Bebeği karnında ölen ve tekrar hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı!

günaydın hepinize kızlar...zelcancığım örgü süper bir fikir ama benim zamanım yok .....

Aslında haklısın canım ama bu testı doktor ıstemeden yaptırabılıyormuyuz acaba bı doktorun ıstemesı Şartmı

Canım , ilk doktorum önce folbiol+asprin dedi.Sonra hamile kalınca iğneyide kullanalım dedi...Canım benim her şey normal çıktı , pt , aptt , plt vs...Hemotoloğum D-DİMER diye bir değere de baktırılması gerektiğini söyledi...Hamileyken ayda bir baktır dedi...Bu değer eğer normalse pıhtılaşma yoktur dedi...Tabi 20. haftadan itibaren D-DİMER üst sınırı geçebilir ama o önemli değil , her hamilede kan da pıhtılaşma oluyor , eğer çok çok üzerine çıkarsa o zaman önemlidemişti...Bir de homosistein diye bir değer var , oda pıhtılaşma ile ilgilimiş , ona da baktırmak gerekiyormuş , ben de bu değer de normal çıktı...İki doktorumda iğneyi önlem olarak kullandırtıyor...
Asprin kullanman iyi ama , asprin de kanı bayağı sulandırıyor...Coraspin 100 mg kullanıyorum ben...
Canım , içinden ne geçiyorsa onu yap , sonuçta iğne kullansakta kullanmaksakta eğer kısmetimizde varsa , bebeğimiz sağlıkla doğacaktır zaten...Allah yardımcımız olsun ...

Amin canımmm...Canım inşallah senin de doğru zaman da bebişin göbüşüne konar ...

Aslında haklısın canım ama bu testİ doktor İstemeden yaptırabİlİyormuyuz acaba bİ doktorun İstemesİ Şartmı

kızılay 150 tl ye mthft ve fv leiden mutasyon yapıyor kendin gidiyorsun bunları yaptırmak istiyorum diye bursa ankaraya gönderiyor 1 haftada sonuç geliyormuş

ama tıp fakulteleri ücretsiz yapıyor bi randevu al ve dr. bunları yaptırmak istediğini söyle
pıhtılaşma varmıdır merak ediyorum daha doğrusu korkuyuyorum diye
sanırım bunu yapmayacak dr. yoktur

Asprin kullanman iyi ama , asprin de kanı bayağı sulandırıyor...Coraspin 100 mg kullanıyorum ben...
...

bunu iyi yani mi anlamında kullanıyorsun yoksa
fazla sulandıryor mu diye pek anlamadım?????????????

haklısın ama bana o da bir medet kapısı gibi geliyor
dediğin gibi biraz da nasip
biz mesela o kadar dr. gittik yok folik asit yok vitaminler vs.
özel dr lardan çıkmadık 2 kere bebeğimiz öldü
eşimin kuzeni bir kere 6 aylıkken dr yüzü gördü birde doğumda maşallah 15 aylık kızı var
nasip birazda ama anlattikların için tşk.
o öbür ayda bir yaptır dediği testi hiç duymamıştım sen her ay yaptırdın mı?
20 haftayı geçmişsin artık ama öncesi ver sonrası?

canım öncelikle geçmiş olsun.bu bebişine kavuşursun inşallah sağlıkla.bende 3 bebişimi kaybettim canım.çok büyümediler 8 haftalıkken kalpleri durdu bnde de heterozigot çıktı.iğne tedavisi görcem senin gibi.
kullandığın iğnenin kaçlık olduğunu biliomusun canım.

zelancım çok teşekkür ederim canım evet dediğin gibi herşeyde vardır bi hayır:))bu arada ben örgü örmeyi takı taç yapmayı seviyorum bi siteye üye oldum hatta orada satıyorum ürünlerimi öğretmenlik yapmıyorum artık dershanedeydim ben çok sıkılmıştım panik atak dershane yüzünden tekrarladı zaten nalet müdür(özelden mesaj atmayı bilmiyorum ama sen bana öğretirsen sitenin adını veririm canım:)))

ne güzel .keşke bende örgü örmeyi bilseydim.kendi kendine mi öğrendin canım

çiçek8182: bende hiçbilmiyordum benim annem de hiç elişi yapmaz. ama şimdi hırkalar yelekler bebek battaniyesi bile ördüm ikincisinde başladım.
görsellerden arattır; yelek yapılışı vs. diye beğendiğini yap gerçekten abartılacak kadar zor değil

öncelikle geçmiş olsun ve başınsağolsun canım.zor biliyorum ama napalım.evet hemen olmuyo.benimde ilk gebeliğimden sonra 11 ay sonra hamile kalabildim.28 hafta uzun bir hamilelik.sonuçta normal doğum.bende 32 haftalık normal doğum yapmıştım ölü bebeğimi.sonra tekrar 3 aylık bebeğimi kaybettim.tahliller falan derken bu sefer 7 ay sonra hamile kalabildim.ama 6 ay korundum sonuçlarım çıktıktan sonra o ay korunmayı bıraktım.o ay olmadı.korunmayı bıraktıktan 2. ayda oldu.şu anda 11 haftalık hamileyim.sende kendini sıkma.ilk bebeğimi kaybettikten sonra bende çok endişeliydim neden olmuyo diye.anca düzelir hormonların.sonuçta 28 haftalşık bebekti yani.o yüzden rahat ol.

ne güzel .keşke bende örgü örmeyi bilseydim.kendi kendine mi öğrendin canım

canım örgüde örüyorum uğraşınca oluyo valla sende yaparsın kesin zelcanın dediği gibi bul sitelerden başla örmeye:)))ben daha çok takı taç falan yapıyorum canım çok zevkli ve kafa dağıtan bi uğraş gerçekten:)))

canım benim bence o testlerden yaptırmanda fayda var.ben üniversite hastanesinde yaptırdım.ssk lı olduğum içince hiçbir ücret ödemedim.tamam geç çıkıyo ama hiç olmazsa rahatlamış olursun.bende şu anda clexane adlı iğn e yazdı doktorum onu yapılıyorum.hergün göbekten bebeğim olasıya kadar.hiç bi sakıncası yok bence.sadece kan sulandırıcı.ama dediğim gibi testlerini yaptır ondan sonra konuş doktorunla bence.sonra kan pıhtılaşması çıksada hamile kalırsan doktorun seni yönlendirecektir.

1985H : okadar da uzun sürmüyormuş sanırım 2 hafta
ama daha önce de yazmıştım okudunmu bilmiyorum ve üni. hastanelerinde ücretsiz evet

kızılayda 1 haftada sonuç çıkıyor ve 150TL çokda pahalı değil

ama özelde yaptırmak istersen utanmadan 1000lr isteyen dr.larımızda var yok değil
belki caydırmak için istedi bu meblayı bilemiyorum

gerekliliğine gelince: ben çok düşündüm ama sonunda yaptırmamaya karar verdim ama bu konuda görüşler farklı çoğu bu iğnelerden yana , ben sanırım azınlıktayım :)

merhaba arkadaşlar nasılsınız görüşmeyeli,ben rubella yani kızamıkçık ve genel rutin tahlil sonuçlarımı aldım hepsi güzel,sadece hepatit aşımın bağışıklığı bitmiş aşı olcam.birde genetik tahlillerimi yaptırmayı düşünüyorum ama çok pahalı burda istanbulda üniv. hast yaptırıcam artık ama bu arada bal-tarçın-çörek otu karışımını yiyorum kızlar eşimede keçi boynuzu kürü başladık işe yarıyomuş ama bakalım,inşallaaaaaaaaaah hepimizin bebişleri bekletmeden sağlıkla gelir hepinizi öpüyorum yoğun çalıştığım için giremiyorum pek..

Canım , iyi anlamda söylemiştim , hamilelikte zaten her kadında pıhtılaşma olduğu için kan sulandırıcı iğneyle yada asprin ile kan zaten normal değerler arasında kalıyor , istesende çok sulanmıyor kan...
Ben d-dimer e her ay baktırdım , 20.haftaya kadar normal aralıkta çıktı kanım , aşırı sulanmış çıkmadı yani...20. haftada doktorun dediği gibi sınırın biraz üzerinde çıktı yani pıhtılaşmış biraz kan ama hemotoloğun dediğine göre bu çok önemli değilmiş , çok fazla çıkarsa problemmiş , o zaman da iğnenin dozunu artırıyorlarmış.Bu ay daha baktırmadım , bir hafta içinde baktırmam gerek...
Ama bunlar sadece önlem , kısmetimizde varsa sağlıkla gelecek bebeklerimiz , ben de buna inanıyorum...

Canım çok teşekkür ederim ...İnşallah sen de bundan sonra hiç kayıp yaşamadan sağlıkla alırsın bebeğini kucağına...Canım ben 0,3 ml fraxaparine kullanıyorum...en düşük dozu 0,2 ml ama...Hemotoloğum 0,2 yada 0,3 ml düşük dozlardır , iğneyi kullandıktan hemen sonra bile rahatlıkla ameliyata girebilirsin , kanında aşırı sulanma olmaz demişti...

testlerinin temiz çıkması çok güzel canım.genetiiğinide yaptırırsan iyi olur.keçiboynuzunu bende eşime uyguluorum canım.kendine iyi bak.güzel haberlerle görüşürüz inşallah

anladım canım benim doktorumda 0,3 ml demişti o yüzden sana da sorim dedim.güzel dileğin için çok teşekkür ederim canım.
d-dimer testinide ilk defa duyuyorum.gereklimi acebaaa.doktorun mu öenrdi canım

testlerinin temiz çıkması çok güzel canım.genetiiğinide yaptırırsan iyi olur.keçiboynuzunu bende eşime uyguluorum canım.kendine iyi bak.güzel haberlerle görüşürüz inşallah

nöbetten de giriyorum artık valla bağımlı oldum size burda çok kar yağıyo cuma cerrahpaşaya gidecektim ama pazartesiye kalacak sanırım genetiklerimide yaptırıcam başkada aklımı karıştırmıyım diyorum..olmazsa bi 6 ay sonra hsg yada histeroskopi deniycez..inşallah hepimiz güzel haberleri haykırırız burdan...mafoldumben

inşallah oda tertemiz çıkar canım.dediğin çok doğru histeroskopi için erken bencede.vakit buldukç girmeye çalış burdaki arkadaşlıklar terpi gibi herzaman bkleriz canım.güzel güzel haberlerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…