Dedim ağladı benim kızlarım evime gelemiceklerimi duygu sömürüsüFındık tüm sene mi toplanıyor (bilmediğim için soruyorum)
Kv ile konuşun, fındık zamanı sadece iş yapanlar diğer zamanlarda da diğer kardeşler isteyen herkes gelsin.
Sabah gittiğimde kahvaltı sofrası ve yataklar yerde oluyor pislik içinde heryerO zaman aksamdan aksama annenlere gidip sabah geleceksiniz
Onuda denedimSabah gittiğimde kahvaltı sofrası ve yataklar yerde oluyor pislik içinde heryer
Ben ilk defa yaşadım ablam 8 yıldır yaşıyor ve psikolojisi bozuldu sustuğu için ben susmadım artık gelmezler diye düşünüyorumYa sizi bu işlere mecbur tutan adamlarla neden evleniyorsunuz bi anlasam. Çok matah adamlar bulmuş gibi iki kardeş elti olmuşlar bi de.
İş bölümü yapılsın o zaman.Ancak siz yeni gitmişsiniz,hemen sizin temizliğe atilmanizi beklemişler,bir de kendi dagittiklarını.Orda hatalı davranilmiş ama onun dışında iş paylaşımı yapın.Evde kalan ev işlerine ,çikan da fındık toplama vs baksın.Bebekle zor oluyorsa güzel bir dille söyleyip ordan ayrılabilirsiniz.Kayınpederim kaynanam yaşlı ve bahçe bölündü mecbur gidiyoruz çagırıyolar
Dedim ağladı benim kızlarım evime gelemiceklerimi duygu sömürüsü
O gun icin haklilar demiyorum sonucta yeni gelmis
Ama muhtemelen diger gunler icin bunu bekleyecekler
Güzel bir dille söyledim kaynanam arkamdan el Hareketi yaptı sallan Güllü sallan gibi bişey söyledi orda patladım zatenİş bölümü yapılsın o zaman.Ancak siz yeni gitmişsiniz,hemen sizin temizliğe atilmanizi beklemişler,bir de kendi dagittiklarını.Orda hatalı davranilmiş ama onun dışında iş paylaşımı yapın.Evde kalan ev işlerine ,çikan da fındık toplama vs baksın.Bebekle zor oluyorsa güzel bir dille söyleyip ordan ayrılabilirsiniz.
Üst katına iev yapacağız eşimi bu olaylardan dolayı ikna ettimTamam o zaman, ikiniz de orduluymuşşunuz , yok mu hiç ufak bir köy evi yapabileceğiniz bağ bahçe tarlanız , en azından yatmaya kendi evinize gidersiniz.
Hizmet yapmayacaksanız fındık zamanı oraya niye gittinizki. Yapın demiyorum tabiki ama gitmeyin o zaman. O kadar insanın geleceği evin küçük olduğu, insanların fond8ğa gittiği, gelince yemek bekleyecekleri vs herşey ortadaymış zaten. Gitmeseydiniz madem saçma olmuşKızlar merhabalar çok doluyum içimi dökmek istiyorum orduluyuz biz ve fındığımız var her sene köye gideriz toplamak için 6 tane görümcem var ve ablamla eltiyiz biz kaynanamlarında sadece tek katlı evi var 2+1 ev fındığa gittik geçen sene ve görümcem de geldi çocuklarıyla kocasıyla. Annemlerin kötü bizim köyün yanında olduğu için eniştem de beni ev kalabalık sen annenlerede kal diye bıraktı. Neyse bişey demedim sonra ben de fındık başladığı için mecbur gittim eşimle gittik gittiğimde görümcem odaya kurulmuş valizleri kıyfafetleri benim koyucak yerim yok ve mutfak berbat haldeydi birsürü bulaşık bırakmışlar bahçeye inmiş ler bende yorgundum sonuçta bende istanbuldan geldim valizim var hiçbir işe elimi sürmedim bahçeden geldiler bulaşıkları niye yıkamadın dediler bende orda patladım hizmetçi değilim diye ben görümcemin eniştemin kocasının hizmetini yapmak zorunda değilim dedim bırtaktıgınız pisliği toplasaydınız dedim eniştem bana git ozaman annenin evine dedi kocamda sadece baktı abisiyle ben tartısırken bu yüzden boşanma aşamasına geldik üstüne diğer görümcemde geldi 2 tane kocaman oğlu var eşi var nerde kalıcaklar acaba diye düşündüm geldiler onlarda ya neyse ben anlamiyorum bu kadar kalabalıkta hangi genç gelinler durur enişteleriyle yabancı adamlarla benim pek tanıdıgım sayılmaz ve benim küçük çocuğum var emziriyorum duş almak zaten sorun çok iğrenç bir sene geçirdim ablamın 3 tane çocugu var görünce lerin toplam 6 tane çocuğu var rezillikti gerçekten
Fındık benim bahçe benim sizce gitmesi gereken benmiyim görümcelerimmiHizmet yapmayacaksanız fındık zamanı oraya niye gittinizki. Yapın demiyorum tabiki ama gitmeyin o zaman. O kadar insanın geleceği evin küçük olduğu, insanların fond8ğa gittiği, gelince yemek bekleyecekleri vs herşey ortadaymış zaten. Gitmeseydiniz madem saçma olmuş
Fındıktan elde edilen gelirden size de pay düşüyor mu?Çagiran kendisi ama sizin de bebekle zorlanacağınızı düşünmüyor.Güzel bir dille söyledim kaynanam arkamdan el Hareketi yaptı sallan Güllü sallan gibi bişey söyledi orda patladım zaten
Evet bahöenin yarısı bizim zaten fındık benimken benmi gitmeliyim yoksa görümcem mi?Fındıktan elde edilen gelirden size de pay düşüyor mu?Çagiran kendisi ama sizin de bebekle zorlanacağınızı düşünmüyor.
Yarısı sizinmiş bu durumda sizin gitmeniz gerekiyor.Bebegin var sen gelme biz hallederiz diyorlarsa o ayrı ama onun dışında sizin de orda bulunup yardımcı olmanız gerekiyor.Orda kendinize ait bir göz oda da olsa ayrı bir eviniz olsa çok daha iyi olur ama bu şekilde küçücük yerde o kadar insan anlaşmazlık ister istemez olur.Evet bahöenin yarısı bizim zaten fındık benimken benmi gitmeliyim yoksa görümcem mi?
Görümcelerimin bunu düşünüp gelmemeleri gerek yoksa biz zaten fındığımızı rahatlıkla topluyoruzYarısı sizinmiş bu durumda sizin gitmeniz gerekiyor.Bebegin var sen gelme biz hallederiz diyorlarsa o ayrı ama onun dışında sizin de orda bulunup yardımcı olmanız gerekiyor.Orda kendinize ait bir göz oda da olsa ayrı bir eviniz olsa çok daha iyi olur ama bu şekilde küçücük yerde o kadar insan anlaşmazlık ister istemez olur.
Ben anlamadım e o görümceler de o ana babanın çocuğu bahçeyi bölersen görümcelere hak düşmedi mi? Nasıl yarısı sizin oluyorEvet bahöenin yarısı bizim zaten fındık benimken benmi gitmeliyim yoksa görümcem mi?
Kızlar hak istemedi çünkü hepsinin durumu hali yerinde...Ben anlamadım e o görümceler de o ana babanın çocuğu bahçeyi bölersen görümcelere hak düşmedi mi? Nasıl yarısı sizin oluyor
Kendilerine ait bahçe yoksa tabi yani o sırada gelmemeleri daha mantıklı ama onlar da yardımcı oluyor anladığım kadarıyla.Görümcelerimin bunu düşünüp gelmemeleri gerek yoksa biz zaten fındığımızı rahatlıkla topluyoruz
İşçiler görümceler kocaları zaten ben işçi tutulmasını istedim kalabalıkta olmuyor dedim suçlu oldumKüçük bebeğiniz var, annenize gidin tatil yapın. Bebekle yemekte yapamazsınız bulasıkta yıkayamazsınız.Eşiniz işçi tutsun gerekirse.
İşçi tutulması gerekiyor bu durumda evde bu kadar kalabalık normal değilKendilerine ait bahçe yoksa tabi yani o sırada gelmemeleri daha mantıklı ama onlar da yardımcı oluyor anladığım kadarıyla.
6 sının daKızlar hak istemedi çünkü hepsinin durumu hali yerinde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?