Bayramın derdi simdiden gerdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önceki konumu bilen bilir gecen bayram kavga dövüş geçti. Eşim kapıyı kırmıştı hatta üffff
Bu bayram icin seni götürmeyeceğim dedi. Inanmadim tekrar sordum tekrar götürmeyeceğim dedi inanmadim cunku gecen bayramda memlekete beni goturmeyecegini soyleyip götürmüştü neyse

Dun kaynanayi aradim. Konuya farkli yerden girdim.Biletler cok pahali gidemiyorum anne dedim (kocami kast ederek) baya para yol masrafina gidicek dedim.(bahane) Esime beni teyzemin yanina gonder dedim tamam dedi aslında israr etsem bilet falan bahane giderdim cok gidesim yok sirf onun memleketine gitmeyeyim diye kacmayi düşündüm teyzemin yanina

Ben gelmesem.olurmu bayramda sizin memlekete dedim

Bana dedigi aynen şu "sen bilirsin sıkıntı yok zaten ... gelmiyor (gorumcemi söylüyor)
Alakayi kuramadim ne alakaysa benle gorumcemin gobek bağı bir mi kesilmis sanki ben onun onun kara kasi gozu icin mi gidicem bayramlasmaya neden onu katiyor anlamadim.

Arkadasa bahsettim o da bana gorumceni kiskandin ona özendin zannetmesin. Bir daha konuyu acarsa onun gelmemesiyle alakasi yok de.bende onu dusuncek kadar kapasiteli miki kaynanam? dedigimde elbette kapasitede ohooo sen daha neler gorceksin ayrintili dusun bana hak vereceksin,senin evinde komsusunu agirlatmak icin baya israr etmisti.

Hatırla.. simdi gorumcen gelmiyor bayrama o gelseydi kesin sana da ısrar ederdi gel gel diye dedi
Iyice sinirlerim bozuldu ve oturdum düşündüm sanırım arkadasim dogru söylüyor. Ne diye gorumcemi katıyor?O da gelmiyor zaten gelmesen de olur diyor sıkıntı yok diyor.gorumcemle ne alakasi var yani? Benim gitmek istememe sebebim baska ben diger bayramdada gitmek istemedim zorunda kaldım ama psikolojik siddetleri yüzünden

Cok mutsuzum :KK43: sizce bu bileti aldırıp teyzemin yanina gidip isimi garantiye mi alsam?

Ufff yaaa sinirim hala gecmedi sabahtan beri 12 dal sigara icmisim kendimi yiyorum resmen bu bayramda tek dilegim anne ogul sozlerinden donmesin

Zaten esim ve kayinvalidem gidicekler. Gorumce ve ben yokuz anlasmamiz suan bu sekilde. Yardiminiza ihtiyacim var
Bu arkadaşın diğer konuda bahsettiğin mi komşu olayında ki dertleştiğin kişimi eğer o kişi bu kişiden uzak dur derim,resmen sizi dolduruşa getiyor kayınvalidenize karşı kadın belkide öylesine söyledi kızının gelemeyeceğini bu lafta birşey yok yani,eğer siz her derdinizi bu arkadaşınızla paylaşırsanız evliliğinizde huzursuzluklar baş göstermeye başlıyacaktır benden söylemesi.

Güzel konusahibim öncelikle ailenle ilgili böyle konuları arkadaşınla paylaşma,ikincisi gidip gitmeme konusu eşinle aranda tam netleşmeden kvne konuyu açma biraz sabırlı ol ve bekle,neden seninle gitmek istemediğini eşine sakin bi şekilde sor,problem çıkarmayacaksa omdan sonra ayrı bi plan yap

Yok yanlis anladınız ben onunla gitmek istemiyorum yani onunla gitmek istemmek degil onun memleketine gitmek istemiyorum
Ve cok haklisiniz cok tesekkur ederim yorum icin

Bu arkadaşın diğer konuda bahsettiğin mi komşu olayında ki dertleştiğin kişimi eğer o kişi bu kişiden uzak dur derim,resmen sizi dolduruşa getiyor kayınvalidenize karşı kadın belkide öylesine söyledi kızının gelemeyeceğini bu lafta birşey yok yani,eğer siz her derdinizi bu arkadaşınızla paylaşırsanız evliliğinizde huzursuzluklar baş göstermeye başlıyacaktır benden söylemesi.

Haaaa simdi hatirladim düşündüm
Evet evet o kişi komsu olayindaki kişi

Safsarisin Safsarisin valla kırķ yıl düşünsem kayınvalidenizin lafından arkadasınızın çıkardıgı anlamı çıkaramam :) resmen sizi yok yere germiş aklınıza fitne sokmuş. Bende okur okumaz " x de gelmiyor senin gelmemende sorun olmaz göze batmazsın" diye anladım. Öyle kötü bir niyet yok bence dolduruşa gelmeyin.

Canim zaten diger gencler gelmiyor ki..Kaynana anneye babaya cok düşkün yaşadıkları il bizim burdan otobusle 45 dakika istese tek basina da biner gider binip gitmisligi var yani
Diger gencler saymiyor gitmiyor dedenin anneannenin yanina

Bence arkadasim haklı gibi bana gorumceye özendi diye konusma ihtimali olabilir hii? Abartiyor muyum :KK43: :KK43:

Evet huzursuz gunler gecirdim.o yuzden gitmeyeyim diye diretiyorum :KK43: esim tamam çözüldu problem diyor gelmiceksin diyor ama eşime bu konuda hic guvenmedigim icin kaynanayi aradim. Ne kadar acı bir durum :KK43: surekli hasım larini saydırma derdinde kaynana
arkadaşım iyi misin? Sen gidemiyceğini söylediğinde zaten görümcenin gidip gitmiyceğini bilmiyomuşsun. Yani kaynanan görümcene özendin ondan gelmiyon dememiş, görümcen de gelmiyo zaten, senin gelmemen de sıkıntı olmaz kimse bi şey demez demek istemiş.

Bu nasıl kafadır, ne biçim arkadaşınız var.. Resmen fişeklemiş sizi.. Kafası çok ters çalışıyo. Yerinizde olsam mesafeli olur ailevi sorunlarımı açmazdım.

arkadaşım iyi misin? Sen gidemiyceğini söylediğinde zaten görümcenin gidip gitmiyceğini bilmiyomuşsun. Yani kaynanan görümcene özendin ondan gelmiyon dememiş, görümcen de gelmiyo zaten senin gelmemen de sıkıntı olmaz kimse bi şey demez demek istemiş.

Bu nasıl kafadır, ne biçim arkadaşınız var.. Resmen fişeklemiş sizi.. Kafadı çok ters çalışıyo. Yerinizde olsa medafeli olur ailevi sorunlarımı açmazdım.

Yok ben biliyordum gelmeyeceğini görümcemin zaten
Ne bilim.oyle bisey soyleyince etkilendim bir anda ama mantıksız konuşuyor evet

Safsarisin Safsarisin valla kırķ yıl düşünsem kayınvalidenizin lafından arkadasınızın çıkardıgı anlamı çıkaramam :) resmen sizi yok yere germiş aklınıza fitne sokmuş. Bende okur okumaz " x de gelmiyor senin gelmemende sorun olmaz göze batmazsın" diye anladım. Öyle kötü bir niyet yok bence dolduruşa gelmeyin.

Dedimki ne alaka simdi bu dediki sen arada anlatiyorsun bana ya az cok tahmin ediyorum dedi
Genis capli düşün sende benim gibi dedi
Bana hak verceksin dedi
Bende nasil yani ne alaka eger oyle düşünüyorsa vay onun haline cok cahilce ve sacma dedim
Bana söylediği şey şu
Sana misafirini agirlatmak icin israr etti ya hani hatirla bende evet dedim iste eger görümcen gelse idi sana sende gel diye israr ederdi dedi
Ona de ki diyor onun gelmemesiyle alakasi yok ben zaten gelmicektim

Bende kaynana söylediğinde aklimda boyle birsey oluşmadı yani o soktu aklima bu fikri

Akli sıra diyor ki yani bunlar memlekete gidince kaynana benim arkamdan konuscak
Gorumceye ozenmisim de gitmemisim misali....

bilseniz de, bu anlamı ne kadar zorlarsak zorlayalım çıkaramayız. Gerçektdn arkadaşınız tehlikeli.
Ya varya beni cok strese soktu
Kafamda kurmaya başladım o derece butun gün
Bu arada bu arkadasim bana surekli akil verir ben hic dinlemem akil almam kendi kendine verir yani ben sormadan
Bana bi defa demisti ki kaynana deki yardim edeyim mi o zaten mutfakta kocana da ben annene yardim edeyimmi dedim yok dedi de onuda öyle kandır eğlen dedi
Ben boyle ufak seylerin hesabini yapan bir insan degilim vu arada
Netim dir

Ya varya beni cok strese soktu
Kafamda kurmaya başladım o derece butun gün
Bu arada bu arkadasim bana surekli akil verir ben hic dinlemem akil almam kendi kendine verir yani ben sormadan
Bana bi defa demisti ki kaynana deki yardim edeyim mi o zaten mutfakta kocana da ben annene yardim edeyimmi dedim yok dedi de onuda öyle kandır eğlen dedi
Ben boyle ufak seylerin hesabini yapan bir insan degilim vu arada
Netim dir
aman arkadaşım evliliğinin selameti için uzak dur. Konuştukça etkisinde kalırsın ister istemez.. Siz anlattıkça arkadaşınuz şeytanın vücut bulmuş hali gibi canlandı gözümde.. Fitnelere bak pesss.

Esler de bayramda farkli bir havaya giriyor valla .Bu bayram bebegim kirkli olcak annemin evinden cikmayi dusunmuyorum.

Haaaa simdi hatirladim düşündüm
Evet evet o kişi komsu olayindaki kişi
Sanırım evli ve evliliğinde mutlu değil bazı insanlar var mesela ben mutsuzsam herkes mutsuz olsun diye düşünenler var o yüzden bence arkadaşına fazla derdini anlatma çünkü anladığım kadarı ile kayınvaliden ile fazla sorunların yok ama dolduruşa gelirsen olmayan sorunlar ortaya çıkmaya başlıyacaktır.

Sanırım evli ve evliliğinde mutlu değil bazı insanlar var mesela ben mutsuzsam herkes mutsuz olsun diye düşünenler var o yüzden bence arkadaşına fazla derdini anlatma çünkü anladığım kadarı ile kayınvaliden ile fazla sorunların yok ama dolduruşa gelirsen olmayan sorunlar ortaya çıkmaya başlıyacaktır.
Evet siz tecrubeli birisiniz belliki dogru tespit kaynanamla hicbir sorun yasamadim simdiye kadar kavga tartisma küslük hic yasanmadi aramizda cok şükür iyi olmuyor oyle şeyler sizde biliyorsunuz

Arada bir densiz laflari oldu sonra oturdum empati yaptim,benim annemde ne laflar söylüyor kaynananin yaninda hic kalir anneme bileylenmiyorsam onads gulup geciyorum

Bana cok şık bir bohca yapmisti hatta arkadas sasirdi ben bu zamanda hic boyle bohca yapan kaynana gormedim gule gule kullan hepsi harika dedi

Evet kendisi sorunlu eşi icki icer hergece eve gec gelir
Evi eski püskü kendi agziyla der ki dul gibi evlendim
Yani yanlis anlamayin bu kendisinin tabiri dul olmak bir ayıp kusur değil bence.olamazda
Esi kendisinin doğumgününü bile kutlamadi
Ya kendisi,evde hergun yemek pisirilmesi erkegin kalbine giden yer bogazindan bla bla iste kocayi elde tutma taktikleri hani cahilce bazi laflari var batıl inanclari var ve disariya karsi kendini mutlu gibi gosterdigini snapler attigini herkes catlasin patlasin misali yaptigini söyledi
Kaynana kayinbabayla kotuydu onlardan nefret ediyordu gebermelerini bekliyorum diyordu
Eşi desen yanlis anlama memur durumu var ama eve para harcamaz kendisine para vermez kadinin sirtindan sopa karnindan sipayi eksik etmiceksin diye konusan birisiymiş
Evlendi zaten hamile kaldi hemen
Bir de anne olan kadin gucludur ven anne olunca hep benim dedigim oldu diyor ama inanmiyorum o koca onu pek soz sahibi etmez
Geleneksel ve eski kafalı birisi
Kocasida benden icin demiski ona söyle eviyle ilgilensin kocasiyla ilgilensin demis bunu bana soyledi ama iyi niyetli ona gore iyi niyetli ben bozuldum
Esime söyledim
Esim de dalga gecerek dedi ki :sagolsun yaaaaa abimmm"
Eslerimiz görüşmez
Esim diyor kocasi benim kalemim degil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X