slm arkadaşlar ben de 2 gün önce 12 haftalık bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim. daha önce de 6 haftalıkken kalp atışları duyulmadığı için kürtaj olmuştum.Mutlaka bir sebebi var .Fakültede araştırılmasını istiycem.Sizlerde doktorunuza başvurmadan hamile kalmayın bence. üst üste aynı şeyleri paylaşmak çok kötü çünkü....
yanlış hatırlamıyorsam ben doğum yaparken senden bahsetti ebeler anadolu lisesinde öğretmen demişlerdi.Siz otopsi istemişsiniz diye aklımda kaldı. Sonuç oldumu. Doktor konusunda kararsızım İLhan Şen e gidiyordum insan olarak süper aslında bir sorunum olmadı bebeğin ölümüylede ilgili olarak suçu olduğunu düşünmüyorum fakat yinede kararsızım. Aslında şimdi aklımdan geçen Bursa da bir doktora gitmek Yine burda da İlhan beye gitmek. Yani 2 doktora kontrollere gitmeyi düşünüyorum hamile kalınca
GÜLÜM 12 Birden gözlerim parladı ya ben Çanakkaleliyim. Sen Çanakkaleli misin? Merak ettim. Ben 28 haftalık bebeğimi kaybettim. Karnımda öldü. Tahliller otopsi her şeyi yaptırdık. Bende kan pıhtılaşması çıktı. Kendimi o kadar çok suçladım ki anlatamam ve hala bu psikolojiden çıkamadım. 3 ay oldu. Eylülden itibaren tekrar deneriz diye düşünmüştüm. Doktor eylülde folik asite başla aralıktan sonra bebek düşün dedi. İlk hamileliğimde hemen kalmıştım. Bakalım artık nasıl olacak? Beklemek çok zor geliyor dr da böyle söyleyince moralim bozuldu açıkçası. Bir tafaftan ya aynısını yaşarsam nasıl dayanırım bilemiyorum. Hamile kaldığımda 9 ay nasıl geçecek şimdiden gözümde büyüyor..........
başın sağolsun benimde 1 ay önce 33 haftalık bebeğim karnımda öldü. İlk bebeğimdi sezeryan ile aldılar.
Daha çok yeni kendim de çok kötüyüm zaten bütün hayallerim yıkıldı. Bu yazı iple çekerken şimdi yaz bana işkence gibi geliyor. Zaten zamanda geçmiyor. Doktor 6 ay hamile kalmaman lazım dedi. Daha sonra ben buna dayanamayacağımı söyledim. Bukadar çocuk isterken olmaması için müdahale etmek bana eziyet geliyor. Doktorum konuşabileceğim birisi beni anlıyor. Allahtan dedi ama biraz bekle bari.
Şimdi günleri sayıyorum . Korkularım çok şiddetli ya olmazsa, ya yine aynı şeyi yaşarsam diye.
Birde; o kadar yol alıp sonuna gelmiştik. Yeni hamileliğimin başlarında bebk sağlıklı olacakmı, test sonuçları nasıl çıkacak bunların sitresini tekrar yaşıycamı düşündükçe daha da geriliyorum. İşte iken vakit öyle böyle geçiyor. Ancak evde kötüyüm. Eşimle bile artık konuşmaya korkuyorum. Çünkü mutsuzluğumdan herkes bıktı ve sıkıldı gibi geliyor. Hamile görünce ve bebek görünce dayanamıyorum.
Bilen varsa sormak istediğim şu; 6 aydan önce hamile kalınırsa ne olur. riski ne doktoruma sordum net cevap alamadım. Yaşıycaksan kötü olay yaşarsın dedi 6 ay beklemediğin için değil dedi. Burda sizlerin yazdıklarını okuyunca biraz rahatlıyorum çünkü beni anlıycak sadece sizlersiniz.
CANIM BİZ OTOPSİ İSTEMEDİK. GÖRÜNEN HİÇ BİR SEBEP BULUNAMADI. Bir arkadaşım hamile iken bana çok yalvardı yalçın kimyaya git diye ben üzerine düşmedim. Onun kontrollerini ve doğumunu o yaptırdı. bildiğim kadarıyla özel bir kliniği var yalçın hocanın maliyetide biraz fazla ama allah nasip ederse bundan sonraki hamileliğimde ona gitnek istiyorum. İlhan bey insan olarak süper fakat benimde tereddütlerim oluştu. Madem ikimizde bandırmadayız sakıncası yoksa görüşelim. Hatta benimle aynı hamile olan bir arkadaşım vardı. Benden 15 gün sonra o da kaybetti bebeğini belki o da gelir. Biz kocamıza bile anlatmaya çekindiğimiz şeyleri beraber paylaşıyoruz. Çok iyi geliyor onada banada. Çok zor bir süreç atlatmak için sabır gerekiyor.
Seni çok iyi anlıyorum ben geçen haziran 29 da 35 haftalık bebeğimi kaybettim zor bi sınavdı benim için biliyorum ki senin içinde öyle ben şuan 2 aylık hamileyim..merak etme 6 ay dediğin öyle bi geçerki bi bakmışsın tekrar hamilesin sonra bi bakmışsın meleğin kucağında Allah'ın izniyle sıkma canını sabret arkadaşım... Seni çok iyi anlıyorum Allah'a emanetsin... [/QUOT
merak ettiğim bişey var; Şimdi hamilesin psikolojin nasıl peki. Korkuların varmı yine aynı şey olacak diye veya nasıl başa çıkıyorsun bunu düşünmemek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?