• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda aile ziyareti

yani bir Allah razı olsun senden de esinden de demiyor, eşin sorun da yapabilirdi sürekli gidip gelmeni..ama bak merhametli adammış..ama babamdan bir memnuniyetsizlik ki sorma gitsin..birgün şakaya vurarak de ki biz en iyisi eşimle beraber size yerleselim de..sana diyorum ama ha senin baban ha benim annem..ikisi nerdeyse aynı..iki gün tatlilim olsa bekliyor ki geleyim bebegimi alıp..ve ben de laf etmesin diye geliyorum ozledigimden değil. Öğretmenim ben de , seminer biter bitmez geldim..pazar günü eşim bıraktı annemlere, biz de anneme 5 saat mesafedeyiz..bayramın üçüncü günü gelcek eşim , 4.günü kv Ye gitcez. Ilk kez bir bayram eşim yanımda olmuş olacak.önceki bayramlarda esim kendi ailesinde ben kendi ailemde oluyordum.şimdi bu bayram esime dedim sensiz pair bayram daha istemiyorum hic değilse bayramın yarısı beraber olalim..yani bayramda bile korkularından kv Ye gidemiyordum bayramın tamamı onlardaydim.bak, bayrama kaç gun var daha ve ben 4 gundur burdayim..tatili eşimle gecirsem koca düşkünü dicek annem içinden biliyorum..orda ne yapacaksın diyor bana !!

eşimle onlara yerleşmemizi istiyor zaten
benim bi tayin durumum var
eğer ki o şehir olursa bizle yaşa eşin 15 günde 1 gelsin seni görsün diyor.

annen de biraz abartmış. bir de bebeğin varmış. eşinin de bebeğin de düzeni tamamen bozuluyodur. bana da kocan için aile üzülmez diyor eşim de az değil 10 senedir hayatımda ve kıymetlim yani o da. onu da üzmek istemem. denge kurmak şart.

ama annen biraz fazla baskı yapmış bence de.
benim ailem de bi şöyle rahat olamadılar :)
annem hasta olmasa da böyle olurdu sanıyorum ki.
çünkü babam biraz alıngan ve olayları farklı değerlendiren bi insan.
hayatta önce kendisi gelmeli gibi düşünüyor.
bizlerin de bi hayatı olduğunu, yorgun hasta, mutsuz olabileceğimize dair empati kuramıyor.
gelin işte nooolcak diyor yani :KK70:

vicdanın neye el veriyosa öyle davran
ben gel gelme diyemem
ama düşünmen lazım ben evde duracağıma annemin yanında dururum demen lazım diyor

babamın yaptığı çok acımasızca
ben zaten annemi düşünüyorum :KK43: gittiğim zamanlarda gayet iyi vakit geçiriyoruz. elimden geleni yapıyorum.
erkek kardeşim yanlarında.
senin vicdanın rahatsa gerisi sorun değil derim. yanlarında kardeşin de varmış, bende yalnızlar sanmıştım.

eşimle onlara yerleşmemizi istiyor zaten
benim bi tayin durumum var
eğer ki o şehir olursa bizle yaşa eşin 15 günde 1 gelsin seni görsün diyor.

annen de biraz abartmış. bir de bebeğin varmış. eşinin de bebeğin de düzeni tamamen bozuluyodur. bana da kocan için aile üzülmez diyor eşim de az değil 10 senedir hayatımda ve kıymetlim yani o da. onu da üzmek istemem. denge kurmak şart.
Valla bazen ailenin saftirigi gibi hissediyorum kendimi..iki ablam var öğretmen onlar da..biri şu an kocasiyla tatilde, diğeri de kocasıyla evinde, ben de deli aybeniz olarak her zamanki gibi, tatil olur olmaz buraya koştum geldim bebegimle..sonra da iyiliğe geçmiyor...cnm hic olur mu öyle, sen bizde yaşa kocan 15 günde bir gelsin !! Babaninki seni sevmekten yada özlemekten degil cnm hizmetçi arıyor eve..ama madem babanın yradimciya ihtiyacı var, bıraksın annen size gelsin, baban 15 günde bir görsün anneni..elin adamına karısıni 15 günde bir görsün demesini biliyor madem. Kendi 15 günde bir görsün !!

Butun bayrami aileyle gecirmenin mantigi yok ki zeytin.
Ki sen de erken gitmek istemiyosun.
Baska bilet bulamadik vs gibi yalan soyleme. Direk programimizi ona gore yaptik de sali gidin.

eşinde iyi insanmış ya ben kv ile görüşmesem o da benim annemle görüşmez.annemin bi suçu olmasa bile.

sizinki bayramda bile gidiyor

napsın annemin hastalığı olunca o da hiç ses etmiyor. kısasa kısas yapan biri değil çok şükür. bir tek ben fazla kalmayayım dedi 2 gece yatar dönersin dedim. çünkü 2 günden sonra babam rahat duramayıp eşime tavır almaya başlıyor, o da devam ettiriyor yüzler asılıyor falan.
annenin suçu yokken görüşmemesi olmaz ki.

Valla bazen ailenin saftirigi gibi hissediyorum kendimi..iki ablam var öğretmen onlar da..biri şu an kocasiyla tatilde, diğeri de kocasıyla evinde, ben de deli aybeniz olarak her zamanki gibi, tatil olur olmaz buraya koştum geldim bebegimle..sonra da iyiliğe geçmiyor...cnm hic olur mu öyle, sen bizde yaşa kocan 15 günde bir gelsin !! Babaninki seni sevmekten yada özlemekten degil cnm hizmetçi arıyor eve..ama madem babanın yradimciya ihtiyacı var, bıraksın annen size gelsin, baban 15 günde bir görsün anneni..elin adamına karısıni 15 günde bir görsün demesini biliyor madem. Kendi 15 günde bir görsün !!

ablanlar valla yolu bulmuş.
annem bi operasyon geçirdi eşim koşturdu bizim şehre getirdik ameliyatını yaptırıp geri evlerine götürdük.
annemler taşınırken kardeşim gelmedi yardıma
eşim geldi 5 gün gecelere kadar ev topladık da babam bi "sağol" demedi ikimize de. :/
hadi ben evlatlarıyım teşekkür takdir beklemem.
ama eşim benim hatrıma yardımcı olmuş o kadar. bi ağız ucuyla sağol denmeli yani.
ha eşim de çok candan mı davranıyor. Hayır, biraz uzak duruyor, çok konuşmuyor. ama saygısızlık da etmiyor.

işte kısacası benim için zor bir bayram tatili daha başlıyor :)

Butun bayrami aileyle gecirmenin mantigi yok ki zeytin.
Ki sen de erken gitmek istemiyosun.
Baska bilet bulamadik vs gibi yalan soyleme. Direk programimizi ona gore yaptik de sali gidin.

yorumlardan sonra ben de öyle karar verdim slim.
bu şekilde planlamıştık salı günü görüşürüz diycem.

napsın annemin hastalığı olunca o da hiç ses etmiyor. kısasa kısas yapan biri değil çok şükür. bir tek ben fazla kalmayayım dedi 2 gece yatar dönersin dedim. çünkü 2 günden sonra babam rahat duramayıp eşime tavır almaya başlıyor, o da devam ettiriyor yüzler asılıyor falan.
annenin suçu yokken görüşmemesi olmaz ki.

ablanlar valla yolu bulmuş.
annem bi operasyon geçirdi eşim koşturdu bizim şehre getirdik ameliyatını yaptırıp geri evlerine götürdük.
annemler taşınırken kardeşim gelmedi yardıma
eşim geldi 5 gün gecelere kadar ev topladık da babam bi "sağol" demedi ikimize de. :/
hadi ben evlatlarıyım teşekkür takdir beklemem.
ama eşim benim hatrıma yardımcı olmuş o kadar. bi ağız ucuyla sağol denmeli yani.
ha eşim de çok candan mı davranıyor. Hayır, biraz uzak duruyor, çok konuşmuyor. ama saygısızlık da etmiyor.

işte kısacası benim için zor bir bayram tatili daha başlıyor :)
Valla canım bence sen ne yap et anneni yanına al, bir bakici ayarlamaya çalış annene, çok rahat edersin..baban 15 günde bir gelsin görsün..tayin mayın de isteme..

yorumlardan sonra ben de öyle karar verdim slim.
bu şekilde planlamıştık salı günü görüşürüz diycem.

evet net olmak, fazla yorum yapmamak en güzeli. babanız ne derse yorum yapmayın, bir süre sonra o da anlar umarım sizin kararlarınıza saygı duyması gerektiğini

Valla canım bence sen ne yap et anneni yanına al, bir bakici ayarlamaya çalış annene, çok rahat edersin..baban 15 günde bir gelsin görsün..tayin mayın de isteme..
öyle de zor olmaz mı ki eşi açısından

bilemicem benim hep istedigim bi aile elaleme karsı bile olsa seni istiyolar ve esin diyo ne kadar cok cocuguna düskün insanlar diye beni hep istedigim buydu

bide anlamadım 4 bayram ayrı gecirmissiniz neden esinide almadın yannına
hep kadınlar mı fedakar olcak birazda erkekler olsun mesela bayramda birlikte olurdunuz esinizin ille izinleri vardır alır 1 hafta izin gider anasına görür gelir mesela en azında bayramda birlikte olursunuz
esim hic kabul etmez öyle birşeyi..bayramda iki eli kanda olsa ılle de ailesinde olacak !! O da oyle ben de öyleyim.4 bayram degil cnm zaten 3 senedir evliyim, ilk 1 sene yurt disinda yaşadık.2 senedir yani, bayram olunca o ailesine ben aileme..hic gelir mi ailesini bırakıp benim aileme! Bu sene dedim ben sensiz bayram yaşamak istemiyorum.söyle karar aldik: ilk 2 gun herkes kendi ailesinde olacak, 3.gun benim aileme gelecek, bizde kalacak, 4.gün de onun ailesine gidicez.

evet net olmak, fazla yorum yapmamak en güzeli. babanız ne derse yorum yapmayın, bir süre sonra o da anlar umarım sizin kararlarınıza saygı duyması gerektiğini

kızcağız iki haftada bir 5 saatlik yol gidiyor haftasonu kalıp dönüyor..bu zaten zor hem eşi açısından hem kendi açısından..üstelik yol parasını düşünen yok bu kızın..tez yazıyor bu hengamenin içinde onu düşünen yok, ev odevi yazıyormuş gibi, gel burda yaz diyormuş babası..eşi zaten kabul ediyor annesini kalmasını, böyle olunca gidip gelmekten kurtulacak, annesi yanıbaşında olacak, gözü arkada kalmayacak hem de vicdanen daha bir rahatlayacak bence kızcağız ..

kızcağız iki haftada bir 5 saatlik yol gidiyor haftasonu kalıp dönüyor..bu zaten zor hem eşi açısından hem kendi açısından..üstelik yol parasını düşünen yok bu kızın..tez yazıyor bu hengamenin içinde onu düşünen yok, ev odevi yazıyormuş gibi, gel burda yaz diyormuş babası..eşi zaten kabul ediyor annesini kalmasını, böyle olunca gidip gelmekten kurtulacak, annesi yanıbaşında olacak, gözü arkada kalmayacak hem de vicdanen daha bir rahatlayacak bence kızcağız ..
he eşinin kabul ettiği kısmını ben kaçırmışım, o zaman en mantıklısı sizin söylediğiniz gibi
zeytinağacı gerçekten ne kadar merhametli uysal bir insanmış eşin, maşaallah size.
ama her türlü zor yaa allah yardımcın olsun

babama annemin maaşını ver biz anneme birini tutarız diye teklif etmiştik ama o olmadı aybeniz.
hem annemden ayrılmak istemiyor
hem de maaşı yetmez diyor.
şimdi izmirde yaşıyolar kiraya çıktılar falan annemi artık bırakmaz yani.
bi de benim mecburi olacak tayinim. annemi yanımda götürmem çok zor. belki eşimle bile ayrılıcaz yine.

öyle yapıcam kotanjant.
eşim kendisi teklif etmişti madem anneni alalım diye ama proje rafa kalktı eşim için de zor olurdu ama göze almıştık. olmadı ama.

he eşinin kabul ettiği kısmını ben kaçırmışım, o zaman en mantıklısı sizin söylediğiniz gibi
zeytinağacı gerçekten ne kadar merhametli uysal bir insanmış eşin, maşaallah size.
ama her türlü zor yaa allah yardımcın olsun

eşimi bi de babama sormak lazım :D
eşim yıllar içinde böyle oldu başlarda fevri, sinirli, çabuk galeyana gelen bir insandı
babam hepimize peygamber sabrı verdi valla :D

Tatili 9 gün yaptılar benim başım ağrıdı yine. :KK70:

Bu bayramı benim tarafımla geçireceğiz (5 saatlik mesafe)
geçen bayram eşim kendi ailesine gitti. onlar da 2 saatlik mesafede (tatil kısa diye) ben de kendi tarafıma gittim.
şimdi tatil 9 gün oldu.

biz de arefeden 1 gün önce (salı) gidelim dedik. eşim bayramın 2. günü evimize dönecek ben de son güne kadar kalıcam.

benim taraftan yine memnuniyetsizlik çıktı. neden ilk günden gelmiyosun diye?

eşimi bırakıp gitmek istemiyorum.
kendimi çok yalnız hissediyorum onsuz gidince.

tatilin ilk 3 günü dinlenir evdeki işlerimizi hallederiz biraz nefes alırız dedik çünkü eşim son 2 haftadır tatilsiz çalıştı şehir dışına gitti geldi. aşırı yorgun, sabah zor kalkıyor işe giderken bile.

şimdi ailem daha erken çağırıyo desem eşim tavır yapıcak (hem salı günü gitmek ikimizin ortak kararı, biletleri bile aldım)
babam ise eşim yüzünden geç gidiyorum diye düşünüp eşime tavır alacak eminim ki.
belki erken gelirsiniz diyor

napiyim? nasıl iki tarafı da idare edeyim?

not: uzun zamandır görüşmüyor musunuz diye soranlar olabilir. ben ailemi ziyarete 2 haftada bir gidiyorum. haftasonları eşim evde yalnız kalıyor.
bence aılenızı cokta takmayın, gecen bayramı da ayrı gecırmıssınız esınızle, aslında bu bayram esınızın aılesıne de ugrasanız fena olmazmıs sonucta ıkı saatlık yol gıt gel yormaz sızı hem gonullerı olurdu..
mesela bana tatıl 9 gun ama esım arıfeden ıtıbaren ızınlı, ben cumadan yola cıkacagım aılem su an devre tatılde oraya gıdecegım tatıl ıcın , arıfe gunu gerı donup ,bayramın ılk gunu kv. delere ugradıktan sonra aılemın yanına gececegım esımı de alıp (aılem bayramda memlekete donmus olacak) bızımkıler 1 saatlık mesafede, esımın aılesı burada... her ıkı tarafında gonlunu yapmak lazım dıye dusunuyorum..

babama annemin maaşını ver biz anneme birini tutarız diye teklif etmiştik ama o olmadı aybeniz.
bi de benim mecburi olacak tayinim. annemi yanımda götürmem çok zor. belki eşimle bile ayrılıcaz yine.

öyle yapıcam kotanjant.
eşim kendisi teklif etmişti madem anneni alalım diye ama proje rafa kalktı eşim için de zor olurdu ama göze almıştık. olmadı ama.
tayin olursa ailenizle aynı şehre mi olacak ? eşinizin sizin ve ailenizin aynı şehirde yaşayabileceği bir olasılık yok mu ?

Allah kolaylık versin cnm.her iki taraf da ailen..oraya gitsen esinle vakit geciremiyorsun , esinle kalsan onlar güveniyor..ben disaridan bakan bir goz olarak diyorum ki, annenle ve babamla, kardesinle mümkün oldugunca ilgileniyorsun. Babana sali gunu gelcegini soyle, rahatsızım de ki kirilmasin.Allah yardimcin olsun cnm

öyle yapıcam kotanjant.

Biliyor musunuz annemle aynı şehirde yaşıyoruz fakat trafik ile bizde 5 saatte orda oluyoruz :D
Ve ben bu yüzden ayda sadece 1 gün gidiyorum...
Ailenin anlayışlı olması gerekiyor.
Evet gittim mi dönmek istemiyorum ama yol yoruyor

Ailen bana aşırı anlayışsız geldi.evli bi insanın 5 saatlik yola 2 hafta bir gidip 2 gün kalmanız abartı.Ayda 1 olsa neyse.1 saatlik yol değil ki.Bütçeyede zarar.Eşiniz çok anlayışlı bu konuda.Valla ben bekarım eşim olacak kişi 5 saatlik yola gidecek ayda 4 gün yalnız bırakıcak büyük tartışma çıkar

Back
X