Bazen nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum ..

HayatBen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2016
2.698
1.137
133
Kızlar selam ,

acayip huyluyum.. Herkesi kendm gibi saf sandıgımdan mı oluyor anlamadım .. yada adı ne bu durumumum ?

genelde hakkımı savunan bi insanım yani susmam kolay kolay bir şey var ise fikrimi söylerim istemezsem söylerim..
ama bazen nerede ne şekilde söyleyeceğimi karıştırıyorum ya çok ağır oluyor yada etkisiz..
bazen bana yapılana çok sessiz kalıyorum bazen aşırı tepki veriyorum..
bir şey oldugunda politik davranamıyorum sanırım cvplarım ya çok sert yada etkisiz kalıyor..
mesela , 15 yıllık arkadasım var. herşeyini koştum dugunu doğumu bebek mevludu ev tasıması tereddutsz asla lafını yapmıyorum basıma silah dayanmadı sonucta :) isteyerek severek yaptım.. ama benm ne zaman ihtiyacım olsa bir şeye onu çağırdıgımda hep bi bahanesi oldu ya eşi izin vermedi yada işi çıktı.. 5 gun önce kendısıne yazdım bak sardıcım sensın ona göre (nişanlıyım) çok işimiz var fln yazdım koşturma başladı yazdım.. Kendiisi buna hiç bir şekilde cvp vermedi.. öyle okundu kaldı.. bende bir daha yazmadım ve sustum..

görumcem bir şey diyor her seye karısıyo mesela sessiz kalıyorum halbuki guzellkle yada durum şekline göre cvp vermem gerekiyor.. çekingenlkmi hayır aslında değilim ararım bir şey oldugunda söylerim sorarım rica ederim. bir araya geldiğimde çok mubabbetmz olmasa da fikrimi söylerim bazı seylerde.. çekingenlkte değil.. kv konusuurm nişanlmn arkadas çevresi oldugunda güler eğlenirim sohbet muhabbet olur fikirlerimi söylerim..

sizce bu nedir ? azcıkın fikir verebilir misiniz ?

Bence o arkadaşa son şans verin olmuyorsa da zorlamayın. Çıkar insanı olabilir.

Diğer konuda da alışmadıysanız laf yemeye hazır cevap olmamışsınızdır.

Onun adı nezaket. Çok tanıdık geldi.
Ancak hayat en çok kendine acımayanı harcıyor. O karşında konuşan senin ne hissettiğini düşünmüyor ama sen saygıdan susuyorsun.
Sonunda ne oluyor biliyor musun? Bir aydınlanıyorsun yediğin kazıklardan. Bir daha kimseye eyvallahın kalmıyor.

Ben de sizin gibiyim...ya çok sessiz kalıyorum yasa çok cazgır oluyorum :) Ama ben çekingenim sizden farkım o sanırım kimseden bişey isteyemem şekilden şekile girerim bişey rica edicek olsam...Ne saçma bişey aslında politik bende olamam biraz huy meselesi...Yalnız arkadaşınızı bitek siz arkadaşınız olarak görüyorsunuz,o görmüyor bence...Cvp vermediyse sakın bidaha bişey yazmayı.in o arayıp yazana kadar...

Bence evli biri sadıç olmamalı.
Biz de bir çifte sadıç olmamıştık,bize de küsmüşler,sonra barıştılar,kendileri bilir o ayrı. Bize sadıç olan yoktu,gerçi öyle bir talebimiz de olmadı hiç kimseden. Allahıma çok şükür kendi imkanlarımızla en güzellerini yaptık.
Arkadaşına gelince, evlenince sorumluluklar artıyor,değişiyor,büyüyor.
Hele bir de arkadaşının bebeği varmış,nasıl koşsun herşeyine? Bence elin ayağın tutuyorsa kendi işini kendin halletmeyi bilmelisin.
Görümceye de neden cevap veremedin anlamadım. Bunlar zor işler değil ki. Akraba olacaksın,alışmalısın bu konuşmalara.

Damadın sadıcı olmaz mıydı yav? Gelinin nedimeleri olur.

Konuya gelirsek arkadaşınız bencilmiş, yakınınızda tutmanıza gerek yok. Onun dışındakilere yorumum yok çok anlamadım.

işte sorun tam da burada.. hayatım da dosttan sevgiliden o kadar çok kazık yedim ki anlatamam .. ama yine de böyleyım..

Bence o arkadaşa son şans verin olmuyorsa da zorlamayın. Çıkar insanı olabilir.

Diğer konuda da alışmadıysanız laf yemeye hazır cevap olmamışsınızdır.
çıkar insanı değil öyle bir karaktere sahip olmadıgını biliyorum..

laf yemeye hazır cvp olmak derken ?

sorun sadıç olup olmamak değil .. tamam olmk istemesin sıkıntı yok ama en azndan yıllardır herseyıne kosmus arkadasınn ne biliyim insan evlilik sürecinde olanı merak etmezmi en azından ne yaptın diye sormalı gibi sonucta kardes dedik. tabi evli ki bejar oldugunda da değişkendi. hep ben yaptım dediğim gbi beklenti değil bu yada laf yapmak değil ama insan en azndan en yakınndan dostum dediğinde böle seyler duymak ister..yani herşeyime koştrsun demıyorum ama en azından yazabilir diyorum.. yada yazdıgıma cvp verebilirdi diyorum..
görumceme cvp verdiğim anlarda oluyo cvp vermediğim anlarda bazen sert bazen yumusak çekingnlk mabnda değil o dengeyı kuramıyrum ben sanırım..

Ee siz her şeyine koşarkeb size gelmeyen insan çıkarcıdır. Siz bilirsiniz.

Aile içinde yumuşaksanız insan alışmamış oluyor çemkirmeye yani.
aile içinde gayet cazgırım söylerım .. nişanlma öyleyım.. hatta bazen cevremede ama gelın görun ki sorun o dengeyı kuramamamda.. mesela bi olay oluyor görumceme cvbnı verıyorum snra buradan yazdgmda yada arkadaslarma anlattgnda aaa çok sert cvp vermişin boşuna üzmüşün yada böle bir şeye bu kadar mı tepki verdin oluyo.. tabi bu milletın demesine göre değilde .. yani olayın buyuk kucuk sorun oldugunu ayırt edememe diyeyım

Dengesizlik var o zaman sizde biraz

Onun gibi olmaktansa sabrederim yutarim yine de kuculmem diyor; o davranış sana ahlaki olarak tiksindirici ve insanlık dışı geliyordur .Amma insanız nihayetinde , sabrıniz da zorlanınca istemsiz kopuruyorsunuzdur. Duygular mantığın önüne geciveriyordur. Geçmişinizde de arsız insan azdiysa çevrenizde , güzel insanlar büyüttüğü sizi : arsız nedir ; hangi dilden anlar bilmiyorsunzudur tabii. Bu da arsizla karşılaşınca ani şok yaratiyordur bedende:) ışık görmüş tavşan gibi kalakaliyorsunuzdur :)Ben böyle yorumlayabildim durumunuzu .

olabilir evet.. hayatım boyunca ben kime nsıl gittysem öyle karsılıgını aldım.. kendme yapılmasını istemediğim seyleri baskasına yapmadım .. birinde yardıma gittysem ev sahıbı ne dediyse onu yaptım.. kendi kendme atlamadım her seye.. sevmediim birşey oldugunda söyledim şimdi karşılasınca ne oluyo olabilirim haklısınız sanırım..

Merak etse bile soramıyordur,iş verirsen yapamazsa diye. Belki de kendi telaşından senin evlilik sürecin aklına gelmiyordur bile.
Bana göre arkadaştan kardeş olmaz. Hele ki kardeşten bile hayır görmediğimiz şu zamanda minumum beklenti=maksimum mutluluk.

Görümce konusuna gelince genel olarak mı denge sorunun var sadece ona karşı mı bilemedim ama kendini mutlaka geliştirmelisin, aile ilişkileri önemlidir.

görumce kısmı örnekti.. genel olarak böyle sorunum var.. yani kendme ifade ederim, çekinmem söylerim.. ama gelin görün ki tepki verme konusunda ayırt edememe var .. buyyk bi olayda kucuk tepki kucuk bi olayda buyuk tepki gibi.. Geliştirmeklisin kendini derken nasıl ahh bi çözebilsem :)

Ne bileyim,yani güzel ve etkili konuşma üzerine kitaplar vardır,seminerler vardır mutlaka.
Ben olsam onları takip ederim.
Aile ilişkileri hakkında yayınlar vardır.
Bir kütüphaneye gidip de sorarsın,ne kadar çok okursan o kadar güzel yazarsın,konuşursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…