Bayramda bir yere gitmemek

Eski konunuzdan bildiğim kadariyla aradaki sorunlar ufak bir sürtüşme değil. Aileniz eşinizi sevmiyor ve her gidişinde kötü davranıyorlar. Yapilanlara rağmen eşiniz saygısızlık yapmayıp sizin hatriniza susmuş ve gitmeye devam etmiş. Bu sefer siz tek gidin ve neden gelmedigini sorduklarında apaçık söyleyin belki hatalarını anlarlar. Eşiniz bu konuda çok haklı, onun yerinde kim olsa gitmek istemez.

Tek de gitmeyin konu sahibi. Yalnız kalsın. Sitem ederse eşimi de beni de kırıyorsun. Eşime tavrını düzeltmezsen gelmemiz çok azalacak diyin. Bilsin. Ayağını ona göre denk alsın.
Kimse eşimi eleştiremez öyle. Annem babam da olsa yapamaz. Eşime söylenen sözü ben de üstüme alırım.

O kadar yorum yazılmış ama olay yazılmamış konu sahibi anneniz ile eşiniz arasında anlaşılamayan konu nedir açıklasanız?
Kardesinin nişanına giderken arabada konu sahibi ve eşi ufak bir tartışma yaşamış, kısa bir süre kendi ailesinin yaninda konu sahibinin yüzü asık kalmış diye tüm nişan gününü damat mahvetmiş. Isin ilginci karşı tarafada birseyde yansımamış. Üstünden uzun zaman geçmesine ragmen bu olayın kinini tutuyorlarmiş.

Aslında direkt konu sahibini insan yerine koymuyorlar. Koca da bugün boşansan ailene el olacak biri sonuçta. Bu yüzden kocama b.k gibi davranan aslında bana b.k gibi davranıyordur. Bu kadar basit olay .
E annesi tek kalacak diye ağlayıp sızlanıyor. Ama konu sahibini takan yok.

Böyle sürekli alınan, kırılan, kusur arayan, kusur uyduran tiplere ne yaparsan yap yaranma şansın yok. Korku içinde, stres içinde, düşüne düşüne kendini perişan ederek aldığın kararlar, yaranmak adına attığın adımlar hep boşuna. O yüzden diyorum, uğraşma hiç, insan olarak vicdanın rahatsa iyi olmak adına daha da dertlerine düşme.
Beni böyle manipüle edip huzursuz eden kendi anneme tavrımı koyduğumdan beri ilişkimiz çok daha iyi. Kafam da çok rahat. Önceden sürekli tedirgindim, stres altındaydım ama şimdi öyle huzurluyum ki çok şükür.
Ben zaten ince düşünen, haddini asla aşmayan, ölçülü davranmaya çalışan bi insanım, hatam olsa özür de dilerim gerektiğinde. Buna rağmen alınmak isteyen varsa alınabilir, ha kendi kendine alınır tabii, umrumda olmaz.

Annenizi davet edin.

E annesi tek kalacak diye ağlayıp sızlanıyor. Ama konu sahibini takan yok.
Hayır yani bilsin sadece bu edepsizliğin aslında kendisine yapıldığını, sevilmeyenin onemsenmeyenin aslında kendisi olduğunu.

Allah yardımcınız olsun

anneniz sizi yanında istiyorsa sizin çekirdek ailenize de saygı duymalı. kocanıza saygısı yoksa adam her bayram mutsuz sa bir durup düşünmeniz lazım artık. herkes yerini bilsin.

ben 1 kere eşimin ailesiyle bayram geçirdim tam bir rezillikti. kendime saygımdan çocuklarım ve ben bir daha asla onlarla bayram geçirmiyorum eşim gidebilir tabi bizsiz. o da biz olmadan gitmez. yani eşimi isteyenler bana ve çocuklarıma saygı duyacak doğru düzgün davranacak. bu kadar basit

Bir sure senin icin dayanmaya calismis ama artik kaldiramiyor esin..Problemi de yazmadigin icin yorum zor su sartlarda.
Bir gunde olsa sen gidip goreceksin sonrasinda da doneceksin..
1 veya 2 gun de izin verir bence esin.
Sorun eşinin izin vermesi değil, sorun konu sahibinin eşini zorla götürmeye kalkması.

Babamı gördüm bi an.
Defalarca uyarmamıza rağmen laf sokuyordu.
Başka damattayok olmayacakta.
Gitmedim , kavga ettim , küstüm 10 yılın sonunda düzeldi eskiye nazaran.
Annem olmasa adım atmam o eve de , değerini bilmiyor.
Konu sahibi bu bayram gitmeyin , biraz empati sadece. Sizi yanında istiyorsa eşinize de saygı duysun.

eşiniz gitmek istemiyorsa zorlamayin bence huzur bulamadigi yerde neden 3 5 gunluk tatilini zehir etsin?
konuşacaklarsada konuşsunlar sizde çok uzun kalmayin aman ne yaparsak yapalim nasil olsa cocugumuz yanimizda rahatliginida vermeyin.
her zamankinden daha kisa kalip dönün

Yani benim anladigim ailenizin diline düsmek yerine esinizi zorlamak size daha kolay geliyor. Kusura bakmayin ama burda hata sizde. Esinizi ezdirmeyin. Annenizde yalniz kalmak istemiyorsa kendine ceki düzen verecek. Esinizin bir hatasi varsa bile onu evinde rencide etmeye hakki yok. Heleki bayram gibi günlerde. Esiniz yine iyi sabretmis. Saygi görmedigim yere sahsen ayak basmiyorum

O zaman tercih yapın bence çünkü siz anneğğm anneğğğm diye ortalığı yıkmaya başlarsanız boşanirsiniz. Anneniz de sizi seviyorsa biraz ağzını kapatıp eşinize saygı duysun .kendi başınıza gitmeye bile korkuyorsunuz annenizin korkusundan

Haklısınız benim yanımda hep uyarırlar yani her şeyine kulp bulurlar ama eşim benim hatrima susar bu bayram istemiyorum dedi tek gitsem de bu sefer bunun kinini tutacaklar
Aynısını kvde yapsa,kvdem laf sokuyor ,esim bayramda götürmek istiyor diye konu acılırdı.
Anne yapınca esim gelmek istemiyora evrilmis konu.
Es kisisi haklı.
Anneyse anne yerini haddini bilecek herkes.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…