Bebeğe turşu !

Turşu en iyi probiyotiklerden biridir. Turşunun kendisi değil ama o içindeki tuz zararlı sadece..8 aylıkmış bebeğin.Bu gözler 1-2 aylık bebeğe turşu suyu içiren cahiller gördü..

Bi de hep gizli gizli yapıyorlar annenin koyacağını bile bile

Tosun gibi olunca sağlıklı sanıyorlar obez oluyor o çocuklar iyi sanki

Tabi ki anne karar vermeli ama büyüklerin yaptıkları ya da söyledikleri de göz ardı edilmemeli bana kalırsa.

O düşükler ve yeni doğan ölümleri yediklerinden değil tıp henüz bu kadar ilerlemediği için anne karnında anomalilerin ya da yeni doğanda hastalıkların tespit edilememesinden kaynaklanıyordu. Kuzenimin bebeğinin kalbinde üç delik vardı, anne karnında ilk operasyonunu geçirdi. Doğduktan sonra 3 kez daha. Şimdi kontrol altında da olsa sağlıklı bir çocuk. Bu 40 yıl önce başlarına gelseydi muhtemelen ya düşük olacaktı ya ölü doğum ya da doğduktan bir kaç ay sonra kaybedeceklerdi. Yedikleriyle bağlantılı olduğunu nerden çıkardınız bilmiyorum.

Burda bile turşu midesini deler, bal konuşmayı engeller diyenler varken anne babalarımıza cahil demek kusura bakmayın ama biraz komik.

Anne bakarken iyi kendi başına karar verip bişey yedirdi diye kötü oluyoruz ya..
Annem benim çocuklarıma şahane baktı..
Gözüm hiç arkada kalmadı..
Ama cahil olan benmişim ki ona herşeye müdahale ettim..
Ve bir gün bana bakıcı muamelesi yapma dedi..
Haklıydı..
Madem talimat vereceğim o zaman bakıcıya baktıracaktım..
Unutmuştum ki onların niyeti çocuklarımıza zarar vermek değil bildiklerini okumaktı..
Bakarken izin alması gerekmiyordu..
Şimdi yeni yeni anlıyorum ben bunları..
Anne olmanın heyecanıyla, çocuklarım en iyi en sağlıklı yetişsinler kaygısıyla onların yaptıkları iyilikleri gözardı etmişim...

Tıpkı sizin bütün ölümleri anne karnındaki beslenmeyle alakası olmayan anomalileri baglamaniz gibi çıkardım ben de.bazi bitkiler düşüklere sebep olur ayrıca ağır iş yapmak da.onlar zamanında bunlara dikkat etmemiş.gebelik şekeri de bebek ölümlerine sakatliklara iyi bebeklere sebep oluyor.bazilari anlatıyor aman biz zamanında herşeyi yedik kimse bize yeme demedi.sonra doğum hikayesini anlatıyor.ben çok zor doğurdum çok sancı çektim bir türlü gelmedi sonra bi geldi 4 5 kilo tosun gibi deyip gülüyorlar bu aslında çok tehlikeli

Dünyadan bihaber insanlar değillerse o düşüğe sebep olan bitkileri sizden daha iyi biliyorlardı emin olun. Kendilerini onlarla tedavi ediyorlardı çünkü. Şimdi bizim tvde ondan bundan duyduğumuz kürler o zamanlar herkesin bildiği şeylerdi.

Gebelik şekeri yine benim dediğim gibi tıbbın yetersiz olmasına bağlanıyor. Tıp gebelik şekerini o zamanlar keşfedebilmiş olsaydı muhtemelen anne babalarımız da faydalanırdı bu gelişmelerden.

Ağır iş yapma konusuna değinmiyorum bile. Yapmama şansları olsaydı eminim hamile halleriyle yapmazlardı.

Bu söylediklerinizin hiç biri bebek beslenmesiyle ilgili değil ayrıca.

8 aylık bebeğin beslenme listesinde turşu olmaz:))
ucundan tattırmış zaten ne yiyecek el kadar bebek.
ancak içerdiği yüksek oranda tuz sebebi ile böbreklerine ağır yük biner.
bu önemli bir ayrıntıdır.
bugün turşu veren yarın çay içirip gofret tutuşturuyor eline.
büyüklerin her yaptığı doğru diye birşey yok.
sindirim sistemleri henüz herşeyi sindirmeye hazır bile değilken.
cordyceps turşudan başka neler vermeye kalkıyorlar?
güzelce bir uyar.
verdikleri besinleri sindiremeyip hasta olabileceğini anlat.

Tıp şuan şekeri keşfetti ama ben tatlı yemiyorum dediğimde amaaann biz yedik herşeyi bisey olmaz ye diyorlar bebek beslenmesiyle alakalı yazmadım belki ama yanlış uygulamalar yaptiklari anlattım.belki bebeklerin şeker hastası olarak doğması ve agizlarina doğar doğmaz birşeyler vermeleri ölmelerine sebep oluyordu bunu da bilemezsiniz

Gebelik şekeri olmayan bir annenin tatlı yemesinde ne gibi bir sakınca olabilir onu düşünüyorum şu an.

Neyse hamilesiniz, fazla üstünüze gelmeyecegim. Yeni farkettim hamileliğinizi. Sağlıkla kucaginiza alın bebeğinizi.

Teşekkür ederim.seker her türlü zararlı.gebelik şekeri tehlikenin boyutunu büyütüyor sadece.
herkes kendi çocuğunu kendi bildiği gibi büyütmeli. Büyüklerin tecrübesi var tamam ama yanlış bildikleri de var

Mevzu zarar vermesi değil ki kızlar tabi ki belki ancak alıp bir iki suyunu emip şapırdatmıştır. Mevzu bu çocuğa annesi gözü gibi bakarken her şeyine dikkat ederken birilerinin izinsiz bir şeyler yedirmesi

Ya kızlar çıldıracam
8 aylık bebeğime ben yokken turşu vermişler
Ben napıcam ya
Oğlumda bişey yok ama sinir oldum kayınpeder vermiş
Bide bişey olmaz bizim oğlanlarada veriyoduk diyo
Daha neler

bencede bebeğinize birşey olmaz ama yapılmaması gerekir uygun bir dille anlatın yaptıklarının doğru olmadığını

Doğal ev turşusu ise sorun yok
Katkılı market turşusu ise tavsiye etmem
Ev turşusu herkese faydalıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…