Özellikle iş ortamında yada henüz tanıştığınız insanlar eğlenmeyi düşünüyorum musun, neden bekarsın, hayatında hiç kimse olmadı mı, kaç kilosun, kazancın ne vb. sorular soruyor.
Belki kimisi normal karşılar ama bana göre rahatsız edici. Yani yakından tanımak niyetiyle mı yoksa başka işleri olmadığı için mi başkasının hayatını kurcalıyorlar? Bu tarz sorulardan yildim. Ne cevap vereceğimi şaşırdım. Siz bu tarz cevap vermek istemediğiniz kişilere ne dersiniz?
Büyük dert değil tabi ancak kendimi artık ezdirmek istemem.
Kendi hayatlarındaki mutsuzluklarından, gereksiz meraklarından, lüzumsuzluklarından. Hiç bir samimiyetinin olmadıgı insanın ilişki durumu kazancı seni ne ilgilendirir ki. İnsanlar her şeye burun sokmayı seviyor. Aldırmayacaksın güzelce cevaplarını verip susturcaksın. İyi niyetli insan her haliyle belli eder kendini zaten. Karsındakinin niyetini anlayıp ona göre tavrını yansıtacaksınÖzellikle iş ortamında yada henüz tanıştığınız insanlar eğlenmeyi düşünüyorum musun, neden bekarsın, hayatında hiç kimse olmadı mı, kaç kilosun, kazancın ne vb. sorular soruyor.
Belki kimisi normal karşılar ama bana göre rahatsız edici. Yani yakından tanımak niyetiyle mı yoksa başka işleri olmadığı için mi başkasının hayatını kurcalıyorlar? Bu tarz sorulardan yildim. Ne cevap vereceğimi şaşırdım. Siz bu tarz cevap vermek istemediğiniz kişilere ne dersiniz?
Bunun ne zaman cocuk yapacaksin versiyonu da var.Özellikle iş ortamında yada henüz tanıştığınız insanlar eğlenmeyi düşünüyorum musun, neden bekarsın, hayatında hiç kimse olmadı mı, kaç kilosun, kazancın ne vb. sorular soruyor.
Cevap vermekten kacindigim evli hemcinsim aynı odada kendi samimi arkadaşına aldığı sütyenden bahsetti. Arkadaşımız da eşinin aklını başından alacaksin dedi.Ben de dinledim maalesef. Sonra ısrarla sen ne zaman düşünüyorsun evlenmeyi diye sordu cevap vermek istemedim sonrasında birkaç yıla dedim. Kötü niyetli düşünmek istemiyorum ama alttan bana senin özel hayatın yok imasinda bulundu gibi hissettimBen duymazlıktan geliyorum. Gerçek anlamda, sağır gibi duymamis gibi yapıyorum. Hatta duymadım sanip tekrar soruyorlar falan, sonra bakıyorlar cevap yok, susuyorlar bozulup.
Herkese tavsiye ederim.
Geçen aylarda bir gün işe gitmedim. O gun de akraba olan bir komşu uğradı. Aynen şöyle bir muhabbet gecti aramızda
Aaaaaa ise gitmedin mı bugün?
.....
naaptin,virüs yüzünden çıkarttılar mı?
....
ayrıldın mi işten?
....
hasta mısın yoksa?
....
kizim, duymuyor musun,soru sorduk
Her soruya cevap vermek zorundaysam işim iş
Aynen böyle bir muhabbet gectiyani neden söyleyeyim ki o gün neden gitmediğimi? Belki kovuldum sen yay istemiyorum, belki adetim, konuşmak istemiyroum, belki ameliyat oldum, duyulsun istemiyorum. Yani neden cevap vereyim sen sordun diye?
Tavsiye ederim sana da.
İnsanların sınırlarını bilmeleri lazım. Tabi saygı sınırları çerçevesinde.İşsizlik. Kendi renksiz hayatlarından memnun değiller. Diğer insanlarında ya kendi gibi olmasını istiyorlar ya da ötekileştirmek, kınamak için soru bombardımanı yapıyorlar.
Milletin hayatı bu insanların mezesi oluyor.
İtinayla terslenmeliler.
Mesela babam öldüğünde hayatım boyunca bir kaç kere gördüğüm insanlar başsağlığına diye geldiler. Başın sağolsun dedi bitanesi. Ardından nefes almadan ev sizin mi kira mı? Bir sürü salak saçma diye sordu yağmuru geldi.
Şimdi bu insanlara ne diyeceksin. Parazit gibi bir şeyler.
Her yerde sınır bilmez insan var.
Özellikle iş ortamında yada henüz tanıştığınız insanlar eğlenmeyi düşünüyorum musun, neden bekarsın, hayatında hiç kimse olmadı mı, kaç kilosun, kazancın ne vb. sorular soruyor.
En çok küçümseyen tip (bekar olduğum için): evli benden birkaç yaş küçük, güzel, tahsilli, maaşı iyi, severek evlenmiş yani hemen herşeyi tamam. Sadece yalnız kalma korkusu var sanki. Acaba eşi de aynı ortamdayiz diye mi rahatsız oluyor.Kendi hayatları sıkıcıysa demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?