Bazen diyorum ki keske erkek olsaymısım😒

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.634
287
123
Erkekler neden bu kadar rahat yaşarken kadınlar aile korkusuyla yasıyor.. Ben 33 yasındayım eve saatli giriyorum bir yere gıderken annem saat veriyo gunduz 12 de çıktım diyelim erkek arkadaşımla bukusacagım saat 3 de annem arıyor gec oldu gel hava karardı gel.. Saat 8 gıbı geldigımde babam kapıyı kıtlıyor.. İl dısına atanmak istiyorum ama sevgilim burada yasıyor.. Suan calısmıyorm ben ama calıssamda bır sey degısmıyor.. Atanıp gideceğim siz boyle yaptığınız ıcın kadınlar evliliği kurtuluş sanıyor diyorum..annem sureklı sabah çıkıyorsun aksam geliyorsun burası otel mı baban yine ıyı sana bıse demiyo hava kararmıs ne ısın var sokakta bunları soyluyor.. Eve gec kalıcam korkusundan bır sey anlamıyorm yaptıklarımdan da.. Yok ben istiyormusum hıc aramasınlar benı bu zamanda millet cocugunun pesındeymıs kımın kızları dısardaymıs.. Erkek arkadasım sabaha kadar dısarda olsa kımse sormuyor kı neresinden bu nalet olası bır zar ve namus korkusumu aıleme bunu yaptıran gercektn cok yoruldum..Ben mı abartıyorum sizce??
 
Biraz iddialı bir cümle olacak ama sanırım bu ülkedeki kadınların neredeyse tamamı hayatının bir döneminde en az bir kere de olsa aynı şeyi dilemiştir. Dünya genelinde sosyal düzen erkeklerin avantajına kurulmuş. Ama bizim gibi toplumlarda bunu daha da fazla hissediyoruz. Ne giyeceğine, nasıl konuşacağına/yürüyeceğine, nereye gideceğine, hangi saatlerde nerede olacağına, kaç tane doğuracağına, nasıl doğuracağına vs vs ... kadınların her şeyine karışılıyor. Ve tüm bunlar ne yazık ki koruma adı altında yapılıyor. Aile ve toplum kadını her anlamda kontrol etmeye çalışıyor. Kadının var olduğu alanlar gittikçe daralıyor.
Kadınların evlenmeden önce babasının/erkek kardeşinin evlendikten sonra kocasının himayesinde yaşaması savunuluyor. Ve dediğim gibi bu koruma bahanesiyle yapılıyor.
Kadınları belli alanlara hapsetmek yerine güvenle ve özgürce yaşayabilecekleri bir dünya yaratmak için de bu kadar canla başla çabaladıklarını görseydik keşke...
 
Son düzenleme:
Ailenizin durumu belli. Bir anda degismelerini beklemeyin. Kademeli olarak degisebilirler belki. Bir anlasma yapin gunduz disaridayken eve dönmeniz icin baski kurmasinlar, buna karsilik sizde aksam 8de evde olacak sekilde plan yapin. Sonra bu saati 9a çekersiniz. Disarida oldugunuz zaman dilimi icinde 2 saatte bir ben iyiyim, merak etmeyij diye mesaj atin. Belki bu sekilde atanana kadar idare edersiniz.
 
33 yaşında kadınsınız ya. Hava kararinca gel demeler fln ergen, aklı beş karış havada çocuklar icin yapılır ki artık onlar bile söz dinlemiyor.
O evden çıkışınız sadece atamayla olacaksa umarım biran önce atanırsınız
 
Atanmak cok istiyorum baska sehıre ama erkek arkadasım burada onu da bırakamam araf da kaldım
 
E
Keske zaten ailem de de o düşünce var annem sureklı soyler bu evde yasadıgın surece bızım dediğimız olacak evlenir gidersin o zaman niye arayayım kocan sorumlu artık.. Bız illa ki sorumluluğu altında mı olmamız lazım bunu da hazmedemiyorum ben
 
Siz çalışmıyor musunuz? 3te mi çıkıyorsunuz işten?
Suan calısmıyorm ama çalıstıgım zamanda aynisi evlenene kadar bu evde olduğum surece onların dediği olurmus ne zaman evlenirmısım o zaman artık kocan sorumlu diyor ben de hazmedemiyorum iste illa ki bırının sorumlulugu altında olmak zorundayım ben
 
Benim ailemde aynı şekilde böyle bende 27 yaşındayım hep yurtta ailemden uzaktım 2 yıldır evdeyim ve acayip canımı sıkıyor bu durum. Geçen birisiyle tanıştım buluşmaya giderken bi sürü yalanla çıktım evden 3-4 saat oturup geldim. Onlarda bi yerde haklı diyorum devir çok kötü korkuyorlar ama bizi de sürekli baskı altında olmak daraltıyor hele bide yaş olarak büyük olunca. Çok şükür ki alanımda derece yaptım ilk alımda atanacağım Allah nasip ederse. Kendi düzenimi kurmak için gün sayıyorum
 
Kadınlar tek bizim ülkemizde değil hemen hemen tüm dünya ulkerinde ne zorluklar görmüşler ve görüyorlar. Kadın olmak zor is.
 
Ne güzel darısı basıma inşallah
 
Yok abartıyorsunuz ama ortam çok bozulmuş aileler bence korkuyor ben evli olduğum halde annemgil hala tembih ediyor kızım kocanla gez gezeceksen fazla esin olmadan dışarlarda gezme diye o kadar çok degisti ki ulke.. sapığı bilmem nesi...bazen bunalıyorum ama cidden sokaklar bana da güvenli gelmiyor..bence erkekler icin bile ülke eskisi gibi diil...ama tabii ki bunun çaresi de bizim sokağa çıkmamamız değil . Medenileşmeli memleket ancak tam tersine gidiyor çok üzücü
 
Hayir abartmiyorsunuz çok haklısınız.
Malesef ki ailelerin çoğu bunu yapıyor ama bilmiyorlar ki kısıtlamak baskilamak asla bir çözüm yolu değil. İçinde varsa istersen bi odaya kapat yine yapacak olan yapar .
Benim abim var iki yaş büyük benden ,o bi tik daha rahattı ama sigara içer kötü arkadaş ortamı olur diye babam onuda çok baskılardi, beni tabi daha fazla . Ne mi oldu ? Bende evliliği kaçış olarak gördüm evlendigimde hem daha okulum bitmemişti hemde 21 yaşındaydım.
Guzel mutlu bir evliligim var şükürler olsun ama böyle olmayadabilirdi.
Simdi asıl zoruma giden benden 9 yas küçük 16 yasinda da erkek kardeşim var . O kadar rahat ki nerdesin diyen yok , şimdi diyorum babamın tüm kahrını, deli zamanlarını, acısını abim ve ben yaşamışız, düşününce çok üzülüyorum o günleri ama inanın geri gelmiyor .
Ben anneme çok anlatmaya çalışmıştım ama ataerkil bi toplumda yaşıyoruz baba ne derse o .
Canımdan çok seviyorum babamı arkadaş gibiyizdir şakalaşıriz sarılırız öperiz ama o yaptığı baskıları ne bileyim unutamıyorum unutmuyor insan
İçimde ki yaradır bu ,çocukluğumun gençliğimin yarası.
 
O benim ailemde mümkün degil emın olun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…