Bebeği karnında ölen ve tekrar hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı!

yok canım msj gelmedi

ya bence yaptır tıp fakültesinde bedava yapıyorlarmış!!!
ben özelde yaptırmıştım testlerimi bi dünya param boşa gitti
pıhtılaşma testi yapmamış bile!!!!

bunu duyduğumda hemen test yaptırmak istedim 1000 lr dedi
eeeee çüş artık yani kızılayda 150 tl 1 haftada sonuçlar çıkıyormuş

tıp fakultesinde randevu almak istedim 30 gün doluymuş!!!!!
bende özelden hocalardan randevu varmış 200lr ya
yarındansonraya randevu aldım Ahmet Esmer tıp fakultesinde hocaymış
ona anlatacam de diyecek ve test isteyeceğim
çünkü eğer pıhtılaşma varsa ben şimsi nerdeyse 5 haftalık hamileyim bira an önce başlamam lazım.
kendi dr dediki şimdilik preogerteron ve aspirin kullan
tekrar karnında bebek ölürse ozaman yaparız dedi
böyle saçmalık mı olur yaaa kaç milyar verdik o adama yok şu dedi yok bu dedi
aptirik guptirik şeyleri yaptı öenemli pıhtılaşma testini gerek görmemis
tabi bi kere daha olsun 1000 lr daha alsın kürtaj için
zaten bizde onu zengin etmek için çalışıyoruz ya
var ya kaç gün uykularım kaçtı

ama sende yaptır mutlaka
1 kere olunca yapmıyorlar sanırım aman sende 2 kere oldu dersin
napalım denize düşen yılana sarılır
sen önlemini alda gerisi Allaha kalmış

inanmıyorum ya şu dr lara bizim ruh sağlığımızı hiç önemsemiyorlarevet canım bende zaten kararımı verdim kesin yaptırıcam bu testleri..çok teşekkür ederim sana..inşallah bu kez herşey yolunda gider ve alırsın bebişini kucağına burdan destek olalım birbirimize nolur:)

sen varya biran önce yaptır
ben şimdi hamile olduğum için tetsleri yaptıramıyormuşum!!!!!
vucüt HCG hormonu salgıladığı için!!!!
yani öğrenemeyeceğim
tam emin olmak için sabah sağlık ocağına gidip sorcam
hamileyken pıhtılaşma testi yapılabiliyormu diye
yapılmıyorsa boşuna tıp fakültesine gidip 200lira bayılmayayım
zaten herşey bi dünya para
sen bursada nerde oturuyorsun ben osmangazi' de Kentmeydanına yakın sayılır
İnşallah hepimizde sağ salim alırız kucağımıza, evet ya destek ve moral çok önemli

sagol cnm bilgilendirdigin icin :1hug: ,allah ablanada sifalar versin cnm :Saruboceq:

Canım ben 5 haftalık hamileyken pıhtılaşma testlerini yaptırmıştım...15 gün sonra da sonuçlarını almıştım...Hacettepe tıp fakültesinden , hemotoloji bölümünü gitmiştim , doktorum çok iyi ve prof , eğer yaptırılmıyor olsaydı yaptırmazdı bana...Hem pıhtılaşma testleri genetik olduğu için hamile olsan da olmasan da sonuç çıkar bence...

kendin direk mi hematoloji bölümüne gitmiştin?????????
bu arada sonuçların nasıl çıktı?
iğne kullandın mı?

bak zelcancım melek76 arkadaşımız yaptırmış inşallah bişey çıkmayacak testin sonucunda ama yaptırabiliyosan sende yaptır canım...sağol desteğin için bende yaptırıcam en yakın zamanda inşallah bişey çıkmaz sonuçlarda:)ben ertuğrulkentte oturuyorum canım inşallah görüşmek kısmet olur:)))çok memnunum seni tanıdığıma:)))

inşallah canım bi bakmışsın sende bu ay hamile kalmışsın yaza beraber göbek tokuştururuz :CüvCüv: olumunekankayizsmile :CüvCüv: hahahahahaha

ben bu arada yaptırmamaya karar verdim
sebebine gelince: varsayalım bugün yaptırdım 15 gün sonra sonuçlar gelecek 2 hafta pür stress içindekalacam hem bu arada 7.haftama giricem.
dr. lar 4üncü hafta başlayın diyor zaten geç kalmış olcam
kendi kendimi strese sokacağım bu bence daha zararlı
zaten bende yaklaşık 8. haftada ölüyor
ama 6. haftada büyüme bozukluğu görünüyor ultrasonda
onun için bu gebelikte hiç bulaşmamaya karar kıldım
zaten aspirin progesteron kullanacağım
dr. da yakın takipte zaten nasip artık
pıhtılaşmayla bir iki test yapıldı onlar iyiydi ama hepsi tamamlanmamış testlerin
hem 10 hafta ve üstünde kalbi duruyorsa genelde pıhtılaşmayla alakalı oluyormuş
bende çok daha erken geçekleşiyor
buda beni biraz rahatlattı.
ama sen daha hamile değilsin onun için sen yaptırsan ii olur
gerçi yaptıracağını söylemiştin ama olsun

kendin direk mi hematoloji bölümüne gitmiştin?????????
bu arada sonuçların nasıl çıktı?
iğne kullandın mı?

Canım ben sana yaşadıklarımı anlatmak istiyorum...
Ben ilk bebeğimi 38. haftanın içinde kaybettim...Sezeryan tarihimize sadece 2 gün vardı...
Hamileliğim son ana kadar iyi gidiyordu , herhangi bir problem yoktu...Son anda bebeğimin hareketlerini hissedemedim, doktora gittim , kalbi durdu dediler ve sezeranla alındı bebeğim...

Lohusalık döneminden sonra hacettepede riskli gebelik uzmanına gittim , doktorum prof ve bana göre Türkiyenin en iyi doktorlarından...Bütün testleri yaptırdı bana ,pıhtılaşma testleri de dahil...Sonuçta mthfr677 heterozigot çıktı...Bu durumun folik asitle ilgili olduğunu , hamile kaldığımda asprin ve folbiol kullanmamın yeterli olacağını , belki önlem olarak iğne kullanmam gerektiğini söyledi...ığne konusu benim kafamı çok karıştırdı , madem pıhtılaşmadan kaybetmedim bebeğimi , neden iğne kullanacaktım...

Daha sonra sezeryan sonrasında 5,5 ay sonra hamile kaldım...Öğrenir öğrenmez hemen hemotoloğa gittim , o doktor da alanında çok iyi...Ama pıhtılaşma testlerini yaptırdığımı ona söylemedim , çünkü yenilenmesini istedim , belki bir yanlışlık vardır diye düşündüm...Bana oda bütün testleri yaptırdı , hamile olmamın test sonuçlarını değiştirmeyeceğini söyledi ,sonuçlar aynı çıktı...Bana pıhtılaşmaya yatkınlık olabileceğini fakat durumumun çok masum olduğunu söyledi...Pıhtılaşma probleminde genelde ilk 3 ay içinde bebeklerde kalp atımının durduğunu fakat nadirde olsa sonraki dönemlerde de olabileceğini söyledi...Bayağı bir düşündü iğne konusunu...Sonra kadın doğumcumda , hemotoloğumda önlem amaçlı olarak düşük doz da iğne kullanmam gerektiğine karar verdi...Ben de düşük dozda iğne kullanıyorum şu an...

ığneye de kalp atımını gördükten sonra başladık , 7. haftalardı galiba...

Canım yaşadıklarım bunlar...Bence testleri yaptırırsan bir şey kaybetmeyeceksin , ama yaptırmazsan hep aklında kalacak belkide...Belki yaşadıklarım sana bir yol gösterir...sevgiyle kal...

Son düzenleme:
bilmiyorum başına gelenler için öncelikle geçmiş olsun
ama bak sanada ilk dr. aspirin ve folbiol önermiş (banada)
bu iğneyi gerekli gereksiz sanki herkez kullanıyor gibi
bi medet kapısı gibi gelmeye başladı bana
nebilim bide çok tuhaf bişey söylicem
ben aslinda doktorassistanıyım Hollandada (evlendikten sonra Tr ye geldim)
burda tam öyle bir meslek gurubu yok ama hemşire gibi bişey düşün
yani kendim iğne vuruyorum vs.
ama kendim iğneden çok ama gerçek çok korkuyorum
kendime vuramam gibi geliyor insanın kendine iğne vurması doğaya aykırı gibi
eşim desen iğne kelimesinde bayılma tehlikesi yaşıyor :)
bir iki test yapıldı pıhtılaşma ile ilgili genel testler onlar ii çıktı
genetik de ii çıktı.
pıhtılaşmadan değil gibime geliyor bana ve bundan dolayı karında ölümler 10. hafta ve sonrası gerçekleişyormuş
bende ise 6. haftada büyüme geriliği vardı ve 10. haftaya varmadan zaten ölmüşlerdi
2 hafta stress içinde boşuna beklemek istemiyorum gerçi bilemeyiz ama

sende mthfr çıkmasına rağmen : pt. aptt. plt. bunlar nasıl çıktı
bunlar bende ii

herkese geçmiş olsun kızlar.bende bebeğimi 32 haftalıkken kaybettim karnımda.11 ay sonra tekrar hamile kaldım bu sefer 10 haftalık kaybettim karnımda.bütün testlerimi bende yaptırdım bendede kan pıhtılaşması çıktı.şimdi 11 haftalık hamileyim clexane adlı iğne yazdı doktorum.hergün bebeğim olasıya kadar bu iğneyi kullanıcam.şimdi çok korkuyorum.tekrar bişey olursa diye. allahım korusun artık.10 şubatta tekrar kontrolüm var inşallah bi sorun çıkmaz diye ümit ediyorum kızlar.aranızda böyle bebek kaybedipte iğne tedavisiyle bebeği olan varmı? doktora gitmek için sabırsızlanıyorum.

uzu ve melek76 allah bebeişlerinizi size bağışlasın inşallah:))zelcancım naber?bugün psikiyatristimi aradım panik atak için şubat sonu mart başı gel ilaçlarını azaltalım dedi.çok moralim bozuldu çünkü hep o aralar için hamilelik planlıyodum.planlar suya düştüanlayacağın ben hamişlik için bekleyeceğim hani demişsin ya göbekleri tokuştururuz diye çok hoşuma gitti ama olamayacak çok üzüldüm yaaaa((bence testleride dr una bi sor tekrar diyorum hayatım...

hanımlar merhaba ben yeni üyelerdenim bu sayfayı şimdi buldum okuduğum mesajlarda kendimi gördüm ve tekrar içim yandı.

bende iki tane bebeğimi kaybettim biri 8 hafta 5 beş günlüktü kalbi durmuş aldılar bebeğimi kürtaj oldum altı ay sonra tekrar hamile kaldım bu sefer kalp problemi çıktı bebeğimde gitmediğim doktor kalmadı hepsi tahliye edilmeli bu bebeği almamız gerekiyo dediler bende RABBİME sığındım aldırmama konusunda ısrar ettim bir ümitle bekledim karnımda ölme ve ve beni zehirleme ihtimaline karşı sürekli doktor kontrolü altında geçti zamanımız bu arada cvs yapıldı kromozonlarla ilgili bir sorun olup olmadığı incelendi hiçbirşey çıkmadı yapılan testlerde ve 28 haftalıkken kaybettim bebeğimi karnımda öldü 20 mart 2009 da normal doğum yaptım

sonuç: eşindede sende de problem yok sadece şanssızlığınız diyolar en az 20 doktora göründüm hepsi aynı şeyi sölüyor ve ben tekrar hamile kalmak istiyorum 3 aydır deniyorum ama olmuyo bu seferde (

hoşgeldin 1985h:)anlattıkların çok üzücü gerçekten burda yaşadıklarını yaşayan ve seni anlayacak birçok insan var yani doğru yerdesin...allah sabır versin canım..stres yaptığın zaman gebe kalamama problemi olabiliyomuş..stres yapma rahat ol ki senin hamile kalamama probleminde yok ne güzel...inş en yakın zamanda burdan ii haberlerini alıcaz ben inanıyorum canım:))

1985H :merhaba hoşgeldin
öncelikle geçmiş olsun ve Allah bir daha yaşatmasın (hiçbirimize)
ozon79 un dediği gibi stress çok büyük bir etken
demesi kolay ama sen yine de stressten uzak durmaya çalış
ve yumurtlama döneminde iki günde bir ilişkiye girin bence faydası olur

teşekkür ederim canım evet doğru yerdeyim okudum biraz bütün yazılanları değil ama aralardan bu arada kan pıhtılaşması ile ilgili konuşulmuş okuduğum kısımlarda bende bunu yeni öğrendin yendi dediğim bir ay önce falan almanyada bir doktora sordurtmuştum durumumu yorum yapsın diye o sölemiş olabilir diye bende bunun üzerine cuma günü doktora gittim tabi öncesinde biraz araştırma yaptım doktor bana kan pıhtılaşması ile ilgili hiç bi sorunun yok senin dedi ama test falan yapılmadı bebek ölümlerinin nedeni farklı dedi aynı olsaydı kan pıhtılaşması diyebilirdik dedi şimdi sadece tesadüf tek şanssızlığın ikisini üst üste kaybetmen dedi
ama istersen o iğnelerden yapabiliriz bebeğe hiçbir şekilde geçmiyo o iğneler sanada bi zararı yok sen bi hamile kal konuşuruz detayları dedi sadece rahatlatmak amaçlı olacak sanırım bu iğneler her ihtimale karşı test yapmadığı için böle bi tedbir alacak sanırım ama ben çapanın proflarına gittim heyet toplandı 4 5 tane kadın doğumcu hepsi prof çocuk kardiyoloğu uzman doktorlar asistanlar vs hiç böle bişiden bahsetmemişlerdi bana başka doktora gitmeden o çapanın profunu aradım bende böle bi durum olabilirmi diye ben kan pıhtılaşması diye bişi duydum diye hayır asla yok dedi ama ben huzursuzum
cuma günü gitttiğim doktorda bunla ilgili test yapmaya gerek yok sana dedi hem bu testin sonuçları geç çıkıyormuş biraz hemde masraflıymış sanırım işin o boyutunu hiç araştırmadım sadece nelere sebep olacağına bakmıştım sizce eğerki hamile kalırsam (inşallah kalırım) sizce bu iğnelerden bende yaptırmalımıyım

olsun canım sende nisan gibi fln başlarsın benimkide seninkine ablalık/abilik eder :)
demokraside çare tükenmez dimi. sen moralini bozmamaya çalış herşeyde vardır bi hayır
üzülmemeye çalış bazı şeyleri gerçekten oluruna bırakmak lazım
bende çok stress yapıyordum sadece kendime zarar ne bana ne bebeğim için hiç bi faydası yok aksine zararı var. sende pozitif süşünmeye çalış
bende bu sefer biraz daha oluruna bırakmaya çalışacağım, hayırlısı
aspirin folbiol progesteron bunlar da fayda eder yoksa dr. vermezdi ya
öylemiki böylemiki demekle sadece kendimi strese sokuyorum boşuna geriliyorum
baktık olmadı bidahakine kesin iğne kullanırım ama şu an gereksizmiş benim durumumda
vesveseyle kendimi üzüyorum :)

bu internet bi yandan çok ii ama bi yandanda insanı paranoyak yapıyor
nerde gördüm tam hatrlamıyorum ama biri yazmıştıki:
insanlar olumlu şeyler yaşayınca bunu genelde yakınlarıyla vs paylaşıyor
gelipde buraya aman ben ne iyiyim, ne güzel hamileyim ben vs. yazmıyor.
insanlar olumsuz şeylerini dertleşmek babında burda paylaşıp sıkıntısını bir nebze de olsa yazarak yabancı birinle daha rahat yazışıp rahatlıyor
onun için yüzdelere bakınca bukadar olumsuz gebelik vs. yok aslında
hepimiz burda toplanmışız :)
misal ben hamileyken burda yazmıyordum ne zaman kürtaj oldum 1 sefer yazdım
tekra hamile kalınca unuttum kendi şeylerime daldım
ve nezaman 2. sefer bebeğimi kaybettim daha sık yazmaya başladım
bu herkez için geçerli değil ama bence çoğu için böyle.
onun için sen de pozitif olmaya çalış
sanırım öğretmenmişsin kendini işine ver bi hobby edin
ben misal 22 yaşımdan sonra elime tiğ ve şiş alıp şimdi çok cici şeyler yapmaya başladım
kafamı boşaltmaya bire bire :)
kaç zincir oldu diye sayarken başka bişey aklıma bile gelmiyor :) hahaha
1 ters 2 düz 1 ters şimdi sıra düzde hhahahahaha
sende dene hem bitince insan birşey ürettiği için ayrıca çok mutlu oluyor
sende dene!!!!!!!!!!!

öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım...bence test yapmadan iğne vurunmak çok mantıklı gelmiyor çünkü dozu iyi ayrlanmazsa düşüklere sebep olabiliyor.üniversite hastanelerinde ücretsiz yapılıyor tabiki sgklıysanız.banada hep şanssızlık denildi ama ben ısrarla araştırmamam devam ettim ve ankaraya gittim orda yapılan testlerde düşük oranda pıhtılaşma ve histeroskopi sonucu küçük bir septum çıktı rahimde ufak tefekte olsa sorun çıkmıştı işte...bu sefer hamileliğimde hocam iğne başlayacak inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…