Bayramdaki sorunlarım

Yanlış Ben Görümce değilim benim erkek kardeşim yok
Olsaydım aynı anne babadan olan kardeşim sırf erkek diye ona hakkımı yedirmezdim
Hele ki kardeşimin karısı bu kadar haddini aşamazdı
Kızların hakkı var demeniz saçma değil adil bir tutum olurdu
Ve gelip fındığa yardım ediyorlar kendilerinin olmadığı halde buna bile razı değilsiniz
Ya bu nasıl köle psikolojisidir ya

Bayramlarda gelinir ama bu gibi durumlarda gelinmez kalabıkta durulmaz
Sizin görüşünüz bu.
Gayette kalabalikta da durulur,
ben Trabzon'luyum o işin güzelliği orada, findik zamani ailenin, kardeşlerin bir araya toplandığı zamandır.
Bizim de gelinlerimiz, enistelerimiz var isteyen geliyor, isteyen gece kendi annesinin evine gidiyor. Kimse de bulasiktan, yerde serili yataktan, evin tozundan gocunup laf etmiyor. Burada sorun cikaran sizsiniz

Köle olan ben oluyorum burda kusura bakmayın madem öyle bölünmeseydi miras konusuna ben karar vermiyorum tabiki kızlarda almalı istemedikleri için verilmemiş yardıma gelince iyi niyetli olunabilir ama kalabalıkta toplanmıyor hiçbişey beğenmiyolar

Sadece sizden bekleniyorsa peki?

Onuda denedim

Ben ilk defa yaşadım ablam 8 yıldır yaşıyor ve psikolojisi bozuldu sustuğu için ben susmadım artık gelmezler diye düşünüyorum
o fındık parası da size lazım sanırım.. anlaşıldı
o zaman eşiniz tek gidecek yapacak başka yolu yok

Yaparım, findik zamani evde kalıp yemeği, evin isini yapan benim ve bu durumdan şikayetçi olmadigim icin bana sorun yok. Zorlaniyorsaniz, işçi tutulmuyorsa, findik zamani ev islerine koyden yardimci bayan tutun, bu da bir çözüm. Eğer yapmak istemiyorsaniz, yapamiyorum diyorsaniz da gitmeyin
Eleştiri olsun diye veya sizi yermek icin soylemiyorum; çözüm odaklı degilsiniz, şuradaki yazım dilinizden bile, İnsanlarla iletisim dilinizdeki agresiflik hissediliyor.

Yaparım, findik zamani evde kalıp yemeği, evin isini yapan benim ve bu durumdan şikayetçi olmadigim icin bana sorun yok. Zorlaniyorsaniz, işçi tutulmuyorsa, findik zamani ev islerine koyden yardimci bayan tutun, bu da bir çözüm. Eğer yapmak istemiyorsaniz, yapamiyorum diyorsaniz da gitmeyin
Eleştiri olsun diye veya sizi yermek icin soylemiyorum; çözüm odaklı degilsiniz, şuradaki yazım dilinizden bile, İnsanlarla iletisim dilinizdeki agresiflik hissediliyor.

Onuda denedim

Ben ilk defa yaşadım ablam 8 yıldır yaşıyor ve psikolojisi bozuldu sustuğu için ben susmadım artık gelmezler diye düşünüyorum
o fındık parası da size lazım sanırım.. anlaşıldı
o zaman eşiniz tek gidecek yapacak başka yolu yok

Agresiflik değil ileri derecede eleştiri var çünkü savunmam gerek bir yerde değil mi ablamın psikolojisi bozuldu bu durumdan dolayı benim de bozulmadan hallolması için konuştum çok daha derin konular var kişisel karakter olarak anlaşamafığım insanlar var içlerinde ondan dolayıda bu şekilde bir çözüm sundum

Valla görümceleri çok iyiymiş yani hem malını ver, hem fındığa yardım et vs. Belli ki oralarda bu sekilde siz de söylüyorsunuz. Görümceler aile olmak, geçinmek istemiş ama gelin hanım baba evine sığdırmıyor.

Benim 4 kardeş kuzenlerim var iki kız, iki erkek ve hepsi evli, hepsi çalışan insan izinlerini denk getiriyorlar. Normal ev de 2-3 gün sonra yaylaya çıkarlar 1 hafta ama güle oynaya yer içer keyif yaparlar. Bu 10-15 günde kimse kenara çekilmez herkes yardımlaşma yapar yok gelin, yok görümce demezler hepsine ayrı oda tahsis bile edilmez yayla evinde ama kimse şikayetçi değil aksine güzel anı biriktirirler.

Bizim gelinin biri ile annemler yayladaysa beraber gideriz aksine çok keyifli geçer işi paylaşırız. Arkasına yemekler, cay, kahve goygoy eğer ortada birisi yılanlık yapmıyorsa geçinmeyecek ne var? Az bir zaman rahat olmayıver ama anı biriktir.

Demekki anlayışlı insanlar laf sokan insanlar değil beğenmemezlik yapmayan insanlar değil bizimkiler böyle yemez diyip başka çeşit isteyen insanlar değil

Ayrıca iki kız iki erkek demişsiniz 6 kız var 6 damat temizliğinden tut herşeyi eleştiren insanlar ben saygıyı bozmam asla ama karışmayı çok severler anlayış olsa zaten herşey yolunda olur

Onuda denedim

Ablanız yaşamış , psikolojisi bozulmuş dur bir tane kurban yetmez diye aileniz sizide kurban etmiş aferin.İnsanın kendi kendine ettiği kötülüğü alem bir araya gelse etmezmiş.Kocanız zaten ağzını açamıyor ,ablanızın gittiği doktordan randevu alın şimdiden başlayın tedaviye......

Ablamla karakterim aynı değil benim kendimi ezdirme gibi niyetim yok o yüzden tedaviye ihtiyacım yok

Yani bu vesileyle iki göz oda yapın fındık zamanı orada kalın. Deli evi gibiymiş orası. Kaç insan var sayamadım
Annelerinin evi gelirler. Önceliğiniz yok o konuda
Bu sene yapacağız Allahın izniyle
İyi olur. Ama ora annelerinin evi . Görimceler de gelebilir gayet . Kimsenin bir öncekiği yok. En iyi çözüm ayrı ev. Ama mümkünse ayrı bir arsaya yapın. Annesinin evinin üzerine yaptırmak huzursuzluk olur sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…