Bebeğe turşu !

Benden size minicik bir tavsiye kvye birşey diyemedim dedinizya söyleyecektiniz.
Hem gıdaların hemde ağzından vermesinin çok büyük hata olduğunu diyecektiniz. O mesajı alacaktı.
Bazen birşey söylemenin en iyi yolu başkasının üzerinden örnek vererek söylemektir. Bebek bakımında işe yarar
Birde başka türlü büyümezdi diye kendini inandırmış. Ne cahil insanlar var kusura bakmayın...

İlk zamanlar ben de böyle düşünüyordum ama teyzelerimiz, annelerimiz nelelerimiz nasıl büyüttü bir düşünün..
Çok küçük bir ihtimaldir diye düşünüyorum böyle şeyler..
Ayrıca ağzına değdirmenin, tattırmanın gerçekten de sindirim sistemini çok etkilemeyeceğini düşünüyorum..
Konu sahibinin 8 aylık çocuğu da en fazla emmiştir o turşuyu..
Anne olunca insan en iyisini istiyor en doğrusu olsun istiyor..
Anneyi de sizi de çok iyi anlıyorum..
Ben sizlerden çok çok daha büyük krizler çıkaran bir anneydim çünkü..
Çocuk doktorumuz da çok tecrübeli eski doktorlardan o da bu kadar abartmamam gerektiğini söylemişti mesela..

yahu bir şey olmaz turşudan merak etmeyin, elbetteki hoş değil ama yedirmişler bir kere.
hem 8 ay çok küçük bir ay değil, ne olacak ki turşudan çok abartıp kendinizi sıkmayın

Benim çocuğum yok, şimdi bekara karı bosamak kolay diyeceksiniz biliyorum ama yine de yazacağım.

Siz nasıl büyüdünüz, biz nasıl büyüdük? O anne babalar değil mi sizi, bizi büyüten? Yemek sularıyla ek gıdaya geçiren, ev halkına pişen çorbaya ekmek doğrayıp besleyen?

2 günlükken karpuz suyu içmişim ben. Evde ne pişiyorsa onun suyuna ekmek banarak beslenmişim. Tuzdan ölmedim, hasta olmadım. Ablam dişini kaşısın diye salatalık turşusu verirdi bebeklerine, mideleri delinmedi. 8 aylıkken koca bir levrek yiyordu yeğenim. Sofrada ne varsa tattırırlardı. Yemek seçmeyen iki sağlıklı çocukları var. Bu arada ablamın kayınpederi de çocuk doktoru. Vermedikleri tek şey süt ve baldı, fazla alerjen oldukları için. Bizimkiler doğar doğmaz tereyağı ve bal sürerlermiş bebeklerin ağzına midesi sağlam olsun diye. Bu kadar ileri gidilmesin tabi ki ama büyüklerin yöntemlerine de bu kadar tepkili olmamak lazım bana kalırsa.

Bu arada o çocuk şuan şişman ve dişlerinde çürükler var
Yaa bide baal ya bebeklere kesinlikle verilmemesi lazim konusmayida engelliyo diye biliyorum cok iyi bisey yapmis gibi anlatiyo bide bal vermesen buyumezdi ellerin dert gormesin alalaa kas yaparken goz cikaracak

buradaki olay turşu zararlı mı zararsız mıdır dan ziyade , milletin bebeğini annesi görmeden arkasından iş çevirmek suretiyle saçmalamak. bebeğim olursa yanından 1 sn bile ayrılırsam. benim babaannemde ben dört yaşımdayken kızartma yağı soğuyunca içirmiş hepsini bana. annem ona emanet etmiş bir günlük. bu nedir ya. bu cahillik değil ya bu cidden terbiyesizlik. annesine turşu verelim mi demek bu kadar mı zor. bide nolcak diye üste çıkacak. şimdi konu sahibi çocuğunu asla onlarla yalnız bırakmasa çok haklı. çocuğunu bırakma bidaha sinirlerim zıpladı yeminle

Bu arada o çocuk şuan şişman ve dişlerinde çürükler var
Yaa bide baal ya bebeklere kesinlikle verilmemesi lazim konusmayida engelliyo diye biliyorum cok iyi bisey yapmis gibi anlatiyo bide bal vermesen buyumezdi ellerin dert gormesin alalaa kas yaparken goz cikaracak

üfff yani el kadar bebe turşu suyundan ne anlasın yarabbim bazı yetişkinler bile turşu suyu vb şeyleri tüketmezken bir laf yapıştırmak lazımmış kp de neysee

Benim oglumada 1 bucuk aylikken esimin ananesi kahvaltida recel ve domates suyu vermislerdi. Bende cok sinirlenmistm. Bogazini acitir diyebildim sadece esim gözlerini pörtletti bana baskada bisey diyemedim sonraki gunlerdede kahvaltida bu sefer dedesi yumurttani sarisini vermisti cok sinirlendm ama biseyde diyemedim. Allahtan uzak sehirlerdeyiz yoksa daha neler verirlerdi.

Onlarda çocuk yetistirdiler sonucta. Yani cocuk emmistir anca . Ne kadar yemiş olabilir ki ?

Evet benim annem de çocukların çikolataya şekere de ihtiyacı olduğunu, ondan da ayrı besleneceğini iddia ediyor.

Ben huniyi taktım, akıl sağlığımı delirerek koruyabilecek durundayım

Çok abartılmış hiç bisey olmaz. Emip bırakmıştır bebeğin.tuz sakincali sadece.. kötü niyetleri yoktur ama senin bilgin dışında verilmemesi gerek

Canım anlamiycagini bildiğim için bisey demedim kendisi ne doktor dinliyor ne başkasını kötü niyetli de değil iyilik yaptığını zannediyor o yüzden ona laf anlatmaya çalışmıyorum tek yapabilecegim çocuğu yalnız bırakmamak inşallah bırakıp da bir yere gitmek zorunda kalmam diyorum şimdiden paranoyak oldum

Bizler bebekken herseyin en iyisini bilen zamane blog anneleri yokmus.Yazik olmus bize.Bomboş buyumusuz ya.

Beslenmeden başka birsürü davranış,öğrenme,hafıza problemi de olur o çocukta..ne yiyorsanız o'sunuz diye boşuna demiyorlar..çocuğun içi çöplük aynı eltimin çocuğu işte
Ben de beslenme konusunda çok hassasim Amerika da araştırma yapmislar 2 yaşına kadar çocuğa şekerli hiçbirşey vermemek lazimmis.bi de yaşlılar biz herşeyi yedik diyorlar da hepsinde yas ilerleyince şeker kolesterol tansiyon çıkıyor onu düşünmüyorlar yaşlılıktan diyorlar

yok anlamazlar. 9 aylik bebegi cis tutmaliymisim tuvalete oyle diyor kp. benim kendi ailem tuza takmis durumda. cocugum istahsiz neymis tuz almadigi ici. yemiyormus tadi mi varmis. seker hele muhallebisine artik seker koymaliymisim. yahu annemin karsisina gecip agladim yedirmiyorum yeter artik diye 2 hafta sonra aradi falancanin oglu tosun gibi herseyi yediyorlarmis diyor. yani olmuyor arkadasim malesef olmuyor.

Torunlara acayip şeyler yedirip gelinleri delirtmek ailelerin yeni eğlencesi mi oldu..
Malesef öyle oldu. Benimkiler de 6 aylık bebeğime çikolatalı çubuk kraker vermeye kalktı tabi eşimde bende izin vermedik. Beyinsizce hareket ediyorlar ve aşırı derecede sinir bozuyorlar

Mesele onu yedirmek bunu yedirmemek değil
Sen bilmezsin, biz biliriz tavrı

Mümkünse 1 saniye bile yalnız bırakmayın çocuğunuzu.
Konu sahibini bilmiyorum ama ben çocuğumu 1 saniye bile yalnız bırakmıyorum, benimkiler de yüzsüz. yanımda 6 aylık bebeğime çikolatalı çubuk kraker vermeye kalktı. Bişey olmaz diyorlar birde

Onlar kendi bildikleri gibi büyütmüşler bıraksınlar da biz de kendi çocuklarımızı kendi bildiğimiz gibi büyütelim illa birşey olacak değil belki ama buna anne karar vermeli. Ayrıca eskiden de gebelikte düşükler yeni doğan bebeklerde ölümler çok oluyormuş.yaslilara sorun mutlaka böyle hikâyeleri vardır.6 7 tane doğurdukları icin bizim kadar önemsemiyorlarmis.nazar değdi Allah aldı deyip geciyorlarmis.demekki yanlış yaptıkları birşeyler var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…