melek76 ve ceynuur bebeklerinizin ölüm sebebi belli mi?
benim bebeğim 28 haftalıkken öldü otopsi sonuçları temiz çıktı genetik ve kan pıhtılaşması araştırması yapılıyor 1 ay sonra sonuçları alacağız bebeğimin ölüm sebebini düşünmekten yoruluyorum dr suyunun çok azaldığını söylemişti bitmiş neredeyse içimden bir ses bebeğimin sağlıklı olduğunu bu doktorun suyunun azaldığını farkedemediğini söylüyor böyle olunca da çoooooook üzülüyorum siz de bunları düşünüyor musunuz? hep sağlıksız bebekler ölür deniyor ya siz buna inanıyor musunuz?
Otopsi sonucu belli oldu ama kesin bir sonuç yok 9 bulgu var büyük ihtimalle doktorun dediğine göre plesentada birdenbire oluşan bir iltihaplanmadan şüpheleniyor.İnan ben de çok kötüyüm aklımdan o kadar çok sorular geçiyor ki 14 gün önce gittmiştik nst de kalp atışlarını duymuştuk her şeyi çok normaldi gayet sağlıklıydı nasıl oldu anlayamadım hala atlatmış değilim.Benim de senin gibi aklımdan o kadar çok sorular geçiyor ki. Hala düşünüyorum bir iz bir işaret oldu da ben farkedemedim mi diye?
benim ilk hamileliğimdi galiba senin de ilk hamileliğin benim biraz akıntım vardı hamilelikte artıyor diye üzerinde pek durmamıştım epey zaman geçtikten sonra doktora söyledim bir ilaç kullandım geçti ve çok kısa bir süre sonra da bebeğim öldü acaba o su muydu yavaş yavaş gitti de ben anlayamadım mı diye düşünüyorum bebeğimin can çekişerek ölmesine sebep olmuşum gibi geliyor bir de ben hareketlerinin azaldığını fark ettim ama herkes beni evham yapmakla suçladı 15 günde bir doktora gidiyorduk neyse gidince söylerim dedim ama bebek ölmüştü belki kimseyi dinlemeyip gitseydim böyle olmazdı hep kendimi suçluyorum içim içimi yiyor ama her şey için çok geç....
senin süren ağustosta doluyormuş benimki normal oldu ama daha araştırma aşamasında olduğumuz için doktora bir şey sormadık o da söylemedi bu arada doktorumu da değiştirdim sen bu olaydan sonra aynı doktora mı devam ediyorsun?
cici_22 gerçekten sana imreniyorum ne kadar güçlüsün pozitifsin ben kendimi hep sizinle avutuyorum
28. hafta için çoooooook geç diye düşünüyordum böyle bir şey olacaksa başta olsa bu kadar üzülmezdim diyordum senin ve gelinciğin yaşadıkları daha zor onlar sabrettiyse ben de sabretmeliyim diyorum ama üzülmekten kendimi ve eşimi suçlamaktan başka bir şey yapmıyorum eşim bana göre daha soğukkanlı davranıyor onu bebeğimizi çabucak unutmakla suçluyorum içten içe ona sinir oluyorum bu da ilişkimizi yıpratıyor tabii Allah'tan sabır diliyorum etrafımda hamile ve bebek görünce mahvoluyorum bilmiyorum nasıl toparlanacağım böyle devam edersem sonuç hiç iyi değil ama kendimi tutamıyorum :sinifsinif:
ceynuur hissettiklerimiz tamamen aynı canım yazdıklarını okurken acaba kendi yazımı mı okuyorum diye düşündüm kontrol ettim ben hamileliğim boyunca özel hastaneye gittim bir de izmirde kent hastanesinde profösör namık demire muayene oldum her şey normaldi tek problem erken doğumdu biz otopsi yaptırdık genetik araştırma için eşim ve ben kan verdik bir de bende kan pıhtılaşmasına bakılacak doktorumu değiştirdim özel hastaneye kesinlikle gitmek istemediğimiz için burda üniversite hastanesine başladık doç bir riskli gebelik uzmanı şu anda bizimle ilgileniyor sonuçları aldıktan sonra durumu tekrar değerlendireceğiz gerekirse izmire de gidebiliriz ama kesinlikle üniversite hastanesi veya doğum evi olacak özel hastaneler bana güven vermiyor artıklmaz:
arkadaşlar bende aynı şekilde 8 haftalıkken 2 bebeğimi kaybettim ve şuan 2 yaşında bir oğlum var
kızlar merhaba ben kan pıhtılaşması problemim var die düşünüyordum ve 2 defa bebeklerimi kaybettim, 1.düşükten sonra daha doğrusu karnımda ölüyor yavrularım, kan testleri yaptırdık ve pıhtılasmam cıktı. 2 bebeğimde dr bana innohep verdi ama 3 gün olmamıştım iğnemi.çünkü 3 doktora gittim ki birisi tıpta profosör,sadece biri iğneyi yaptıralım dedi,diğer ikisi gerek yok dedi. bende ne yapacağımı sasırdım ve 3 gün olmadım. kontrole gittim. doktorun yüzü asıldı problem var dedi, baktım bebeğim sanki c harfi gibi olmuş küçülmüştü.ve doktor problem var dedi o anı hiç unutmayacağım.dondum kaldım.halbuki o odaya girerken ne mutluydum bebişimi görücem die. ama malesef bebeğim ölmüştü bedenimde,bakamadım ona,baska sey düşünemiyorum,bu derdi sadece ceken bilir,gecenin 3.30u uyuyamıyorum,3 ay oldu ben hala aglıyorum. neyse tıpa gitmeye basladık. doktor üzme kendini bebeğin olacak dedi,ama ben neden inanamıyorum.tahlil yaptırdı. tahlillr temiz çıktı.kan pıhtılaşması cıkmadı ama o zaman cıkmıştı hiç anlamdım.demekki iğneden değilmiş düşüğüm tek tesellim o. şimdi laparoskopi ameliyatı olucam. herseye razıyım bebeğimi kucağıma aldığımı bi göreyim,onu bi koklayayım,bi öpeyim,daha ne isterim.her gece yatınca hayal kuruyorum,bebeğimin doğduğunu düşünüyorum,kendi kendime bebeğim varmışcasına konuşuyorum bazen bir yastıkla bazende boş bir yatakla konuşuyor buluyorum kendimi. Allah hepimize tüm isteyenlere bebek nasip etsin.baska bi dileğim yok.
Arkadaşlar merhaba benimde bebeğim 8 haftalıktı ama 6. haftada gelişimi durmuş aldırmak zorunda kaldımBiz birazda güç yollarla kavuşmuştuk mikro enjeksiyondu. Bu son olsun Rabbim hepimize kucağımıza almayı nasip etsin
gecmis olsun canim, ama mikroda yada ivf de bu sonuc genelde oluyo. Bende ayni seyi yasamistim. Allah kimselere yasatmasin
kızlar yeniden burdayım ama bu sefer güzel haberlerim var umarım yine hevesim kursağımda kalmaz.daha önce burda paylaşmıştım ilk bebeğim karnımda öldüğü için 21 şubatta gebeliğim sonlandırılmıştı.şimdi yine hamileyim 8+2 haftalık.doktorum şimdi vitaminin yanı sıra progesteron verdi onu kullanıyorum düşük ihtimali için.şimdilik herşey yolunda umarım hep böyle devam eder.Rabbim isteyen herkese nasip eder inşaallah :Saruboceq:
canım bebeğini sağ salim kucağına alırsın hiçbir problemle karşılaşmazsın inşallah ilk bebeğin karnında öldüğünü söylemişsin ne kadarlıktı? hangi testleri yaptırdın? sebep bulundu mu? bir de 21.Şubat'ta ilk bebeğini kaybetmişsin çok az beklemişsin doktor izin vermiş miydi canım? kusura bakma seni soru yağmuruna tuttum ama ben bebeğimi 28 haftalık kaybettim karnımda öldü otopsi yaptırdık temiz çıktı bebeğimin gelişimi tamamlanmış genetik testi kan pıhtılaşması için bekliyoruz şu anda sonuçları aldıktan sonra doktora göstereceğiz sebebini merak ediyorum bebeğim niye öldü? bu soru aklımdan hiç çıkmıyor :gitme:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?