bazı kadınları anlayamıyorum...

Sadece bazı sayfaları okudum dolayısıyla bunu yazan oldu mu bilmiyorum . Bazı olumsuz sıfatları kastederek , hala günümüzde kullanılan bir kadın ismi üzerinden bunu belirtmeyi doğru bulmuyorum . Keşke bu tarz şeylere biraz daha dikkat edilse .
ya orası doğru aslında. ne bileyim yerleşmiş dilimize artık dikkat edebilsek keşke.

ya orası doğru aslında. ne bileyim yerleşmiş dilimize artık dikkat edebilsek keşke.
Haklısınız dilimizde yerleşmiş bu ve benzer tatsız kalıplar var maalesef . Bende kullanırdım bir zamanlar , sonra yanlış olduğun farkına varınca artık dikkat etmeye çalışıyorum .

Ben de olsam uzulurdum gercek anlamda

Sonra da derdim ki..arkadasim neden benim kotu bir niyetle yazmis olamayacagimi anlatmadi ki kiza?..derdim.

Sonra da ..amaaan cani cehenneme ise yaramazin tekiymis demek ki.. derdim

Falan filan iste
Elin kizi da bir tuhafmis gercekten. Ne gerek var boyle seylere? Eslerimiz bebek degil ki bir suru insani pek cok yerden taniyor olabilirler. Boyle ters ve terbiyesiz bir cevap da verilmez ayip ya

Lisede bir biyoloji hocamız vardı çok severdik. Sonra okuldan ayrıldı biz de öğretmenler gününde aramıştık kutlamak için. Karısı açıp bir güzel azarlamıştı bizi. Biz de saf saf kusura bakmayın demiştik kadın bir daha olmasın demişti :KK48:

Yiyecektik sanki kocasını manyak.

Lisede bir biyoloji hocamız vardı çok severdik. Sonra okuldan ayrıldı biz de öğretmenler gününde aramıştık kutlamak için. Karısı açıp bir güzel azarlamıştı bizi. Biz de saf saf kusura bakmayın demiştik kadın bir daha olmasın demişti :KK48:

manyak demeyelim de fazla bonzainin yan etkileri diyelim :D

:KK70::KK70::KK70:

eşimle genel müdürüm tanışıyorlardı, adamı karısıyla birlikte! yemeğe davet ettik şık bir restauranta
kadın bana "kocamın yakasından düş" anlamına gelen bir mesaj attı
biz şok tabi
yemeğe müdür geldi, karısı gelmedi
:KK70::KK70:

:KK70::KK70::KK70:

eşimle genel müdürüm tanışıyorlardı, adamı karısıyla birlikte! yemeğe davet ettik şık bir restauranta
kadın bana "kocamın yakasından düş" anlamına gelen bir mesaj attı
biz şok tabi
yemeğe müdür geldi, karısı gelmedi
:KK70::KK70:
Seninki daha betermiş :D

Yakıştı mı şimdi koskoca genel müdür eşine yazsaydın :D

Allahım :D

acil durumlar vb hariç
eşinin telefonuna tanımadığı insanlardan gelen mesajları cevaplayan insanları kadın da olsa erkek de olsa anlayabilmem mümkün değil
insanın kendine de eşine de saygısı varsa böyle bir şey olmamalı bence

zaten, kendisine art niyetli mesaj yazan bir kadının ayağını kesemeyen adam da adam değildir bence
öyle bir adama da kadınları cevaplayarak sahip çıkmaya çalışsan ne oluuuur çalışmasan ne olur

kadın da erkek de kendisine asılan insanı anlar
bile bile izin veriyorsa kişiliksizdir (başı bağlı olanlar için yazıyorum tabi ki)
öyle bi insan için de çaba harcamaya değmez

Aman boşver arkadaşım, herkesin kocalarına asıldığını zanneden kadınlara ne anlatabilirsin ki. Zaten düşünce yapılarını belli ediyorlar. Göz ardı et butonunu tıklıyorum artık bol bol. Bu tarz insanları sanalda bile olsa görmeye katlanamıyorum. O kızın yaptığına gelince, kalitesini belli etmiş.

acil durumlar vb hariç
eşinin telefonuna tanımadığı insanlardan gelen mesajları cevaplayan insanları kadın da olsa erkek de olsa anlayabilmem mümkün değil
insanın kendine de eşine de saygısı varsa böyle bir şey olmamalı bence

zaten, kendisine art niyetli mesaj yazan bir kadının ayağını kesemeyen adam da adam değildir bence
öyle bir adama da kadınları cevaplayarak sahip çıkmaya çalışsan ne oluuuur çalışmasan ne olur

kadın da erkek de kendisine asılan insanı anlar
bile bile izin veriyorsa kişiliksizdir (başı bağlı olanlar için yazıyorum tabi ki)
öyle bi insan için de çaba harcamaya değmez
valla beni aralarındaki ilişkinin sağlamlığı pek ilgilendirmiyor ki güven sorunu varsa o ilişkiden bir cacık olmaz bunu da söyleyeyim.
mesela bir arkadaşımın sevgilisi var. çocuğu görseniz çıkmadığı kız kalmamış. yeni biriyle beraber kız aşırı kıskanç . kıskanç da sadece kızlara çemkiriyor. işte sevgilime bakma, konuşma, mesaj atma vs. sonuç olarak çocuk bunu otuz kere aldattı kız yine de ayrılmadı. fazla sevgi de zararlı.

aslında böyle delirircesine kıskanan, her kadını potansiyel düşman olarak gören kadınlar, sevgililerine güvenmiyorlar ve ayrılıp gidecek cesareti bulamadığı için diğer kadınlara saldırıyorlar. arada da benim gibi saflar kaynıyor tabi :)

Aman boşver arkadaşım, herkesin kocalarına asıldığını zanneden kadınlara ne anlatabilirsin ki. Zaten düşünce yapılarını belli ediyorlar. Göz ardı et butonunu tıklıyorum artık bol bol. Bu tarz insanları sanalda bile olsa görmeye katlanamıyorum. O kızın yaptığına gelince, kalitesini belli etmiş.
aynen ya, nasılsın yazdım diye saçma sapan şeylerle suçlandım. gelmişler vay efendim sen o kıza nasıl böyle böyle dersin. herhalde övmemi falan bekliyorlar. çünkü kafa yapıları aynı ne beklersin.
sanmıyorum ama kendilerine hayatta başarılar dilerim.

Buradaki kadınların büyük bir kısmının da senin anlattığın modelden pek farkı yok. Bazıları elinden gelse kocalarının poposuna düğüm atacak kendilerinden habersiz tuvalete gitmesinler diye. :)
Hayatta anlam veremediğim tek duygu kıskançlık duygusu. Bir insan neden güvenmediği bir insanla birlikte olur asla anlamam, "sana değil çevreye güvenmiyorum." klişesi de tam bir saçmalık. Eşine, partnerine güvenen insanı çevre ilgilendirmez. Çevreye güvenmiyorsun ama fatura erkeklere kesiliyor. Bu kıskançlık yüzünden adamlara hayatı zindan edip huzuru kaçınca da "niye böyle oldu şimdi?" diye dert yanan kadınlar var.
Bilemiyorum Allah benim mizacıma kıskançlık duygusu vermemiş, o yüzden kıskanç insanları hiç bir zaman anlayamadım. Gereksiz bir reaksiyon.

Buradaki kadınların büyük bir kısmının da senin anlattığın modelden pek farkı yok. Bazıları elinden gelse kocalarının poposuna düğüm atacak kendilerinden habersiz tuvalete gitmesinler diye. :)
Hayatta anlam veremediğim tek duygu kıskançlık duygusu. Bir insan neden güvenmediği bir insanla birlikte olur asla anlamam, "sana değil çevreye güvenmiyorum." klişesi de tam bir saçmalık. Eşine, partnerine güvenen insanı çevre ilgilendirmez. Çevreye güvenmiyorsun ama fatura erkeklere kesiliyor. Bu kıskançlık yüzünden adamlara hayatı zindan edip huzuru kaçınca da "niye böyle oldu şimdi?" diye dert yanan kadınlar var.
Bilemiyorum Allah benim mizacıma kıskançlık duygusu vermemiş, o yüzden kıskanç insanları hiç bir zaman anlayamadım. Gereksiz bir reaksiyon.
ilk cümlenden son cümlene kadar yüzde yüz haklısın. teşekkür ederim.

İnsanlar eşini, sevgilisini kıskanabilir çok doğal bir durum. Her sevgilisini eşini kıskananı, ya da kanki demesini kabul etmeyen bir partneri “Kezban” diye nitelendirmek çok yanlış.
Size göre nasıl sizin düşünceniz doğru geliyorsa Ona göre de onun düşüncesi doğru.
Size bu şekilde cevap vermesi hoş değil ama , sizin de kelimelere anlam yüklemem deyip de kanki demeniz bana doğru gelmedi. Madem bi anlamı Yok, kullanmayın.
Benim eşime de birisi kanki dese açıkçası Benimde hoşuma gitmez ama cevabı o bayana değil eşime veririm. Bu ne samimiyet diye.
Belki geri kafalı veya eski kafalı diyen olacak ama bana ters bu tarz şeyler bu da benim görüşüm. Evet üniversite ve okul arkadaşı olabilir iş arkadaşı olabilir ama, okul arkadaşı okulda , iş arkadaşı işte kalır. Gecenin 12 sinde iş arkadaşı eşime mesaj atamaz naber napıyorsun diye. İsterse 10 yıllık iş arkadaşı olsun, normal karşılamam. Herkesin kocamın Peşinde koştuğunu da düşünmüyorum. Bu karakter meselesi. Adamın içinde varsa çok mülayim sakin adam da bunu yapıyor ve herkes kendine yakışanı yapar.
Ama;
Herşeyin bir adabı olduğuna inanıyorum. Bekarken olan rahatlık ve arkadaş samimiyeti evlenince ya da bir ilişki yolundayken aynı olmamalı.
Bir erkeğin gece yarısı kadına/ erkeğe hal hatır mesajı atması, veya günlük hayatta canımlı cicimli konuşması bana ters. Kim ne derse desin.

hay allahım, sevgili olunca ya da evlenince tapulu malınız oluyor zaten bu adamlar, kadınlar, öyle değil mi... kimseyle ilişki kurmasın, arkadaşlık etmesin, başka aktiviteler yapmasın, hobisi de olmasın, tanıdığı da olmasın. kapatın kendinizi bir fanusa, sonsuza dek öyle mutlu bir şekilde yaşayın.

hadi en iyi ihtimalle düşünmeye çalışıyorum, diyelim ki karşımızdaki kadın çok kıskanç biri, peki kullanması gereken üslup bu mudur? sevgilisi olan birini merak edemezsin bilmem ne. yaş kaç acaba, 16? biraz olgun olun, kadın olun allah aşkına... "x gayet iyi, merak edilecek bir durum yok, size iyi günler dilerim" gibi kompleks içermeyen ama bir o kadar da soğuk, kısa kesen bir mesajla cevap verebilirdi. yani yok sen herkese böyle misin, yok neden kanki dedin, yok merak edemezsin, bi daha arama gibi acayip acayip laflarla kendini komik duruma düşürmeye ne gerek var? zaten insan sevgilisine/eşine asılan biri varsa bunu aptal değilse anlar ve gerekli uyarıyı sevgilisine/eşine yapar. bu aşırı kıskanç ve tüm kadınların kendi vasat tipli koca ve sevgililerinin peşinde olduğunu düşünen kadınları her ne kadar anlayamasam da söyleyebileceğim tek şey, yapıyorsunuz bari doğru bir üslup kullanın.

Back
X