun olur bence yani benim düşüncem bu.Hayırlı bayramlar

merhaba arkadaşım umarım mesajımı okursun ...öncelikle herkezin bu mübarek bayramını kutlarım ...
inan yazını okuyunca çok üzüldüm şuan ilaç içmemem gerekiyor ama bugün 2 adet ağrı kesici ile duruyorum şuan.neden diceksin? cevabı basit eşimin ailesine gitttiğim için...

3 senem bitecek evliyim.daha çocuğum yok ama bende bu sitedekiler gibi çok fazla çocuk istiyorum ..inş. yakında bende anne olurum...
hamileyim demişsin kanama falan iyi birşey değil evet ama aynın gün içinde gidip tekrar yolda geçmesin bence git amam muhabbetlere girme çık balkona git başka odaya ilgilen başka birşeylerle olmadı al eşini yanına onunla konuş ama aynın gün içince 2.bir yolculuk yapma bebek için.hem eşinin gönlünüde yapmış olursun kahvaltını yap ertesi günü al çantanı çık gel...

ve herkezi ve herşeyi ALLAH'a bırak...inan en sonun o insanlara en güzel cevabı verecek olan odur.sen gururunu kır git bak neler oluyor daha sonra sana nasıl açılır bütün hayır kapıları...onlar için değil ALLAH rızası için yap...

bende sana kendi hikayemi anlatmak isyiyorum:eşim 1.günü kıvrandı ben gitmem dedim bugün anneme kahvaltıya gittik annemle konuşmuş annemde beni zorladı sen eşin için gidiceksin onu mutlu ediceksin dedi..inan eşim benim canım ve onun yüzünü yer etmemek için gittim (teyzesi izmirden geldiği için gittim) evlendiğimizde toki evleri vardı kaynanamın üzerine eşime sen öde içinde otur biz bu evi sana vericez dediler evlendik ama tık yok.muamaleleri yapalım dedik 2 kere üzerimize alalım dedik.abisi karşı çıktı olmadı..neyse bana da o dönemde babamı kaybetmiştim geçen kurban bayramının 2 günü miras gibi bişey geldi yüklü bir miktar Allah tan herşey arkadaşım :))

evi bize vermediler hemde borcunu bizim ödediğimiz ve geri ödemesinin bitmesine 8 sene olan bir ev için.sanki borcu bitmiş bir evi istiyoruz...o ara ben delirdim eşimin ailesini tek kelime ile sildim diyebilirim...daha sonra şeker bayramında tam gidicez babası açmış telefon oğlum ne zaman geliceksin diye soruyor..eşimde kızdı bende kayın pederimle telefonda kavga ettim ve kurban bayramında gitmek niyetimde değildim...

taki anneme gidene kadar ...benimle konuştu falan ikna etti annem git kızım eğer sana tek kelime ederlerse al çantanın çık ve bana söyle ben halledicem dedi bana.neyse annem allah rızası için kır gururunu git dedi ...bende gittim...
ellerini öptüm ama beni kaybettiler bunu her halimle belli ettim buda onlara yetti zaten..

ev meselesi ise biraz bana gelen para biraz kredi altın falan filan derken biz ev aldık ve resmen evlerini başlarına çalsınlar dercesine evden de çıktık..şimdi mutluyum huzurluyum eşim iyi bir insan..Allah kimsenin azının tadını bozmasın...
onları ise vicdaları ile başbaşa bıraktım :))

:1:

ben de herşeye ragmen bayramın ilk gününü ve bugünü kayınvalidemlerle geçirdim
şimdi annemdeyim
sana kesinlikle gitme diyorum arkadaşım gitme
kıymete mi bineceksin sanki? bi "allah razı olsun" mu diyecekler
eşin de gitmesin madem hastasın
eşin hastalandığında ya da Allah korusun başına başka bişey geldiğinde yanında o hayırsız ailesi mi olacak yoksa sen mi olacaksın?
bu erkekler nasıl bu kadar beyinsiz olabiliyo

merhaba arkadaşım umarım mesajımı okursun ...öncelikle herkezin bu mübarek bayramını kutlarım ...
inan yazını okuyunca çok üzüldüm şuan ilaç içmemem gerekiyor ama bugün 2 adet ağrı kesici ile duruyorum şuan.neden diceksin? cevabı basit eşimin ailesine gitttiğim için...

3 senem bitecek evliyim.daha çocuğum yok ama bende bu sitedekiler gibi çok fazla çocuk istiyorum ..inş. yakında bende anne olurum...
hamileyim demişsin kanama falan iyi birşey değil evet ama aynın gün içinde gidip tekrar yolda geçmesin bence git amam muhabbetlere girme çık balkona git başka odaya ilgilen başka birşeylerle olmadı al eşini yanına onunla konuş ama aynın gün içince 2.bir yolculuk yapma bebek için.hem eşinin gönlünüde yapmış olursun kahvaltını yap ertesi günü al çantanı çık gel...

ve herkezi ve herşeyi ALLAH'a bırak...inan en sonun o insanlara en güzel cevabı verecek olan odur.sen gururunu kır git bak neler oluyor daha sonra sana nasıl açılır bütün hayır kapıları...onlar için değil ALLAH rızası için yap...

bende sana kendi hikayemi anlatmak isyiyorum:eşim 1.günü kıvrandı ben gitmem dedim bugün anneme kahvaltıya gittik annemle konuşmuş annemde beni zorladı sen eşin için gidiceksin onu mutlu ediceksin dedi..inan eşim benim canım ve onun yüzünü yer etmemek için gittim (teyzesi izmirden geldiği için gittim) evlendiğimizde toki evleri vardı kaynanamın üzerine eşime sen öde içinde otur biz bu evi sana vericez dediler evlendik ama tık yok.muamaleleri yapalım dedik 2 kere üzerimize alalım dedik.abisi karşı çıktı olmadı..neyse bana da o dönemde babamı kaybetmiştim geçen kurban bayramının 2 günü miras gibi bişey geldi yüklü bir miktar Allah tan herşey arkadaşım :))

evi bize vermediler hemde borcunu bizim ödediğimiz ve geri ödemesinin bitmesine 8 sene olan bir ev için.sanki borcu bitmiş bir evi istiyoruz...o ara ben delirdim eşimin ailesini tek kelime ile sildim diyebilirim...daha sonra şeker bayramında tam gidicez babası açmış telefon oğlum ne zaman geliceksin diye soruyor..eşimde kızdı bende kayın pederimle telefonda kavga ettim ve kurban bayramında gitmek niyetimde değildim...

taki anneme gidene kadar ...benimle konuştu falan ikna etti annem git kızım eğer sana tek kelime ederlerse al çantanın çık ve bana söyle ben halledicem dedi bana.neyse annem allah rızası için kır gururunu git dedi ...bende gittim...
ellerini öptüm ama beni kaybettiler bunu her halimle belli ettim buda onlara yetti zaten..

ev meselesi ise biraz bana gelen para biraz kredi altın falan filan derken biz ev aldık ve resmen evlerini başlarına çalsınlar dercesine evden de çıktık..şimdi mutluyum huzurluyum eşim iyi bir insan..Allah kimsenin azının tadını bozmasın...
onları ise vicdaları ile başbaşa bıraktım :))

:1:

Yazdıklarını şimdi okudum cnm. Umarım en yakın zamanda hamile kalırsın dualarım seninle. Ne kadar güzel yazmışsın ''Allah rızası için git'' ama artık onlar için hiç bişey yapmak gelmiyor içimden. Zaten bu zamana kadar yaptıklarım hep Allah rızası ve eşimin mutluluğu içindi. Baktım ki kimse benim mutluluğumu huzurumu düşünmüyor bende düşünmemeye başladım. Burda yazdıklarım hiç bişey değil yaşadıklarım yanında. Sana şöyle söyliyim ölürsem cenazeme gelmiycekler diye vasiyette bulundum
kendilerinden bu kadar nefret ediyorum. Bayrama gelince ben zaten gitmeyeye kesin kararlıydım ama eşim gidecekti oda gitmedi. Gözüm arkada kalacak gidersem dedi gitmedi. Aradık telefonla bayramlarını kutladık 2 dk zor dayanabildim kendilerine.

ben de herşeye ragmen bayramın ilk gününü ve bugünü kayınvalidemlerle geçirdim
şimdi annemdeyim
sana kesinlikle gitme diyorum arkadaşım gitme
kıymete mi bineceksin sanki? bi "allah razı olsun" mu diyecekler
eşin de gitmesin madem hastasın
eşin hastalandığında ya da Allah korusun başına başka bişey geldiğinde yanında o hayırsız ailesi mi olacak yoksa sen mi olacaksın?
bu erkekler nasıl bu kadar beyinsiz olabiliyo

Eşimin ailesi asla kötü günde arayıp sormazlar cnm. Kendileri hep iyi gün dostu. Eşim işsiz kaldı 1 sene falan çalışamadı telefonla bile aramadılar. Kırık igne yardımları dokunmadı bize. Şimdi eşimin kardeşi daha bekar ev alındı dayandı döşendi
Evlenmesi için gerekli herşeyi hazırmış. Şimdide araba almayı düşünüyorlar. Bende dedim eşime ölene kadar annenlere öbür gelini bakacak. Eşimde farkında yaptıklarının ama genede onları üzmemek için kendini paralıyor. Eminim üzülüyordur
ama hiç bişey söylemiyor...

Sevindim senin adına. eşinde gitmemiş. kıyamamış sana. eski yapılanlar için üzülme bırak. Allah bebişini kucağına almayı nasip etsin. mutlu olun inş.

Back
X