Bebege desteksiz bakan anneler..

İnsanlıktan çıkarak yetiştirdim herşeyi pandemi başladı 3 aylıkken . Kimseyle görüşmeden nefes almadan ailem herkes 800 km uzaktaydı . Eşim ayda 5 nöbet tutuyordu 10 gün evde hiç yoktu. Ama çamaşır yıkayamamak vs biraz fazla geldi bana . Evinizde küçükmüş . Tüm gün ne yapıyorsunuz biraz bahsedin yönlendirelim sizi

Yetişemiyorum. Yetişeceğimiz zamanlar da gelecek. O zamanlara kadar biraz dağınık kalsın ne yapalım. Olduğu kadar her şey.
Uykusunu biraz düzenleyin, yatağında yatırmaya alıştırın. Gündüz uykularında biraz bir şeyler yapar, bir kahve içer, 5 dakika oturursunuz en azından.

bir şekilde yetişmeye çalıştık. bebekli evde her zaman her sey dört dörtlük olamaz. bende yeri geliyordu 3 hafta çamaşırlar katlanmayı bekliyordu, yeri geliyordu 1 hafta duş alamıyordum. kızımı 9 ay karnımda 19 ay kucagımda tasıdım, indirdiğim saniye ağlamaya baslıyordu cunku. bazen eşim gelsin de bir bardak su iceyim diye agladıgım günler vardı. şu an 7 yaşında ve bir sekilde bu güne gelebildik. hala evim yeterince düzenli değil, hala yemek hazırlayamadığım günler var, hala çamaşırları katlamayıp direkt sepetten alıp giydiğim günler var yani kısacası beklentilerinizi aza indirin, evinize yardımcı alabiliyorsanız alın, yoksa da yardım istemekten çekinmeyin. o darılır bu gücenir demeyin arayın annenizi ya da kayınvalidenizi bana yemek getir diyin, gel cocukla 1 saat ilgilen ben de o sırada ev işi yapacağım diyin. eşinize de aynı şekilde yardım talebinde bulunun. onun dışarıda çalışıyor olması daha fazla yorulduğu anlamına gelmiyor.

Reactions: Gao
Oyunparki aldik hiv bi masraftan geri kalmadik ve seviyor fakat yalnız durmak istemiyor orda.. cok oyuncağı var birazini kenara klyucam. Hep beni istiyor yanında. Olmayknvada hemen agliyor, wcye bile zor gidiyorum çoğu zaman..
Oyuncakları saklayıp bir hafta sonra yenilerini çıkarıp dönüşüm yapın. Alisacak ağlasın biraz

Reactions: Gao
Benim bebeğim de 15 aylık 5 yaşında da kızım var.Aynı durumun iki katı bende var.Tek çocuk hiç çocuk derlerdi inanmazdım.Beterin beteri var müsterih olun

Ben dağıniklık sevmeyen bir tipim o kolik ve asla kucaktan inmeyen bebemle nasıl oldu bilmiyorum ama düzeni tutturdum.
İsterse uyumasın asla kucagimda uykuya gecmesine izin vermedim.
Çünku bu şekilde alişırsa biliyordun sonrasi felaket oluyor hep o konforu ariyorlar.
Yatagina yatirip pispislayip bazen yanina uzanip uyuturdum.
Kalkarken yanina uzerimdeki kiyafeti birakip kalkiyordum birazda elim cabuk sanirim hizlica toparliyordum.
yataktan kalktigim an yatakları kapatip kirlileri makineye tepim yikardim, bazen esim gelince asardı firsatim olmazsa.
Yemekleri vs kizimi tezgahs oturtup onun onunede oyuncak bicak ve meyve sebze verirdim benle dogrardi vs.
Bazi cocuklar yapışık ikiz gibi yasiyor sizinkide oyle belliki her işi beraber yapmaya alisin boylesi daha kolay oluyor

Geçen bir konuda konu sahibi tek bakıyorum yazmış, sonra da eşim çok yardımcı her işi yapıyor demiş o tek bakmak olmuyor diyecektim ama zaten dertli diye bir şey demedim. Alabileceğin bütün yardımı al, etrafındakileri sömür. Bugün halledersin, yetişirsin, hah rahatlıyorum dersin. Sonra bir bakmışsın tükenmişsin. Tecrübeyle sabit… sağlık ve mutlulukla büyüsün

Sosyal medya kullanıyorsanız ciddi sınırlama getirin; çok fazla zaman alıyor. Sosyal medya olmasa mesela, sabah ve akşam bebeğiniz uyurken bir sürü şeyi yapabilirsiniz. Ama onlara dalınca vakit nasıl geçiyor hem anlaşılmıyor hem de yapacağınız şeyleri size unutturuyor. Diğer türlü hepsi normal süreç içinde, kimse yetişemiyor her şeye bebekle

Bebek uyudugunda ortalık toplama süpürme hallediyordum. Gündüz 3 uykusu vardı toplam 2-2,5 saatlik yemeği eşim gelince yapıyordum. Gece uyusu 9 da geçerdi evi toplar çamaşır ütü vs yapardım . iki kızım okula gidiyordu gündüz tektim . Gün için de mutlaka dışarı çıkardım . Ayına uygun oyuncaklarla oynardık kartlar vs. Mutfakda ona ait cekmece vardı plastikler oynayabileceği kaşık tencere koyardım orayı açardı yada yemek hazırlarken eline meyve verirdim. Şarkı açardım beraber soylerdik.

Bebeğiniz yatağında kendi başına uyumuyor mu ? Eğer öyleyse zaten iş yapamazsınız. Önce ona alıştırın daha geç olmadan. En azından uyurken yemek rahat yapılıyor. Ben o aylarda mutfak masasına oturağa oturtup karşısında işimi yapardım. Yada ana kucağına koyardım eline bişey verip. emeklediği için hep peşime gelirdi banyoda makineye çamaşır atacaksam o da gelirdi tuvalete de onla gidiyordum. Kurutma makinesinden çamaşırları sepete koyardım akşam uyuyunca katlardım yada eşim yapardı. Temizlik evi sil süpür onun dışında detaylı bir şey yapmıyorum hala ev zaten hep dağınık ortalık oyuncak dolu ben sorun etmiyorum.

Ekran göstermemeye devam edin . Ben de göstermedim 18 aya kadar şuanda da haftada birkaç defa . Kızım 26 aylık günlük haftalık aylık listeler yaptım o listelere göre hareket ediyorum böylelikle neyi ne zaman yapacağımı düşünmüyorum zaman kazanıyorum. Yemek listem var genellik uyuyorum buzluğa hazırlık yapıyorum böreğinden köftesi ne doğranmış sebzeleri koyuyorum soğan biber vs yemek yaparken tek tek doğramakla uğraşmıyorum.
Rutin oluşturdum sabahları çamaşırı makineye atıyorum öğlen kurutmaya atıyorum akşam katılıyorum çocuk uyuyunca. Genel temizliğe hiç girişmedim yardımcı çağırdım ama artık bıraktım onu şuanda kendimi kotarıyorum .
Koltuklara örtü aldım hemen makineye at çıkar koltuk silmekle uğraşmıyorum. Dikey Süpürge ile dolaşarak süpürüyor um en hızlısı o oluyor. Halen parça parça iş yapıyorum mesela dün mutfak dolaplarını dıştan sildim bugün içten böyle böyle bitiriyorum ama böyle tam gün ayırıp temizlik yapmıyorum

Kendinize alan ayırmanız çok iyi bence onu yalan etmeyin. Çocukla böyle maalesef önce bunu kabullenin bebekli çoğu kişinin evini b*k götürüyor djdjdj. Yemek bile başlı başına sorunken bence gayet normal. Robot süpürgeyi aktif hale getirmeye çalışın, benim salonda oyun halısı vs, salonu süpürttüeecekaem bebeğimi koltuğa koyup oyun halısını toptan kaldırıyorum öyle süpürüyor sonra geri seriyorum. Öğlen uykuları da benle bir uyuyor benim işime geliyor ben de dinleniyorum. Temizlik konusunda mutfak beni zorluyor bi, çünkü devamlı dağılıyor normal olarak onu da zaman bulunca veya gece bebeğim uyuyunca hallediyorum. Çamaşırı geceden ayarlarım sabah açarım, kurutma var o çok güzel kurtarıyor beni.

O yüzden kanguruda, sırtımda taşımaya başladım. Halledersiniz. Sağlıkla büyüsün inşallah.

benim oğlum da 9.5 aylık. evde kedimiz var onunla çok oyalanıyor. mesela sabah beşiğine bir iki oyuncak atıp ben yatak odasını topluyorum kalkar kalkmaz.

sonra kahvalti hazırlıyorum. onun eline de oyalanacağı kaşık, kepçe bir seyler veriyorum. oyun oynuyoruz. sonra uyuyor saat 11 gibi. ben de onunla uyuyorum

uyandığımızda yüne kahvalti hazırladığım sistemde mutfağı topluyorum. ev zaten 2+1 esim evdeyse silip süpürüyorum, yalnızsam sadece süpürüyorum. aksam yemeğinden sonra robot süpürge çalışıyor. yemekleri de esim evdeyken yapıyorum (esim 24-24 çalışıyor)

ikinci gündüz uykusundan sonra da dısarı çıkıyoruz. aksam 3-4 gübi yemek hazırlıyorum o uyurken. 6da eve gelip yemek yiyoruz. banyosu, osu busu derken 8-8.30da uyuyor.

ama dediğim gibi

1.bizim evde kedi var ve bebeğimin ilgisi etrafta olduğu her an kedimizde.

2.biz şu an uyku eğitimi alıyoruz. bu yüzden uyku saatleri düzenli ve yatağında oluyor.

3.esim günaşırı evde oluyor. zaten o evdeyken ben cocuğu sadece emzirmek ve uyutmak için kucağıma alıyorum. ütü, yemek vs gibi vakit alacak işleri o evdeylen yapıyorum.

çamaşır katlama, evi süpürme gibi işleri bebeğimle yapıyoruz. zaten süpürge makinesine çıldırıyor pıtı pıtı takip ediyor süpürgeyi

bebekten önceki hayatıma göre su an daha sıkışık zamanlarda daha çok iş yapmaya basladım ben valla bebek yokkken sürekli meşguldüm ama evim simdikinden daha dağınıktı mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…