Bayramlık meselesi...

cnm eş adayın zaten bir sürü borç altına girmiş geleceginiz için böyle ince şeyleri düüşünemiyebilir yada alamayabilir bu gayet normal bence siz bunu hiç ona yansıtmayın kendinize eminim düzgün bişiler alcaksınızdır kıyafetmiş bunlar sıknıtı yapılcak şeyler değil bak negüsel eviniz yuvanızı satın almışsınız borcunu ödüyonuz allah agız tadıyla oturmayı nasip etsin takılma böylke şeylere bende nişanlıyken almadılar bayramlık hiç lafı bil olmadı kendim aldım kıyafetlerimi hatta eşimede kot almıştım durumu yok die nişan alışverişindede takım elbisesi alındı ama içine bir gömlek yada bluz düşünülmedi mesela ben kendim aldım oluyo böyle şeyler takılıpta kndini üzme hiç

Amacım yanlış anlaşılmaları düzeltmek, kendimi maddiyat düşkünü biri olarak göstermek istemiyorum.
Öyle olsaydı gider yatı katı olan biriyle evlenirdimki, isteyenlerde oldu.
Ama karakter analizi yaparak nişanlımı tercih ettim, ha nişanlımdan yana pişmanmıyım?
Aslaaa....

ben sözde takılan bilezigi bozdurdum ailemden habers,iz eşim çok sıkıştı die gittim bundan 3sene önce 288tlye hem gelinligimi kiraladım tırım tırım hasta hasta gezdim hemde kına kıyafeti aldım oparaya düşünü hrkes 2000liraya gelinlik giyerken sevdim çünkü zordaydı bende destek oldum aileme yansıtmadım şükür mutluyum bilezik geri alınır ama ben o kalbi kıramazdım o sıkıntıdayken ben alal diyemezdim bulda diyemezdim evlenince o borç yine beraber ödencekti yine sıkıntı olcaktı

Üzüntü değil sadece korku diyebilirim...
Çünkü her kafadan bir ses çıkınca insan ister istemez etkileniyo

Hayatım bunlar başta konuşucaktınız o zaman.Anlamadığı nişanı zaten siz aparsınız onlar yapmazlarki büyük küçük bütcenize göre yaparsınız söz kıyafeti diyorsun oda kıza aittir.
Başta konuşacaktınız dediğim gibi.Ki konuşulur konuşulmaması abes olmuş.

Kötünün kötüsü var ey güzel kardeşim..
Kardeşimle ilgili nişan zamanı yaşanılanları anlatsam konumu kapatın ben bir daha da konu açmıcam dersin.

İnan şuan altın atıyorum kenara sırf evleneceğimiz zaman sıkışıp işin içinden çıkamaz diye...
Allah muhafaza nişanlımı kırmak istemem, aşılmayacak bir huyunu görmedikten sonra kesinlikle ona tepki göstermem...

Bende çok detaya girmek istemiyorum, çünkü yaklaşık 5 aydır, hiç hoş şeyler yaşamadım.
Başta da konuşulacak konuşuldu ama orada bile sorun oldu.
Neyse saol benim için harcadığın zaman için...

canım kadın sana bilezik getirmiş.
ben küçük bi altın bile görmedim el öpmelerinde :)
bence takma kafana
ama bana almışlardı kıyafet oda ben eşime sormuştum eşimde annesine sormuş
öle alındı yani...:)

valla bizde bayramlık nişanlılara değil çocuklara alınır sadece; o da sevindirmek içindir.
ben asıl hatayı sizin ailenizde gördüm; iki parça kıyafet için konuşmak yanlış bence.
he sizde adet buysa ve erkek tarafı uymadıysa da kendi aralarında konuşur anne-babanız; size niye yansıtıp bir de sizi geriyorlar ki?

valla,bende nişanlıyken eşim alıyordu kayınvalidemlerin durumları iyi olduğu halde bırak elbiseyi bi kutu çikolata ancak gelirdi.

bizim burdada adettir bayramda bayramlık alınır eşim sağolsun alıverdi durumu iyiydi ama bizim birde kurban bayramında gelin kıza kurbanlık gelir eşimgil getirdi bir akrabamız dediki ee neymiş kurbanın boynuzunda iki bilezik gelirmiş neden gelmemiş inanki kimse mutlu olmuyor o yüzden nişanlını hiç üzme durumunvarsa al bişey o aldı

Üzüntü değil sadece korku diyebilirim...
Çünkü her kafadan bir ses çıkınca insan ister istemez etkileniyo

herkafadan ses çıkmaya evlenesiye kadar devam edecek. ailen biricik kızlarını gelin etmek için en iyisini istiyor. karşı tarafda bütçesini aşmamak istiyor. sizde haliyle arada kalıyorsunuz. herkez az çok şey yaşıyor nişanlıyken. evlenecek çiftlere şeytan karışır derler. siz nişanlınla birbirinizi kırmayında. nişanlın sana değer veriyorsa. evlendikten sonrada istediğini alır. varsın k.validenden birşey gelmesin sana.

Şuan nişanlımla sorunumuz yok çok şükür, tabi zaman zaman tartışmalarımız oluyor, zaten uzaktayız yani birbirimizi yanlış anlama riskimiz varki, birçok kez msjlarımız tartışmaya dönüştü...
Ama yinede birbirimizin gönlünü alabiliyoruz, yani aileler ve çevre etkisi olmasa büyük sorunlar yaşayacağımızı zannetmiyorum...

benim eşimin ailesi 2 bayram geçti nişanlılık sürecimde ikisindede gelmedi. trabzonlular her adeti bilirler çevrelerine de çok bonkördürler ama ben hiçbirşey görmedim.umurumdada olmadı açıkçası.evlendim şimdi mutluyum.onları takmıyorum kafama. ha birde şu var yapsalardı gelselerdi gitselerdi daha yakın olabilirdik tabi

Size birşey alınmıyor olması, sizi rahatsız etmiyorsa,
başkalarını rahatsız ediyorsa, aileniz de dahil,
yeri geldiğinde dur demeyi bilmeniz lazım.
Bu zamanlarda özellikle ve evlendikten sonra,
her kafadan bir ses çıkar.
Eğer herkesin gönlünü yapmaya çalışırsanız,
evlilik evlilik olmaz o zaman, çok yıpranırsınız.
Kendi isteklerinizi ve nişanlınızın isteklerini
göz önünde bulundurun öncelikle.

soz konusu 3. şahıslar ise anne baba kardes hala teyze vs yani o zaman da ailenle kaynanan arasındaki orta Yolu'da bulmak sana düşüyor..
annen bir şey dediğinde 'ben istemedim anne elbise falan ne gerek var kadıncağız almak istedi ben izin vermedim' demelisin o zaman ya da bileziği(beğenmesem bile) çok beğenmiş gibi yapman lazım..
kayınvalidene ve nişanlına laf getiremeyecek olan sensin,dengeyi kurması gereken sensin..nişanlının durumunu senden iyi kimse bilemez..eğer madem elalem ne der diye düşünüyorsun o zaman pembe yalanlar soyliyip laf getirtmeyeceksin bu kadar basit..
ben olsam senin yerinde aynen böyle yaparım madem senin için elbise alıp almaması problem değil gercekten..

bizde de adettir alınır hatta hiç eli boş gitmemek makbuldür amaaa benim eşimin ailesi bi çöp bile almadı bana eşim de garibim ailesinden ayrı yaşiyodu istanbulda hiç bilmez böyle şeyleri tabia nnesi de arayıp oğlum şunu bunu yap demediği için ufak tefek bişeyler alıp gelirdi hep
bi de biz nişanlıyken erkek kardeşi evlendi eşimin iki bayramda n sonra bi de düğün yani yine bişey almadılar eşim tabi sonra telafi etmeye çalıştı
ama ailem hiç bişey demedi,diyemedi...

Arkadaşım eğer kendine ait gelirin varsa kendine al onlar almış gibi yap çünkü aileler bir taktıkca takıyor bazı zorlukları birlikte aşmanız lazım paraları yoksa yapacak birşey yok herşey zamanla olur ama evlenene kadar birbirinize destek olursanız herşeyin üstesinden gelirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…