• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği aldırmalı mıyım? lütfen yardım edin?

Bende bebiş istiyorum ama günde 2yi geçmeyecek şekilde olursa bir sorun teşkil etmiyor diye biliyorum 🙄 Afiyet olsun ❤☕
Hemşireyim ben de çalıştığım doktor kahve mineral eksikliği yapıyo azalt dedi ben de azalttım ama günde 2-3 tane sigara içiyorum ahh onu bi bitirsem iyiydi

Seni yargilamak kimseye dusmez. Ama sen kendi sosyal cevreni aile yapini daha iyi bilirsin. Senin hayatini ve cevreni bilmeden burda yorum yazmak.sacma olur. Ailen bunlari anlayisla karsilayacaksa cevrenden baski gormeyeceksen bebegini dogurmandan yana yorum yapabilirim.

Lütfen yargılamadan cevap verin Çok çıkmazdayım 20 yaşındayım sevgilim 34 yaşında ve 8 aydır ilişkimiz var bana daha önceden bir evlilik yaşadığını çocuğunun olduğunu söyledi çocuğuyla tanıştırdı beni ailesiyle bile tanıştırdı birkaç hafta önce öğrendimki aslında daha boşanmamış hani hala evli ama birlikte yaşamıyor pek ben bunu kendime yakıştıramadım ilişkimi bitirdim peşimi bırakmadı kendimden soğutmak için çok şey yaptım dava açtığını söyledi affettirmek için herkesle konuşturdu beni ama istemedim ve ben bugün ondan hamile kaldığımı öğrendim benden yaşça büyük ve şu an boşanma davası açılıyor olsada kimlikte evli ve ben daha küçüğüm okuyorum derslerim çok iyi türkiyede sıralamaya girecek sevideyim ben sizce ne yapmalıyım sonuçta o şu an evli bir adam ve yeni öğrendim sayılır ben ise daha genç bir kız
Evlenmeden çocuk yapman yanlış ama şimdi yanlışları konuşarak çözüme varılmaz. Evlenme imkanınız varsa hemen evlenin. Nolursa olsun o senin bebeğin ve şu an yaşıyor. Yine okursun hayatın yine devam eder. Bebeği olan anneler hayattan kopmuyorlar 3 çocuguyla üniye başlayıp bitiren de var yeter ki iste

20 yaşında söylediğine göre türkiye sıralamasına girecek kadar zeki ve okuyan biri çoluklu çocuklu az daha zorlasa babası yaşında biriyle sevişirken küçük değildi de şimdi mi küçük oldun. Çocukları leylek getirmiyor arkadaşım sevişince otomatik oluyo zaten.

Oturdum düşünüyordumda 20lerimde çok safmıydım acaba? Kızım evladım yaşında onca genç varken dul diye bildiğin koca adamla ne işin var.. hiç mi aklın fikrin yok senin? Başarılıyım diyosun kendini derslerine versene kazansana okulunu..
1,5 yıldır bir bebeğe sahip olamak için uğraşıp duruyorken bilinçsizce hareket edip zevk uğrana bu yaşta korunmadan ilişki yaşıyorsun hamile kalıp birde üstüne burda aldırayım mı diye soruyorsun.. bizde cinnet geçirip yorum yapıp ceza yiyoruz.Haybinkunduz 😬

Şimdi olan olmuş. Keşkesini, şöyle yapsaydını konuşmanın bir manası yok. Zaten buraya çözüm aramak için yazmış arkadaş kendini yargılatmak için değil. Hayat senin hayatın, yaşın 20 daha ve başarılı bir öğrenci olduğunu söylüyorsun. Olayı dramatize etmenin manası yok. Bir anlık düştüğün gafleti bütün hayatınla ödemek istiyorsan buyur doğur. Zararın neresinden dönersen kârdır. O adam kurtul. Gencecik kızsın, hayatını kurtar.
Diğer arkadaşlar da yargılayıp kınamasın, sanki hiç kızınız, yeğeniniz, kardeşiniz yokmuş olmayacakmış gibi konuşma cürretinizi şaşkınlıkla izliyorum.

Ya ne kadar yanlış yorumlar yapılmış.Yok şöyle yok böyle size ne Allah aşkına ? İster sevişir ister 50 yaşındaki adamla çıkar.Gönül bu sevmiş,herkesin kendi hayatı. Kaldı ki sevişti diye ahlaksız olacak değil.Zaten doğru olanı yapıp evli olduğunu öğrenince ayrılmış eminim ki sevdiğinden ayrılmak zor bir karardır. Çoğu kişi bunu demeye getirmiş.Ben aldır ya da aldırma diyemem bu senin kararın olmalı.Ailem bilmiyor diyorsun öğrenirlerse sana destek olacaklar mı ? Bir de şu var sorumluluk alabilecek misin ? Hayallerinden vazgeçebilecek misin ? Elinde iş yok,güç yok.O çocuğa kim bakacak?.Bir de Türkiye'de yaşadığımız gerçeği var çocuklu bir kadına herkes yanlış gözle bakar. Ama bir de vicdani boyutu varbunun günahı ve yüküyle yaşayabilecek misin ?

Evli değilsiniz, çocuğu aldırın herşey çok geç olmadan. Adam düzgün biri olsa eşinden ayrılırdı çoktan. Siz ayrılcam diyince paçaları tutuşmuş hemen ayrılcam diyor. Kendinizi yakmayın. İlerde düzgün birini bulup evlendiğinizde çocuk sahibi olursunuz.

Evli olduğunu bilmiyordum boşandığını dul olduğunu biliyordum öz kendi çocuğu ile bile tanıştırdı kardeşleriyle ailesiyle tanıştırdı bir hafta önce öğrendim daha boşanmadığını evli olduğunu ve hemen ayrıldım asla görüşmedim ama bugün hamile kaldığımı öğrendim ve oda bana boşanma davası açtığını söyledi bebek için yalvardı ve onu affetmem için
Şimdi ben küçüğüm o 34 yaşında diyorsunuz da hamile kalmadan önce de o yaş farkı vardı sonuçta??? Tek suçu o masummu çözüm ölmesimi?? 😢

Kusura bakmayın ama ne olup olmadığı adamla EŞ ilişkisi yaşamak bu işte şimdi sen tüm faturayı o meleğe kesme bırak doğsun eğer bakamazsın git esirgeme kurumuna ver ama yaşama hakkını elinden alma hem de hiç bir suçu yokken

Olan bebeğe olucak yazık cidden. Yaş farkı sorum değil bence benim de sevgilimle aramda yaş farkı var ama çocuğu olsa yani öyle bir sorumluluğun altına giremeyeceğim için başlamazdım ilişkiye, yaşınız çok genç ve bilinçsizsiniz böyle bir durumda bebeğe bakabileceğinizi sanmıyorum. Duygusal açıdan da çok üzücü fakat mantıklı olalım lütfen hanımlar, bu bebek doğarsa ona iyi bir hayat sunamayabilir zavallı yavrunun hayatı mahvolur. Çocuk çok büyük bir sorumluluk, o yavruya hayatı adamak gerekiyor. Siz daha kendi ayaklarınız üstünde duracak seviyete gelmemişsiniz. En mantıklısı aldırmak olur ne yazık ki.

Lütfen yargılamadan cevap verin Çok çıkmazdayım 20 yaşındayım sevgilim 34 yaşında ve 8 aydır ilişkimiz var bana daha önceden bir evlilik yaşadığını çocuğunun olduğunu söyledi çocuğuyla tanıştırdı beni ailesiyle bile tanıştırdı birkaç hafta önce öğrendimki aslında daha boşanmamış hani hala evli ama birlikte yaşamıyor pek ben bunu kendime yakıştıramadım ilişkimi bitirdim peşimi bırakmadı kendimden soğutmak için çok şey yaptım dava açtığını söyledi affettirmek için herkesle konuşturdu beni ama istemedim ve ben bugün ondan hamile kaldığımı öğrendim benden yaşça büyük ve şu an boşanma davası açılıyor olsada kimlikte evli ve ben daha küçüğüm okuyorum derslerim çok iyi türkiyede sıralamaya girecek sevideyim ben sizce ne yapmalıyım sonuçta o şu an evli bir adam ve yeni öğrendim sayılır ben ise daha genç bir kız
Kendimi tutamıycam artık kimsede alınmasın.
Ne dinimiz kaldı ne İmanımız ne ar ne namus. Bu tarz konular açılıyor ve ne kadar rahat tepkiler verebiliyoruz evlenmeden düşüp kalktığı değil de konu sanki normalmiş gibi ötesini konuşuyoruz çok yazık şu halimize bişey demek istemiyoruz o yavrunun hesabını nerede vereceksiniz çok yazık sadece o masuma üzüldüm o kadar..

Hiç kimse seni yargılamaz ama soylediklerin çok anlamsız. Allah herkese hayırlısını versin o cana kıyınca daha mı mutlu olacaksın? Bak bakayım burda kaç kişi var çocuk sahibi olmayı bekleyen. 20 yaşında gencecik kızsın ailen bilmiyor ne işin var senin çocuklu bi adamla? Hadi oldu böyle bişy ne işin var aynı yatakta ailenin haberi yok. Rabbim hiç bir annenin babanın evladına yaşatmasın bu kadar mı iman zayıflığı var içinde çok üzüldüm okurken senin adına. Ama bir çıkmaza girmişsin madem o canı aldırıp hepten kendini çıkmaza sokma derim ben. Allah hakkında hayırlısını versin inşallah.

Olan bebeğe olucak yazık cidden. Yaş farkı sorum değil bence benim de sevgilimle aramda yaş farkı var ama çocuğu olsa yani öyle bir sorumluluğun altına giremeyeceğim için başlamazdım ilişkiye, yaşınız çok genç ve bilinçsizsiniz böyle bir durumda bebeğe bakabileceğinizi sanmıyorum. Duygusal açıdan da çok üzücü fakat mantıklı olalım lütfen hanımlar, bu bebek doğarsa ona iyi bir hayat sunamayabilir zavallı yavrunun hayatı mahvolur. Çocuk çok büyük bir sorumluluk, o yavruya hayatı adamak gerekiyor. Siz daha kendi ayaklarınız üstünde duracak seviyete gelmemişsiniz. En mantıklısı aldırmak olur ne yazık ki.
Onun günahını sen ödemeyeceksin yaparken sorumluluk sahibi oluyor da neden bakmaya sıra gelince sorumsuz oluyor? Allah herkese böyle kolay evlat vermiyor verdiyse imtihanı odur kolaylık vericektir. Böyle saçma sapan şeyler yazıp iyice çıkmaza sokmayın kızcağızı

Beni reddederler asla affetmezler zaten sevgilimide yaşından dolayı istemiyorlardı sen daha ergensin senin gençliğinden yararlanıyor aklına giriyor diyip istemiyorlardı bide okuduğum için çok beklentileri var benden yani öğrenseler ben ailemle yaşamaya devam edemem sevgilim dediğim adamda boşanma davası açtı yeni bebeğe zarar vermemem için yalvarıyor affetmem için
o adama yazık ki evli ve senle yatağa giriyor. Seni sevdiğini mi sanıyorsun? Ailen doğru soylüyor onların rızasını al o adamdan kurtul biran önce cocugu da aldırma allahtan korkun düşüncesi bile nasıl giriyor aklınıza

Kürtaja karşıyım. Hem dinen hem vicdanen ama o bebeği doğurup berbat bir şekilde büyütecekseniz hiç doğurmayın.
Ama ben fetva veremem. Eğer inançlıysan en yakın din kurumuna gidip durumu anlatıp fetva isteyebilsin.
Din kurumu çocuğu aldır mı diyecek? Tabiki hayır. Allah herkese böyle kolay evlat veriyor mu? O bi batağa girmiş aldırıp hepten kendini batağa sokacak!! İmanınız bu kadar mı zayıf hayretle okuyorum bir cana kıymak nedir? Evlat özlemi çeken kadınlar anlar

Boşanma davası açıyor bebeği aldırmamak için gece gündüz kapıma geliyor ben bunu istiyordum senden çocuğum olsun istiyordum seninle evlenmek yuva kurmak istiyorum ikinizede sahip olurum gibi şeyler söylüyor aklıma girmek gibi işte tekrardan
Belki doğrudur belki yalan belkilerle yaşayamazsın insan olsaydı böyle bi duruma sokmazdı seni.

Back
X