- 7 Şubat 2022
- 787
- 1.199
- 43
- 33
- Konu Sahibi Spagetti Bolonezz
-
o 1 haftayı bebeğiniz hatırlamıyor, hatırlamayack öyle düşünün.Kızım sezeryan doğumdan sonra bir hafta yoğun bakım odasında kaldı. İlk doğumum,iki kere görme şansım oldu. Süt gelene kadar iki gün pompayla uğraştım her gün süt götürdük o bir hafta geçmek bilmedi. Ne zaman çıkacağını bilmedigimizden, o iki görüş gününü asla unutamıyorum kuvezin önünden.
Şimdi 2 aylık olduk, herşey yolunda. Ama ben iyi değilim galiba, asla onu bırakmak istemiyorum. Yani alt kattaki markete in diyor annem hava al dolaş gel ben bakarim, yada eşim varken bırak yarim saat in çık dışarı. Yapamıyorum.
O görüntü gözümün önünden gitmiyor, asla unutamıyorum. Keyfi birşey için market gezmesi hava alma için onu bırakmak asla mantıklı gelmiyor. Biliyorum suanki durumum normal değil ama aşamiyorum. O kadar zor günlerdi ki, öyle çaresiz bıraktım çıktım o kuvezden onu ki, kendime kızıyorum kaderime kızıyorum kızım orda bir hafta tek başına kaldı ona kahroluyorum.
Ailemde böyle bir süreci yaşamış kimse yok, çok şükürsizler nasıl astiniz bu durumu. İcimde gecmeyen gönül yaram resmen, burnumun direği sızlıyor düşündükçe...
Kızım sezeryan doğumdan sonra bir hafta yoğun bakım odasında kaldı. İlk doğumum,iki kere görme şansım oldu. Süt gelene kadar iki gün pompayla uğraştım her gün süt götürdük o bir hafta geçmek bilmedi. Ne zaman çıkacağını bilmedigimizden, o iki görüş gününü asla unutamıyorum kuvezin önünden.
Şimdi 2 aylık olduk, herşey yolunda. Ama ben iyi değilim galiba, asla onu bırakmak istemiyorum. Yani alt kattaki markete in diyor annem hava al dolaş gel ben bakarim, yada eşim varken bırak yarim saat in çık dışarı. Yapamıyorum.
O görüntü gözümün önünden gitmiyor, asla unutamıyorum. Keyfi birşey için market gezmesi hava alma için onu bırakmak asla mantıklı gelmiyor. Biliyorum suanki durumum normal değil ama aşamiyorum. O kadar zor günlerdi ki, öyle çaresiz bıraktım çıktım o kuvezden onu ki, kendime kızıyorum kaderime kızıyorum kızım orda bir hafta tek başına kaldı ona kahroluyorum.
Ailemde böyle bir süreci yaşamış kimse yok, çok şükürsizler nasıl astiniz bu durumu. İcimde gecmeyen gönül yaram resmen, burnumun direği sızlıyor düşündükçe...
Benim oğlum da prematüre doğdu. O yoğun bakım kapılarında bekleyişimi asla unutmam. Üstelik benim oğluma yoğunbakımda müdahale ediliş anına tanık oldum, arkasından ambulansla farklı bir ile götürüldü ve ben arkasından bakakaldım. Telefonumu kim ararsa arasın asla açamıyordum.Kolu kanadı tutmamak, burnunun direği sızlamak nasıl olurmuş bizzat yaşadım. O süreçte hiç kimseyle iletişim kuramadım. Hastaneden çıktıktan sonra sizinle aynı şeyleri yaşadım. Aylarca sebepsiz ağlama krizlerine girdim.Bende ki hissiyatını geçmesi yaklaşık 2 yıl sürdü. Biraz zamana sadece. Siz biraz daha oluruna bırakın. Eğer içinizden yavrunuzu bir an bile bırakmak gelmiyorsa bırakmayın. O büyüdükçe siz de biraz daha rahatlayacaksınız. Bırakın içiniz nasıl rahat ediyorsa öyle davranın.Kızım sezeryan doğumdan sonra bir hafta yoğun bakım odasında kaldı. İlk doğumum,iki kere görme şansım oldu. Süt gelene kadar iki gün pompayla uğraştım her gün süt götürdük o bir hafta geçmek bilmedi. Ne zaman çıkacağını bilmedigimizden, o iki görüş gününü asla unutamıyorum kuvezin önünden.
Benim kızımda erken doğup 15 gün küvez de kaldı. Birgün gittiğimizde ağladı ne desem ne yapsam susmadı o an kucağıma alıp emzirsem susardı biliyordum ama buna imkan yoktu. Yanından öyle bir halde ayrıldım ki taaa sonraki gün sabah görene kadar ağladım durdum sanki dünya yıkılmış ben içine düşmüştüm. Ama bir baktım ki benim 2 kiloluk sıpanın umrunda bile değil gülücük saçıyor etrafa çıktığımız gibi susmuş zatenKızım sezeryan doğumdan sonra bir hafta yoğun bakım odasında kaldı. İlk doğumum,iki kere görme şansım oldu. Süt gelene kadar iki gün pompayla uğraştım her gün süt götürdük o bir hafta geçmek bilmedi. Ne zaman çıkacağını bilmedigimizden, o iki görüş gününü asla unutamıyorum kuvezin önünden.
1 hafta da ben yaşadım. İlk sütümü veremedim. Uyandığımda yatağa akmıştı. Bebeksiz eve dönüyorsun. Ne karnında ne kucağında. Şuan iki yaşında kızım ikimizde sağlıklıyız. Ve hep aklımdan geçer. Trajik olarak geçti. Ama ilk dönemler daha yoğun üzülüyordum tabi.Kızım sezeryan doğumdan sonra bir hafta yoğun bakım odasında kaldı. İlk doğumum,iki kere görme şansım oldu. Süt gelene kadar iki gün pompayla uğraştım her gün süt götürdük o bir hafta geçmek bilmedi. Ne zaman çıkacağını bilmedigimizden, o iki görüş gününü asla unutamıyorum kuvezin önünden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?