Bazı öğretmenlerin düşüncesizliği

Çok uç iki örnek olmuş bana göre.. :) doktora sorsan o da kendi mesleği için aynı şeyi söyler, onu demek istedim...
Neden uç olsun ki...
Bakın hastanelerde bile "personel ile tartışmak yasaktır" tarzı bir ibare asılıdır. Haksız mı haklı mı buna bakılmıyor bile.kimse doktora tutup boğaza öyle bakılmaz, iğne böyle vurulmaz diyemez. Ancak veli olan ,öğrenci sıralarına oturmuş olan herkes öğretmenliği bildiğini zannederek akıl verir. Bu konu için söylemiyorum yanlışlar söylensin o farklı bir mesele ama fazla mğdahale de hoş değil.

ben de görmedim. bu bir tesadüf mü acaba? dersin ortasında sırayla kalkardık, annem şöyle, babam böyle, memleketim şurası diye sırayla derdik. ama öğretmen not tutmazdı. neden acaba? sormak lazım....
:S

Vurun abaliya.
Nedir su cektigimiz.
Doktor sorsa gik cikmaz ama ogretmen yapinca dusuncesizlik.Nedir bu insanlarin deseniz olmaz miydi ?
Doktor hastanenin ortasında kısır olan bir adama sizin erkekliğiniz var mı? çocugunuz oluyor mu? vs gibi bir soru sorsa hmm haklısınız doktor sorsa sorun değil, tepki vermez kimse.
Belli ki aile konusunda hic acı cekmemişsiniz.
Belli ki öğretmenlerin size sınıf ortasında soruşları canınızı hiç acıtmamıs. Dalga ya maruz kalmamışsınız.
Tebrik ediyor, hayatınızın geri kalanında bu tutumunuzu bozmamanızı öneriyorum, yakışıyor size.

zaten kimsede öğretmene matematik öyle anlatılmaz, türkçe böyle anlatılmaz demez..

Valla bir öğretmen var koalina, birde öğretmencik var... meslekten men edilmesi gerektiğini düşündüğüm öğretmen de var, elleri öpülecek öğretmen de var.. bunu tartışmak çok gereksiz :)

gerçek bir şey var ki o da anne baba iyi işler yapıyor ve ekonomik durumları yerindeyse çocuğa bakış açısı saygın oluyor, ama babası inşaat işçisi diyelim ya da bizim zamanımızın en söylenemez meseleği apartman görevlisi diyelim, bu çocuk öğretmenin gözünde diğerinden -1 adım not alıyor. tamamen bakış açısı.
iki öğrenciye eşit yaklaşanlar da var mutlaka ama anne baba mesleğinden dolayı tercih konusu edenler de mutlaka var.

ben de görmedim. bu bir tesadüf mü acaba? dersin ortasında sırayla kalkardık, annem şöyle, babam böyle, memleketim şurası diye sırayla derdik. ama öğretmen not tutmazdı. neden acaba? sormak lazım.... :S

Bu bilgileri okul psikologları tutmuyor mu artık ya... kağıt dağıtıp topluyorlardı bir aralar..

Arka fonda ne caliyor bunlari yazarken?
Dramatizasyonda cigir acmissiniz da.
Yakisiyor sizeler tutum bozmamalar hayirdir napiyoruz biz burda yahu?
Demek istedigimi benim anlayan anladi.Ogretmen hik dese gik dese konu aciliyor doktor olsun hakim olsun memur olsun yeri geliyor adam yerine koymuyor cit yok.
Nasil anlamak isterseniz de anlayin umrum da degil yani.

Doktorlardan dem vurulmuş da bir çocuk doktoru gelse de anlatsa ne çektiğini.. Size bagiran veli hastanede doktora bagiriyor okula gelince başka bir insan hastaneye gidince başka insan olmuyor..

Artik meslekleri birbiriyle kiyaslamaktan vazgecsek :) sonuçta her mesleğin var zorluğu
kendi mesleğinin daha zor olduğunu anlatmak burada "eleştirilen" konuyu yok saymiyor ya da bunu hakli hale getirmiyor.

Baslik bile dikkatle acilmis "bazi" öğretmenler yazilmis. Siz o bazilarindan değilseniz ne mutlu size..

bende öğretmenim ve uyum haftası içinde olduğumuz bu günlerde minicik yüreklere dokunup onlarla vakit geçirmek yerine ana babasıyla uğraşmak zorunda bırakılıyoruz. sanki birtek kendi çocukları var başkada kimsenin çocuğu yok.valla velilerimin ne iş yaptığı değil, bana saygı duyup o şekilde davranması önemli

bende öğretmenim ve uyum haftası içinde olduğumuz bu günlerde minicik yüreklere dokunup onlarla vakit geçirmek yerine ana babasıyla uğraşmak zorunda bırakılıyoruz. sanki birtek kendi çocukları var başkada kimsenin çocuğu yok.valla velilerimin ne iş yaptığı değil, bana saygı duyup o şekilde davranması önemli

Sapla samani ayiramadigimiz bir konu daha.

Alnındna öpüyorum.
İşin kötüsü burda sapla samanı ayıramayan cahil cühela insanlar değil. Eğitimli ve yeni nesilleri eğitecek insanlar. Bu kadarcık bir şeyde bile eleştiriye sonsuz kapalı olmayı, neyin eleştirildiğini bile anlamadan direk meslek savunmasına geçilmesini ben anlamıyorum. Burda bir konu oluyor neyse diyorsun bu bir kişi. En fazla bu kafa ile yetiştirdiği kendi çocukları zarar görür. Burda bir öğretmenin bu şekilde davranması ne kadar katastrofik tahmin edebiliyor musunuz?

Aslinda bu her iki taraf icinde gecerli. Ogretmen olanlar ve ogretmen olmayanlar.

Cozum sinifin ortasinda tek tek sormak degil ama ogretmenler de zaman kitligindan sikayetci. Bunu sinifin ortasinda soran ogretmeni de ilgisiz ve kotu ogretmen diye suclamakta abes. Bu durumda ya sinif disi veliyle gorusulur ya da sinif ici sormak yerine cocuklardan yazili olarak yazmasi istenir.

Çok uç iki örnek olmuş bana göre.. :) doktora sorsan o da kendi mesleği için aynı şeyi söyler, onu demek istedim...
Neden uç olsun ki...
Bakın hastanelerde bile "personel ile tartışmak yasaktır" tarzı bir ibare asılıdır. Haksız mı haklı mı buna bakılmıyor bile.kimse doktora tutup boğaza öyle bakılmaz, iğne böyle vurulmaz diyemez. Ancak veli olan öğrenci sıralarına oturmuş olan herkes öğretmenliği bildiğini zannedetek akıl verir. Bu konu için söylemiyorum yanlışlar söylensin ancak her şey söyl

Denmez diyorsunuz ama deniyor.
Okuma-yazma bilmeyen veli bile gelip hocam şöyle anlat diyebiliyor.
O yüzden yaşananlara ve anlatılanlara kulak verin, öyle de değildir demeyin:)
Muhakkak her meslekte iyiler-kötüler var ancak öğretmenliğe laf geldi mi kendimi otomatikman savunmada hissediyorum. Bakanından halkına, polisinden başbakanına herkesin çok dilinde 2-3 senedir. Rahatsızım:)

Birileri karanlığa söveceğine bir mum yaksa daha işe yarar bence. Bu vesileyle belirtmek istedim.

Sen burada cahil bir insandan bahsediyorsun, okuma yazma bilmeyen bir insan, kalkıpta öğretmene ders anlatışı hakkında yönlendirme yapmaya çalışıyorsa ahmaktır.. ama bu olayda çok nadirdir.. bütün okuma yazma bilmeyen veliler yapmamıştır bunu herhalde...

Aradaki çürüklere çürük demek seni rahatsız etmesin, 2-3 sene değil 20-30 sene de konuşulur bir şeyler düzelecekse eğer...

sadece öğretmenlik değil, her meslek konuşulsa keşke böyle...

Mum yakmak demişken, nasıl birşey bekliyorsun mesela?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…