- 4 Nisan 2008
- 3.710
- 4.258
- 698
Bi de hep gizli gizli yapıyorlar annenin koyacağını bile bileburadaki olay turşu zararlı mı zararsız mıdır dan ziyade , milletin bebeğini annesi görmeden arkasından iş çevirmek suretiyle saçmalamak. bebeğim olursa yanından 1 sn bile ayrılırsam. benim babaannemde ben dört yaşımdayken kızartma yağı soğuyunca içirmiş hepsini bana. annem ona emanet etmiş bir günlük. bu nedir ya. bu cahillik değil ya bu cidden terbiyesizlik. annesine turşu verelim mi demek bu kadar mı zor. bide nolcak diye üste çıkacak. şimdi konu sahibi çocuğunu asla onlarla yalnız bırakmasa çok haklı. çocuğunu bırakma bidaha sinirlerim zıpladı yeminle
Tosun gibi olunca sağlıklı sanıyorlar obez oluyor o çocuklar iyi sankiyok anlamazlar. 9 aylik bebegi cis tutmaliymisim tuvalete oyle diyor kp. benim kendi ailem tuza takmis durumda. cocugum istahsiz neymis tuz almadigi ici. yemiyormus tadi mi varmis. seker hele muhallebisine artik seker koymaliymisim. yahu annemin karsisina gecip agladim yedirmiyorum yeter artik diye 2 hafta sonra aradi falancanin oglu tosun gibi herseyi yediyorlarmis diyor. yani olmuyor arkadasim malesef olmuyor.
Konu sahibi yarama parmak bastınYuh ya
Aman sen koru bari ya bal ne demek ya
Iyy valla iyice tepem attı
Onlar kendi bildikleri gibi büyütmüşler bıraksınlar da biz de kendi çocuklarımızı kendi bildiğimiz gibi büyütelim illa birşey olacak değil belki ama buna anne karar vermeli. Ayrıca eskiden de gebelikte düşükler yeni doğan bebeklerde ölümler çok oluyormuş.yaslilara sorun mutlaka böyle hikâyeleri vardır.6 7 tane doğurdukları icin bizim kadar önemsemiyorlarmis.nazar değdi Allah aldı deyip geciyorlarmis.demekki yanlış yaptıkları birşeyler var
Tıpkı sizin bütün ölümleri anne karnındaki beslenmeyle alakası olmayan anomalileri baglamaniz gibi çıkardım ben de.bazi bitkiler düşüklere sebep olur ayrıca ağır iş yapmak da.onlar zamanında bunlara dikkat etmemiş.gebelik şekeri de bebek ölümlerine sakatliklara iyi bebeklere sebep oluyor.bazilari anlatıyor aman biz zamanında herşeyi yedik kimse bize yeme demedi.sonra doğum hikayesini anlatıyor.ben çok zor doğurdum çok sancı çektim bir türlü gelmedi sonra bi geldi 4 5 kilo tosun gibi deyip gülüyorlar bu aslında çok tehlikeliTabi ki anne karar vermeli ama büyüklerin yaptıkları ya da söyledikleri de göz ardı edilmemeli bana kalırsa.
O düşükler ve yeni doğan ölümleri yediklerinden değil tıp henüz bu kadar ilerlemediği için anne karnında anomalilerin ya da yeni doğanda hastalıkların tespit edilememesinden kaynaklanıyordu. Kuzenimin bebeğinin kalbinde üç delik vardı, anne karnında ilk operasyonunu geçirdi. Doğduktan sonra 3 kez daha. Şimdi kontrol altında da olsa sağlıklı bir çocuk. Bu 40 yıl önce başlarına gelseydi muhtemelen ya düşük olacaktı ya ölü doğum ya da doğduktan bir kaç ay sonra kaybedeceklerdi. Yedikleriyle bağlantılı olduğunu nerden çıkardınız bilmiyorum.
Burda bile turşu midesini deler, bal konuşmayı engeller diyenler varken anne babalarımıza cahil demek kusura bakmayın ama biraz komik.
Tıpkı sizin bütün ölümleri anne karnındaki beslenmeyle alakası olmayan anomalileri baglamaniz gibi çıkardım ben de.bazi bitkiler düşüklere sebep olur ayrıca ağır iş yapmak da.onlar zamanında bunlara dikkat etmemiş.gebelik şekeri de bebek ölümlerine sakatliklara iyi bebeklere sebep oluyor.bazilari anlatıyor aman biz zamanında herşeyi yedik kimse bize yeme demedi.sonra doğum hikayesini anlatıyor.ben çok zor doğurdum çok sancı çektim bir türlü gelmedi sonra bi geldi 4 5 kilo tosun gibi deyip gülüyorlar bu aslında çok tehlikeli
Tıp şuan şekeri keşfetti ama ben tatlı yemiyorum dediğimde amaaann biz yedik herşeyi bisey olmaz ye diyorlar bebek beslenmesiyle alakalı yazmadım belki ama yanlış uygulamalar yaptiklari anlattım.belki bebeklerin şeker hastası olarak doğması ve agizlarina doğar doğmaz birşeyler vermeleri ölmelerine sebep oluyordu bunu da bilemezsinizDünyadan bihaber insanlar değillerse o düşüğe sebep olan bitkileri sizden daha iyi biliyorlardı emin olun. Kendilerini onlarla tedavi ediyorlardı çünkü. Şimdi bizim tvde ondan bundan duyduğumuz kürler o zamanlar herkesin bildiği şeylerdi.
Gebelik şekeri yine benim dediğim gibi tıbbın yetersiz olmasına bağlanıyor. Tıp gebelik şekerini o zamanlar keşfedebilmiş olsaydı muhtemelen anne babalarımız da faydalanırdı bu gelişmelerden.
Ağır iş yapma konusuna değinmiyorum bile. Yapmama şansları olsaydı eminim hamile halleriyle yapmazlardı.
Bu söylediklerinizin hiç biri bebek beslenmesiyle ilgili değil ayrıca.
Tıp şuan şekeri keşfetti ama ben tatlı yemiyorum dediğimde amaaann biz yedik herşeyi bisey olmaz ye diyorlar bebek beslenmesiyle alakalı yazmadım belki ama yanlış uygulamalar yaptiklari anlattım.belki bebeklerin şeker hastası olarak doğması ve agizlarina doğar doğmaz birşeyler vermeleri ölmelerine sebep oluyordu bunu da bilemezsiniz
Teşekkür ederim.seker her türlü zararlı.gebelik şekeri tehlikenin boyutunu büyütüyor sadece.Gebelik şekeri olmayan bir annenin tatlı yemesinde ne gibi bir sakınca olabilir onu düşünüyorum şu an.
Neyse hamilesiniz, fazla üstünüze gelmeyecegim. Yeni farkettim hamileliğinizi. Sağlıkla kucaginiza alın bebeğinizi.
Daha nelerYa kızlar çıldıracam
8 aylık bebeğime ben yokken turşu vermişler
Ben napıcam ya
Oğlumda bişey yok ama sinir oldum kayınpeder vermiş
Bide bişey olmaz bizim oğlanlarada veriyoduk diyo
Satıyor musunuzDoğal ev turşusu ise sorun yok
Katkılı market turşusu ise tavsiye etmem
Ev turşusu herkese faydalıdır
Evet satıyoruz isteyene kargo yapıyoruzSatıyor musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?