- 3 Nisan 2017
- 2.445
- 5.098
- 158
- Konu Sahibi Beybipattis
-
Ailem 3. Bayram öğleden sonra döndüler köyden. Bize yakinlar normalde. Geldiler başsağlığina. Ben eşimle gitmeliydim anneme babama. O nasil ailesine kendi başına gitmiyorsa bende gitmedim. KV eşime engel olduğu için suçlu hanımefendi. Yada eşim onu dinleyip durduğu için suçlu.Kusura bakmayında suç sizde
Size ne görümceniz gelcekmiş, gitcekmiş
Bayramda insan ailesine gitmezmi? Hele hele başsağılığına uğurayacak kadar yakın mesafedelerse. Eşim gelmezse gelmesin alırım çocuklarımı giderim. Arabammı yok otobüse binerim, taksi çağrırım gene giderim. Hiç birşey yapamazsam ararım ailemi gelir alırlar. Böyle pasif pasif bekleyip sonrada kv deyi suçlamak ne kolay. Gitmek için hiç bir çabanız olmamış
E ama siz sürekli bahane üretiyorsunuz. Ama sonuç değişmiyor, koskoca 4 gün bayramda yarım saat de olsa öz anne babanızla bayramlaşmaya gitmediniz. İkinci gün gitmeme için bahanesi neydi? Görümceniz gelmişti değil mi?3.gun sabah eşimin halası vefat etti. Eşim hep cenaze evindeydi, defin isleri vs uğraştı. Annemle babam geldiğinde ben aradım hemen geldi annemlerle görüşmeye yoksa sabah zaten biz gidecektik. Hediye vs alır zaten boş gitmez annemlere artık bilemiyorum nasil affettirir kendini
Kaynana oldu olacak geldiği yere geri koysun oğlunu, siz de gitseydiniz ailenize. Paşa paşa gelecekti, gelmezse kendi bilirdi, yol su elektrik olarak dönerdi bu davranışı ona. Cenazeleri varken evlilik yıldönümü diye mırın kırın etmeniz hoş değil, şimdi ne diğer konularda ne kadar haklı olduğunuz önemli olmayacak, hep bu talihsiz çıkışınızı önünüze çorba gibi koyacaklar.Hak ediyor ama istemedim. Sonra soğukluk olacak, KV iyice sevinecek oğlu gitmesin annemlere diye. Bunu istemedim
Evet evet çok ilgiliymiş eşiniz annenize babanınza karşı gerçektenKurban Bayramı olduğu için ilk gün beraber bağ evine gittik. Kurbanimiz akşam üzeri kesildi ilk gün gidemedik o yüzden. Ama bizim burada ilk gün eş ailesiyle olunur. 2. Bayram benim aileme gidilir. Yani biz yıllardır kurban bayramında 2. Bayram gittik.. baş sağlığı dilemek için geldiler çok üzüldüm zaten anneme babama sarıldım özür diledim. Eşimle KV me basiniz sağolsun dediler konusmadilar yüzlerine bakmadılar. Beni çocukları görüp gittiler. Eşim annemi babamı çok sever. Anne baba der çok ilgili alakalı damattir ama bu bayram annesi yaptı bence onu.
Evet haklısınız. Sonuna kadar haklısınız. Bunun için de cok üzülüyorum.E ama siz sürekli bahane üretiyorsunuz. Ama sonuç değişmiyor, koskoca 4 gün bayramda yarım saat de olsa öz anne babanızla bayramlaşmaya gitmediniz. İkinci gün gitmeme için bahanesi neydi? Görümceniz gelmişti değil mi?
Valla eşinizin canı annenize gitmek istememiş ve dümdüz gitmemiş işte. Hiç bahane bulup kıvırmaya gerek yok. Siz de iki söylenip küsüp oturmuşsunuz.
Valla bizimkiler ilk bana kızardı ben gitmesem bayramda. Kocan köylü oldun, bizi unuttun derlerdi. Sizde de var suç, açık konuşacağım.
Kv eşinize engel olduğu için suçluysa anne sen niye karışıyorsun bayram günü tabiki aileme gidicem diyemedinizmi de pısırıp kocanızın cevap vermesini beklediniz?Ailem 3. Bayram öğleden sonra döndüler köyden. Bize yakinlar normalde. Geldiler başsağlığina. Ben eşimle gitmeliydim anneme babama. O nasil ailesine kendi başına gitmiyorsa bende gitmedim. KV eşime engel olduğu için suçlu hanımefendi. Yada eşim onu dinleyip durduğu için suçlu.
Yok zaten ben evlilik yıldönümünü unuttun kutlamadin vs hiç birşey demedim. Acısina saygı duyuyorum..ben kendi kendime kutlamadi bile diye üzüldüm.Kaynana oldu olacak geldiği yere geri koysun oğlunu, siz de gitseydiniz ailenize. Paşa paşa gelecekti, gelmezse kendi bilirdi, yol su elektrik olarak dönerdi bu davranışı ona. Cenazeleri varken evlilik yıldönümü diye mırın kırın etmeniz hoş değil, şimdi ne diğer konularda ne kadar haklı olduğunuz önemli olmayacak, hep bu talihsiz çıkışınızı önünüze çorba gibi koyacaklar.
Ben eşime hadi annemler bekliyor gidelim dedim. KV ablanlar gelecek bugün durun dedi. Bende bekliyorlar gideceğiz dedim. Eşim yarın sabah gideriz sıkıntı yapma dedi. Adam yanımda durmadı ben kendi kendime çırpınıp durdum. Sabahta cenaze çıktı gidemedikKv eşinize engel olduğu için suçluysa anne sen niye karışıyorsun bayram günü tabiki aileme gidicem diyemedinizmi de pısırıp kocanızın cevap vermesini beklediniz?
Eşin yarın gideriz sıkıntı yapma dediği anda çantayı toplayıp iyi madem ben çocuklarla gidiyorum diyecektiniz. Kv yede senın kızın sana geliyor bende anneme gidiyorum diyecektinizBen eşime hadi annemler bekliyor gidelim dedim. KV ablanlar gelecek bugün durun dedi. Bende bekliyorlar gideceğiz dedim. Eşim yarın sabah gideriz sıkıntı yapma dedi. Adam yanımda durmadı ben kendi kendime çırpınıp durdum. Sabahta cenaze çıktı gidemedik
Şuan ki aklım olsa asla durmazdim.
Yapmanız gereken neydi biliyor musunuz? Amaç anne babayı saymaksa tabi. O ikinci gün gitmediğinde siz duruma el koyacaktınız. Ben annemlere bayramlaşmaya gidiyorum, geliyor musun gelmiyor musun diyecektiniz. Gelirse ne ala, gelmezse de otobüsle veya abinizle gidecektiniz. Babanızın annenizin hakkı değil mi bayram günü torunlarla bayramlaşıp harçlık vermek? Sırf bunun için bile yapacaktınız.Evet haklısınız. Sonuna kadar haklısınız. Bunun için de cok üzülüyorum.
Sizi götürmek için annesinden yazılı izin belgesi mi alıyor? Kayınaileler öyledir. Siz de tavrınızı koyacaksınız. Müsade etsek hepsi aynısını yapar. İlk evlendim bayrama gittik. Akşama doğru kalkıcaz eee ama yemek yapıyoruz dediler. Benim de bir ailem var daha onlarla bayramlaşmadım dedim haaa evet dediler. Anneler günü olur gideriz çaya çorbaya da kalın. Ee benim annem yok mu derim ses çıkmaz. Babalar günü aynı. Evlendim evleneli taviz vermedim. Onlar da alışmasalar da ses edemiyorlarAynen böyle dedim ama eşim kabul etmedi. Yarın gideriz nolmus sanki dedi. Ben de bağırdım falan aynen böyle dedi. Annesine diyecekmis seneye bayramda beni goturecekmis ben full orda kalacakmisim. İnşallah dedim ama korkar annesinden
Evet bunu yapmaliydim. O an gaflete mi düştüm bilmiyorum. Ben anneme bile arada yatılı giderim sık sık gorusmemize rağmen özledim yatacam derim eşime. Bişey demez. Bu bayram niye böyle oldu bilmiyorumEşin yarın gideriz sıkıntı yapma dediği anda çantayı toplayıp iyi madem ben çocuklarla gidiyorum diyecektiniz. Kv yede senın kızın sana geliyor bende anneme gidiyorum diyecektiniz
Bak bakalım daha oturabiliyormuydu?
Cenaze planda olan bişey değil ama siz bayram ziyaretine 2.güne bırakarak bile geç kalmışsınız
Bundan sonra net tavrim budur benimde..eşim gelsin ya da gelmesinSizi götürmek için annesinden yazılı izin belgesi mi alıyor? Kayınaileler öyledir. Siz de tavrınızı koyacaksınız. Müsade etsek hepsi aynısını yapar. İlk evlendim bayrama gittik. Akşama doğru kalkıcaz eee ama yemek yapıyoruz dediler. Benim de bir ailem var daha onlarla bayramlaşmadım dedim haaa evet dediler. Anneler günü olur gideriz çaya çorbaya da kalın. Ee benim annem yok mu derim ses çıkmaz. Babalar günü aynı. Evlendim evleneli taviz vermedim. Onlar da alışmasalar da ses edemiyorlar
Bundan sonra aynen gelsin ya da gelmesin böyle yapacağım.. normalde ben giderim annemlere akşam eşim gelir annemin yemeklerini özledim der. Saygılı biri yani özel gunlerde hediye alır arar sorar. Ben zaten güçlü biriyim. KV dinlemem öyle aynı apartmanda oturuyoruz ama hayatımız ayrı. Oğlu görür hergun uğrar ben arada görürüm. istediğim yere gider gelirim. Ama eşim anneci. Benim haberim yokken bile rapor verdiğini düşünüyorum şuraya gittik. Buraya gidecez vs emin değilim ama bence KV herseyimizi biliyorYapmanız gereken neydi biliyor musunuz? Amaç anne babayı saymaksa tabi. O ikinci gün gitmediğinde siz duruma el koyacaktınız. Ben annemlere bayramlaşmaya gidiyorum, geliyor musun gelmiyor musun diyecektiniz. Gelirse ne ala, gelmezse de otobüsle veya abinizle gidecektiniz. Babanızın annenizin hakkı değil mi bayram günü torunlarla bayramlaşıp harçlık vermek? Sırf bunun için bile yapacaktınız.
Gelmezse ben de ondan sonraki bayram kayınvalideye gitmezdim. Benim ailemi saymayan kocamın ailesini de ben saymam. Ama siz hala kayınvalideden çekiniyorsunuz. Kocam anasından korkar vs. diyorsunuz, bunun rövanşını alacak umudunuz bile yok. 3 çocuklu kocaman kadınsınız, güçlü durun biraz ya hu.
Olan olmuş biten bitmişEvet bunu yapmaliydim. O an gaflete mi düştüm bilmiyorum. Ben anneme bile arada yatılı giderim sık sık gorusmemize rağmen özledim yatacam derim eşime. Bişey demez. Bu bayram niye böyle oldu bilmiyorum
Evet gidip kalacağım. Onlar da uzulduler.yani herkesin hayatı farklı. Biz 10 yıldır hep eşimle beraber gittik her iki aileye de. O yüzden sanırım kendim gitmemek için direndim eşim gelsin istedim ama bazen zorlamamak gerekir. Öğrendim tecrübeyleOlan olmuş biten bitmiş
Çare yok
Önünüzdeki maçlara bakın
Bikaç gün ailenize gidin kalın, gönüllerini alın
Onların da kalbi kırılmıştır ama bişey diyememişlerdir
Damadın ailesi kadar değerimiz yokmu demişlerdir
Ben şahsen ben senin ailene geldim sende benimkine geleceksin tavrını doğru bulmuyorum
Herkes bayramı hele hele ilk günü kendi ailesine gitmeli orda geçirmeli kafasındayım
Sonraki günler diğer aileyede gidilir
Sizin ilk gün ailenize gitmeniz lazımdı. Zaten yılın 365 günü ağız ağıza yaşıyorsunuz. Bayramda da sarımsak dişleri gibi bir araya sıkışmayıverin.Bundan sonra aynen gelsin ya da gelmesin böyle yapacağım.. normalde ben giderim annemlere akşam eşim gelir annemin yemeklerini özledim der. Saygılı biri yani özel gunlerde hediye alır arar sorar. Ben zaten güçlü biriyim. KV dinlemem öyle aynı apartmanda oturuyoruz ama hayatımız ayrı. Oğlu görür hergun uğrar ben arada görürüm. istediğim yere gider gelirim. Ama eşim anneci. Benim haberim yokken bile rapor verdiğini düşünüyorum şuraya gittik. Buraya gidecez vs emin değilim ama bence KV herseyimizi biliyor
Hep birlikte gitmişsiniz ama bayramın ilk gününü kaç kez kendi ailenizde geçirdiniz? Yada hangi bayram sade sizin aileniz ile geçirip eş ailesine gitmediniz?Evet gidip kalacağım. Onlar da uzulduler.yani herkesin hayatı farklı. Biz 10 yıldır hep eşimle beraber gittik her iki aileye de. O yüzden sanırım kendim gitmemek için direndim eşim gelsin istedim ama bazen zorlamamak gerekir. Öğrendim tecrübeyle
Kurbanı KV lerle beraber kesiyoruz. mecbur ilk gün o sarımsak disleri beraber sıkışıyor hanımefendi. Gece yarısına kadar da etler ayrıldı verilecekleri dağıttık vs. İlk gün gidemedim yaniSizin ilk gün ailenize gitmeniz lazımdı. Zaten yılın 365 günü ağız ağıza yaşıyorsunuz. Bayramda da sarımsak dişleri gibi bir araya sıkışmayıverin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?