Bayramım zehir oldu. Sizce abartıyor muyum?

alindalin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.051
1.031
35
Öncelikle herkese hayırlı bayramlar.
Dün yaşadığım şeyi anlatıp fikrinizi almak istiyorum. Tatil planı yapıyorduk ama Kurban kesmeyip tatile gidersek içimiz rahat etmezdi. Makul bir fiyata küçük baş kesmeye karar verdik. Çünkü arabamızı yeniledik ve biraz maddi anlamda sıkıştık. Tatili de daha yakın bir yerde 2-3 gün kafa dinleyecek şekilde ayarladık. Bu da kestiğimiz ilk kurban olacaktı. Zaten yeni evliyiz 5 gün sonra 1yıl olacak.

hep hayalimdi bir gün kurban kesersem gerçekten ihtiyacı olan insanları araştırıp onlara vermek istiyordum. Bunu eşimle de defalarca konuştuk o da mantıklı buluyordu. İkimizin de çevresinde öyle çok ihtiyacı olan insanlar yok. Varsa da ailelerimiz zaten kestiği kurbandan onlara da veriyor. Herkesin sevabı kendine tabi biz de versek olurdu ama ben hep böyle hayal etmiştim. Kurban kesmeye karar verince de eşime defalarca sordum vermek istediğin aklına gelen birileri var mı diye. O da yok dedi. Öyleyse babam muhtara sorsun ihtiyacı olan birkaç aileye veririz dedim tamam dedi. Bayramdan bir gün önce annesine gittiğinde babası eti kime vereceksiniz diye sormuş. Eşim de muhtara soracağız demiş. Babası da birkaç kişi söylemiş bunlara ver diye. Şimdi bunda aslında kötü bir şey yok diye düşünebilirsiniz. Ama babasıyla hiçbir iletişimim yok ve sebebi de beni istemiyor olması. İsmimi bildiğinden bile emin değilim. Bana çöp muamelesi yapıyor. Asla beni insan yerine koymuyor. Haliyle antipati uyandırdı ben de. İstemiyorum işimize karışmasını. Benim de abim yengem kurban kesiyor ama annem babam asla sormaz kime vereceksiniz diye. Hatta yurtdışındaki abim de babama vekalet veriyor kurbanı burda kesiliyor. Ama kime vereceğine kendisi karar verip babama söylüyo şu kişilere verir misin diye. Sonuçta herkes kendi parasıyla kesiyor kimsenin karışmaması gerektiğini düşünüyorum. Kaldı ki beni insan yerine koymuyorsun bizim kestiğimiz kurbana neden karışıyorsun. İnsan olsan zaten ben lafını bile etmem ama bunda bile beni insan yerine koymayıp oğluna soruyor vereceğin bir yer var mı diye. Benim vereceğim bir yer olup olmaması umrunda bile değil.

eşim de bana şu kişilerin durumu kötüymüş onlara versek sorun olur mu dedi. Ben de tabi ki verelim benim zaten verecek yerim yoktu muhtara soracaktık dedim. Sonra o kişileri babasının söylediğini duyunca sinir oldum işte. Evet doğru değil kurban üzerinden böyle düşünmek ama gerçekten nefret ediyorum babasından. Bana olan tavrından dolayı kabul edemiyorum hiçbir şeyi. Neyse kabul etmiyorum dedim. Babanın söylediği hiçbir şeyi kabul etmiyorum. Kendi kestiği kurbandan versin biz başkalarına verelim dedim. Onun sevabı ayrı bizim ki ayrı dedi ki haklı ama yine de istemiyorum. Neyse üzülme istediğin gibi olsun dedi. Ertesi gün kurbanı kestirdik annesine geldik. Çünkü benim annemler yoktu ve hamile olduğum için çiğ et ellememem gerekiyor. Mecbur parçalanması için onlara geldik. Tabi ki babası etleri sahiplendi hemen parçaladı falan. Yine oğluna verecek bir yerin yok dimi diye sordu. Ben çöpüm çünkü. Eşim de iki parça bana ayır bir dedi ( benim birilerine vermem için) Annesi de eşime Senin vereceğin bir yer varsa hepsini ver dedi ama babası hiç oralı olmadı. Bize iki parça verdiler gerisi orda kaldı dağıtacaklardı biz eve gittik. Eşime dedim ki onları da bırak ben istemiyorum. Çünkü çok zoruma gitti.

Eve geldik onları dolaba koyup beni bırakıp gitti. Babasının kestiği kurbanı alması gerekiyordu bir yerden. Abartıyorsun diyeceksiniz ama tüm gün ağladım çünkü sinir oldum. Eşim de geldi hiç umursamadı beni. Tv açıp keyfine baktı. Ki annemle abimle anlaşmıştık. Onların işi erken bitiyor çünkü. Bir iki akrabaya birlikte gidecektik. Eşimin tarafı daha kalabalık ve işleri geç bitiyormuş diye onları akşama ziyaret edecektik. Abim aradı ağlıyordum açamadım. Babam aradı onu açtım çok belli etmeden biz yetişemeyeceğiz siz gidin dedim. Yüzüm gözüm o kadar şişti ki gidecek durumda değildim zaten. Eşim birkaç defa geldi hazırlan diye ama gitmedim. Ve bu defa da gidemediğim için daha çok moralim bozuldu. Evet belki çok basit bir şey ama hormonların etkisi mi bilmiyorum daha çok ağlamak geldi içimden. Bildiğiniz elim ayağım titredi sinir krizi geçirdim herhalde. Bağıra bağıra ağladım ama kendime engel olamadım çok kötüydüm. Sonra o da sinirlendi bana salak salak tepkiler veriyorsun gerizekalı gibi ağlacağına hazırlansaydın falan dedi. Baban yüzünden bunları yaşıyoruz dedim kavga ettik yatağa tekme attı falan.

Ben de biraz daha kendime gelince kalkıp giyindim anneme geldim. Onu hiç beklemedim arkamdan arabayla yetişti ama binmedim. Annemlere gelince de yüzüm gözüm şişmişti zaten anladılar. Ki biraz da anlatmak için geldim. Bu zamana kadar o kadar içime attım ki her şeyi. Beni istemediklerini belli etmemek için elimden geleni yaptım rol yaptım aileme. Ama çok doldum artık dün dayanamadım gelip her şeyi anlattım. Eşim de burdaydı tabi. Babam da eşime her zaman çok iyi davranır iyi bir iletişimleri var. Aradaki dengeyi sen kurmalıydın ben kızımın üzülmesine izin veremem dedi. Biraz bir şeyler söyledi usulünce. Ama kurban olayı aklıma geldikçe bana ağlama krizleri geldi odaya gidip yine ağlamaya başladım istemsiz. Eşim geldi bebeğimiz olacak yapma hadi evimize gidelim falan dedi ama hiç içimden gelmedi. Güya bu sabah erkenden yola çıkıp tatile gidecektik. Eve gitmedim eşim yalnız gitti. Sinirden bir sürü şey yazdım cevap bile vermedi.

Çok uzun oldu biliyorum ama şöyle bir şey de oldu. Bütün sene boyunca hep onun akrabalarıyla iletişim halindeydik. Çünkü pandemi falan dinlemediler. Halası teyzesi sürekli gelelim gidelim modundaydık. Çalışıyorum ve gerçekten çok yorgun oluyorum ve birçok defa bu yüzden gitmek istemeyip eşimle tartıştığım halde yine de onu mahcup etmemeyim diye katılmaya çalıştım her şeye. Ki babası beni istemediğini gözüme soktuğu halde yine de sadece eşimle birlikte olmak şartıyla evlerine de gidiyorum. Buna rağmen dün eşim dedi ki beni aileme karşı mahcup ettin hep. Yahu bütün sene senin ailenle akrabalarınla geçti. Annem babam 65 yaş üstüydü gitmedim hiç. Akrabalarım da öyle. Zaten bi halam bi amcam var onlar da yaşlı diye gitmedim. Onun tarafı sürü gibi bir sürü akrabası var hep elimden geldiğince yorgun da olsam kızsam da eşimle kavga da etsek yine kalkıp gittim ya da davet ettim. Bana söylediği şey bu oldu. Ben de öyleyse bu bayram hiçbir akrabana gitmiyorum dedim. Zaten o kadar moralim bozuk ki bunu yaşadığım için ne bayram kaldı ne heves. Kendi akrabalarıma bile gitmek istemiyorum. Annemde yatmayı planlıyorum tüm gün.

Sizce ne yapayım? Eşim arar mı ya da gelir mi bilmiyorum ama daha abimlere de gitmedim. Kimseye bu durumu belli de etmek istemiyorum ama eşime de çok kırgınım. Bir şey olmamış gibi devam etmek de istemiyorum. Çok uzun oldu tekrardan kusura bakmayın. Yorumlarınızı bekliyorum. İyi bayramlar tekrardan.
 
Üzgünüm 2. Paragrafınızdan sonra okuyamadım… ancak anafikri anladığımı düşünüyorum. Okuduğum ilk 2 paragrafa binaen yorum yapayım:

Adamın sizi sevmemesi sinirlerinize dokunduğu için her hareketi size batmaya başlamış. İçten içe öfke duyuyorsunuz.

anlamadığım sizi bu kadar görmezden gelecek ne yaşandı aranızda? Sonuçta gelinisiniz onun?

bunu geçtim amacınız hayır işlemek değil mi ? Yani maksat fakirin karnı doysun sofrasına et konulsun değil mi? Öyleyse ha muhtarın dediğine ha kp nin dediğine verilmiş, ne fark eder? Sonuçta gittiği yer aynı.

bir de bana sormuyor nereye vermek istediğimi demişsiniz. E yani adamla hiç muhabbetiniz yokmuş, tutup da sizi arayıp soramaz kızım şuna verelim mi diye. Çok saçma olur yani. Oğlu babasına sormuş o da söylemiş şunlar da var ihtiyaç sahibi diye.

dediğim gibi okuduğum ilk 2 paragrafta bir anormallik görmedim. Siz öfkenizden bence her hareketlerine bilenir olmuşsunuz 😊
 
Ne kadar abartmışsınız yahu bu ne böyle. Umarım hep böyle değilsinizdir, hormonlardandır. Yoksa eşinize Allah yardım etsin. Babası maddi durumu iyi olmayan, kesmeyen birilerini söylemiş. Ne var bunda? Amaç hayır işlemek. Siz memleket meselesi haline getirip işi inada bindirmişsiniz. Okurken fenalık geldi ya. 🙄
 
Kurban eti dağıtmaktan neredeyse boşanma aşamasına gelmişsiniz.
Kayınpederinizin başından beri sizi istemediğini biliyordunuz madem oğlu ile niye evlendiniz? Hem ortada gerçekten kırılacak bir durum yok adam şu kişilerede kurban eti verin demiş sadece, burada sizi tüm gün ağlamanıza neden olacak ve bayramı rezil edecek ne var?
Hormonlar deyip durduğunuza göre hamilesiniz ama olmayan yerden o kadar sorun çıkartmak için uğraşmışsınız ki burada hormonların bir suçu yok.
 
Üzgünüm 2. Paragrafınızdan sonra okuyamadım… ancak anafikri anladığımı düşünüyorum. Okuduğum ilk 2 paragrafa binaen yorum yapayım:

Adamın sizi sevmemesi sinirlerinize dokunduğu için her hareketi size batmaya başlamış. İçten içe öfke duyuyorsunuz.

anlamadığım sizi bu kadar görmezden gelecek ne yaşandı aranızda? Sonuçta gelinisiniz onun?

bunu geçtim amacınız hayır işlemek değil mi ? Yani maksat fakirin karnı doysun sofrasına et konulsun değil mi? Öyleyse ha muhtarın dediğine ha kp nin dediğine verilmiş, ne fark eder? Sonuçta gittiği yer aynı.

bir de bana sormuyor nereye vermek istediğimi demişsiniz. E yani adamla hiç muhabbetiniz yokmuş, tutup da sizi arayıp soramaz kızım şuna verelim mi diye. Çok saçma olur yani. Oğlu babasına sormuş o da söylemiş şunlar da var ihtiyaç sahibi diye.

dediğim gibi okuduğum ilk 2 paragrafta bir anormallik görmedim. Siz öfkenizden bence her hareketlerine bilenir olmuşsunuz 😊
Tamamını okumadığınız için kopukluk olmuş ama sorunuza cevap vereyim. Aramızda hiçbir şey olmamasına rağmen ilk karşılaştığımız andan beri bana böyle davranıyor. İlk başlarda eşim babamın huyu böyle diyordu ben de inanmıştım. Sonrasında işine gelen kişilerle çok güzel muhabbet ettiğine şahit olunca durumun bana özel olduğunu anladım. En başından beri bana da aileme de çöpmüşüz gibi davranıyor. Babam kendisinden büyük ve dünürler sonuçta. Bir bayramda bile aramamıştır. Zorunlu değil tabi ama yine de tuhaf geliyor. Geçtiğimiz aylarda babamın kolu çatladı mesela, daha sonra anjio oldu. Hiçbirine geçmiş olsun bile dememiştir.

kurbana gelince haklısınız önemli olan hayır işlemek. Ben de söyledim zaten bunu. Ama o adamın işime karışmasına tahammül edemiyorum sorun bu.
 
Ne kadar abartmışsınız yahu bu ne böyle. Umarım hep böyle değilsinizdir, hormonlardandır. Yoksa eşinize Allah yardım etsin. Babası maddi durumu iyi olmayan, kesmeyen birilerini söylemiş. Ne var bunda? Amaç hayır işlemek. Siz memleket meselesi haline getirip işi inada bindirmişsiniz. Okurken fenalık geldi ya. 🙄
İnada bindiğini ben de söyledim zaten. Nefret ediyorum babasından. Bu zamana kadar bana kendimi o kadar kötü hissettirdi ki. Ya evlerinde telefonumu unutuyorum. Bana telefonunu unuttun demiyor. Oğluna diyor ki şurda bi telefon kalmış. Ve benim bu adama en ufak bir saygısızlığım olmadı. En başlarda iletişim kurmaya çalıştım bana böyle davranmasına rağmen. İlk karşılaştığımız andan beri böyle davranıyor hiçbir suçum da yok. Ben de istemiyorum artık hiçbir şeyime dahil olmasın.
 
Kurbandaki amaç muhtaç durumda olanlarla paylaşmak değil mi ? Ha sizin bulacağınız birileri ha kayınpederinizin bulacağı biri fark eder mi ?

Kaldı ki kayinpederiniz ile zaten iletişiminiz yok o sebeple size sormamış olması da bana çok ilginç gelmedi .

Bu kadar doldurmayın kendinizi , aileye karşı . Bebeğiniz de olacak madem bu küs olduğunuz insanlarla , eşinizle evli kaldığınız sürece görüşmek durumunda kalacaksiniz.

Ayrıca bu kurban kesip dağıtma işini yapan bir çok kurum var hiç elinizi sürmeden hallediyorsunuz.Araştirip güvenebileceginiz bir uer bulup direkt orda halletseydiniz keşke .

Sonuç olarak ben sizin fazlaca alıngan olduğunuzu düşünüyorum.
 
Kurban eti dağıtmaktan neredeyse boşanma aşamasına gelmişsiniz.
Kayınpederinizin başından beri sizi istemediğini biliyordunuz madem oğlu ile niye evlendiniz? Hem ortada gerçekten kırılacak bir durum yok adam şu kişilerede kurban eti verin demiş sadece, burada sizi tüm gün ağlamanıza neden olacak ve bayramı rezil edecek ne var?
Hormonlar deyip durduğunuza göre hamilesiniz ama olmayan yerden o kadar sorun çıkartmak için uğraşmışsınız ki burada hormonların bir suçu yok.
İlk karşılaştığımızdan beri böyle davranıyordu eşime de soruyordum neden böyle diye. Huyu öyle herkese öyle davranıyor diyordu. Seninle ilgisi yok diyordu. Nişanlılık sürecim pandemiye denk geldiği için o süreçte sık görüşüp tanıma fırsatım da olmadı. Evlendiğimizin ilk haftası eşimin halası onlara misafirliğe geldiğinde beni de çağırdı kayınvalidem. Eşim yoktu yalnız gittim. Kayınpederim halanın gelinine öyle bir davranıyor ki şok oldum. O zamana kadar huyunun öyle olduğuna ikna olmuştum. O gün farkettim durumun bana özel olduğunu beni istemediğini. Kendine de belli etmek için elinden geleni yapıyor zaten.
 
Okurken bunaldım gerçekten çocuk musunuz?? Yani Allah bilir de ne kestiginiz kurbanın manası kalmış ne bayramın. Önce kalp kırmamayi,kin tutmamayi öğrenin.. Allah ıslah etsin eşinize çok üzüldüm Allah sabır versin.

babasının benim kalbimi kırıyor olması hiç sorun değil mi gerçekten?
 
İnada bindiğini ben de söyledim zaten. Nefret ediyorum babasından. Bu zamana kadar bana kendimi o kadar kötü hissettirdi ki. Ya evlerinde telefonumu unutuyorum. Bana telefonunu unuttun demiyor. Oğluna diyor ki şurda bi telefon kalmış. Ve benim bu adama en ufak bir saygısızlığım olmadı. En başlarda iletişim kurmaya çalıştım bana böyle davranmasına rağmen. İlk karşılaştığımız andan beri böyle davranıyor hiçbir suçum da yok. Ben de istemiyorum artık hiçbir şeyime dahil olmasın.

Bence siz normalde adamın karakteri olan davranışları bile üzerinize alıp cephe almışsınız. Size özel bişey bile olmayabilir.
 
Eşinin dediği doğru.
Salak salak tepkiler vererek avazı çıktığı kadar bağırarak ağlamak fazlaca gereksiz.
Hamilesiniz diye her türlü saçmalığa katlanmak zorunda değil kimse.
Kurban kesme bir ibadettir ve sizin kurban resmen mundar olmus durumda.
Su hale bak.
Ailene anlatma mevzusu ile hele fazlaca fiyasko.
Adamı eşek etmişsin ortada
 
Kurbandaki amaç muhtaç durumda olanlarla paylaşmak değil mi ? Ha sizin bulacağınız birileri ha kayınpederinizin bulacağı biri fark eder mi ?

Kaldı ki kayinpederiniz ile zaten iletişiminiz yok o sebeple size sormamış olması da bana çok ilginç gelmedi .

Bu kadar doldurmayın kendinizi , aileye karşı . Bebeğiniz de olacak madem bu küs olduğunuz insanlarla , eşinizle evli kaldığınız sürece görüşmek durumunda kalacaksiniz.

Ayrıca bu kurban kesip dağıtma işini yapan bir çok kurum var hiç elinizi sürmeden hallediyorsunuz.Araştirip güvenebileceginiz bir uer bulup direkt orda halletseydiniz keşke .

Sonuç olarak ben sizin fazlaca alıngan olduğunuzu düşünüyorum.
Kimseyle küs değilim. Kayınpederim beni istemiyor ve bunu her fırsatta belli ediyor. Kurbana gelince kimse ona nereye verelim diye sormadı biz zaten muhtara sorup dağıtacaktık. Kendisi eşime sormuş ve şunlara ver demiş. Hakkı var mı gerçekten? Kendi kestiği kurbanı özgürce dağıtabilir. Bizim kestiğimize neden karışıyor?
 
Eşinin dediği doğru.
Salak salak tepkiler vererek avazı çıktığı kadar bağırarak ağlamak fazlaca gereksiz.
Hamilesiniz diye her türlü saçmalığa katlanmak zorunda değil kimse.
Kurban kesme bir ibadettir ve sizin kurban resmen mundar olmus durumda.
Su hale bak.
Ailene anlatma mevzusu ile hele fazlaca fiyasko.
Adamı eşek etmişsin ortada
Öncelikle kelimelerinize dikkat edin. Hamileyim diye kimseyi bir şeye katlanmak zorunda bırakmadım ama bu zamana kadar ben çok şeye katlandım eşim için. Çöp yerine koyulmaya bile onun için katlandım ki hala ailesiyle iletişimim var. Karşılığının bu olmasına üzülmüş olamaz mıyım?
 
Gereksiz ayrıntılar olduğu için uzun olmuş son kısımları okuyamadım ama konuyu anladım abartmışsınız kayınpeder söylese ne olur ki? Önemli olan sizin hayrınız ortada bir şey olsa üzülün, kızın ama bunda kendi kendinizi de çevrenizdekileri de üzmüşsünüz. Benim kaynanam günde zilyon tane laf söylüyor hiç de umursamam üzülmem yoluma bakıyorum ne canımı sıkıcam? Hamile hamile kendinizi strese sokmayın. Bu arada ben de hamileyim ciğer hariç hepsini kendim doğradım.
 
İlk karşılaştığımızdan beri böyle davranıyordu eşime de soruyordum neden böyle diye. Huyu öyle herkese öyle davranıyor diyordu. Seninle ilgisi yok diyordu. Nişanlılık sürecim pandemiye denk geldiği için o süreçte sık görüşüp tanıma fırsatım da olmadı. Evlendiğimizin ilk haftası eşimin halası onlara misafirliğe geldiğinde beni de çağırdı kayınvalidem. Eşim yoktu yalnız gittim. Kayınpederim halanın gelinine öyle bir davranıyor ki şok oldum. O zamana kadar huyunun öyle olduğuna ikna olmuştum. O gün farkettim durumun bana özel olduğunu beni istemediğini. Kendine de belli etmek için elinden geleni yapıyor zaten.

Birinin böyle davranması için ortada bir sorun olması gerekmez mi ? Ortada sorun yokken böyle davranıyorsa huyudur diye düşünüp geçerim.Belki sizden kaynaklı bir tavır almıştır bilemedim .Fikir yürütmek zor bu kısımda .
 
O konuda haklısınız ama bu adam böyleymiş baştan beri. İşe karışma gibi bir şey de yok. Kurban kimin adına kesildi? Muhtemelen oğlu adına kesildiği için sadece onu muhatap almıştır. Etleri siz birine vereceğim deseniz ve babası da ona vermeyin şuna verin dese işinize karışıyor diyeceğim ama muhtara diyecekmişsiniz zaten dağıtsın diye. Babasına duyduğunuz kin mantıklı düşünmenizi engelliyor. Bu da sizi haksız duruma düşürüyor ne yazık ki. Hele ki ağlaya ağlaya ailenize anlatmanız tam saçmalık. Eşinize acıdım. 🥲
 
Birinin böyle davranması için ortada bir sorun olması gerekmez mi ? Ortada sorun yokken böyle davranıyorsa huyudur diye düşünüp geçerim.Belki sizden kaynaklı bir tavır almıştır bilemedim .Fikir yürütmek zor bu kısımda .
Benden kaynaklı olsa eşimin hiçbir yakınıyla iletişim kuramazdım diye düşünüyorum. Hepsiyle iletişim var, kayınvalidemle de onun fazla ısrarcı olmasından dolayı rahatsızlık duyduğum şeyler olsa da iletişimimiz gayet iyi. Kayınpederin huyu böyle olsa herkesle böyle olurdu. Gözlemlediğim kadarıyla insan seçiyor. İşine gelene iyi beğenmediğine böyle davranıyor. Başından beri beni ve ailemi de beğenmedi anlaşılan.
 
X