Bayramda aileme gidemedim.

senin kocan şerefli.....!!!!!! anasıyla aynı apartmanda dipdibe oturuyorsun görümcen gelecek diye bayramda annene götürmüyor......ne küfür etsem az
kaynanaya da tavrını belli et soğukluğa devam
Benimki de et dağıtılacak bugün annene gitmeyeceksin dedi eşime söyledim ..öyle bir gittim ki anneme.. o kim yaaaa ne haddine

Kurbanı KV lerle beraber kesiyoruz. mecbur ilk gün o sarımsak disleri beraber sıkışıyor hanımefendi. Gece yarısına kadar da etler ayrıldı verilecekleri dağıttık vs. İlk gün gidemedim yani
O zaman Ramazan bayramında ilk gün gidersiniz. Kurbanda da et işleri hallolur hallolmaz. Eşinizin kardeşi, kuzeni, ıdısı, dıdısının keyfine göre planı yakmazsınız.

Aynı apartmanda oturmanız zaten büyük bir ipucu veriyor durum hakkında.
Kayınvalideniz yapacağını yapıyor evet, ama eşiniz de dur demiyor. Eşiniz gayet memnun durumdan ki bu bayram annesi ile bir olup sizi ailenize göndermedi. Nasıl güçlü oluyorsunuz şu durumda peki?
Bir kere aynı apartman diyorsunuz, kadın girdiğinizi çıktığınızı zaten görüyordur. Kendi her gün oğlunu görüyor zaten. Siz bir bayram ailenizi görememişsiniz çok da umurunda olmaz kayınvalidenizin zaten.
Eşiniz ailenizle arasının bozulacağını bilerek gitmemiştir zaten. Yani çok ayıp ettim, gidip özür dileyelim vs. demediğine göre de gayet memnun durumdan.

Ramazan Bayramı'nda ilk gün her iki aileye de gidiyoruz. bu bayram böyle oldu malesef
Onu sormuyorum
Bayram sabahı kaç kez önce aileniz ile geçirdiniz daha sonra kv denizi gördünüz mesela?
Mesela benim Bayramda en büyük keyfim babam camiiye gider biz de masayı kurarız peşine babam taze, sıcacık ekmek ve simitlerle gelir ailemle kahvaltı yaparız sonra herkes istediğini yapar
Bunu kaç kez yaptınız son 10 yılda?

Bunu hiç yapmadım. Önce eşimin ailesine sonra benim.aileme gittik

Herşey sana diş geçirmeyle ilgili kurban geceye sarkıyorsa sabah git.Kendi aileni ezdirme ...kendi ailen senin değerin demektir.. 3 çocuk vermişsin değer vermedikleri sürekli erteledikleri birine dönüştürmüşler seni eşinde nasılsa keyfi yerinde umrunda değil. Eşinin doğumgününü bile kaynananlar gelecek diye hazırlık yapmışsın da gelmemişler.. Hep sen izin verdiğin için bunlar eşinde iş yok..Sen kurallarını diret kavga etme duymazdan gel yapacağını yap soğuk dur

Son defa diyorum sakın kavga etme duymazdan gel istediğin gibi yaşa senin tavrına göre çıldırırlar ama taviz verme yüzgöz olma

Eşim hala cenaze evinde telafi edecek mi özür dileyecek mi bilmiyorum.

Eşim hala cenaze evinde telafi edecek mi özür dileyecek mi bilmiyorum.
Valla ikinci gün kardeşini bahane edip gitmeyen kocanızın pek de özür dileyeceğini sanmıyorum Pattis Hanım.
Bu bayram yerini yapmış hazır, diğer bayramlar da aynı tarifeyi uygulamaya başlarsa şaşmayın.

Evet bundan sonra daha çok mesafe. Çünkü iyilikten maraz doğuyor

Annenizin evi ile olduğunuz yer arası yakın miydi.normal olanı ilk gün kb evinde gecirseniz bile ikinci gün gidebilseydiniz keşke.kardesiniz çok uzaktan gelmiş çünkü.kayinvalidenizle normalde yakın mi oturuyorsunuz?yani bayram haricinde sık görüşme imkanıniz var mı?kv niz birazcık düşünceli olsaydı derdi ki kızım ilk günü geçirdiniz görüştük bayramlastik,ikinci gün git kızım kardesin çok uzaktan geldi,hasret gider kardeşinle.kayinvalideyi de geçtim eşinin bunu demesi gerekirdi.

Evet keşke herkes böyle düşünceli olsa. Demelerini geçtim gidene engel oluyorlar. Artık önüme bakacağım. Kötü tecrübe oldu. Bazen kötü olmak gerekiyor. Ben aman kimseyle kötü olmayayım diye düşünüyordum demek ki bazen gerekiyormuş.

Kaynananızmı dedi gitmeyeceksin annene diye. Bunlar bu haddi kendilerinde nasıl buluyor ya

Evet ya ben de hep o kafadayım,hep kendimden taviz veriyorum,kötü olmayalim diye.Bu sefer o yük bana kalıyor,içime dert olup sinir küpü oluyorum.Bundan sonraki mantalitem şu olacak -özellikle eş ailesi konusunda- sesimi cikarmayip kendi kendime sinir olacağıma, sesimi çıkarıp hem kendi canımı sıkarım hem de onların

Annene gitmeyeceksin mi dedi kv ? Pess. vicdansız

Haklısınız bayram 4 gün gorumceniz uzaktan mi geldiler de oyaladilar sizi cenazede bile birkaç saat durup kendi ailenize gidebilirdiniz.

Valla kayınvalideniz de akıllıca davranmıyor bir gün için gelini küstürdü, bırak bayramı bak artık ıhlamur toplamaya da gitmiyorsunuz. Bu konu kesin kocanıza yansıtılır bakalım kocanız ıhlamur konusunda size ne diyecek? Yani akıllı kv gelini göz göre göre kendine böyle hırslandırır mı?

o ıhlamur toplanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…