Bazı öğretmenlerin düşüncesizliği

Çözüm üretmek yani.
Tıpkı yolun ortasındaki taşa kızmak gibi.
Bunu kim koydu buraya ne biçim memleket diyeceğimize alıp bir kenara koysak daha yararlı.

Çok genel bir cevap oldu bu... ben senin kişisel olarak beklentini merak ediyorum...

Çok genel bir cevap oldu bu... ben senin kişisel olarak beklentini merak ediyorum...

Misal öğretmenlerin çocuk psikolojisinden anlamadığı düşünülüyorsa şu boş boş geçirdiğimiz sadece adı olan seminer dönemlerinde, ilgili kişilerden gerçekten seminer alınabilir. Slayttan okunan seminerlerden bahsetmiyorum, katılımlı ve işe yarar olanlardan.
Veliler de öğretmenler yatıyor, öğretmen gelmedi,öğretmen çok ödev verdi diye şikayet etmek yerine milli eğitime bu tarz öneriler sunup baskı yapabilirler.
Şikayet değil çözüm yani...

Seminer döneminde yapılacak olana veli karışamaz ki... seminer dönemleri genelde "bazı" öğretmenlerin en arka koltuklara geçip rüya görme zamanları olarak kullandıkları zamandır :) herkes için değil ama dinlemeyen onu da dinlemez..

Orta yol bulunur tabiki. Orta yol bulmak istersen ama. Fanatikçe her söylenene kapalı olmak yeni nesilleri yetiştirecek insanlara yakışmıyor.

Dinlenecek bir şey olmuyor ama.
Gidip çay-kahve içiyoruz.
Geçen seneki seminerlerden birine canlı yayına Ece Erken'in bağlandığını hatırlıyorum. Malum kendisi ünlü eğitimcilerimizdendir, çok işimize yaramıştı:)
Veliler öğretmenlerin 2 aylık yaz tatiline laf etmeyi biliyorlar ancak çocukları evde iken bizim okulda ne işimiz olduğuna bir çözüm bulamıyorlar. Ya da ben henüz böyle bir veli görmedim. Biri de çıkıp isteyen öğretmenler yaz tatilinde bir kaç saatlik kurslar açsın, çocukları gönderelim vs desin misal.
Sadece öğretmenlik için değil, genel anlamda şikayet bol ancak çözüm önerisi yok.
Önerin yapılsın.

Orta yol bulunur tabiki. Orta yol bulmak istersen ama. Fanatikçe her söylenene kapalı olmak yeni nesilleri yetiştirecek insanlara yakışmıyor.

Iste ben direk kesip bicmek yerine orta yolun bulunmasi taraftariyim. Oteki turlu bir konusma iki tarafa da yarar saglamaz aksine zarar verir. Neyse ... Ciktim.

Iste ben direk kesip bicmek yerine orta yolun bulunmasi taraftariyim. Oteki turlu bir konusma iki tarafa da yarar saglamaz aksine zarar verir. Neyse ... Ciktim.

İşte misal biri der ki bu soruları öğretmenin sormaya hakkı yok. Ben ona karşı dururum. Orta yol bulmaya çalışırım. Diğer tarafta da sınıfın ortasında istediğimizi sorarız diyene de anlam veremem. Orda da sınıfın ortasında sormadan yapılamaz mı derim. Ama 5 yaşındaki bir çocuğu yıllar sonra burda anısını anlatırken bile gözlerini dolduracak kadar üzmenin orta yolu yok. O üzülmemeli o kadar.

Özel kurumda mısın sen? Devlette genelde öğretmenin değil tatiline laf söylemek, öğretmen velinin kolundan itip kapının önüne kadar çıkarabiliyor :) özel okulda veli profili daha eğitimli sayılır, ama arada yamuk yumuklar da var tabi.. :)
Her soruna çözüm olmadığı için, tam olarak düzeleceğini sanmıyorum, ama Allah'tan ümit kesilmez.. :)

Kolay gelsin sana da :)

öncelikle belirteyim bir öğretmen olarak yazıyorum.Lisede görevliyim. artık öğrencilere annen baban ne iş yapıyor gibi sorular sorulmuyor pek .soruluyorsada bunu art niyetli bulmuyorum ,soran öğretmen arkadaşlarımında bazılarının kastettiği gibi veliden bir beklentisi olduğu için sorduğunu düşünmüyorum. yani öğrencimin babası örneğin tesisatçı ise aman aklımda tutayım lazım olursa çağırırım demiyorum. peki öğretmen sormasın çoçuga babasının mesleğini diğer çocuklar öğrenmiyorlar mı ? Bu çocuklar birbirlerine hiç soru sormuyorlar mı konuşmuyorlar mı?inanınki bir birlerine harçlıklarını bile soruyorlar Örneğin Ali nin babasının çöpçü yada hamal olduğunu öğrenince dalga geçmiyorlar mı, geçiyorlar . burda sorun kusura bakmayın ama bazı ailelerin çocuklarını terbiye edememiş olmasından kaynaklı. geçen dönem başımdan geçmiş bir olayı anlatmak istiyorum. rehber öğretmeni olduğum sınıfa boş birer kağıt dağıttım kendilerini tanıtmalarını okul hakkındaki şikayetlerini ve isteklerini yazmalarını istedim. bir öğrencim babasıyla henüz yeni 15 yaşında tanıştığını çok iyi anlaştıklarını yazmış.neyse ikinci dönem bu kız öğrencimi okul sınıfta gözleri ağlamaktan şişmiş bir halde buldum . kantine indirdim bir çay aldım ne oldu diye sordum .bir arkadaşıyla tartışmış arkadasıda ona sen zaten nesin ki altı üstü babasıyla yeni tanışmış bir p.ç demiş okulun ortasında .şimdi öğretmeni sormadı ama bu çocuk rencide oldu neden iyi yetişirilelememiş ailesinin nerde nasıl konuşmasını öğretemediği bir çocuk yüzünden veliler sürekli başlarını eleştireceğinize söyle dönüp bir kendinize bakın ben evladıma doğruyu yanlışı saygı öğretebiliyor muyum diye. bence durum biraz abartılmış yok özelimiz falan diye yani ne olmuş sormuşşa öğrenci bize hocam evli misiniz çocuğunuz var mı diye soruyor sizin mantığınızla düşünürsek öğrenci fazlasıyla özelimizi deşmeye çalışıyor .siz çocuğum bir başkasının çocuğunu maddiyat ve ailesine söz söyleyerek rencide ediyor diyemiyorsunuzda öğretmen soru sormuş...

Hayır değilim devletteyim.
Veliler genelde çok fazla söz sahibi aslında, yapıcılarsa olsunlar elbette. Çözüm sunan veli candır :)
Ayrıca ne münasebet iteklemek falan...Bu tarz şeyleri yapabilen öğretmene gerekli işlemler yapılmalı
Şu anda sorunların çözümünden ziyade daha da karmaşıklaştırma evresindeyiz.
Öğretmenler, sistem, idareciler, koskoca bakanlık her biri sorunlu nasıl çözülür bilemem.
Kimsenin de öğretmenleri nitelikli hale getirmek gibi bir çabası, isteği yok.

kaç yıl önceden bahsediyorsunuz acaba artık öğrencileri tanımak için belirli formlar var onlar evde aileleri tarafından doldurtuluyor burada tartışma yaratmak için mi açılıyor bu konular ya çok komiksiniz gerçekten..

Bazı öğretmenler bunu istemiyor ki, ben zaten her şeyi biliyorum modundalar.. kimisi isteyerek bile öğretmen olmamış.. daha meslek seçimi yaparken hata başlıyor, hangisi tutarsa ona giderim mantığıyla bu kadar..

Siz gerçekten öğretmenmisiniz? Ne diyeceğimi inanın bilemedim, burda kimse kimseye linç girişiminde bulunmamıştı ancak sizin şu davranışlarınızla konuya başlı başına örnek oldunuz. K.bakmayın ben sizin gibi birine mesleğiniz öğretmen diye saygı duyamam. Kötü bir örneksiniz.

Çocuğa aşırı düşkün veli de normal değil, anne babaya aşırı düşkün çocuk da ama bunu anlatamıyorsunuz maalesef..
Bazı veliler ısrarla yanlışa devam ediyor, çocuğa yapışıyor, çocuk ona bağımlı kalsın istiyor adeta..

40 dklık bir ders saati müfredatı uygulamaya yetmiyorken bir çocuğun babasının mesleğini öğrenmeye dair özel bir çaba sarfedip buna sınıfta vakit harcamam ben zaten. Harcayan öğretmene de şaşarım..

Dediğiniz gibi veliden almaya çalışırım bilgiyi, alamıyorsam çocukla özel konuşurum.

Ama bilmediğiniz çok belli aydınlatayım bayanlar; bir çocuğun anne babasının mesleği ile ilgili bilgiler, etkinlikler bizzat Hayat Bilgisi dersinde mevcuttur.
Örneğin konu meslekler: Büyüklerimizin meslekleri ile ilgili araştırma yapalım, röportaj yapalım.
Yine örneğin konu özgeçmiş: Annenizin ya da babanızın özgeçmişini yazın.
Bu arada ders kitabında bir çocuk tanıtım yapıyor Şurada doğmuşlar da annem öğretmen, babam doktor diye.

Ne yapalım bu çocuklar için bu etkinlikleri atlayalım mı?
Ya da ödev verdik sınıfta paylaşıyoruz. Bu çocuklara paylaştırmayalım mı?

Doğru olan bir ayıpmış gibi babasının mesleğinden utanıp saklamasını mı, yoksa alın teri, namusu ile çalışan ebeveyni ile gurur duymayı öğretmek midir?

Yapmayın Allah aşkına. Biz çocuklara bu memleketin her mesleğe ihtiyacı var. Her meslek önemli ve değerlidir, yokluğundan insanlar olumsuz etkilenir diye öğretiyoruz.

Babası çöpçü, kapıcı diye bir çocuğun utanmasını destekleyip hayat boyu karşısına çıkan insanların düşünceli olmasını bekleyemezsiniz.

Topluma giriyor o çocuk, alay edenlere, küçük görenlere karşı annesi ile babası ile gurur duyduğunu gösterebilmeli.
Dimdik ayakta durabilmeli..

Sizin gibi düşünenler o baba mesleğine göre ayrımcılık yapan öğretmenlerin ekmeğine yağ sürüyor o zaman. İtiraf edin..
Utanılacak bir durum olarak görüp, saklanması gerektiğini düşünen sizsiniz çünkü.

Bu kafayla bu ülkede çok ''Feriha''lar daha görürüz..

Hayır hanımefendi tartışma yaratmak için açmadım. İlkokul 1. sınıfa yeni başlayan kardeşim için açtım. Ve yıl 2014 siz 90'larda mı kaldınız?

Ayrıca anne ya da baba hayatta değilse veya ayrılarsa bu öğretmene okulun ilk günü bizzat veli tarafından söylenir özel konuşmak istiyorum diye. Wc sorununu söylemeye gelen ya da benim çocuğum en önde otursun diye istek yapmaya gelen veli bu önemli konu için de gelsin bir zahmet..

O çocuklar için yapabileceğimiz tek şey ''Annen nerede?, Babana söyle.'' gibi çocuğa özel cümlelerden kaçınmaktır.
Kitaptaki cümleleri, kazanımları değiştiremeyiz. Onu konunun dışında da tutamayız.
Hassas olduğunu bilerek davranabiliriz ancak...Sevgiyle, eksiğini tamamlamaya çalışarak..

Buradaki öğretmenlerimiz belli ki işini layıgıyla yapmaya çalışan öğretmenlerimiz.Yanlış anlaşılmak istemem ama bir çok eğitimci öğrencisini sosyoekonomik durumuna göre şekillendiriyor.Çocuklar da kendi arasında bunu bilerek arkadaş çevresi kuruyor.İlkokulda ortaokulda diyeyim daha çok genelde öğretmen çocugu,doktor çocugu,babası subay,annesi mühendis, babası avukat gibi tabirlerle hatırladıgım daha çok kişi var.Esnaf ya da serbest meslek erbabı velilerin çocuguna neden böyle muamele edilmiyor hep merak etmişimdir.Esnaf çocuguyum sürekli nerde nasıl çalışıyor ne satıyor cümlesini duymaktan gına gelmişti bir ara.Neyse ki liseye giderken emekli olmuştu da soruları kısmen kısaltmışlardı.Aa bir de nerden emekli kısmı var neden sorduklarını bizzat anlamış değilim.Hayır prim mi yatıracaksınız öğretmeni vakti zamanında ikramiyesini mi soracaksınız.

çok komiksiniz ya. çocuklara bir kağıda yazmalarını ve size vermelerini söylemek tek tek ayağa kaldırıp,sormaktan daha kolaydır eminim.
Si cocuklari harika saniyosunuz sanirim v.. Biz zaten evrak veriyoruz evde doldurup getirsinler diye..evrak geri gelirse ne ala.. Belki benim calistigim okullar sebebiyle bilmiyor ama. Evraklar hep yarim gelir yarisi bos olur.. Anca ozaman sorarim ki oda sinifta olmaz genelde..

hatirlarmisiniz bilmem o formlarda hapiste yakininiz varmi diye sorular bile vardi.. Benimde velikerim okuma yazma bilmezdi her çocuğu yanina cagirio soraradik.. Sayfalarca saçma soru vardi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…