bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

Kadin her gün neden bedava baksin. yaslanmis rahat edeceği bi zamanda. parayla baktığına şukredin. el değil sonuçta. siz çok maas alanlari da anlamıyorum. bizim kazancimiz sizin gelirinizin 3 te biri bile değilken bile sizin gibi davranip keriz gibi hissetmezdim. siz ödeme yapmadan o kadının çocuğa her gün özenle bakmasi da o kadin icin kerizlik olmaz mi. ne diye zamanini emegini size heba etsin. bi değerli sizin vaktiniz mi. o kadinin da bir dünyası cani ruhu var. bencillik kötü bişey.

Aaa bide ev temizleyip yemek yapıyor. ne fedakar

Canım sonuçta kaynın okuyor, sizin verdiğiniz para bir nevi destek onlara. Sen etraftan gelen kötü yorumlara takılma. Üstelik kadın evini temizleyip yemek de yapıyormuş. Verdiğin parayı hoşgör. Emin ol bakıcı tutsan sadece çocuğa bakmak için bile 1000 tl ister. Bu nedenle sıkıntı çıkarma hiç, hem onlar da ekonomik olarak rahat ederler biraz.

tabi ki verilmeli. o insan da kim olursa olsun kendi zamanından fedakarlık yapıyor sonuçta

Valla düşüncen böylyse evet calışma bebeğine kendin bak

İhtiyacı var demek ki yardım amaçlı verdiğini farzet

Durumunuz iyiyse ve ihtiyaçları varsa çocuğunuza bakmasa bile yardım amaçlı verebilirsiniz ki sizin çocuğumuza bakıyor.
Bende çalışırken kv görümce ve annem baktı hiç birine para vermedim kabul etmezlerdi bende ihtiyaçları olan bişey olursa alıyordum.

Bence siz doğrusunu yapıyorsunuz. Nihayetinde karşınızda ufacık rakamlarla hayatını idame ettirenler var. Siz onlara verdikçe kazancınız bereketlenecektir.
Kulaklarınızı o insanlara tıkayın.çocuğunuza da iyi bakılıyorsa bence hiç takılmayın

Konu sahibi günlerdir ortada yok. Buraya yazdıklarımızıda okumamış olabilir. Umarım arkadaşlarının gazıyla yanlış birşey yapmamıştır.

Öylemi dersiniz en son konu açtığı zaman aktif olmuş o yüzden yazdım. Ama aktif olmadan da okumuş olabilir tabi.

Ne kadar daha az mesela? Ayda 1oo TL filan mı? 700 tl maaş alan bi kayinvalide ve verilen para 500 tl... size çok mu geldi?

Beynimize öyle empoze edilmiş ki..
Sanki bakmaya mecburlar gibi, yaşlı halleriyle bakmaya çalışıyorlar yazık değil mi ya...
70 yaşındaki annem, kızım anaokuluna gittiği halde sabah kalkıp göndermesi ve okuldan gelip ilgilenmesine bile üzülürüm.
Aynı evde yaşasak bile zaman zaman para vermişimdir.
Dediğiniz gibi kimse mecbur değildir bakmaya.
Biraz empati diyorum...

Torun bakımı ücretli yapılmaz, buna katılıyorum fakat...
Günümüz şartlarında da 700 lira geçilenemez hele de bir öğrenci 300 tl ile okutulamaz.
Bence torun sebep olmuş, baksa da bakmasa da yardım eli uzatlamıydınız zaten...

Ha bu arada sadece haftada bir evimi temizletiyorum ve ablaya kayınvalidenize verdiğiniz parayı veriyorum, söyleyeyim istedim!

6000 tl maaş= mutfak masrafı artmış.
700 tl maaş= ev kira değil.
330 tl=öğrenci, okumak.
Şoktayım!
konuyu yeni gördüm.
aynen arkadaşım ben de şoktayım şuan.

500 tl nedir ya,
evime yardımcı kadın alıcam 1 gün sadece toplasan 10 saat kalır kalmaz.
200 tl anlaştık, 2 gündür peşinde dolanıyorum ihtiyacım var diye.
kadıncağız hem bebek baksın, hem yemek hem temizlik.
üstüne bebeğinin emin ellerde olduğunu bilmenin rahatlığı,
karşılığında 500tl ye kendini keriz zanneden gelin bacımız.

valla doğurunca kim bakacak diye düşünmekten hamile kalmaya ödüm kopuyor.
keşke benim böyle kaynanam olsaydı

bende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
bence biri kendini enayi gibi hissedecekse garibim kadın öyle hissetmeli.
yazık, başkasının yanında çalışsa bu işleri yapsa en az 1500tl alır.

Kv seni üzmemiş anlaşılan üzse bunları düşünmeye fırsatın kalmazdı yada konu içinde mutlaka söylerdin.Yemek temizlik eklenmiş .Az bile..Para almayıp burnundan getirebilir her işine karışabilirdi.Kadın ekmepinin peşinde.Öğrencisi var maaşı az..Sana söyleyenlerin sadece çocuk bakıyordur temizlik yemek yapmıyorlardır.Durumları da yeterlidir.Sapla samanı ayırdetmek lazım.

Bak şöyle de olabilirdi.Eşin annesine ihtiyacı var öğrencisi var diye her ay belli bir miktar verirdi 500 bile verirdi.Yapan yok mu var.(Ben de mesela şehirdışındayken aileme her ay bir miktar verirdim.)
Çocuk yemek temizliğe de birini tutardın 500 den fazla da ona verirdiniz.Kafadan700-1000lira eksiye girerdin hem de sinir olurdun..Şimdi kadın ekmepinin peşinde.Seni de üzmüyor.Karşılığında emek ve zaman veriyor bayapı bildipin çalışıyor kadın.Şanslısın bile..Ki sen enayi miyim demişsin.Bu haliyle gayet iki taraf da mutlu Sana da hesaplı..Para almasaydı kadın enayi olacaktı ozaman ,o konuda ne düşünürdün?

.Madem bu isi karsiliksiz yapmasi gerekirken para verdiginiz için kendinizi enayi gibi göruyorsunuz.bari tam hakkini verin de öyle üzülün.Anneaneler babaanneler kendi çocuklarini büyüttü.artik sorumluluk almadan torun sevmeli.Ha madem bakacak ve ihtiyaçli tabiki emeginin karsiligini vereceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…