Bebeği Aşırı Koklayarak Sevmek

Ben de sizi anliyorum , konuyu alakasiz yere cekenlerin sizi anlama ihtimali yok bosuna da anlatmayin diyorum sadece sinirlendiginizle kalirsiniz. Linc yemek istemiyorum bu gece o yuzden detay yorum yapmayacagim. Bu ulkede evlenmek de zor cocuk sahibi olmak da zor. Evlenirken kocayla degil ailesiyle evleniyorsun. Cocuk dogurunca da yok torunum yok yegenim diye kabileye cocuk doguruyorsun. Surekli anan olsa baska olurdu diyenler de analarimiz boyle yapmiyor anlamadiklari nokta bu. Yapsalar onlara diledigini dersin uyarirsin icin rahat olur. Kaynanaya ovgu yapsan onda bile laf mi soktu der kirilir. Kimse kimseye masal anlatmasin burasi Turkiye. Burasi gelini dogurunca lohusa olan kaynanalar cenneti. Ne hikmetse kiz analari kizi dogurunca bile lohusa olamiyor. Yazik valla.

Merhaba güzel hanımlar,

Ben mi çok hassasım, nasıl yaklaşmalı mıyım bu konuya bilmiyorum.

Kayınvalidem 3.5 aylık oğlumu kucağına aldığında kokla kokla bir oluyor. Gezdirirken burnunu dayıyor oğlumun boynuna. Açıkçası bu beni rahatsız ediyor. Oğlumu da rahatsız ettiğine eminim aslında. Onlardan ne zaman gelsek bir ağlama krizi. Ordayken daha başlıyor huysuzlanmaya.

Zaten aşırı sesli bir sevme şekilleri var, bunun bebeği rahatsız ettiğini anladılar şükür.

Yüzlerini aşırı yaklaştırarak sevmeleri var bir de. Bebeğin yüzünün dibine girince net bile göremez yani seni. Bunun da bebeğimin sevdiği bir şey olduğunu sanmıyorum hiç.

Asıl benim sevmediğim şey dediğim gibi şu uzun uzun boyundan koklama meselesi. Uyarmalı mıyım bu konuda, nasıl uyarmalı mıyım daha doğrusu?

Dün akşam ordaydik. Bebeğim resmen stres biriktirdi. Sürekli görüş alanında kalıp onlara az az vermeme rağmen. Yolda gelirken ağlama krizine girdi ve aglamalarini tanıyorum artık.

Oraya her gidisimizde kv min öyle içine çeke çeke koklamasindan huylaniyorum açıkçası. Sigara içerse vermeyeceğim konusunda yeni yeni duyarlandi zaten. Trip atıyordu bize. Onu aştık şimdi bu aşırı yakından sevme mevzuları var.

Uzatmayayım daha fazla. Yorumlarınıza ihtiyacım var. 🙏🏻

Ek : arkadaşlar ara yorumlarda gözükmüyor sanırım, buraya yazayım. Normal bir koklamadan bahsetmiyorum. Aralıksız içine çeke çeke, kendinden geçercesine kokluyor. Bir bebek 5 dakika koklanmaz ya bu şekilde.

Olay kv - gelin olarak yorumlanmış hep. Değil. Ben oğlum alışsın ona diye çabalıyorum. Her gördüğünde ağlıyor oğlum. Ortama bir süre alıştıktan sonra yüzü bana dönük şekilde duruyor onun kucağında sadece. Kv kafa hizasina çekiyor oğlumu başlıyor koklayarak gezdirmeye. Bitmiyor bu ve normal şekilde değil.

Esimdi, abisi de, eltimde durumun farkında. Oraya gidince hep bir ağlama krizi, özellikle kv mı görünce. Ben alışsın diye gidiyorum. Kv m normal severken de oğluma bak babaanne seni seviyor diyorum, gülümsüyorum ki korkmasın.

Olayı şımarık gelin seviyesine çekmiş çoğunuz.
Kayın valideniz size oğlumu öpme koklama dese burada kim bilir neler deriz, ne güzel seviyor kadın bırakın sevsin.

Bebegi uzun süre sigara içen babane tabi koklamamali. Bebek opülmez ama ağzinin içine sokar gibi uzun sürede koklanmaz, her hangi bi rahatsizlik virüs, mikrop bebeğe bulaşır , biz bosunami uzaktan kokluyoruz ,bağışıklık yok çünkü yeni yeni gelisecek , hemen o mikroplarla mücadele edemez ,minik bedenleri, sonra sonra bağışıklığı geliştikçe öperler

2 senelik annelik tecrübemde şunu gördüm istemediğim bir durum olduysa kızım da hep streslendi ağladı.
Anneanne-babanneden döndüğümüz günlerde hep ağlardı. Evde yalnız kalmaktan sıkıldığına oralarda mutlu olduğuna yormuştum ben 😅
Ayrıca yalap şalap öpmesindense koklasın ya ne yapalım.

Ay yemin ediyorum bu konuları okudukça oğlum olmadığına şükrediyorum. Hatta görümce olmadığıma ve hala olmadığıma da şükrediyorum. Hanımlar beğenmediğiniz hatta tiksindiğiniz kayınvalidelerin büyüttüğü adamlarla evlenip yataklarına girdiniz

Back
X