Sabah 10_11 gibi cıkarsam evden oglen 3 de gelirsem sabahtan beri kac saattir sokaktasın oluyoSaat 3te mi hava kararıyormuş?
Atanma sansım var 77 aldım ama erkek arkadasım burda onu bırakmak zor olacakVar gücünüzle sınava çalışın ve atanıp kurtulunEn kötü ihtimalle bu şehirde ayrı eve çıkarsınız
Atanmak cok istiyorum baska sehıre ama erkek arkadasım burada onu da bırakamam araf da kaldım33 yaşında kadınsınız ya. Hava kararinca gel demeler fln ergen, aklı beş karış havada çocuklar icin yapılır ki artık onlar bile söz dinlemiyor.
O evden çıkışınız sadece atamayla olacaksa umarım biran önce atanırsınız
Siz çalışmıyor musunuz? 3te mi çıkıyorsunuz işten?Sabah 10_11 gibi cıkarsam evden oglen 3 de gelirsem sabahtan beri kac saattir sokaktasın oluyo
KeskeBiraz iddialı bir cümle olacak ama sanırım bu ülkedeki kadınların neredeyse tamamı hayatının bir döneminde en az bir kere de olsa aynı şeyi dilemiştir. Dünya genelinde sosyal düzen erkeklerin avantajına kurulmuş. Ama bizim gibi toplumlarda bunu daha da fazla hissediyoruz. Ne giyeceğine, nasıl konuşacağına/yürüyeceğine, nereye gideceğine, hangi saatlerde nerede olacağına, kaç tane doğuracağına, nasıl doğuracağına vs vs ... kadınların her şeyine karışılıyor. Ve tüm bunlar ne yazık ki koruma adı altında yapılıyor. Aile ve toplum kadını her anlamda kontrol etmeye çalışıyor. Kadının var olduğu alanlar gittikçe daralıyor.
Kadınların evlenmeden önce babasının/erkek kardeşinin evlendikten sonra kocasının himayesinde yaşaması savunuluyor. Ve dediğim gibi bu koruma bahanesiyle yapılıyor.
Kadınları belli alanlara hapsetmek yerine güvenle ve özgürce yaşayabilecekleri bir dünya yaratmak için de bu kadar canla başla çabaladıklarını görseydik keşke...
Suan calısmıyorm ama çalıstıgım zamanda aynisi evlenene kadar bu evde olduğum surece onların dediği olurmus ne zaman evlenirmısım o zaman artık kocan sorumlu diyor ben de hazmedemiyorum iste illa ki bırının sorumlulugu altında olmak zorundayım benSiz çalışmıyor musunuz? 3te mi çıkıyorsunuz işten?
Benim ailemde aynı şekilde böyle bende 27 yaşındayım hep yurtta ailemden uzaktım 2 yıldır evdeyim ve acayip canımı sıkıyor bu durum. Geçen birisiyle tanıştım buluşmaya giderken bi sürü yalanla çıktım evden 3-4 saat oturup geldim. Onlarda bi yerde haklı diyorum devir çok kötü korkuyorlar ama bizi de sürekli baskı altında olmak daraltıyor hele bide yaş olarak büyük olunca. Çok şükür ki alanımda derece yaptım ilk alımda atanacağım Allah nasip ederse. Kendi düzenimi kurmak için gün sayıyorumErkekler neden bu kadar rahat yaşarken kadınlar aile korkusuyla yasıyor.. Ben 33 yasındayım eve saatli giriyorum bir yere gıderken annem saat veriyo gunduz 12 de çıktım diyelim erkek arkadaşımla bukusacagım saat 3 de annem arıyor gec oldu gel hava karardı gel.. Saat 8 gıbı geldigımde babam kapıyı kıtlıyor.. İl dısına atanmak istiyorum ama sevgilim burada yasıyor.. Suan calısmıyorm ben ama calıssamda bır sey degısmıyor.. Atanıp gideceğim siz boyle yaptığınız ıcın kadınlar evliliği kurtuluş sanıyor diyorum..annem sureklı sabah çıkıyorsun aksam geliyorsun burası otel mı baban yine ıyı sana bıse demiyo hava kararmıs ne ısın var sokakta bunları soyluyor.. Eve gec kalıcam korkusundan bır sey anlamıyorm yaptıklarımdan da.. Yok ben istiyormusum hıc aramasınlar benı bu zamanda millet cocugunun pesındeymıs kımın kızları dısardaymıs.. Erkek arkadasım sabaha kadar dısarda olsa kımse sormuyor kı neresinden bu nalet olası bır zar ve namus korkusumu aıleme bunu yaptıran gercektn cok yoruldum..Ben mı abartıyorum sizce??
Ne güzel darısı basıma inşallahBenim ailemde aynı şekilde böyle bende 27 yaşındayım hep yurtta ailemden uzaktım 2 yıldır evdeyim ve acayip canımı sıkıyor bu durum. Geçen birisiyle tanıştım buluşmaya giderken bi sürü yalanla çıktım evden 3-4 saat oturup geldim. Onlarda bi yerde haklı diyorum devir çok kötü korkuyorlar ama bizi de sürekli baskı altında olmak daraltıyor hele bide yaş olarak büyük olunca. Çok şükür ki alanımda derece yaptım ilk alımda atanacağım Allah nasip ederse. Kendi düzenimi kurmak için gün sayıyorum
Yok abartıyorsunuz ama ortam çok bozulmuş aileler bence korkuyor ben evli olduğum halde annemgil hala tembih ediyor kızım kocanla gez gezeceksen fazla esin olmadan dışarlarda gezme diye o kadar çok degisti ki ulke.. sapığı bilmem nesi...bazen bunalıyorum ama cidden sokaklar bana da güvenli gelmiyor..bence erkekler icin bile ülke eskisi gibi diil...ama tabii ki bunun çaresi de bizim sokağa çıkmamamız değil . Medenileşmeli memleket ancak tam tersine gidiyor çok üzücüErkekler neden bu kadar rahat yaşarken kadınlar aile korkusuyla yasıyor.. Ben 33 yasındayım eve saatli giriyorum bir yere gıderken annem saat veriyo gunduz 12 de çıktım diyelim erkek arkadaşımla bukusacagım saat 3 de annem arıyor gec oldu gel hava karardı gel.. Saat 8 gıbı geldigımde babam kapıyı kıtlıyor.. İl dısına atanmak istiyorum ama sevgilim burada yasıyor.. Suan calısmıyorm ben ama calıssamda bır sey degısmıyor.. Atanıp gideceğim siz boyle yaptığınız ıcın kadınlar evliliği kurtuluş sanıyor diyorum..annem sureklı sabah çıkıyorsun aksam geliyorsun burası otel mı baban yine ıyı sana bıse demiyo hava kararmıs ne ısın var sokakta bunları soyluyor.. Eve gec kalıcam korkusundan bır sey anlamıyorm yaptıklarımdan da.. Yok ben istiyormusum hıc aramasınlar benı bu zamanda millet cocugunun pesındeymıs kımın kızları dısardaymıs.. Erkek arkadasım sabaha kadar dısarda olsa kımse sormuyor kı neresinden bu nalet olası bır zar ve namus korkusumu aıleme bunu yaptıran gercektn cok yoruldum..Ben mı abartıyorum sizce??
Hayir abartmiyorsunuz çok haklısınız.Erkekler neden bu kadar rahat yaşarken kadınlar aile korkusuyla yasıyor.. Ben 33 yasındayım eve saatli giriyorum bir yere gıderken annem saat veriyo gunduz 12 de çıktım diyelim erkek arkadaşımla bukusacagım saat 3 de annem arıyor gec oldu gel hava karardı gel.. Saat 8 gıbı geldigımde babam kapıyı kıtlıyor.. İl dısına atanmak istiyorum ama sevgilim burada yasıyor.. Suan calısmıyorm ben ama calıssamda bır sey degısmıyor.. Atanıp gideceğim siz boyle yaptığınız ıcın kadınlar evliliği kurtuluş sanıyor diyorum..annem sureklı sabah çıkıyorsun aksam geliyorsun burası otel mı baban yine ıyı sana bıse demiyo hava kararmıs ne ısın var sokakta bunları soyluyor.. Eve gec kalıcam korkusundan bır sey anlamıyorm yaptıklarımdan da.. Yok ben istiyormusum hıc aramasınlar benı bu zamanda millet cocugunun pesındeymıs kımın kızları dısardaymıs.. Erkek arkadasım sabaha kadar dısarda olsa kımse sormuyor kı neresinden bu nalet olası bır zar ve namus korkusumu aıleme bunu yaptıran gercektn cok yoruldum..Ben mı abartıyorum sizce??
O benim ailemde mümkün degil emın olunAilenizin durumu belli. Bir anda degismelerini beklemeyin. Kademeli olarak degisebilirler belki. Bir anlasma yapin gunduz disaridayken eve dönmeniz icin baski kurmasinlar, buna karsilik sizde aksam 8de evde olacak sekilde plan yapin. Sonra bu saati 9a çekersiniz. Disarida oldugunuz zaman dilimi icinde 2 saatte bir ben iyiyim, merak etmeyij diye mesaj atin. Belki bu sekilde atanana kadar idare edersiniz.
İnşallahBen böyle bir baskı görmedim hiç.
Bu şekilde koruma saglamak/saglamaya calişmak anlamsiz, cocuk olsa neyse. Umarim atanip gidebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?