- 29 Ağustos 2008
- 4.086
- 613
- 448
- Konu Sahibi Zengin Ama Mutlu
-
Bir ogretmen ogrencisinin herseyini bilmek zorundadir anne babasi ayni evde mi sag mi ne is yapar egitim seviyesi nedir cocuk okula nasil geliyor servislemi kim okuldan aliyor kardes sayisi kendine ait odasi var mi daha onceden gecirdigi bir rahatsizlik var mi surekli kullandigi ilac var mi daha bircok bilgi sinif veya rehber ogretmenin dosyasinda bulunmak zorundadir yoksa inanin biz kimsenin babasinin meslegini merak etmiyoruz rahatsiz oldugunuz konuya gelince baba meslegini sorunca ve babam yok cevabini alinca o yavrumuzun diger cocuklar tarafindan ezilmesi ve dalga gecilmesin
Çok iyi hatirliyorum lisedeyiz.
10. Sinif fln. Hoca sordu herkese baban ne is yapiyor ? Annen calisiyor mu ? Bir arkadaşa geldi sira yine sordu hoca .
Serbest meslek dedi. Ne yani dedi ?
İnsaatci dedi oğlan. Hm iyi dedi hoca sadece.
Ama nasil asagilar bir tonla.
O oğlan orda basini önüne eğdi kaldı.
İçim buruldu resmen.
Birde ilkokulda katki parasi mi ne vardi.
Herkes verdi Bekir diye bir çocukkkaldı o vermemiş bi tek.
Hoca cagirdi bagira bagira Gel buraya Bekir. Nerede bu para ? Bu kadar mi fakirsiniz oğlum siz diye.
Çocuk ağlamayabbaşladı orada ama bende de durumlar ayni. Bu kadar olur ya.
Yaziklar olsun boyle öğretmenlere.
ay yok ya o kadar da değildir bilmiyorum var mıdır veliden bir beklenti içine giren ama yazdığınızı okurken ben utandım. ne bileyim o kadar da yoktur diyorum ben yine de. ona inanmak istiyorum. velim doktor olsa ne inşaat işçisi olsa ne yani düşününce.
ama bilmek gerekiyor çocuğun aile bilgilerini, sağlık durumunu vs özellikle rehber öğretmeni olduğumuz sınıfın. kardeş sayısından tutun da sürekli kullandığı ilaçlara geçirdiği ameliyatlara kadar sorulur öğrenci tanıma fişinde. e okul'da da vardır zaten ilkokul-ortaokuldan getirdiği bilgiler biz onlarda değişiklik varsa güncelleriz.
Tek tek yanınıza çağırıp sorabilirsiniz o halde ?Siz cocuklari formdan ibaret gorebilirsiniz
sinifin sosyoekonomik duzeyini belirlemek ya da yardima ihtiyaci pls. Ogrencileri belirlemek amacli ogrenci tanima fisleri diye bi mahogany var ogrenciler bunu velileriyle doldurup sinif rehber ogretmenlerine teslim ediyorlar ve kimse ailesinin ekonomik duzeyini babasinin meslegini o kadar insan icinde paylasmak zorunda kalmadan ggerekli ogretmeniyle paylasmis oluyor.. Yani bunu sormalari tamamen gereksiz meraklari.. okul psikolojik danismani ( rehber ogretmeni ) olarak benim dusuncem bu... Sinif icinde sorulmamali bu tarz sorular..Bunun meslekle alakası yok, bence kişisel. Bazı insanlar üstlerine pek de vazife olmayan konularda pek meraklı olurlar.
Yine de olumlu bir açıdan bakacak olursak, sınıfın sosyo-ekonomik düzeyini test ediyor olabilir. Sınıfın ihtiyaçları için ortalama ne kadar yardım toplanabilir, kim ne gibi katkıda bulunabilir diye de düşünen öğretmenler var. Bu da devlet okullarında gerekli çünkü bakanlıktan alınan yardımların düzeyi belli. ama ihtiyaçlar hiç bitmez.
Sınıfa veli alınabilir gerekiyorsa ilk hafta ama bu teyze, dayı, hala da olabilir. Çocuğun kendine yakın hissettiği aile bireyi olursa, çocuk için çok zorlayıcı olmaz. Annesi babası olmayan bir çocuk, bu acıyı sadece sınıfta değil her yerde yaşıyordur zaten. Hayatın her alanında karşısına çıkacak bir konu bu.
sinifin sosyoekonomik duzeyini belirlemek ya da yardima ihtiyaci pls. Ogrencileri belirlemek amacli ogrenci tanima fisleri diye bi mahogany var ogrenciler bunu velileriyle doldurup sinif rehber ogretmenlerine teslim ediyorlar ve kimse ailesinin ekonomik duzeyini babasinin meslegini o kadar insan icinde paylasmak zorunda kalmadan ggerekli ogretmeniyle paylasmis oluyor.. Yani bunu sormalari tamamen gereksiz meraklari.. okul psikolojik danismani ( rehber ogretmeni ) olarak benim dusuncem bu... Sinif icinde sorulmamali bu tarz sorular..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?