bende böyleyim etleri doğrayamadığım için serviste getir götür ve bulaşık işlerinde yardım ediyorum ,etleri görünce ağlayasım gelmişti birde 3 erkek çocuk ve eşleri kayınpeder ve eşi hepimiz ayrı ayrı kesim çok oluyor hepsi bir arada ...Ben de ileride bayramlarda özellikle de kurban bayramlarında ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Erkek arkadaşımın ailesi her yıl bir şey mutlaka kesiyorlar ve hep birlikte etleri bölüp parçalıyorlar. Kadın erkek ayrımı asla yok, herkese bölüştürüyorlar işleri.
Et yiyen bir insanım, vejeteryan ya da vegan değilim ama kesilmiş hayvan görüntüsüne dayanamıyorum. Çocukken çok korkardım. Şimdi de midem bulanıyor. Eve aldığım ete çıplak elle dokunmaya bile yeni başladım, eldiven takardım. Deri yüzmeyi, leğenlerce eti doğrayacağımı ayıklayacağımı düşününce bile bayılacak gibi oluyorum. Yardım etmesem ayıp… 7 yıldır birlikteyiz, seneye nişan ve belki nikah var. Seneye olmasa bile bir sonraki sene kesin böyle durumlar yaşanacak.
benim yerime eşim doğruyor o anlık yapılması gerekeni ,geri kalanı kasaba veriyoruz kasap kendisi ne yapılacaksa nasıl isteniyorsa yapıyor bir saat veriyor şu saatde gelin etlerinizi alın diye eşimde gidip alıyor dağıtılacaklar dağıtılıyor eve konacaklar da ayrı ayrı buzdolabı poşetine giriyor
benim gibiler için tavsiyem böyle olur hatta kayınpederim biz evlenmeden öncesi için tüm etleri oturur doğrardık akşama kadar iyiki gelin doğrayamıyormuş sayesinde kasaba verme işini akıl ettikde işimiz hafifledi demişti :) eti dolapta 1 gece bekletip ertesi sabah direkt kasaba verirseniz daha iyi olurmuş kasap öyle demişti dinlenmiş olmalıymış