bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

o arkadaşlarını bir an değiştirin bence, ben böyle kötü niyet, vicdansızlık görmedim. siz o işleri dışarıdan birine yaptırın bakalım ne kadar para çıkacak cebinizden. ben anneme ufak tefek harçlıklar veriyorum kadın nasıl mutlu oluyor, kayınvalidemin ihtiyacı olsa ona da verilsin isterim. hem o size destek oluyor hem siz ona daha ne olsun. insanlar bencil ve ahlaksız olmuşlar sizi de gaza getiriyorlar. insan annesine yardım etmeyecekse kime yardım etsin. ki sizin ki yardım bile değil, kadının yaptıklarının yanında az bile. dediğim gibi kimseye aldırış etmeyin, verin o parayı elinizden geliyorsa daha fazlasını. ve size bunları söyleyen insanları da sözlerinizle utandırın " kadın hem işimi yapıyor, çocuguma bakıyor 2 kuruşu mu esirgeyeceğim" diyin ki, azcık utansınlar.

Bunu mu dert ettiniz?bide keriz gibi mi hissettiniz ? 700 lira ile geçinmeye çslışan bi kadın senin çocuğuna bakacak pisliğini temizleyip yemeğini yapacak ama para alınca kötü olacak.. çocuğunuza bakmasa bile yardım amaçlı verilir. Bide gözüm arkada kalmadan bırakıyorsam çocuğumu 500 ne ya yağdırırım valla..
bu düşüncelerden arının,daha mutlu olursunuz belki.

Benim çocuklarıma kendimiz hariç babaannesi anneannesi ,dedesi ,eltimin kızı ve gelinimizin teyzesi baktı.Eltimin kızına ve gelinimizin teyzesine para verdim diğerlerine vermedim.Ama ev ihtiyaçlarını alırım.Kazak v.s hediye alırım sık sık.Evinin eşyasını alırım.

Ben aileme para teklif etsem onlar kızar bana biz elmiyiz diye.İhtiyacım olmadığı halde babam bana vermek ister.Bizde ayıp böyle şeyler.Kendi canı kanı .

canım hiçbir aile almak istemez, kadının ihtiyacı var. bence aldığı paranın karşılığını vererek içini rahatlatıyor. bu işleri yapmamış olsaydı da zaten para vermeleri gerekirdi. benim kayınvalidem zor durumda olsa, ben kendim derdim eşime para vermemiz gerekiyor diye.

700 lira ile geçinen kadına da para verilse çok sevaba geçer.Faturalar zaten bayağı tutar kadının.Ne yiyor ne içiyor.O almasa yabancı biri alacaktı.

herkesin düzeni ayrıdır. kaldı ki kadın geliyor hem bakıcılık yapıyor hem evi temizleyip yemek yapıyor, size bu kadar yardım ediyor siz de bir şekilde ona yardım ediyorsunuz karşılıklı bu iş gayet normal.

Babaannede annaannede bakmak zorunda degiller. Sizin durumunuz olmasaydi ve kv durumu ii olsaydi o zaman abes dusebilirdi. Ama durum ortada ben su an bunu soruyor olmanizi garipsedim. Evinize 6000 giriyor ordan 1000 gtms cok mu?? Tmm bakmasin babaannesi tutun bi bakici bakin bakalim hem bebege bakip hem yemk yapip hemde temizliginizi yapacak mi en onemlisi bebegnz güvende olacak mi yapmayin Allah askina el insaf.

Aklinza kotu duygulari sokmayin ve her soylenen lafi once kendi icinizde muhasebesini yapin, anlattiginiza gore masallah durumunuz da iyi o cikan 500 tl size dokunmaz bile .Onceden anlamazdim ama gercekten evlat buyutmek yetistirmek cook zor bunu cocugum oldugumda anladim.
Birakin laflari gonlunuz rahat bir sekilde ailnize yardim edin arada tesekkur etmeyide unutmayin.

Ben hala su durumlari anlamis degilim sozum size degil genele sanki biz esler armut gibi daldan kopup evlendik hepimiz ne emeklerle buyuduk aile icersinde bir buyugumuze yardim etmeye kalsak hemencik gozde buyuyor ,eger durumumuz el verirse neden yardim edilmesin ki ailelere, onlar ne zorlukluklarla bizleri buyuttuler unutmayalim..
Esimin ailesi hacca yazildilar ben esimden once diyorum destek olalim diye hemde karsiliksiz onlar ne emekler verdiler senin icin.maalesf benim ailem yok onlarda olsalardi onlar icinde ayni seyi dusunurdum...

Uzun oldu, ama kalbimizi su kirlerden arindiralim lutfenn..

o parayla bakıcı tutardım ben olsam benımde annem ve babam bakıyor kızıma ama bır kurus ne para ne hedıye almazlar ustune bıze maddı katkıları var olması gerekende bu zaten...
para vercek olduktan sonra yabancıya vermek en mantıklısı , hedıye alınır uc bes sıkıstırılır durumu yoksa ama maaş kısmı abez kaçmış gerçekten...

kadın temizlik ve yemektemi yapıyormuş konu sahibi buraya konu açmakta ayıp ediyor

Siz o parayı bebeğinize baktığı için veriyormuş gibi hissetmeyin, eşinizin ailesinin durumu iyi olmadığı için yardım ediyorsunuz o da sizin çocuğunuza bakıyor.

Bir arkadaşım annesine para veriyor bakiyor diye. Rakami da yazayım 7 sene evvel 800 idi. 7sene baktı ilkokula kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam.. benim kardesimde çocuğunun babaannesine 300 lira veriyordu.. asgari ücretle çalışmasına rağmen..
Bu babaaaneye bağl benim annem asla almaz ama..
Kardesimde yarın öbür gün birşey derse parası ile baktım diyebilirim dio..
Sizin durumunuz farklı kendiniz vermişsiniz.. ayrıca ihtiyacı var yardım olmuş oluyor..
Başkalarının lafları ile sevabinizi günaha geçirmeyin

Siz de cok parakazaniyormuşsunuz hic az degil masallah. Verdigin 500de mi gozun kalacak cok sacma kizdim acikcasi sana bunu düşündüğün icin. Bakicilar 1000 de degil 1300 aliyor ve ssk istiyor ve yemek temizlik yapmıyorlar soyleyeyim de haberin olsun. Bir de cocuguna ilgi sevgi ne kadar veriyor tartisma konusu sonuta işi sevgi vermek degil bakmak.

Bir tanidigim da boyle. Ilk cocugunu buyuttu kvsi para falan vermiyor aksam yemekleri de gidip onda yiyorlardi kendileri de sizden de cok kazaniyordu. Ilk cocugu buyudu derken 2.ciyi de yapti onu da kv ye baktiriyor. Ayıp onun da yaptığı ama yapan yapiyor işte kalpsizlik parayla degil.

kadın temizlik ve yemektemi yapıyormuş konu sahibi buraya konu açmakta ayıp ediyor
ya bildiğin evi çekip çeviriyormuş kadın.
ben de daha ne yapacak dedim konu sahibine:))
sonuçta karşılıklı bir fayda var.
konu sahibi karlı bu işte:))
kar zarar diye bakıyor ya olaya.
arkadaşlarının fesat düşüncelerine kaptırmış kendini P pembebalonn .

Maşallah anne de anne wallaha kiymetini bilin.

Bende para verilmesi taraftarıyim bakım için verirdim de geçmişte anemi almak istemedi zorla verirdim oda alışverişe giderdi çok mutlu olurdu bilirdim pzt gelir cuma giderdi 3.yu doğurdum kardeşimin yanına gitti onunkine bakıyor keşke versem de o baksa yine bakıcı bulamıyorum hanfendiler evlerine istiyorlar 3 çocukla her sabah nasıl yollara duseceksem Ben bakıcıya verilenden daha çok verilmeli diye dusunuyorum onlar gibi Kimse bakamaz

Bence kaynananız paraya çok önem vermiyor yoksa 500 lira çok az doktor olan bir arkadaşım iki çocuğa 1300 veriyor ve üstünede sigorta yatırıyordu temizlik ve yemek yoktu... sadece gün içinde çocuklara çorba yapıyormuş bunun gibi bir sürü bakıcı geldi çocuklar çok rezillik çekti artık kreşe başladılar kurtuldu bakıcıdan... en azından gözünüz arkada kalmaz 500 lira nedir ki

Benim kızkardeşimin bebeğine kayınvalidesi bakıyor ve kızkardeşim 700TL veriyor.Kızkardeşim bakıcı ile anlaşmıştı,kayınvalide arada gelip kontrol edecekti .bakıcı son dakika yan çizince kızkardeşim kayınvalideye teklif etti,ihtiyacı da vardı kadın zorla kabul etti parayı.Kardeşim sadece kızının bakılması için bu parayı veriyor. Yemek,temizlik yok yani.Gözüm arkada değil çok mutluyum diyor kardeşim.

Yemek temizlik çocuğa bakmak için verdiğiniz 500 liranın hesabını yapıyorsanız,esas emeği sömürülen, verdiği emeğin çok çok altına sigortasız çalışan kayınvalidenizin kendini keriz hissetmesi gerekirdi.

Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye bir laf var.

En itici cümleniz bence mutfak masrafı iki katına çıktı kısmı.Ayıp gerçekten eşinin annesinin ve kardeşinin yediği iki lokma gözünüze batıyor .

Not: Kayınvalidemi,görümcemi hiç sevmem,pek de konuşmam ama yedikleri lokmayı sayacak kadar da insanlıktan çıkmadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…