Bazı öğretmenlerin düşüncesizliği

:) ilk calistigim okulda ole subay çocuğu yada aşiret ağalarinin cocukkari... Sormadan biliyordk kimin ne olduğunu.. Farkli davranirmiydin derseniz onlara davranmadik ama bu beljide veliden kaynaklandı.. Çünkü ozel muamele iatemiyolardi.. Şimdiki okulunda çoğu velim dilencilik yapiyor. Saka yapniyorum yazkari büyük şehirlere gidip dileniyolar cadirda yasiyolar..

Hayır hanımefendi tartışma yaratmak için açmadım. İlkokul 1. sınıfa yeni başlayan kardeşim için açtım. Ve yıl 2014 siz 90'larda mı kaldınız?
yok canım ben 2014 teyimde sizin öğretmen biraz geri kalmış rehber öğretmen falan yok okulda heralde öğrenci tanıma fişleri denen bişey var rehber öğretmen okulun ilk haftalarında verir sizde öğrencilenerinize uygularsınız yani 6 yıldır benim gördüğüm bu ama öğretmeiniz konuşacak bişey bulamamış öğrencileri konuşturmak için sormuş heralde art niyet aramamak lazım sayın veli bunu da mı sorun yapacaksınız ya pes..

Ben en çok "cümleleri bakmadan yazdırın" ödevini çocuğun gözünü kapatarak yaptırmaya çalışan veliye gülmüştüm.
Ondan sonra evrakların yarım gelmesi, ona buna yalandan doldurulmuş olmasını önemsemedim hiç:)

yanınıza cağirip sorabilirsiniz ... Anlamadığım sorulması değil bu herkesin icinde sorma fantazisi
yanina cagirip sordugim oldu baslarda sonra bir bakiyosunki bas edilmiyor çünkü sinifta 50-60kisi var birini yandan acgirip sorduğunda diğer sinif cosuyor guruktu paturti mudur kapida beliriyor nedir bu gürültü diyor... Sonra mecburen sorup geciyosun.

Siz her okulda rehber öğretmen olduğunu mu saniyosunuz..

Simdi bazi arkadaslar sinifa anne babayida sokuolar demis sunu belirteyim
1. Sinif ogrencileri uyum surecinde korkuya kapildiklari icin annelerini yada babalarini istiolar olmayinca agliorlar cunku ilk defa bole bir ortama giriorlar ortama guvenene kadar ailesinden birini mutlaka istio o zaman aa olmaz ailesinden vefat eden biri vardir simdi alamam mi diycez
Ayrica her cociugun farkli aile hikayesi zaten var cocugun giyiminden kusamindan zaten ailenin durumu anlasilio ogretmen bunu bence kendisi icin deil icinde bulundugu ortami ne derece kabul ediyor die bakio bir cocuk babasi iscide olsa isci diebilmeli ve ilkokulda cocuklar birbirlerine karsi cok acimasiz en ufak sey bile dalga konusu olabilior o zaman onlara arkadaslarinin ne kadar kirilabilecegi uzulebileceginden dogarken onun bunu secme sansi olmadigini anlatioruz empatinin temellerini atioruz okul hayatin ogretildigi yer deil mi kalkipta ailenin mahremiyetini kimseyle paylasmioruz bence ii niyetli bi baslik deil bu

Evet form var ama bazen onu doldurabilecek okuma yazma bilen aile yada umursayip dolduracak aile yok.. Her okul şairi donanimli değil ne yazikki.. Her ne kadar 2014 tede olsak çoğu okul çok geride kalmis durumda

Yukarıda tam da bunları anlatmak istemiştim..

interntte de var bu formlardan rehber öğretmen şart değil
Benim velilerin okuma yazma bilmiyorlardi. Uç karisi vardi kiminin kimi çocuğum dedesi yerine kayitliydi.. Dilenen velim var.. Cadirda yasayan.. Siz bu insanlarin formlari doldurduğunu mu sanıyorsunuz.. Ne yazikki keşke o kadar kolay olsa formu versem gelse.. Bende derste Dersime Baksan ne güzel olurdu..

Kız çocuğunu okula göndermeyen adamla kavga edip ölüm tehdidi alıyoruz. İnsanlar "özelimiz" derdinde.
Gerçi ben bu sene merkeze geçtim artık ama köyde yaşanan senelerimi de unutamam.
Her okul kolej mantığında değil.
Keşke öğretmenlerin tek işi ders öğretmek olsaydı, ya da bu şekilde içimiz rahat etseydi hayat daha kolay olurdu.

arkadaşım senin sorunun şu an çok farklı yapma o zaman yani ne yapalım ne diyeyim şimdi ben sana biliyoruz insanların ne şartlar altında çalıştığını ama bazı veliler anlamıyor işte çocuklara ne soracağımıza bile karışıyorlar işte diyecek bişey yok şanslısın bir yandan senin bu tarz velilerin olmaz..

ben de öğretmenim. bugüne kadar öğrencilerime "baban, annen ne iş yapıyor, mesleği ne?" gibi sorular sormadım. sene başında tanışırken ad ve soyadlarını sorar, adlarını hafızama almaya çalışırım. zaten zamanla her yönleriyle her şeyleriyle tanıyoruz. ayrıca öğrenci tanıma formlarında öğrenciler ve aileleri ile ilgili bazı bilgiler mevcut.

Kendi okul hayatim ve cocugumda da öyle karşılaşmadım şans diyelim ilk hafta sınıfa velilerin alınması konusu ise evet saçma bencede

Kesinlikle katiliyorum..bi ara birde veli ziyaretleri vardi. Hic bilmediğimiz insanların evine gittik.. Tehditler sarkintiliklar.. Çok haklisiniz ben hala koy okulundayim.. Orta okulda nisanli olmayan öğrencim yok daha ne diyim.. Kizlarin konusttuklari şey kaç bilezik takmos kim kimleymis falan..

Belki meslekleri sormak gereksizdir ama orada ölçülen çocuğun kendisi ve çevresini ifade edebilme kapasitesidir. Ayrıca bazı bayanlar demişler ki işte birisinin babası doktor ama birisinin ki hamal bu çocuk üzülecek ilk haftadan diye. Yok öyle bir şey asıl önemli olan orada çocuğun ebeveynleriyle gurur duymalarını sağlamak. Dimdik ailesinden utanmadan, herkesle paylaşabilme gücü verilmeli çocuklara. Ebeveynleri vefat etmiş cocuklar için gerçekten çok zor bir durum ben de kısmen bilirim. Ama yok sayarak ya da gizlemelerini sağlayarak onlara bir şey kazandırmayacak. Ayrıca sosyokültürel-ekonomik ayrım yapan öğretmenleri de tabii ki kınıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…