canım çok geçmiş olsun ben 3 düşük yaptım ikisinin kalbi 8. haftada durdu diğeri 18 haftada su kesem boşaldı (doktor ihmali yüzünden enfeksiyonumu fark edemedi). düşüğe yönelik tüm tahliller yapıldı fakat birşey çıkmadı genelde ani kalp durmasında pıhtılaşma bozukluğu oluyormuş kanda ama bende böyle bir sorun yok görünüyor doktorlarım önlem amaçlı heparin iğnesi tavsiye ettiler gebelik düşündüğümde bunları kullanıcam. benim sebebi bulunamayan düşük doktorlar deneyeceksin birinde elbet tutacak diyor bakalım. yadıklarını okuyunca yaşadıklarım gözümün önüne geldi bende seninle paylaşmak istedim.
canım öncelikle çok geçimiş olsun.benimde 3 küratajım var malasef.
kan pıhtılaşması testleri: MTHFR A 1296 , MTHFRC677T ,FV LEıDEN MUTASYON
bunlarda mutasyon yoksa bi çok doktor, tekrarlayan düşüklerde iğne önerio canım.bende hamile olduğumda başlıcam canım.
ne kadar koruncan canım
sağol canım sanada
hemen bakıcam teslterime dr. hiç iğneden filan bahsetmedi :uhm:!!!!! bu ay korunmadık (dr tavsiyesi ğzerine) ama açıkcası pek beraberde olamadık. ben köye gittim bir hafta kaldım geldiğimden beri gribim boğazlarım intihaplanmış pek işimiz olmadı anlıcanşimdi daha iyiyim ama yumurtlama dönemi de geçti yani 0-0 elde var 0
inşallah yakın zamanda tekrar hamile kalırsın, iğne başlicam dedin ozaman bu tabi dr. tavsiyesi üzerinedir değilmi? sende pıhtılaşma yok o zaman sanırım dimi?
canım sende önümüzdeki ay 1-0 olursun inşallah.beraber oluruz bakarsınregl in ne zaman canım.
bende heterezigot var.kan pıhtılaşmasında pek önemli diilmiş.homozigot daha ileri seviyesi oluo.ama doktor iğne başlıcaz dedi.şimdilikte günde bi tane coraspin ve folbiol içiorum .allahtan hayırlıısı. regl ini yaz canım bakalım aynı zamna denk gelces mi:1hug:
inşallah bu ayı beraber 1-0 kapatırız benim regl tarihim ayın18-20 olması lazım
biraz düzensizleşti son kürtajdan sonra bide biraz kan mı bişey kalmış tekrar aldılar ama narkoz olmadan (canım çıktı) şimdiye kadar 30-31-32 günde geldi eskiden 28 dedimi hemen gelirdi artık karambole :)
arkadaşlar bilmiyorum yene bebek düşünüyorum ama çok korkuyorum zamanla geçermi bu korkularım zamanla alışırmıyım aynı şeyler başıma birdaha gelirmi.....
arkadaşlar bilmiyorum yene bebek düşünüyorum ama çok korkuyorum zamanla geçermi bu korkularım zamanla alışırmıyım aynı şeyler başıma birdaha gelirmi.....
adına çok üzüldüm özelliklede 18haftakine tam 3 ayı atlattık derken......
Allah yardımcımız olsun bize de evlatlar nasip eder İnşallah..
evet doktorlar deneyeceksin 3kere 5 kere elbet birinde olacak ama bu ayakkabı denemek değil ki fiziksel ve ruhsal anlamda nasıl mahfolduğumuzu ya görmüyorlar ya umursamıyorlar.
bu bahsettiğin heparin iğnesi nedir, benim dr. hiç bahsetmedi
ve bu kan pıhtılaşması testlerde nasıl yazıyor??
dr. sorun yok dedi o kadar ama pıhtılaşma testi yapılıp yapılmadığını bilmiyorum
testler elimde en azından kendim bakarım
benim 3 düşüğüm oldu sebebi bulunamadı bana yapılan pıhtılaşma testleri faktör5, protrombin faktör 2 gen, MTHFR677, proteinC, proteinS, Anti Trombin3 ,Aktive ProteinC rezistansı pıhtılaşma için bana bunlara bakıldı birşey çıkmadı fakat doktorum önlem amaçlı 0.4 iğneyi hamile kalmayı düşündüğüm ay vurulmamı istedi.bakalım işe yarayacak mı?
@ çiçek8182 : bu iyi haber olabilir mi? sen geçtiğimiz ay korunmadın dimi test yapmayı düşünmüyormusun? kimbilir
@aslihan_gurun: geçmiş olsun ama hani derler ya korkunun ecele faydası yok,
herşeyin hayırlısı, Allahım inşallah bu kez yüzünüzü güldürür olumlu olmaya çalış
tekrar olurmu demişsin : Takdiri İlahi cenaballah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin hepimize
ama sen nekadar pozitif olursan okadar çok pozitiflik sana geri döner
önümüzdeki ay inşallah ozamanadetin kaç günde bir geliyor çok uzun olmasa bari
günaydın.. benim iki tanesi 8 hafta diğeri 18 haftalıktı. benim de testlerde birşey çıkmadı 0.4 cleaxan iğne verecek doktorum kanı sulandırıyormuş önlem amaçlı birde histeroskopi olmamı söyledi sen oldun mu? rahim içine bakmak içn. bu arada şu histeroskopiden sonra gebeliği düşünüyorum bir şey çıkmazsa şubat mart...gibi.Allah sabır versin 3tane... hani derler ya eşşekten düşenin halinden eşşekten düşen anlar gerçekten de öyle. misal ben okurken neler yaşadığını anlayabiliyorum acını üzüntünü kinini ama başkasına söyleyince; aman daha gençsiniz!!!! Allah yine verir boşver üzülme!!!
duymazdan gelip geçiştiriyordum birden aklıma geldide canım sıkıldı :çok üzgünüm:
neyse, bende Protrombin zamanı 12 olarak belirtiyor normali 11
ila 14 müş (öbür yazdığın testler yok sonuçlarımda)
ozaman pıhtılaşma sorunu yok sanırım dimi?
siz ne zaman düşünüyorsunuz tekrar hamileliği? kaç haftalıklardı bebeklerin?
o bahsettiğin iğne yazmış olduğum iğneden mi?
biraz soru yağmuru gibi oldu ama :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?