Canım , ilk doktorum önce folbiol+asprin dedi.Sonra hamile kalınca iğneyide kullanalım dedi...Canım benim her şey normal çıktı , pt , aptt , plt vs...Hemotoloğum D-DİMER diye bir değere de baktırılması gerektiğini söyledi...Hamileyken ayda bir baktır dedi...Bu değer eğer normalse pıhtılaşma yoktur dedi...Tabi 20. haftadan itibaren D-DİMER üst sınırı geçebilir ama o önemli değil , her hamilede kan da pıhtılaşma oluyor , eğer çok çok üzerine çıkarsa o zaman önemlidemişti...Bir de homosistein diye bir değer var , oda pıhtılaşma ile ilgilimiş , ona da baktırmak gerekiyormuş , ben de bu değer de normal çıktı...İki doktorumda iğneyi önlem olarak kullandırtıyor...bilmiyorum başına gelenler için öncelikle geçmiş olsun
ama bak sanada ilk dr. aspirin ve folbiol önermiş (banada)
bu iğneyi gerekli gereksiz sanki herkez kullanıyor gibi
bi medet kapısı gibi gelmeye başladı bana
nebilim bide çok tuhaf bişey söylicem
ben aslinda doktorassistanıyım Hollandada (evlendikten sonra Tr ye geldim)
burda tam öyle bir meslek gurubu yok ama hemşire gibi bişey düşün
yani kendim iğne vuruyorum vs.
ama kendim iğneden çok ama gerçek çok korkuyorum
kendime vuramam gibi geliyor insanın kendine iğne vurması doğaya aykırı gibi
eşim desen iğne kelimesinde bayılma tehlikesi yaşıyor :)
bir iki test yapıldı pıhtılaşma ile ilgili genel testler onlar ii çıktı
genetik de ii çıktı.
pıhtılaşmadan değil gibime geliyor bana ve bundan dolayı karında ölümler 10. hafta ve sonrası gerçekleişyormuş
bende ise 6. haftada büyüme geriliği vardı ve 10. haftaya varmadan zaten ölmüşlerdi
2 hafta stress içinde boşuna beklemek istemiyorum gerçi bilemeyiz ama
sende mthfr çıkmasına rağmen : pt. aptt. plt. bunlar nasıl çıktı
bunlar bende ii
uzu ve melek76 allah bebeişlerinizi size bağışlasın inşallah:))zelcancım naber?bugün psikiyatristimi aradım panik atak için şubat sonu mart başı gel ilaçlarını azaltalım dedi.çok moralim bozuldu çünkü hep o aralar için hamilelik planlıyodum.planlar suya düştüanlayacağın ben hamişlik için bekleyeceğim hani demişsin ya göbekleri tokuştururuz diye çok hoşuma gitti ama olamayacak çok üzüldüm yaaaa ((bence testleride dr una bi sor tekrar diyorum hayatım...
Aslında haklısın canım ama bu testİ doktor İstemeden yaptırabİlİyormuyuz acaba bİ doktorun İstemesİ Şartmı
Asprin kullanman iyi ama , asprin de kanı bayağı sulandırıyor...Coraspin 100 mg kullanıyorum ben...
...
Canım ben sana yaşadıklarımı anlatmak istiyorum...
Ben ilk bebeğimi 38. haftanın içinde kaybettim...Sezeryan tarihimize sadece 2 gün vardı...
Hamileliğim son ana kadar iyi gidiyordu , herhangi bir problem yoktu...Son anda bebeğimin hareketlerini hissedemedim, doktora gittim , kalbi durdu dediler ve sezeranla alındı bebeğim...
Lohusalık döneminden sonra hacettepede riskli gebelik uzmanına gittim , doktorum prof ve bana göre Türkiyenin en iyi doktorlarından...Bütün testleri yaptırdı bana ,pıhtılaşma testleri de dahil...Sonuçta mthfr677 heterozigot çıktı...Bu durumun folik asitle ilgili olduğunu , hamile kaldığımda asprin ve folbiol kullanmamın yeterli olacağını , belki önlem olarak iğne kullanmam gerektiğini söyledi...İğne konusu benim kafamı çok karıştırdı , madem pıhtılaşmadan kaybetmedim bebeğimi , neden iğne kullanacaktım...
Daha sonra sezeryan sonrasında 5,5 ay sonra hamile kaldım...Öğrenir öğrenmez hemen hemotoloğa gittim , o doktor da alanında çok iyi...Ama pıhtılaşma testlerini yaptırdığımı ona söylemedim , çünkü yenilenmesini istedim , belki bir yanlışlık vardır diye düşündüm...Bana oda bütün testleri yaptırdı , hamile olmamın test sonuçlarını değiştirmeyeceğini söyledi ,sonuçlar aynı çıktı...Bana pıhtılaşmaya yatkınlık olabileceğini fakat durumumun çok masum olduğunu söyledi...Pıhtılaşma probleminde genelde ilk 3 ay içinde bebeklerde kalp atımının durduğunu fakat nadirde olsa sonraki dönemlerde de olabileceğini söyledi...Bayağı bir düşündü iğne konusunu...Sonra kadın doğumcumda , hemotoloğumda önlem amaçlı olarak düşük doz da iğne kullanmam gerektiğine karar verdi...Ben de düşük dozda iğne kullanıyorum şu an...
İğneye de kalp atımını gördükten sonra başladık , 7. haftalardı galiba...
Canım yaşadıklarım bunlar...Bence testleri yaptırırsan bir şey kaybetmeyeceksin , ama yaptırmazsan hep aklında kalacak belkide...Belki yaşadıklarım sana bir yol gösterir...sevgiyle kal...
zelancım çok teşekkür ederim canım evet dediğin gibi herşeyde vardır bi hayır:))bu arada ben örgü örmeyi takı taç yapmayı seviyorum bi siteye üye oldum hatta orada satıyorum ürünlerimi öğretmenlik yapmıyorum artık dershanedeydim ben çok sıkılmıştım panik atak dershane yüzünden tekrarladı zaten nalet müdür(özelden mesaj atmayı bilmiyorum ama sen bana öğretirsen sitenin adını veririm canım:)))
hanımlar merhaba ben yeni üyelerdenim bu sayfayı şimdi buldum okuduğum mesajlarda kendimi gördüm ve tekrar içim yandı.
bende iki tane bebeğimi kaybettim biri 8 hafta 5 beş günlüktü kalbi durmuş aldılar bebeğimi kürtaj oldum altı ay sonra tekrar hamile kaldım bu sefer kalp problemi çıktı bebeğimde gitmediğim doktor kalmadı hepsi tahliye edilmeli bu bebeği almamız gerekiyo dediler bende RABBİME sığındım aldırmama konusunda ısrar ettim bir ümitle bekledim karnımda ölme ve ve beni zehirleme ihtimaline karşı sürekli doktor kontrolü altında geçti zamanımız bu arada cvs yapıldı kromozonlarla ilgili bir sorun olup olmadığı incelendi hiçbirşey çıkmadı yapılan testlerde ve 28 haftalıkken kaybettim bebeğimi karnımda öldü 20 mart 2009 da normal doğum yaptım
sonuç: eşindede sende de problem yok sadece şanssızlığınız diyolar en az 20 doktora göründüm hepsi aynı şeyi sölüyor ve ben tekrar hamile kalmak istiyorum 3 aydır deniyorum ama olmuyo bu seferde(
ne güzel .keşke bende örgü örmeyi bilseydim.kendi kendine mi öğrendin canım
teşekkür ederim canım evet doğru yerdeyim okudum biraz bütün yazılanları değil ama aralardan bu arada kan pıhtılaşması ile ilgili konuşulmuş okuduğum kısımlarda bende bunu yeni öğrendin yendi dediğim bir ay önce falan almanyada bir doktora sordurtmuştum durumumu yorum yapsın diye o sölemiş olabilir diye bende bunun üzerine cuma günü doktora gittim tabi öncesinde biraz araştırma yaptım doktor bana kan pıhtılaşması ile ilgili hiç bi sorunun yok senin dedi ama test falan yapılmadı bebek ölümlerinin nedeni farklı dedi aynı olsaydı kan pıhtılaşması diyebilirdik dedi şimdi sadece tesadüf tek şanssızlığın ikisini üst üste kaybetmen dedi
ama istersen o iğnelerden yapabiliriz bebeğe hiçbir şekilde geçmiyo o iğneler sanada bi zararı yok sen bi hamile kal konuşuruz detayları dedi sadece rahatlatmak amaçlı olacak sanırım bu iğneler her ihtimale karşı test yapmadığı için böle bi tedbir alacak sanırım ama ben çapanın proflarına gittim heyet toplandı 4 5 tane kadın doğumcu hepsi prof çocuk kardiyoloğu uzman doktorlar asistanlar vs hiç böle bişiden bahsetmemişlerdi bana başka doktora gitmeden o çapanın profunu aradım bende böle bi durum olabilirmi diye ben kan pıhtılaşması diye bişi duydum diye hayır asla yok dedi ama ben huzursuzum
cuma günü gitttiğim doktorda bunla ilgili test yapmaya gerek yok sana dedi hem bu testin sonuçları geç çıkıyormuş biraz hemde masraflıymış sanırım işin o boyutunu hiç araştırmadım sadece nelere sebep olacağına bakmıştım sizce eğerki hamile kalırsam (inşallah kalırım) sizce bu iğnelerden bende yaptırmalımıyım
Canım , iyi anlamda söylemiştim , hamilelikte zaten her kadında pıhtılaşma olduğu için kan sulandırıcı iğneyle yada asprin ile kan zaten normal değerler arasında kalıyor , istesende çok sulanmıyor kan...bunu iyi yani mi anlamında kullanıyorsun yoksa
fazla sulandıryor mu diye pek anlamadım?????????????
haklısın ama bana o da bir medet kapısı gibi geliyor
dediğin gibi biraz da nasip
biz mesela o kadar dr. gittik yok folik asit yok vitaminler vs.
özel dr lardan çıkmadık 2 kere bebeğimiz öldü
eşimin kuzeni bir kere 6 aylıkken dr yüzü gördü birde doğumda maşallah 15 aylık kızı var
nasip birazda ama anlattikların için tşk.
o öbür ayda bir yaptır dediği testi hiç duymamıştım sen her ay yaptırdın mı?
20 haftayı geçmişsin artık ama öncesi ver sonrası?
Canım çok teşekkür ederim ...İnşallah sen de bundan sonra hiç kayıp yaşamadan sağlıkla alırsın bebeğini kucağına...Canım ben 0,3 ml fraxaparine kullanıyorum...en düşük dozu 0,2 ml ama...Hemotoloğum 0,2 yada 0,3 ml düşük dozlardır , iğneyi kullandıktan hemen sonra bile rahatlıkla ameliyata girebilirsin , kanında aşırı sulanma olmaz demişti...canım öncelikle geçmiş olsun.bu bebişine kavuşursun inşallah sağlıkla.bende 3 bebişimi kaybettim canım.çok büyümediler 8 haftalıkken kalpleri durdubnde de heterozigot çıktı.iğne tedavisi görcem senin gibi.
kullandığın iğnenin kaçlık olduğunu biliomusun canım.
merhaba arkadaşlar nasılsınız görüşmeyeli,ben rubella yani kızamıkçık ve genel rutin tahlil sonuçlarımı aldım hepsi güzel,sadece hepatit aşımın bağışıklığı bitmiş aşı olcam.birde genetik tahlillerimi yaptırmayı düşünüyorum ama çok pahalı burda istanbulda üniv. hast yaptırıcam artık ama bu arada bal-tarçın-çörek otu karışımını yiyorum kızlar eşimede keçi boynuzu kürü başladık işe yarıyomuş ama bakalım,inşallaaaaaaaaaah hepimizin bebişleri bekletmeden sağlıkla gelir hepinizi öpüyorum yoğun çalıştığım için giremiyorum pek..
Canım , iyi anlamda söylemiştim , hamilelikte zaten her kadında pıhtılaşma olduğu için kan sulandırıcı iğneyle yada asprin ile kan zaten normal değerler arasında kalıyor , istesende çok sulanmıyor kan...
Ben d-dimer e her ay baktırdım , 20.haftaya kadar normal aralıkta çıktı kanım , aşırı sulanmış çıkmadı yani...20. haftada doktorun dediği gibi sınırın biraz üzerinde çıktı yani pıhtılaşmış biraz kan ama hemotoloğun dediğine göre bu çok önemli değilmiş , çok fazla çıkarsa problemmiş , o zaman da iğnenin dozunu artırıyorlarmış.Bu ay daha baktırmadım , bir hafta içinde baktırmam gerek...
Ama bunlar sadece önlem , kısmetimizde varsa sağlıkla gelecek bebeklerimiz , ben de buna inanıyorum...
Canım çok teşekkür ederim ...İnşallah sen de bundan sonra hiç kayıp yaşamadan sağlıkla alırsın bebeğini kucağına...Canım ben 0,3 ml fraxaparine kullanıyorum...en düşük dozu 0,2 ml ama...Hemotoloğum 0,2 yada 0,3 ml düşük dozlardır , iğneyi kullandıktan hemen sonra bile rahatlıkla ameliyata girebilirsin , kanında aşırı sulanma olmaz demişti...
testlerinin temiz çıkması çok güzel canım.genetiiğinide yaptırırsan iyi olur.keçiboynuzunu bende eşime uyguluorum canım.kendine iyi bak.güzel haberlerle görüşürüz inşallah
nöbetten de giriyorum artık valla bağımlı oldum sizeburda çok kar yağıyo cuma cerrahpaşaya gidecektim ama pazartesiye kalacak sanırım genetiklerimide yaptırıcam başkada aklımı karıştırmıyım diyorum..olmazsa bi 6 ay sonra hsg yada histeroskopi deniycez..inşallah hepimiz güzel haberleri haykırırız burdan...mafoldumben
Canım , iyi anlamda söylemiştim , hamilelikte zaten her kadında pıhtılaşma olduğu için kan sulandırıcı iğneyle yada asprin ile kan zaten normal değerler arasında kalıyor , istesende çok sulanmıyor kan...
Ben d-dimer e her ay baktırdım , 20.haftaya kadar normal aralıkta çıktı kanım , aşırı sulanmış çıkmadı yani...20. haftada doktorun dediği gibi sınırın biraz üzerinde çıktı yani pıhtılaşmış biraz kan ama hemotoloğun dediğine göre bu çok önemli değilmiş , çok fazla çıkarsa problemmiş , o zaman da iğnenin dozunu artırıyorlarmış.Bu ay daha baktırmadım , bir hafta içinde baktırmam gerek...
Ama bunlar sadece önlem , kısmetimizde varsa sağlıkla gelecek bebeklerimiz , ben de buna inanıyorum...
canım çok sağol anlattıklarına
ya nebilim belkide olmayan pıhtılaşma için kafa patlatıyorum gibi geliyor
nasip, kafamı fazla karıştırmayıp
önce ALLAHA sonra dr. ma güveniyorum
kismetten ötesi gerçekten yok
senin belli olmuştur kız/erkerk olduğu
paylaşmak istermisin :)
ALLAHIM sağlıklı sihayli versinde asıl önemli olan o
ilk çoçuğun olacak sanırım değilmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?