- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
Benden size minicik bir tavsiye kvye birşey diyemedim dedinizya söyleyecektiniz.eltimin çocuğu prematüre doğmuş büyüsün diye kv gizli gizli ağzında simit çiğneyip bala batırıp yediriyormus.bi de diyor ki annesi duysa kıyamet koparirdi gizli gizli verdim napiyim başka türlü büyümezdi o çocuk.bunu anlattı bisey diyemedim ama beyin devrelerim yandıdaha doğum yapmadan bebegime gizli gizli ne yedirecek endişesi taşıyorum.bi de kendi ağzından yedirecek
Ne desen anlamıyorlar doktorlar da bisey bilmiyor onlara gore bi kendileri biliyorlar o yüzden yalnız bırakmamak lazım
İlk 6 ay temel besin anne sütü olmadığı durumda formül süttür. 40 günlük bebeğe damla ile bile tattırılması kabul edilemez.
Bebeğin sindirim sistemi henüz gelişimini tamamlamamıştır. İleride nasıl bir sağlık problemi olacağını bilemeyiz.
Şöyle düşünün vücudunuzun hazır bir olmadığı bir davranışı size yaptırmak isteseler tepkiniz ne olur?
Arkadaşınızın oğlu bu sebepten sizin çocuğunuzdan daha sağlıklı değil. Tamamiyle onun genetiğiyle alakalı.
Sizin çocuğunuzun yemek seçmesi de kendi karakteriyle alakalı. Tattırsaydınız da sonuç değişmezdi.
Siz iyiki insanlara tepki gösterip izin vermemişsiniz.
Yaa bide baal ya bebeklere kesinlikle verilmemesi lazim konusmayida engelliyo diye biliyorum cok iyi bisey yapmis gibi anlatiyo bide bal vermesen buyumezdi ellerin dert gormesin alalaa kas yaparken goz cikaracakBu arada o çocuk şuan şişman ve dişlerinde çürükler var
Yaa bide baal ya bebeklere kesinlikle verilmemesi lazim konusmayida engelliyo diye biliyorum cok iyi bisey yapmis gibi anlatiyo bide bal vermesen buyumezdi ellerin dert gormesin alalaa kas yaparken goz cikaracakBu arada o çocuk şuan şişman ve dişlerinde çürükler var
Aslında ben o kadar özenirken sürekli karışıp sormadan bişeyler vermelerine sinir oluyorum
Ben her gün taze vitaminli çorbalar vs hazırlıyorum
Ardından gelip pirinç unu veriyorlar çocuk doymaz bu ne diye
Bu tuz konusunda da uyardım da hemde bin kere ama onlara göre biz kaç çocuk büyüttük oluyo
Tuzada ihtiyaçları var diyo
Gelde anlat her yedikleri sebzeden o tuzu karşıladıklarını..
Sözde yardımcı olmaya geliyorlar.
Doktorumuz kesin bir sekilde anlattı bende harfiyen uyuyorum, anlattıklarını onlara da anlattım hatta ama
"Aman doktora bir sor çocuğu varmı ki, o ne bilck okulda öğrendiğiyle" karşılıgını alıyorum
Valla bi yolu varmı şöyle bunu engellemenin
Sanki yapma etme dedikce kızıp bağırdıkca iyice yapıyorlar gibi geliyor
Canım anlamiycagini bildiğim için bisey demedim kendisi ne doktor dinliyor ne başkasını kötü niyetli de değil iyilik yaptığını zannediyor o yüzden ona laf anlatmaya çalışmıyorum tek yapabilecegim çocuğu yalnız bırakmamak inşallah bırakıp da bir yere gitmek zorunda kalmam diyorum şimdiden paranoyak oldumBenden size minicik bir tavsiye kvye birşey diyemedim dedinizya söyleyecektiniz.
Hem gıdaların hemde ağzından vermesinin çok büyük hata olduğunu diyecektiniz. O mesajı alacaktı.
Bazen birşey söylemenin en iyi yolu başkasının üzerinden örnek vererek söylemektir. Bebek bakımında işe yarar
Birde başka türlü büyümezdi diye kendini inandırmış. Ne cahil insanlar var kusura bakmayın...
Benim çocuğum yok, şimdi bekara karı bosamak kolay diyeceksiniz biliyorum ama yine de yazacağım.
Siz nasıl büyüdünüz, biz nasıl büyüdük? O anne babalar değil mi sizi, bizi büyüten? Yemek sularıyla ek gıdaya geçiren, ev halkına pişen çorbaya ekmek doğrayıp besleyen?
2 günlükken karpuz suyu içmişim ben. Evde ne pişiyorsa onun suyuna ekmek banarak beslenmişim. Tuzdan ölmedim, hasta olmadım. Ablam dişini kaşısın diye salatalık turşusu verirdi bebeklerine, mideleri delinmedi. 8 aylıkken koca bir levrek yiyordu yeğenim. Sofrada ne varsa tattırırlardı. Yemek seçmeyen iki sağlıklı çocukları var. Bu arada ablamın kayınpederi de çocuk doktoru. Vermedikleri tek şey süt ve baldı, fazla alerjen oldukları için. Bizimkiler doğar doğmaz tereyağı ve bal sürerlermiş bebeklerin ağzına midesi sağlam olsun diye. Bu kadar ileri gidilmesin tabi ki ama büyüklerin yöntemlerine de bu kadar tepkili olmamak lazım bana kalırsa.
Ben de beslenme konusunda çok hassasim Amerika da araştırma yapmislar 2 yaşına kadar çocuğa şekerli hiçbirşey vermemek lazimmis.bi de yaşlılar biz herşeyi yedik diyorlar da hepsinde yas ilerleyince şeker kolesterol tansiyon çıkıyor onu düşünmüyorlar yaşlılıktan diyorlarBeslenmeden başka birsürü davranış,öğrenme,hafıza problemi de olur o çocukta..ne yiyorsanız o'sunuz diye boşuna demiyorlar..çocuğun içi çöplükaynı eltimin çocuğu işte
yok anlamazlar. 9 aylik bebegi cis tutmaliymisim tuvalete oyle diyor kp. benim kendi ailem tuza takmis durumda. cocugum istahsiz neymis tuz almadigi ici. yemiyormus tadi mi varmis. seker hele muhallebisine artik seker koymaliymisim. yahu annemin karsisina gecip agladim yedirmiyorum yeter artik diye 2 hafta sonra aradi falancanin oglu tosun gibi herseyi yediyorlarmis diyor. yani olmuyor arkadasim malesef olmuyor.Keşke benimkiler de anlasa
Ben hiç esirgemem lafımı ama anlamak istemiyorlar
Konuyu açtıktan bir kaç saat sonra öğrendimki soda ayran hazır yoğurt dondurma tüm yemeklere bandırılan ekmekler kızartma.. zaten herseyi veriyolarmış
Çocuk iştahlıymış ben engel oluyomuşum gelişmesine
Eşim yok şuan yanımızda zaten onun için geldiler
Yalnız kalmayım diye
Sorun, durduramıyorum
Anlamıyorlar, anlamak istemiyorlar, anlamamakta inat ediyorlar
İşin güzel yanı benim kendi ailemde de var böyleleri
Hiç bir laf, hareket kâr etmiyor
Dedimki birdaha oğlununda ne yediğinden pek emin olma bu saatten sonra
Malesef öyle oldu. Benimkiler de 6 aylık bebeğime çikolatalı çubuk kraker vermeye kalktı tabi eşimde bende izin vermedik. Beyinsizce hareket ediyorlar ve aşırı derecede sinir bozuyorlarTorunlara acayip şeyler yedirip gelinleri delirtmek ailelerin yeni eğlencesi mi oldu..
Konu sahibini bilmiyorum ama ben çocuğumu 1 saniye bile yalnız bırakmıyorum, benimkiler de yüzsüz. yanımda 6 aylık bebeğime çikolatalı çubuk kraker vermeye kalktı. Bişey olmaz diyorlar birdeMesele onu yedirmek bunu yedirmemek değil
Sen bilmezsin, biz biliriz tavrı
Mümkünse 1 saniye bile yalnız bırakmayın çocuğunuzu.
Onlar kendi bildikleri gibi büyütmüşler bıraksınlar da biz de kendi çocuklarımızı kendi bildiğimiz gibi büyütelim illa birşey olacak değil belki ama buna anne karar vermeli. Ayrıca eskiden de gebelikte düşükler yeni doğan bebeklerde ölümler çok oluyormuş.yaslilara sorun mutlaka böyle hikâyeleri vardır.6 7 tane doğurdukları icin bizim kadar önemsemiyorlarmis.nazar değdi Allah aldı deyip geciyorlarmis.demekki yanlış yaptıkları birşeyler varBenim çocuğum yok, şimdi bekara karı bosamak kolay diyeceksiniz biliyorum ama yine de yazacağım.
Siz nasıl büyüdünüz, biz nasıl büyüdük? O anne babalar değil mi sizi, bizi büyüten? Yemek sularıyla ek gıdaya geçiren, ev halkına pişen çorbaya ekmek doğrayıp besleyen?
2 günlükken karpuz suyu içmişim ben. Evde ne pişiyorsa onun suyuna ekmek banarak beslenmişim. Tuzdan ölmedim, hasta olmadım. Ablam dişini kaşısın diye salatalık turşusu verirdi bebeklerine, mideleri delinmedi. 8 aylıkken koca bir levrek yiyordu yeğenim. Sofrada ne varsa tattırırlardı. Yemek seçmeyen iki sağlıklı çocukları var. Bu arada ablamın kayınpederi de çocuk doktoru. Vermedikleri tek şey süt ve baldı, fazla alerjen oldukları için. Bizimkiler doğar doğmaz tereyağı ve bal sürerlermiş bebeklerin ağzına midesi sağlam olsun diye. Bu kadar ileri gidilmesin tabi ki ama büyüklerin yöntemlerine de bu kadar tepkili olmamak lazım bana kalırsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?