- Konu Sahibi depresyonnn
-
bana göre bunlar çok ayıp,konuşulmaları gereken seyler..
bugün bende vardır giderim ne gerekiyorsa adet neyse yaparım ama yoksa da kimse kusura bakmasın adet madet dinlemem..
kaldı ki kayınvaliden eli boş gelmemiş,kadıncağız bir bilezik almış,elbise de almayiversin!elalem ne der?ne derse desin!bileziğini takarsın koluna tamam bitti gitti!
çok ayıp geliyor bana ya bu kadar para konuşmak..yanlış anlama sadece sana söylemiyorum bunu ama bu aralar herkes böyle..hersey para olmuş..tamam gönüller bir olunca samanlık seyran olmuyor evet para önemli ama karşındakinin durumunu biliyorsan ve onu bu durumuyla kabul ettiysen artık susman lazım..annesinin bilet parasını nişanlın yollamış,durumu iyi değil duyorsun e daha ne bekliyorsun bu insanlardan?cocuk evlilik için para biriktiriyor diyorsun,elbise de eksik kalsın o zaman..
bilmiyorum ya bu benim fikrim tabii..ben olsam problem etmezdim,elaleme de hesap vermezdim..
biz yengeme hiç yapmadık vallaha böyle seyler..böyle bir adetten haberim bile yok..adet güzel bir şeydir ama maddi duruma göre degisiklik göstermelidir bence..
bilezik alınacak tabi o ekstraya girmiyorki :umursamaz:bilezik ayrı kıyafet ayrı
Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz derler,nişanda düğünde elbette takı olacak tabii(olmayanda çok ama)fakat bunun dışında bayrama yakın ziyaretinize gelen kayınvalide elbise falan getirir ama bu bilezik getirmiş,beğenmiyorsanız o sizin kaf dağında olduğunuzu gösterir.Tartışmanın anlamı yok,konu sahibi arkadaşım üzülmeyin,kayınvalideniz bir çoğunun yapamadığını yapmış,buda +1 demektir yerimseniben
ailen için çok önemliyse nişanlına söyle(aslına bakarsan önemsiz)beraber gidin sende çalışıosan katkıda bulun alın bişeyler ailenede aldıklarını sölersin
tüh ya ben bedava gitmişim desene....baştan aşağı bedava..ama çok mutluyum ve kimseye müdanam yok,üstündekini ben aldım hemde şu kadar para verdim diye milletin ağzına lafta vermiyorum...dünyada bir sen birde nişanlın var çevre ne der,millet ne anları bırak bence..
tabi ki sen bu konulara takmadığını düşündüğün için böyle konuşuyorum yoksa sende adetleri savunuyorsun o zaman başka çözüm yolu bulmak gerekir...nişanlılığın tadını çıkar..
ayrı evlerle oturacaksanız. canım nişanlın iyi insan olsunda k.valide pek önemli değil. erkek tarafı nekadar kar etsem okadar iyi gözüyle bakıyor (nişanlın değilsede ailesi). bazen düşündükçe üzülüyorsun tamam ama sizin aranız iyi olsunda gerisi hikaye. bende birşey istemedim. istemediğim için değil bana birşey sormadan haraket ettikleri için üzüldüm. napalım imkanları yoktur. düşüncesizdirler. değiştiremeyiz ki.
Kadın bilezik almış daha ne istiyorsun arkadaşım. .
Kimisi onu bile yapmıyor.Nişanlıyken 2 bayram geçirdim Kayınvalidem basit 2 tane bluz almıştı
Yapcak bişey yok. . .
Hem kendin diyorsun kredi ödüyor ve yeni işe girnmiş nişanlın. . Durumu pek iyi olmadığı halde kadın hediyesini getirmiş .Bence kızacak üzülecek bi durum yok . .
yada git kendine bir bluz bir pantalon al .kaynanam almış bana dersin olur biter..
Ahhh canım be ne güzel kadın sana bilezik almış yeter daha ne olsun. Laf edenlere göster napcam
bez parçasını bana kayınvaldem bilezik aldı de. Ben 4 bayram geçirdim nişanlıyken. Bırak bana bilezik almayı bırak,bayramlık almayı, gelmedi bile ben gittim ayagına. Demem o ki beterin beteri
var boşverrr.
Ne mutlu size değil mi?Bende bedavaya gitmişim :roflol:
Bende kimsenin ağzına laf vermedim,banada şu bu alınmadı ama ben o zamanlar hiç dert etmedim,ailemde öyle.Gerçi konuşurduk annemle şunu bile yapmadılar diye ama annem boşver derdi,ağzınızın tadı bozulmasında derdi,bende annemi dinledim,söz konusu bile yapmadım.Arayada mesafemi koydum(tabi eşimin arkamda olması güç verdi)
Şimdi ise kayınvalidem çocuklarıma parasını yağdırıyor,ben yine aynı mesafeyi koruyorum şakkıdı
Önemli olan eşinin senin yanında olması,başkalarının varsa dolduruşuna gelmemesi,seni ezdirmemesi ezmemesi..gerisi teferruat arkadaşım.
Annen sana bayramlık almadılar diye kırılacak mı yani?
Oldu bitti alınmıyor,bu kadar ısrarcı olduğun zaman kendini hırpalamaktan öteye geçmiyorsun görüyorsun değilmi?KEndini üzüyorsun dolduruyorsun muhtemelende evliliğin boyunca bu aklının hep bir yerinde olacak.Bizde sana gerek yok diyoruz,ama bizim dediğimiz şeylerle de avunmuyorsun.
Anlamadımki biz mi alalım bayramlık?
insanların söylediklerine kulak tıkayacaksın canım.başkaları yüsünden sevdiğin insanla kötü olma nişanlının imkanı olsa zaten annesine dahi bırakmak alınacak şeyleri.ama nedense cevre hemen nişanlının ailesi gidince gelir ne getirdiler bakalım diye bende öyleydi.çok şükür eşimin durumu iyiydi kimseye fırsat vermeden kendi alıyodu.durumu olmayıpta getirmesede hiçte umrumda olmazdı galiba
Ya amaç sadece paylaşmaktı, çünkü kimselere anlatamıyorum, nişanlımıda üzmemek için söylemiyorum.
Bazı arkadaşların dediği doğrultuda hareket etmeye çalışıyorum, artık bayramdan sonra nişanlım gelecek alıcaz falan dicem, başka alternatifim yok çünkü.
İlla istiyorummu yazmışım bi yerlerde ben göremedimde?
Bu arada ben iki bayram bir yılbaşı geçirdim.Kayınvalidem bilezik almadım takmıyorsun diye bileklik aldım dedi.Kıyafetide gittik eşimle ikimiz ayakkabımızdan kabanımıza kadar aldık paramızıda orda peşin verdik.Ama kimse sormadı bile ne alındı filan diye.
Kurban bayramında koçum geldi süslendi püslendi.Bizde bayramın 3.günü bir tepsi baklava ve koçun sağ bacağıyla gittik-en tatlı yanıymış:bbo:
Yılbaşındada her geline aldığı gibi kürkümü aldı.
Acaba bir insan ne kadar beklentili olursa o kadar hayal kırıklığına mı uğruyor nedir?Ki biz hep adetlei uygulamayalım onun yerine bütcemizi evimize kullanalım dedik eşimle.Ama kayınvalidem eksik gedik tam yarım da olsa gönlünden koptuğu kadarını yaptı.Hiç sorgulamadım ki sorgulanacak o kadar şey bulurum..
Bak sana bir şey anlatayım.Kayınvalidemin ablası geldi şehirdışından bir sabah oturuyoruz kahvaltıdan sonra.Dediki ablası ay X(kayınvalideme)hala bir şey isteyen gelinler var biliyormusun,kız görmeye gittik peşine bizim yeğene kız söylemiş bizde adettir bunlar bunlar olsun diye dedi.
Kayınvalidemle birbirimize baktık,aynen şöyle dedi kayınvalidem.3 gelin aldım birde kız verdim ne istedim bir şey damadımdan,ne de gelinlerim istedi.Allah gönlüme göre verdi dedi.Bu laf beni o kadar yücelttiki orda dyebilirdide başka şeyler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?